Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
49.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fan olmasa da orayı kapatma diyorsunuz anladığım kadarı ile? Benim işlemci arka egzoza bakıyor. Üstte, o küçük delikli yerde ışıklı bir fan çalışıyor. Diğer kısım ise boş. Ayrıca dediğiniz gibi filtre de yok. Aşağıya çöken toz direk kasanın içine girecek. Fan taksam hiç gerek yok, fazladan ses yapacak anca. Neyse şimdilik açık kalsın bakalım. Sonradan bakarım toz yapıyorsa kapatırım.

Mesajı yazdıktan sonra aklıma geldi ekledim, alta, psu nun yanına ekstradan fan takmıştım. Onun havası dediğim boşluğa kadar ulaşıp toz girmesine engel olursa sorun da olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 4 Temmuz 2014; 15:40:57 >
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Bence kasadaki fan takılacak yerlere muhakkak fan takın, faydası olur ama zararı olmaz.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Zalman H1 kullanıcısı olarak ekleyebilirsin diyecektim fakat kasa servise gitti.

Kasa , Önde 20cm, üstte 2x12 cm ve arkada 1 adet 12cm olmak üzere 4 adet fan ile birlikte geliyor.
    http://i.hizliresim.com/p47rjo.jpg
    http://i.hizliresim.com/kr2VAJ.jpg
    http://i.hizliresim.com/RyadXY.jpg
    http://i.hizliresim.com/NVyM3g.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Zalman H1 kullanıcısı olarak ekleyebilirsin diyecektim fakat kasa servise gitti.

Kasa , Önde 20cm, üstte 2x12 cm ve arkada 1 adet 12cm olmak üzere 4 adet fan ile birlikte geliyor.
    http://i.hizliresim.com/p47rjo.jpg
    http://i.hizliresim.com/kr2VAJ.jpg
    http://i.hizliresim.com/RyadXY.jpg
    http://i.hizliresim.com/NVyM3g.jpg

Öncelikle kasa hayırlı olsun. Kasa içi çok iyi görünüyor ama ,öndeki örtüye benzer aparat nedir anlayamadım.Genelde büyük fanlar daha iyi soğutma sağlıyor bu yüzden önde 200mm lik fan iyi düşünülmüş.. Üstler Z11 -Z12 gibi modellerde opsiyonel yani 120mm yerine 140mm de takılabiliyor, H1 de de böylemidir?

Bu tip oem sistemlerin alındığı gün arızalı /hatalı çıkması benim de sürekli başıma gelen birşey.Vatandan aldığım hemen hemen her ürün için ertesi gün tekrar gitmişimdir.. Daha öncede belirttiğim gibi, kasa içi gelen fanlar genelde piyasada tek satılan fanlara göre biraz daha düşük kalitede. Ses olarak çok iyi ama verdiği hava akımı bana az gibi geldi. Bilmiyorum , sizde elinizle fan üzerinden bakıp hava akımının azlığı konusunda bir fikir edinebildiniz mi?

(Bu arada gerekli eklemeleri yaptım)

Önde açıp kapanır kapak var.Kenarları ızgaralı(plastik).Kapadığınızda ses seviyesi düşüyor açtığınızda biraz daha gürültülü çalışıyor.Yani böyle düşünülmüş fakat fanları sesinden memnundum.Genelde büyük fanlar dediğin gibi daha iyi soğutma sağlıyor , fakat kasa ile birlikte gelen 20cm fan çok adi.Kağıt gibi , azıcık dokununca yapraklar hemen yamuluyor.İçeri üflediği hava akımıda çok zayıf.Yine de yeteri soğutmayı sağlıyor.Üst kısma geçince 2 adet 14 lük fan takabiliyoruz.Fakat kontrol edebilmek için 2 pin fan girişi olması lazım.Yoksa fan kontrolcüye takamıyorsunuz.Kasa ile birlikte gelen 2 pin girişli 12cm lik orta seviye fanlar.Arka tarafta aynı şekilde 12cm.Kasa içerisinde termometre gibi bir şey var sıcaklığı ölçüp LCD ekranda gösteriyor.Bir düğme sayesinde 35 veya 45 dereceye ayarladığınızda kasa içi sıcaklık o derecelere geldiğinde üstteki ızgaralar açılıyor ve 12cm lik 2 adet fan dönmeye başlıyor. Bu ızgaraları manuel açıp altındaki 2 adet 12 lik fanların devrini ayarlayabiliyorsunuz.Tüm fanları durdurabilmek mümkün.

