Şimdi Ara

Zalman VF-3000A Ekran Kartı Soğutucusu Kullanıcı İncelemesi (HD5850) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vbalikci

Cihazı bir az önce taktım. Ben ekran kartının eski fanını söktüm ama oradaki aradaki parçayı sökmeden vrm'leri taktım. Aptallık ettim, en kısa zamanda eskisine döneceğim. Montajı biraz uğraştırdı açıkçası vrm'ler yüzünden ama onun dışında her şey çok kolay bir şekilde halloldu. Fan kontrol ayarını dışarı aldım, onu en kısığa aldığımda yani hiç açmadığımda sıcaklık 50 derece civarında onu açtığımda, 40 dereceye düşüyor ama ses çıkıyor bu da istediğim bir şey değil, o yüzden açmıyorum onu. Öte yandan anakarta bağlayacağımız yeri buldum, en alttaymış, oraya bağladım sonra kartı bağladım sorunsuz çalıştı. ÇOk şık, ışıl ışıl ce hızlandırılmadığında çok sessiz bir soğutcu. bu arda vrm'lerden biri yapışmadı, az önce düştü. Bu küçük olanlar, açtım tutturdum ama yine düştü, şimdi bir tanesi yok, yarın öbür gün eski kartın aparatlarını takacağım ya da vrm alacağım kalitelisinden.
    FurMark'la test yapacağım en kısa zamanda ama şu vrm beni geriyor, bir şey olur mu 1-2 gün olmasa üstünde?

Vrm lerin ısısı 120 dereceye kadar çıkıyor oc yaparsan. Oc yapmazsan 100 derecede sabit kalıyor.Stok vrm soğutucusunu kullan.çok büyük işlevi var. bende 70 dereceyi geçmedi. oc yapmadığın sürece vrmlerden korkma. Oc yapıp voltaj verirsen regülatörleri yakarsın.
    Dediğim gibi kesinlikle kendi stok vrm soğutucusunu kullan.

• Öğlen saatlerinde benim soğutucumda geldi... Fakat benim kart 5870 olduğundan stok soğutma farklıymış mecburiyetten vrmleride taktım test etmedim etmeyide düşünmüyorum...fakat masa üstünde min. devirde 6-8 derece civarı düşüş mevcut vrm sıcaklığı 1-2 derece düşüş yaptı oda dert değil önemli olan sessizlik benim için... Test olarak sadece full hd film izledim yarım saat kadar önceden 60-65 civarı olan kart 50 civarında kaldı vrmde öyle, en sevindiğim olay sessizlikten sonra anakrt sıcaklığımdaki 5 derece düşüşü ben bu kadar beklemiyordum doğrusu,40-46 olan ısı 39-41 arası gidip geliyor, hd filimlerde ise 55-58 arası oluyordu denememde 50de kaldı.. Birde not düşeyim bari oda sıcaklığı baya baya sıcak kısaca ben sadece sortla oturmama rağmen denizden çıkmış gibiyim

Alacak arkadaşlara tavsiye ederim.. Değerler düşük gelebilir ama arkadaşın testlerdede görüldüğü gibi asıl gücünü yük altında gösteriyor belliki..

• Kart seçiminde ne kadar isabetli davrandığımı topiği okuyunca anladım.
    GIGABYTE bu konuda çok iyi iş çıkartmış anlaşılan.Ne ses ne sıcaklık hiçbir sıkıntı yok şimdilik.
  • Arkadaşım bırakta olmasın eğer kart imzandaki ise özel soğutma tasarımlı bir kart, bizim bahsi geçen olay atinin referans tasarım soğutucusundan çektiğimiz sıkıntı idi...
  • Wrm aldım, taktım, kart boştayken 40-45 derece (oda sıcaklığı yaklaşık 30 derece var.) yük altında 50-55 derece.. PErformansından "çok" mutluyum. Bu iki değer "hiçbir şekilde" fan ayarı yapmadan "gördüğüm" değerler. Açınca biraz daha düşüyorlar. OYunda, yük altında 55'den yükesliyor ama fanaı bir açıyorum, tak buz gibi.

berdush42 arkadaşımıza sonsuz teşekkürler, sayesinde bu kartı gördüm, buldum, altım ve kullanıyorum.

1. Cidden kartın ısısı düştü.
    2. Ayar düğmesi çok iyi oldu, ctytliyden ayarlamak sıkıcıydı.
    3. Kart artık "çoook" sessiz, o gürültülü günler geride kaldı.
    4. Sıcaktan dolayı yaşadığım takılmalar falan tarih oldu, kart rahatladı.
    5. Fiyat performans olarak "muhteşem", tek kelimeyle "harika!!"

-1 Keşke ön panele ayar düğmesi için bir şey koysalardı, kasanın dışına yapıştırdık, o kötü oldu biraz, öyle duruyor yani.
    -2 vrm'ler kaliteli "ama" yapıştırıcıları "beş para etmez, anında düştüler, yapışmıyorlar"

Benim gibi sesten, sıcaklıktan bunalanlar için ZALMAN muhteşem bir çözüm üretmiş, berdush42'a teşekkür eder,m, herkese yine yeniden tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

Wrm aldım, taktım, kart boştayken 40-45 derece (oda sıcaklığı yaklaşık 30 derece var.) yük altında 50-55 derece.. PErformansından "çok" mutluyum. Bu iki değer "hiçbir şekilde" fan ayarı yapmadan "gördüğüm" değerler. Açınca biraz daha düşüyorlar. OYunda, yük altında 55'den yükesliyor ama fanaı bir açıyorum, tak buz gibi.

berdush42 arkadaşımıza sonsuz teşekkürler, sayesinde bu kartı gördüm, buldum, altım ve kullanıyorum.

