Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
49.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: southbridge

selamlar yuvarlak çentikleri kargaburunla hafif sıkıp ön kapağı çekerseniz gelecektir. Aşağıdan ortaya ve yukarıya doğru ilerleyin yani önce alttaki çentikleri geri attırın. ben z11 plusın önünü 5 kere söktüm daha kıramadım kırılacak gibi ama dikkatli olunursa kırılmıyor

teşekkür ederim yarın akşama kaldı iş sonucu yazarım size
  • berkke kullanıcısına yanıt
    ben direk çektim geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman

ben direk çektim geldi.

Az önce fanı takmakla uğraşıyordum çektim geldi zalman fan almıştım gerizekalılar civata yerine plastik bişey koymuşlar oraya nasıl tutacaksa koca fanı o şeyler artık fanı tutturamadım cıvatada bulamayınca takamadım kaldı öyle sinirim tepeme çıktı
  • Zalman z5 aldım vatan dan kasanın şekli felan çok güzel tek sıkıntım fanları çok yavaş dönüyor molex uçlu iki fanda ama çok yavaş dönüyorlar hava akımı çok zayıf elimi arka egzoz fanın oraya dokundurduğum da bile hava akımını hissetmiyorum bu normal midir? yoksa yanlış birşey mi var bağlantıları felan kontrol ettim bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkke

quote:

ben direk çektim geldi.

Az önce fanı takmakla uğraşıyordum çektim geldi zalman fan almıştım gerizekalılar civata yerine plastik bişey koymuşlar oraya nasıl tutacaksa koca fanı o şeyler artık fanı tutturamadım cıvatada bulamayınca takamadım kaldı öyle sinirim tepeme çıktı

Yanlışın var, kasa ile birlikte 4 ekstra vida gelmişti. Onları kullanacaksın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkke

quote:

ben direk çektim geldi.

Yanlışın var, kasa ile birlikte 4 ekstra vida gelmişti. Onları kullanacaksın.

Hmm kasanın kutusuna bakmak aklıma hiç gelmedi bir bakayım sağolun: ))
  • Z11 Plus modeli harika kullanıyorum çok memnun kaldım kasa çok sağlam soğutması güzel
  • Gerekli eklemeleri yapmaya çalışıyorum , atladığım kişiler var ise kasa modelini belirterek buraya yazabilir.

Bu arada Zalman Z12 Plus kullananlar için, dilerseniz ön tarafa 2 adet fan koyabilirsiniz. Bunun için dvd room'u iptal etmeniz gerekiyor. (Zaten Dvd Room da günümüzde çok işe yarayan bir oem değil) Dvd Room u iptal ettikten sonra, ön kısma fanı kolaylıkla koyabilirsiniz. Ben bağlantısız ,vida vs. olmadan koyup çalıştırdım , çokta güzel oldu.
  • Hocam Vatan'a gidip inceledim Z11 Plus ile Z12 Plus'ın iç yapısı birbirine çok benziyor ama ekran kartı ve işlemci
    soğutucu yükseliğinde Z11 Plus sahip olduğu şekil ve çıkıntılar nedeniyle biraz daha önde ayrıca 5 fana sahip
    olduğu için Z11 Plus almayı düşünüyorum. MS800 Plus da düşünmüştüm aslında 272 TL'ye bulmuştum sizce Z11 ile arasında boyut olarak fazla bir fark var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeffogu -- 24 Haziran 2014; 12:32:04 >
  • jeffogu kullanıcısına yanıt
    Bende Z12 plus kullancısı olarak kesinlikle Z11 olmanızı tavsiye ederim. Sırf yanlardan hava girişi olanağı olduğu için. Ama bu kasalar için yüksek performans diyemeyiz, fiyat performans diyebiliriz. Zira yaz ayında kasanın içine serin hava sokmaya çalışmak çok zor. Yüksek performans kasalarında Önde 2 , Üstte 2 , Altta 1 ve yanlarda mutlaka fan olmalı. Şu an Z12 yi biraz revize ettim Öne 2 adet fan koydum. Ses epey arttı. Serin hava ne kadar girerse soğuma da o kadar kolaylaşıyor. Z11 de önde 1, üstte 2 , altta 1 adet fanın yanı sıra 2 adette yanlarda var galiba. Belki revize imkanı varsa ön-üste 1 fan daha sıkıştırılabilir. Z11 doğru seçim, fan seçenekleri ve konumuna göre MS800 de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 24 Haziran 2014; 13:10:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Bende Z12 plus kullancısı olarak kesinlikle Z11 olmanızı tavsiye ederim. Sırf yanlardan hava girişi olanağı olduğu için. Ama bu kasalar için yüksek performans diyemeyiz, fiyat performans diyebiliriz. Zira yaz ayında kasanın içine serin hava sokmaya çalışmak çok zor. Yüksek performans kasalarında Önde 2 , Üstte 2 , Altta 1 ve yanlarda mutlaka fan olmalı. Şu an Z12 yi biraz revize ettim Öne 2 adet fan koydum. Ses epey arttı. Serin hava ne kadar girerse soğuma da o kadar kolaylaşıyor. Z11 de önde 1, üstte 2 , altta 1 adet fanın yanı sıra 2 adette yanlarda var galiba. Belki revize imkanı varsa ön-üste 1 fan daha sıkıştırılabilir. Z11 doğru seçim, fan seçenekleri ve konumuna göre MS800 de olabilir.