• trktlh kullanıcısına yanıt
    Kasa içi sıcaklığa kısmen de olsa müdahale edilebiliyor olması iyi düşünülmüş bir özellik olmuş. Izgaralı kapağı ise anlayamadım..Izgaralı kapağı çıkardığınızda ön kısım yine ızgaralı ve filtreli bir yapıya sahip değil mi? Bu üst kapakların açılıp kapanıyor olması ise bana biraz satış politikası olarak kullanılıyor gibi geliyor. Zira sıcak havanın üstten çıkması kadar doğal bir olay yok, bunu açılır kapanır kapakla süsleyip spor hale getiriyorlar. Aynı olay Xpredatör tipi kasalarda da vardı sanırım. Fan konusunda aynı fikirdeyiz, hemen hemen bütün fanların hava itiş/verişlerini elimle kontrol ettim, genelde kasa içinde gelen fanlar çok güçsüz bu konuda.
    Fanların tamamen kontrol edilebilmesi ve kapaklı olması gerçekten çok iyi.Kasa içi sıcaklığı ayarlayabiliyoruz.Kapakları kapattığımızda ses seviyesi düşüyor-toz girmesine engel oluyor.Ön taraftaki kapak çıktığında hiç bir şekilde filtre veya ızgara yok.Direk 20 lik fan karşınıza çıkıyor.Zalman Z11 plus da toz filtresi-ardından 12 lik fan çıkıyordu.Bu öyle değil.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Ön tarafın portatif ızgara olması ne derece iyi olmuş bilemedim. Kolayca çıkarıp temizlik yapılabilir gibisinden düşünülmüş olabilir. İşlemci için sıvı soğutmanız var sanırım. Kasa elinize geçtiğinde ısı testlerinizi bekliyorum. Ben fanları sonladığımda boşta 17-30 derece arası geziniyor. Yükte ise 50-63 arası oluyor.. Fanların hızını düşürdüğümde ise boşta 21-40 yükte yine 50-63 arası geziniyor. (yükte aynı olmasının sebebi ısındıkça fan hızları artıyor)
    Şimdi FX6300 ile 4770K sıcaklıklarını karşılaştırmak doğru olmaz.Hiç yükteki sıcaklığa bakmadım.Sadece o termometre kasa içi sıcaklığın 29-30 derece olduğunu gösteriyordu.Ekran kartım yok.
  • Ya sogutma dedinmi zalman arkadas... Kasa fani termal macun islemci sogutucusu alayini zalman alir kullanirim... Zalman z3 kasa kullaniyorum ve eski kasam thermaltake dokker e oranla cok daha iyi bir sogutma elde ediyorum... Sogutmaysa zalman arkadas :) yalan gerisi zalman rulez hic fan boyluk yapmam ama zalmanin fanboyuyum valla hak ediyor sonuna kadar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

Arkadaşlar, önemli bir konu da kasaların verilen ölçüleri dış plastikler olmadan ölçüler. Örneğin fotoğrafta ben rafı 2 tahta parçası ile yükseltmek zorunda kaldım. Alacaklar verilen ölçülere göre yaklaşık 2-3 cm daha eklesinler. Yoksa benim gibi kötü sürpriz ile karşılaşabilrisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 5 Temmuz 2014; 12:56:36 >

• trktlh @ Tabiki ama yaz-kış aylarına göre bir değerlendirme yapıyorum. Kasaya boşta fan eklediğimde ( hiç biryere sabitlemeden) soğumaya hiç katkısı olmuyor. Kasanın standartları dışına çıkacak arkadaşlara söyleyim cama bir fan yapıştırıyım üste bir fan ekleyim demenin yararı olmuyor malesef. Sıvı soğutma ne kullanıyorsunuz? @OneTreeHill üstadın verdiği akıl ile daha fazla soğuma elde ettim , H75 radyatör fanlarını içeri hava verecek şekilde çevirdim. Üstteki 2 fanda radyatörde oluşan sıcak havayı dışarı atıyor bu sayede 3-5 derece farketti. O yüzden ısı değerlerini sordum.

cinayet13 @
    Zalman F/P açısından bakıldığında alınabilirliği yüksek bir kasa, ama nedense kasa içi fanlarının hava debisi çok düşük geldi bana.. Elimle baktığımda Xigmatek 120mm fan (tek satın aldığım) ile Zalman 120mm fanın (kasa içinde gelen) tam devirde verdiği hava arasında bayağı fark görüyorum. Ha tabiki zalmanın tek satılan fanlarına lafım yok..

heavyrocker @
    Kasanın egzos kısmı sanırım arkadaki tahta ile engellenmiş, bu sıcaklık boğulmasına neden olabilir. Başıma gelmişti (egzos fanı hiç kullanmadığımda) boşta sıcaklıklar işlemci için 50-60 derecelere çıkıyordu. Aynı şey üstteki fanlar içinde geçerli. Sıkıntı yaratabilir bu şekilde..

