Bildirim
ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (19. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Valla cpu sıcaklığını 30 lardan aşağı düşüremiyorum bir türlü , Bende O/C da var 4.5 ghz'e. 9 fan var (ekran kartı fanları hariç. Ona görede ses var, bayada rahatsız edici. Olmadı fan eksiltecem. Ekstra fanın faydası yok ama kaliteli fanın faydası var. Zalmanın fanları sanki hiç hava vermiyor gibi. -
zalman zm-t4 kullanan var mıdır acaba ?
kasa içi çok mu küçüktür (hd6850 gibi bir kart sıkıntı yapar mı) -
http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=835 linktede görüldüğü gibi 250-300mm ekran kartı alanı var. Şu an piyasadaki ekran kartlarının %99 u sığar. Tam aklımda değil ama en büyük ekran kartı zaten 32cm miydi öyle birşeydi sanırım. Kasa en olarak dar evet, ama sorun oluşturacağını sanmam belki soğutma konusunda faydası bile olur.. -
quote:
Orijinalden alıntı: BORUBEY06
Valla cpu sıcaklığını 30 lardan aşağı düşüremiyorum bir türlü , Bende O/C da var 4.5 ghz'e. 9 fan var (ekran kartı fanları hariç. Ona görede ses var, bayada rahatsız edici. Olmadı fan eksiltecem. Ekstra fanın faydası yok ama kaliteli fanın faydası var. Zalmanın fanları sanki hiç hava vermiyor gibi.quote:
Orijinalden alynty: BORUBEY06
Valla cpu sycakly?yny 30 lardan a?a?y dü?üremiyorum bir türlü , Bende O/C da var 4.5 ghz'e. 9 fan var (ekran karty fanlary hariç. Ona görede ses var, bayada rahatsyz edici. Olmady fan eksiltecem. Ekstra fanyn faydasy yok ama kaliteli fanyn faydasy var. Zalmanyn fanlary sanki hiç hava vermiyor gibi.
özellikle iyi bir eksoz fanı çok fakettirir. bende Arctic Cooling PWM Fan var önceki kasamdan çıkardığım bir ara onu takıcam eksoz fan olarak çok iyi tavsiye ederim çok iyi bir fan havayı çok iyi dışarı atıyor hiç ses yok eksoz fanı işlemci fanı ile birlikde aynı devirdede dönebiliyor bu ürünün birde pro versiyonu var onu denemedim ama beyaz olanı pro versiyonu güzeldir eminim oda eksoz fanı olarak
ayryca işlemci fanı olarakda bu markanın ürünü var aşırı derecede sessiz diyebilirim tabi 4.5 oc için uygun değildir çok kibar fan aşırı büyük değil
http://www.sanalmarketim.com/arctic-cooling-arctic-fan-12-pwm-120mm-/p_3707/
http://www.youtube.com/watch?v=RAnpLw6qRQs
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 3 Temmuz 2014; 9:34:47 >
-
selamlar fiyatı da çok uygun görünüyor stokta var mıdır acaba 400 devire kadar düşebiliyormuş 3 pinlik yuvaya taksak nasıl olur acaba? -
Ya z5 kasanın üst kapak 2 çentik kırdım daha doğrusu kırılmadı ama zor duruyor yani sallanıyor.
Zalman bana üst kapak yollar mı ?
Nereye mail atmalıyım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 3 Temmuz 2014; 13:46:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: southbridge
selamlar fiyatı da çok uygun görünüyor stokta var mıdır acaba 400 devire kadar düşebiliyormuş 3 pinlik yuvaya taksak nasıl olur acaba?