Z11 alacağım MS800 Plus yükseklik olarak biraz önde ama genişlik olarak 207 cm Z11 260 cm bu yüzden boyut olarak fazla fark yok . Elimde de hazırda Cougar Turbine Master 120mm fan var 6. fan olarak onu kullanacağım, turuncu fazla gitmez kasaya biraz uyumsuzluk olucak ama nabalım boşta durmasın.

• jeffogu kullanıcısına yanıt
    Kasa alırken dikkat edilmesi gereken tek birşey var o da hava sirkülasyonu. Yani nerelerden hava giriyor ve ne kadar giriyor. Aynı şekilde ne kadar çıkıyor nerelerden çıkıyor. Üreticilerde buna göre fiyat oranını ayarlıyor. Siz genişliğe pek bakmayın. Önlerden ,yanlardan ve alttan hava girişini sağlayan kaç fan var, üstlerden ve arkadan bu havayı atacak kaç fan var bu önemli. Zaten genişlik olarak kasanın yanlarda boşluk bırakmalısınız ki havayı alabilsin. Z11 iyidir.
  • geçenlerde z3plus almıştım ancak tüm fanları çalıştıramadım. anakartta fan girişim 2 adet olduğundan kasanın önündeki ledli fanı ve kasanın üstündeki iki fandan birini anakarttaki girişten bağladım. üstteki diğer fanı baglayacak giriş bulamadım. arkadaki egsoz fanının girişi power supdandı onu da bağladım. ayrıca ön panelden gelen 3 kablo daha vardı bir tanesini power supdan gelen güç kablosu ile bağladım, diğer 2 tanesinin ne işe yaradığını bilemedim bağlantı yapacak bir yer de bulamayınca boşta bıraktım. boştaki iki giriş aşağıdakikiler. sanırım fan controlcünün ama nereye bağlanacak?
     ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

ayrıca kasada gelen fanların hızları kaç ile sınırlı? msi control center programı ile sistem fanını 100% yaptıgımda bile 1000 rpm in üzerine çıkmıyor hız. bana da yavaş dönüyor ve içeri yeteri kadar hava üflemiyor gibi geliyor. arkadaki egsoz fanının oraya elimi tuttugumda bariz hava akımını hissederken ön paneldeki fanda akımı çok hissedemiyorum mesela.

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bangez -- 24 Haziran 2014; 18:50:07 >

• bangez kullanıcısına yanıt
    O elinizdekiler fan kontrolörüne ait girişler onların ucuna 3 pinli fanları takabilirsiniz. Bence de takın derim eğer anakartınızda yer yok ise. Gelelim fan hızlarına, fan hızları eğer sıcaklığa göre ayarlanabiliyorsa (asus anakartlarda all suit var mesela) düşük bir sıcaklığın altında yavaş dönmeleri normal. Kasa içi ısısı arttıkça fanlar hızlanacaktır. (msi anakartları tam bilmiyorum.)

