Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
49.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bendeki bilgisayar kasası çok dandik. Geçen sene parçaları aldım. Taksitleri filan anca bitti. Kasa ve ssd işini bu seneye bırakmıştım. (Fakirlik işte, fakat şükür buna da.) İmzamdaki cpu soğutucuyu aldım. Tek fanlıydı. Sonra 2. fanını aldım bir şekilde, fakat zor buldum 92 lik fan. Yurtdışından istedim. İlk zamanlar yüklenmede 70 lere filan çıkıyordu. Şu an 55-60 derece gibi. Şu an speed fan 45 derecelerde gösteriyor. 12 sekme açık internette, skype ve sistem tepsisinde a4 Mouse programı, virüs ve bir iki ek simge var. 30 derecelerin altını hiç görmedim boşta. Kasa değiştirince bakalım neler olacak. Tabi cpu soğutucum da dandik çıktı. Kasa değiştirmeyeyim diye 92 mm tercih ettim fakat yanlış oldu.

• DDURANT35 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler , bir de kabloları güzelce toplayabilsem. Öncelikle şunu belirteyim Sıcak havayı kasanın içerisinden atmak çok zor, neden derseniz ben ayrıca kasa içerisinede termometre koyup ölçümler yaptım. Kasa içi sıcaklık ile oda sıcaklığı hemen hemen aynı seviyede oluyor. Burada da içeri serin havayı alabilmenin önemi artıyor. Ben alta mutlaka fan koyuyorum alttan havayı alıp yukarı atıyor. Isınan hava zaten yükselir ama alta fan koymakta bunu hızlandırır. Ön tarafa 1 fan daha ekleyim altlı üstlü 2 fan yaptım (bağlantısız boşta fan) böylece içeri daha çok ısınmamış hava giriyor. Bunun mutlaka faydasını görüyorum ki fanları fullediğimde (rpm olarak) 17 -18 dereceleri görüyorum ,oda sıcaklığı 30 lardayken.. Ama yaz sıcağına pek yapacak birşey yok eldeki imkanlarla. 10-15 derece bazen daha fazla ısınıyor işlemci ve ekran kartı.. Ama içeri ne kadar ısınmamış hava atılırsa kar. Keşke yanlarda da fan olsa da yanlardan da hava atabilsem kasa içine.

Not: Bir konuda bütün kasa fanlarını içeriden dışarı hava atacak şekilde bağlayın demiş bir arkadaş. Kesinlikle yanlış , içeri hava girmezse işlemci ve ekran kartı fanları içeride kalan sıcak havayla daha çok ısınacaktır . Zaten kasaların resmi sitelerinde bile sıcak hava burdan girecek burdan çıkacak deniyor, mantıklısı da o ..

• heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Kasada 2 önemli nokta var, çok iyi hava girişi ve bu işlemci ve ekran kartının ısısını aynı şekilde dışarı atması. Yani sürküle etmesi,devirdaim de denebilir. Bunu en iyi şekilde sağlamak için;
    * Fan akım şeması ( ön ve alttan mümkünse yanlardan bol miktarda hava girip , üst ve arka kısımdan tahliye şekli)
    * Kasa içi hava sirkülasyonunu bloke edecek etmenlerin ordadan kaldırılması ( kablo v.s.)
    * Kaliteli fan ( 200mm 170mm 140mm ,120mm kaliteli fanlar var şu an kimse 80mm 90mm fanları kasasına takmıyor..) Pc kasalarında olay tamamen budur.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler birde son sorum Xigmatek XAF (120mm) mı önerirsiniz yoksa Cooler Master Sickleflow mu önerirsiniz? Ayrıca yan kapaklar kısa bir süreliğine fan alana kadar açık dursa sorun teşkil eder mi?Cevaplarsanız çok memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DDURANT35 -- 27 Haziran 2014; 22:34:33 >
    Valla ben xigmatek 120mm mavi led kullanıyorum, sessiz ve verimli çalışıyor. Ama cooler masterda var sanırım kasa içerisinde, ama ses konusunda xigmatek fanları benim hoşuma gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Kasada 2 önemli nokta var, çok iyi hava girişi ve bu işlemci ve ekran kartının ısısını aynı şekilde dışarı atması. Yani sürküle etmesi,devirdaim de denebilir. Bunu en iyi şekilde sağlamak için;
    * Fan akım şeması ( ön ve alttan mümkünse yanlardan bol miktarda hava girip , üst ve arka kısımdan tahliye şekli)
    * Kasa içi hava sirkülasyonunu bloke edecek etmenlerin ordadan kaldırılması ( kablo v.s.)
    * Kaliteli fan ( 200mm 170mm 140mm ,120mm kaliteli fanlar var şu an kimse 80mm 90mm fanları kasasına takmıyor..) Pc kasalarında olay tamamen budur.

