Bu makalede sizlere, İngilizce öğrenmek arzusundakiler için oldukça pratik bilgiler bulabileceğiniz bir internet sitesinden söz etmek istiyorum. Gerçekten de ülkemizde İngilizce eğitimi konusunda uygulanan yanlış teknikler yüzünden birçoğumuz, İngilizceyi anlıyorum ama konuşamıyorum seviyesindeyiz. Okullarda gördüğümüz İngilizce dersleri, bize yalnızca ders kitaplarındaki bilgileri ezberleyip, sınavlardan yeterli not almamızı hedeflemiştir. Zahmetsiz İngilizce web sitesi, İngilizce öğrenmek isteyenlere, İngilizceyi daha çabuk ve etkili öğrenmelerine yardımcı olmak amacıyla yola çıkmıştır. Bir işi yerine getirmek kadar, onu nasıl yapacağınızı bilmek de oldukça önemlidir. Uzun bir süredir İngilizce eğitimi görmesine rağmen, düşlediği şekilde İngilizce konuşamayanların sorunu, ülkemizde izlenen analiz temelli İngilizce eğitimi politikalarından kaynaklanmaktadır. Yalnızca okullarda değil, özel kurslardaki İngilizce dersleri dahi bu tarz ile sunulduğundan arzu edilen yararı sağlayamamaktadır. Burada meselenin çok fazla detaylarına girmeden özetle şunu söylemek yerinde olur. Eğer doğru metodlarla İngilizce eğitimi yapılırsa, klasik İngilizce eğitimiyle öğrendiğinizden 3-5 kat daha kolay İngilizce öğrenebilirsiniz. Başka bir ifadeyle doğru yöntemlerle İngilizce çalışırsanız çok daha hızlı ve de pratik İngilizce öğrenebilir ve ayrıca daha kısa sürede İngilizce konuşma becerisi elde edebilirsiniz. Yabancı dil öğrenmek zaman isteyen bir iştir. Sabırlı ve kararlı bir şekilde çalışmanız gereklidir. Hatta İngilizceyi, zorunluluk olarak görmeyip bir hobi formatına getirebilirseniz ne kadar çabuk ve pratik bir biçimde öğrendiğinizi görecek aynı zamanda çok büyük keyif alacaksınız. O yüzden İngilizceyi bir ders şeklinde görmeyip onu sevin. Onu kendinize bir oyun ve eğlence haline getirin. İşte bu pencereden bakarsanız İngilizce dersleri en sevdiğiniz aktivitelere dönüşecektir. İngilizce öğrenmeye ilk defa başlayan arkadaşlar önceleri zorlanabilir bıkkınlık gösterebilirler. İlk dönemlerinde çok azimli olabilmek aynı zamanda vaz geçmemek başarıyı mutlaka getirecektir. Bir çalgı aleti çalan arkadaşlar bana hak vereceklerdir. Yabancı dil öğrenmekle müzik aleti çalmak, gelişim süreci olarak benzerdirler. İlk başlangıç aşamalarında zevksiz ve zor olabilir. Ama müzik aletinden melodik sesler çıkarmaya başlayınca, öğrenme aşaması eğlenceli olmaya başlar. İngilizce öğrenmek de işte böyledir. Temel düzey seviyelerinde zor ve de zevksiz gelebilir. Ancak zaman içinde okuduğunuz kolay metinleri, hikâyeleri, dinlediğiniz basit cümleleri anladıkça, öğrenme sürecinden zevk almaya başlarsınız. Son bir not, işte bu sitede anlatılan teknikleri öğrendikten sonra mutlaka uygulayın. Yabancı dil öğrenmek gibi ciddi durumlarda bilmek yetmez, hayata geçirmek şarttır. Sitedeki İngilizce dersleri size nasıl yapacağınız konusunda yardımcı olacaktır.