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

trktlh @ Tabiki ama yaz-kış aylarına göre bir değerlendirme yapıyorum. Kasaya boşta fan eklediğimde ( hiç biryere sabitlemeden) soğumaya hiç katkısı olmuyor. Kasanın standartları dışına çıkacak arkadaşlara söyleyim cama bir fan yapıştırıyım üste bir fan ekleyim demenin yararı olmuyor malesef. Sıvı soğutma ne kullanıyorsunuz? @OneTreeHill üstadın verdiği akıl ile daha fazla soğuma elde ettim , H75 radyatör fanlarını içeri hava verecek şekilde çevirdim. Üstteki 2 fanda radyatörde oluşan sıcak havayı dışarı atıyor bu sayede 3-5 derece farketti. O yüzden ısı değerlerini sordum.

cinayet13 @
    Zalman F/P açısından bakıldığında alınabilirliği yüksek bir kasa, ama nedense kasa içi fanlarının hava debisi çok düşük geldi bana.. Elimle baktığımda Xigmatek 120mm fan (tek satın aldığım) ile Zalman 120mm fanın (kasa içinde gelen) tam devirde verdiği hava arasında bayağı fark görüyorum. Ha tabiki zalmanın tek satılan fanlarına lafım yok..

heavyrocker @
    Kasanın egzos kısmı sanırım arkadaki tahta ile engellenmiş, bu sıcaklık boğulmasına neden olabilir. Başıma gelmişti (egzos fanı hiç kullanmadığımda) boşta sıcaklıklar işlemci için 50-60 derecelere çıkıyordu. Aynı şey üstteki fanlar içinde geçerli. Sıkıntı yaratabilir bu şekilde..

Z3un arkasindaki fan biraz basarisizdi aynen bende cooler master bir fanla degistirdim onu anakarta bagladm :) sonucda 120tl ye kasa aliyorsun 4 tane 12cm fanla geliyor sana tanesi 20 tl o fanlarin 80 lira sirf fanlari anca alirsin :)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kasa 1 gün bende kaldı.Elimde iki adet soğutucu var.H110 u takmak istemedim.Diğer kasada bıraktım onu.
    H80İ taktım.Sıcaklıklara bakmadım.İçeriye üfleyecek şekilde hiç bir zaman takmak istemiyorum.Çünkü toz filtresi egzos fan yuvalarında bulunmuyor,haliyle içeriye çok miktarda toz giriyor.Toz filtresi alınarak yapılabilir..
  • Arkası açık kasanın, 8-9 cm var boşluk. Sonra duvar var. Üstte de yine göründüğü kadar boşluk kalacak. Vallahi hayvan idare etsin artık böyle. =)) Sonra suyunu, yemini değiştiriz belki. =)

Yanlış alıntı olmuş önceki.
    @BORUBEY06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 5 Temmuz 2014; 19:48:19 >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Tek alınca, bir de yerinden alamadığımız için o fiyatlara kakalıyorlar. Kim bilir o kasa kaç tl ye mal oluyor onlara? 30 mu, 40 mı, 50 tl mi?
  • trktlh @ Ben H75 ile kullanıyorum ama oda sıcaklığı 29 larda şu an haliyle altına düşürmek biraz zor. Zor derken fanları fullersem düşer lakin ses takıntım var biraz ısınsın dursun Egzos fan kısmı yukarda olduğundan üzerinde toz silkelemedikçe girmesi biraz zor. Genelde tozlar yerden 5 cm yukarısına etki (ceryan/hava akımı v.s) olmadan yükselemezler

heavyrocker @ kasanın arkası ve önünde boşluk olmazsa dışarı atılan hava halk dilinde boğulmaya (araba motorlarında hararet de denir) sebep olabilir .. Isınan hava açık alana dağılmalı.
    Kasayı revize ettim bir kaç örnek resim :
     ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 5 Temmuz 2014; 20:55:24 >

• Arkadaşlar kabloları nasıl toparladığımı soran bir kaç kişi oldu ancak çekebildim resimlerini
    ama gelen tüm msj ları sildiğim için kim sormuşdu aklımda değil o yüzden buraya ekliyorum kablolarını toparlamak isteyenlere faydalı olacakdır umarım.
    mükemmel olmadı ama bundan fazlada toparlanmıyor

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 7 Temmuz 2014; 10:10:43 >

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Ben de üstte bu konuda soru sormuştum. Daha önce bu tarz kasalarda düzenleme yapmadığımdan bir bakar mısınız, yerleşim doğru mu, öneriniz var mı? Bana karışmış gibi geldi fakat cevap gelmeyince bıraktım öylece. Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 6 Temmuz 2014; 13:42:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Ben de üstte bu konuda soru sormuştum. Daha önce bu tarz kasalarda düzenleme yapmadığımdan bir bakar mısınız, yerleşim doğru mu, öneriniz var mı? Bana karışmış gibi geldi fakat cevap gelmeyince bıraktım öylece. Tşk.

power suply in yanınamı toparladın tam görünmüyor resim karanlık. arkadakileri anakart arka kızmına doğru çekebilirsin az daha benim yaptığım gibi aşağıdaki fazlalıklarıda psu nun arka kısmına çekebilirsin fazlalıklarını

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.