Z5 üst kapak takması zor tırnakları kıracaktım nerdeyse esnediler zor düzelttim.
    Varmı bir yolu takmanın oraya fan takıcam korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için kısa zamanda Xigmatek XAF 120mm alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

quote:

Z5 üst kapak takması zor tırnakları kıracaktım nerdeyse esnediler zor düzelttim.

Malesef aynı zorluk Z12 de de var. Ama metod olarak evvela ön kapağı söküyorum ben. Önce alttaki tırkanları (mutlaka pense kullanın) sonra da üstekiler kendiliğinden geliyor zaten. Ondan sonra Üst kapağı açmak için sağ ön ve sağ arka ve sol önün çentiklerini açıyorum , sol arkanınki biraz uğraştırıyor ama kırmadan bu şekilde açabiliyorum. Üstteki kapağın tırnaklarını nazikçe bastırıp üst kapağı hafifçe çekmeniz lazım. Zira çekerken kırılmış gibi ses çıkıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

quote:

Malesef aynı zorluk Z12 de de var. Ama metod olarak evvela ön kapağı söküyorum ben. Önce alttaki tırkanları (mutlaka pense kullanın) sonra da üstekiler kendiliğinden geliyor zaten. Ondan sonra Üst kapağı açmak için sağ ön ve sağ arka ve sol önün çentiklerini açıyorum , sol arkanınki biraz uğraştırıyor ama kırmadan bu şekilde açabiliyorum. Üstteki kapağın tırnaklarını nazikçe bastırıp üst kapağı hafifçe çekmeniz lazım. Zira çekerken kırılmış gibi ses çıkıyor

Çıkartırken sorun yokta takarken zor.Nasıl takıyorsunuz siz?

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Takarken mi zor, yo takarken üst kapağı alıp olduğu gibi bastırıyorum üstüne çıt deyip oturuyor. Ön kapakta ona keza. Z5 de de aynıdır diye tahmin ediyorum, Ufak tırnakları var 4 köşede tek yapmanız gereken üzerine hizalayıp bastırmak
  • Arkadaşlar yeri değil fakat, bilginiz varsa alttaki konuma cevap yazarsanız sevinirim. Kimse cevap vermiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_93779719/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 28 Haziran 2014; 0:06:52 >
    Intentustan Z5 siparişini verdim biraz önce. Beni de ekleyebilirsiniz. En mantıklısı bana z5 gibi geldi. Bilgisayarı koyacağım yerin ölçülerine de bakınca en uygun o olduğunu fark ettim. Bundan sonra geriye ssd beklemek kalıyor, fiyat ucuzlasın diye. Samsung 256 gb evo düşünüyorum. Bu konuda kapasite, marka, model önerinizi de okumak isterim.
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam inşallah memnun kalırsınız pencereli olması ayrı bir güzellik
    Tşk. Artık gelince göreceğiz bakalım.

Bu arada altta Z9 incelemesi yapılmış. Denk geldi, eklemek istedim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_50922287/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 28 Haziran 2014; 1:30:47 >
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın, ilk sayfada nickinizi görebilirsiniz..
    Tşk. İmzaya da ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 28 Haziran 2014; 11:35:20 >
  • Z3 plus mi? Z5 mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkan23 -- 28 Haziran 2014; 12:03:02 >
  • Birkan23 B kullanıcısına yanıt
    plus normal versiyonlara göre bir seviya daha üstün. Z3 plus bu açıdan daha iyi ama Z5 plus da Z3 plus dan iyi Z5 i ilerde kendim modlarım derseniz, fan eklerim plexsi yaparım v.s. Z5 ebat olarak daha iyi
  • quote:

plus normal versiyonlara göre bir seviya daha üstün. Z3 plus bu açıdan daha iyi ama Z5 plus da Z3 plus dan iyi Z5 i ilerde kendim modlarım derseniz, fan eklerim plexsi yaparım v.s. Z5 ebat olarak daha iyi

Vatan da z5 plus yok :( z3 plus almayi dusunuyorum bu yuzden

• Birkan23 B kullanıcısına yanıt
    İnventus tan alın. Test edip yolluyorlar, ayrıca garantiside var. sorunsuz, olmadı Z3 Plus alın işinizi fazlasıyla görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 28 Haziran 2014; 12:47:44 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.