1. Cidden kartın ısısı düştü.
    2. Ayar düğmesi çok iyi oldu, ctytliyden ayarlamak sıkıcıydı.
    3. Kart artık "çoook" sessiz, o gürültülü günler geride kaldı.
    4. Sıcaktan dolayı yaşadığım takılmalar falan tarih oldu, kart rahatladı.
    5. Fiyat performans olarak "muhteşem", tek kelimeyle "harika!!"

-1 Keşke ön panele ayar düğmesi için bir şey koysalardı, kasanın dışına yapıştırdık, o kötü oldu biraz, öyle duruyor yani.
    -2 vrm'ler kaliteli "ama" yapıştırıcıları "beş para etmez, anında düştüler, yapışmıyorlar"

Benim gibi sesten, sıcaklıktan bunalanlar için ZALMAN muhteşem bir çözüm üretmiş, berdush42'a teşekkür eder,m, herkese yine yeniden tavsiye ederim.

Rica ederim ne demek. Eğer forumda bir(!) kişiye bile faydam dokunduysa ne mutlu bana.
    Güle güle kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

arkadaşlar kusura bakmayın konuyu sayfaya hazırlamam uzun zaman aldı. yaklaşık 3 saat. yanlışlık yapmışım. düzelttim. Vf-3000N modeli nvidianın GTX-2xx
    serisi ile uyumludur.sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Zaten Gtx 470 amp modelleri bu soğutuyu kullanmıyorlar mı? Neden uymasın.
  • Evet amp modeli için VF3000F bu soğutucuyu kullanmışlar.
  • günaydın arkadaşlar, öncelikle teşekkür ediyorum bu başlık için, bende de hd 5850 mevcut fanı problemli, ses yapıyor. kadıköyde yazıoğlu ve diğer dükkanları gezdim fanı bulamadım,herhangi bir sitede de satılık olarak karşılaşmadım. kararım bu fanı almak, nasıl siparişini verebilirim? yardımlarınız için teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egokhan -- 20 Ocak 2011; 10:20:55 >
  • HD 6950 İçin Uyumlumu Acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuradinBronzeBeard

HD 6950 İçin Uyumlumu Acaba ?

Soğtucuya herhangi bir müdahele yapmadan montaj yapabilirsin. uyar.
    Ama bir sıkıntı var hd5850 vrm'leri ile 6950 vrm'leri aynı olmadığı için zalmanın vrm soğtucusunu takamazsın. Onun yerine atini kendi vrm soğtcusunu kullanırsın.
  • quote:

quote:

HD 6950 İçin Uyumlumu Acaba ?

Soğtucuya herhangi bir müdahele yapmadan montaj yapabilirsin. uyar.
    Ama bir sıkıntı var hd5850 vrm'leri ile 6950 vrm'leri aynı olmadığı için zalmanın vrm soğtucusunu takamazsın. Onun yerine atini kendi vrm soğtcusunu kullanırsın.

Tamam Sagol
  • konu hort olduysa bende sorayım 6850 için uyumlumu acep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgi meraklısı

konu hort olduysa bende sorayım 6850 için uyumlumu acep?

hort olacak bir mevzu yok ortada. bu inceleme başlığı.
    hd6850 ye uyumludur.stok vrm soğutucusunu kullanmak koşulu ile.
  • Siparişi Verdim İnşallah Uyumlu Olur Yoksa Elimizde Patlar :)
  • quote:

Siparişi Verdim İnşallah Uyumlu Olur Yoksa Elimizde Patlar :)

elinde patlama olmaz merak etme .
    olmadı dh ikinci el de satarsın.Bu soğutucunun meraklısı çok.alır herkes.bana onlarca pm geldi satarmısın, getirtirmisin diye.
  • quote:

quote:

Siparişi Verdim İnşallah Uyumlu Olur Yoksa Elimizde Patlar :)

elinde patlama olmaz merak etme .
    olmadı dh ikinci el de satarsın.Bu soğutucunun meraklısı çok.alır herkes.bana onlarca pm geldi satarmısın, getirtirmisin diye.

Referans Olmadan Kimsenin Alacagini Sanmıyorum Bu Arada Kargoya Verilmiş Umarım Diger Arkadaslar Gibi 1 Ay Falan Beklemem :)
  • 7 Gün Oldu Ses Yok Nereyi Aramam Gerekiyor =)
  • Endişe edecek durum yok. Zalman'a HD 6950 elime ulaşmadan mail atıp durumu sormuştum. Gayet de uyuyor. Sadece termal test yapmadıklarından beklememin iyi olacağını belirtmişlerdi. Vrm konusu berdush arkadaşımızın dediği gibi. Kısacası verim alacaksınız, kafanız rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 21 Şubat 2011; 20:37:59 >
  • PTT kargoyu araman gerekli. yalnız herkesinki 7 günde gelecek diye bir kural yok. kimisinin 21 günde geldi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.