yazdığım fandan bahsediyorsanız evet 3 pinle çalışıyor 4 pinlede çalışıyor -
Kasa ön kapağı ve üst kapağı gerçekten çok kalitesiz. Çok dikkatli açmak ve taşımak gerekiyor. Bence ilkin aldığınız yerle temasa geçin. Sonuç alamazsanız distribütör firmaya, oradan da sonuç alamazsanız yabancı firma ile yazışmak gerekir. Sonuçta çok yüksek bir fiyat olmasa da cebimizden bir para çıkışı var. Herkesin az para, çok para anlayışı farklı. 150 tl verildi diye tırnaklarının çabuk kırılmasını, yan camının çabuk çizilmesini gerektirmemeli. -
Burada daha önceden yazıldığı gibi, fan sayısı ve devri kaç olsa da belli bir noktadan sonra sıcaklık aşağıya düşmüyor. Kasanın altına bir fan daha koydum. Ön ve üst fanın hızını artırsam, azaltsam, kapatsam da sıcaklık değişmiyor. Bende arkada açık bir kaç uygulama dışında boşta işlemci sıcaklık değeri 30 dan aşağıya inmiyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: heavyrocker
Kasa ön kapağı ve üst kapağı gerçekten çok kalitesiz. Çok dikkatli açmak ve taşımak gerekiyor. Bence ilkin aldığınız yerle temasa geçin. Sonuç alamazsanız distribütör firmaya, oradan da sonuç alamazsanız yabancı firma ile yazışmak gerekir. Sonuçta çok yüksek bir fiyat olmasa da cebimizden bir para çıkışı var. Herkesin az para, çok para anlayışı farklı. 150 tl verildi diye tırnaklarının çabuk kırılmasını, yan camının çabuk çizilmesini gerektirmemeli.
@SegmentDestek
Temin edebileceğini soyledi.
Teşekkür ederim tekrar :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet ,malesef cpu sıcaklığını düşürmek için çok kaliteli fanlara ihtiyaç var. Ben H75 sıvı soğutma kullanıyorum ama 4.5ghz O/C ile oda sıcaklığının aştına düşmek için fanları sonlamam gerekiyor. Bu da ses yapıyor. Yanana kadar çalışsın bakalım 50 - 60 gidiyoruz su an
Penanggalan @ Bu arada geçmiş olsun. Sorununuzun çözülmesine sevindim -
Hocam forumda ikinci elden HAF 932 aldım çok memnunum. Z11 ve MS800'den de ayrılmış olduk böylece. -
Z5 kasada işlemci fanı üstündeki kısmı kapatmak istiyorum toz girmesine karşı. İşlemci fanım oraya bağlı olmadğından zararı olmaz her halde? Zaten diğer fan taklı kısım açık kalacak? Çünkü toz aşağıya çöktüğünden direk kasaya dolacak. Ne dersiniz? -
işlemci fanınız arka fana doğru üflüyor havayı ama genede hava sirkülasyonu açısından engel olabilir -
quote:
Z5 kasada işlemci fanı üstündeki kısmı kapatmak istiyorum toz girmesine karşı. İşlemci fanım oraya bağlı olmadğından zararı olmaz her halde? Zaten diğer fan taklı kısım açık kalacak? Çünkü toz aşağıya çöktüğünden direk kasaya dolacak. Ne dersiniz?
ÜSt ve egzos fanı havayı zaten kasanın içinden dışarı doğru üflediğinden filtre koymanız iyi olmaz. Çıkan havayı engellemiş olursunuz. -
Yanlış mı anlattım acaba? Üst egzoz değil de, işlemci soğutucusu için ayrılan, şu an boş olan kısmı demiştim. Üst egzozu zaten kapatmam da. -
quote:
Yanlış mı anlattım acaba? Üst egzoz değil de, işlemci soğutucusu için ayrılan, şu an boş olan kısmı demiştim. Üst egzozu zaten kapatmam da.
tamam kasanın arkasındaki fanı demiyor musun? Egzos fan o işte. -
-
quote:
Hocam, kırmızı dikdörtgen içindeki kısmı kapatmak istiyorum. onun yanında ufak delikli kısımda bir fan daha var. Onu kapatmayacağım zaten. Kırmızı dikdörtgen içindeki cpu soğutucusu için ayrılmış olan kısım. Fakat benim cpu soğutucu oraya bağlı değil.
bence o kısmı hiç kapamayın, çünkü o kısma takacağınız fan havayı dışarı üfleyecek. O yüzden ordan toz çok zor girer. Bende de o kısım açık. Sizin işlemci fanı yukarı bakıyorsa ısınan havayı daha hızlı tahliye edersiniz. Eğer kasanın arka kısmını bakıyorsa, ısınan havayı egzos fanından daha çabuk atarsınız.. Demem o ki ısınan havayı dışarı attığınız yerede filtre koymaya gerek yok.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X