Fan0 ne bilmiyorum ama cpu fanını mutlaka anakarta takın "cpu_fan" diye anakartınız üzerinde ayrıca yazar ve 4 pinli olur fan girişi. 3700 rpm yazıyor, orda bir yanlışlık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 24 Haziran 2014; 21:58:51 >
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    cpuda stok fan var ve işlemci yerinin hemen yanındaki cpu fan girişine bağlı duruyor o zaten onun haricinde 2 fan girişi daha var anakartta biri 3 diğeri 4 pinli. 4 pinliye ön paneldeki ledli fanı 3pinliye üstteki fanlardan birini bağladım ve üstteki diğer fanı bağlayacak bir giriş kalmadı elimde. ayrıca o resimdeki boştaki girişlerin haricinde psunun güç kablosuna bağlanacak bir giriş daha vardı neyi çalıştırdığını anlamadım ama yine de bağladım onu da. bu fan kontrolcülerini tam olarak nasıl nereye bağlayabilirim şuan ben
    Fan kontrolcüler zaten kasaya bağlı. Z3 lerde önde 2 adet ve üstte 1 adet ve arkada(egzos) fan var değil mi? Bütün fanlar ve cpu fanı anakarta mı bağlı? Egzos fanı direk psu ya bağladınız? diğer fanlarıda anakarta taktınız? Boşta fan yokmu hiç? Var ise o fanın 3 pin aparatını direkt resimde elinizde olan fan kontrolcüsüne bağlıyacaksınız. High de (7v ) hızlı , low da (5v) biraz daha düşük devirde döner. Öncelikle kasada kaç fan var ? fan takacak yer var mı ?
    önde 1 adet ledli var onu anakarta bağladım
    arkada bir adet egsoz var onu direk psu ya bagladım
    üstte 2 tane fan var ikisinin de anakarta bağlanacak şekilde girişi mevcut, ama anakartta tek slot yer kaldıgı için tekini bağlayabildim
    bir de ayrıca yukarı taraftan önden gelen o resimdeki 2 kablo ve egsoz fanda oldugu gibi psuya baglanacak şekilde bir güç girişi daha mevcut o girişi de psu ya bagladım ama neyi çalıştırdıgını çözemedim.

şimdi sizin anlattıklarınıza bakarak o resimdeki benim boşta bıraktıgım 2 giriş yerine üstteki fanların 3er pinli uçlarını bağlayacağım. ardından o neyi çalıştırdıgını çözemediğim güç kablosu da psudan güç alarak üstteki fanlara güç sağlayacak. doğru mudur?
    O şekilde bir deneyim tam kafamda canlandıramadım şu an açıkcası , o şekilde bir deneyin. Ama z3 de önde 2 fan olması lazım tek fanlı mı geldi..

Edit : Psu girişi gibi olan şeyle bir alakası yok sanırım. Siz kasanın güç bağlantılarını yapacaksınız sadece power-led gibi küçük kabloları anakarta takın ve o kontrolörden gelen pinleride üstteki fanlara bağlayın , kasada psu ile ilgili bir bağlantı hatırlamıyorum ama onu takmadan önce bir bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 24 Haziran 2014; 23:02:27 >
    evet önde tek üstte 2 fanlı geldi. ben şimdi anladıgım şeyi bir deneyeyim kasayı açıp. sonucu ileteyim

edit: evet o boşta duran 2 giriş üstteki 2 fanın girişini psudan güç alarak çalıştırabilmeye yarıyormuş. şuan üstteki 2 fan da aynı anda psudan güç alarak çalışır vaziyette ve anakarttaki bir fan girişim de boşaldı bu sayede, orayı da öne bir tane daha 120mm lik ledli fan ekleyip doldururum artık. fanların hızı da 1000 rpm üzerinde olmadıkları için sessiz çalışıyorlar umarım serinlik konusunda da iyidirler.
    teşekkürler yardımlarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bangez -- 24 Haziran 2014; 23:29:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Z11 plus ada fan eklenebilir soğutma çok farketecekdir. kasa süper geniş kablo gizlemesi kolay. ve en önemlisi kullanılan malzeme sağlam

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.