Şimdi Ara

Zalman VF-3000A Ekran Kartı Soğutucusu Kullanıcı İncelemesi (HD5850)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Gün geçtikçe gelişen teknoloji ile birlikte ekran kartlarında soğutma ihtiyacı bir hayli fazlalaştı. Bununla beraber firmalarda atinin 58xx serisi için yeni soğutucular piyasaya sürmeye başladı.
    Bu firmalardan bir tanesi de Zalman. Zalman firmasını hepimiz biliyoruzdur. Gerek işlemci soğutucusu gerekse chipset soğutucusunda kendini kanıtlamış olan firma ekran kartı soğutucusunda da lider olmayı planlıyor. HD 58xx serisi için gelişmiş soğutucu ile karşımıza çıkıyor ZALMAN VF3000A modeli. Sizin için bu modeli internet üzerinden, yurtdışından sipariş verdim 1 haftada elime geçti ve incelememi sizinle paylaşıyorum.
    Aldığım yeri görmek isteyenler sayfayı ziyaret edebilir.VF3000A ATI VGA Cooler
    Ürünün resmi sayfasına gitmek için TIKLA
    Yalnız incelemem bol capsli olacak kotalı arkadaşlara şimdiden özür dilerim.

Kutu içeriği ile başlayalım. Zalman kutusunu çok hoş yapmış ve içeriği zengin. Uyumluluk : HD5830 - HD5850 -HD5870

kutunun arkasında fanların dönüş hızı ve ses seviyeleri hakkında bilgi var. bu arada üründe 2 tabe 92mm lik fan bulunmakta. fanların maksimum 3000rpm de dönüyor.
    resmi bilgisi 2500 demiş. 3000 rpm de baya ses yapıyor ama atinin referans tasarımı kadar değil. ideali 2000 rpm. ileride testlerde göreceksiniz fan dönüş hızı ve sıcaklık arasındaki ilişkiyi.

Kutunun içinden kartı soğutabileceğiniz herşey çıkıyor bir ben yokum. Zalman herşeyi düşünmüş diğer firmaların düşşünmediği vrm leri soğutmayı bile. 4 tane vrm nin hepsinde heatsink var tabi ramlerinde var.forumda bazı arkadaşlar vrm leri soğutmak için çeşitli yollara başvurdular.bende dahil Ama zalmanın soğtucusunda böyle bir dert yok.

Soğutucunun zemini gayet başarılı.Soğutucular içinde şimdiye kadar gördüğüm en parlak zemin diyebilirim.Ayna gibi.

Soğutucunun boyutunu merak edenler için bir örnek :

Gelelim montaja: Kartımda önceden monteli olan thermalright v2 copper soğutucuyu çıkartıp yerine zalmanı takacağım.

Montajı yapmadan önce küçük bir hesap yapıp atinin referans tasarım olan vrm ve ram soğutucusunu sökmemeye karar verdim.Çünkü vrmleri soğutmada ve ısının yayılmasında gayet başarılı.
    bir de zalman vrm soğutucu çok hafif geldi.alüminyum.güvenemedim çok ısınabilir diye.

Acaba değermi korkusuyla ama değmedi.

Tabiri caizse cuk diye oturdu.

Gelelim testlere:
    İnceleme yaptığım sistemin özellikleri
    AMD Phenom II 965BE (rev.3) (tuniq tower 120 extreme)
    Gigabyte 890GPA-UD3H (890gx + sb850)
    2x2 Kingston Hyperx Ddr3 1333Mhz
    VTX3D 1GB Ati Radeon HD5850 referans tasarım
    1TB Samsung HDD 103SJ
    Raidmax Volcano rx-630 watt
    Nzxt Alpha Kasa
    İşletim sistemi : windows 7 64bit
    Catalyst sürümü : 10.6
    Directx : 11 sürümü yüklü

Öncelikle testi default modda ve furmark kullanarak yaptım. Furmarkta en az 10 dakika test edildi.Neden furmark derseniz karta en çok yüklenen program olduğu için.
    Sonuçlar görmeye değer. Buyrun:
    Default masa üstü:Stok fanla 45 derece civarında gezerken zalman vf-3000 ile sadece 32 derece.

Zalman vf 3000 esas gücünü ekran kartı yükte iken gösteriyor.Fanların dönüş hızı :3000rpm ses: kabul edilebilir bir ses . (şöyle söyleyeyim; stok fanın %45 de çıkardığı ses kadar) sadece 50 derece

Fanlar 2000 rpm de. ses yok denecek kadar az. ben bu ayarda kullanıyorum. stok fanın %20 sesinden bile daha az.Arada bir eğilip bakıyorum kasaya soğutucu çalışıyormu diye. 55 derece

Ve son olarak grafiğimiz.

Arkdaşlar oc yapmadım zamanım kısıtlı olduğu için.Oc li ss'lerde ilerleyen zamanlarda ekleyeceğim.
    Bakalım kart kaça vuracak

SONUÇ: Zalman gerçekten çok başarılı bir iş yapmış.
    Parlak bakır taban.
    5 adet ısı borusu.
    114 alüminyum yaprak(hepsini saydım)
    Kartın ömrünü uzatmak ve biraz da oc yapmak isteyenler bu soğutucuyu gönül rahatlığıyla alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 24 Haziran 2010; 23:39:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Merhaba arkadaşlar. Gün geçtikçe gelişen teknoloji ile birlikte ekran kartlarında soğutma ihtiyacı bir hayli fazlalaştı. Bununla beraber firmalarda atinin 58xx serisi için yeni soğutucular piyasaya sürmeye başladı.
    Bu firmalardan bir tanesi de Zalman. Zalman firmasını hepimiz biliyoruzdur. Gerek işlemci soğutucusu gerekse chipset soğutucusunda kendini kanıtlamış olan firma ekran kartı soğutucusunda da lider olmayı planlıyor. HD 58xx serisi için gelişmiş soğutucu ile karşımıza çıkıyor ZALMAN VF3000A modeli. Zalman'ın nvidia gtx4xx serisi için hazıladığı soğutucunun ismi Zalman VF3000N Sizin için bu modeli internet üzerinden, yurtdışından sipariş verdim 1 haftada elime geçti ve incelememi sizinle paylaşıyorum.
    Aldığım yeri görmek isteyenler sayfayı ziyaret edebilir.

selam.
    vf3000n modelinin gtx400 serisine uygun olduğundan eminmisiniz.

• Sitede GeForce GTX260, GTX275, GTX280, GTX285 modellerine uyumlu oldugu yazıyor
  • arkadaşlar kusura bakmayın konuyu sayfaya hazırlamam uzun zaman aldı. yaklaşık 3 saat. yanlışlık yapmışım. düzelttim. Vf-3000N modeli nvidianın GTX-2xx
    serisi ile uyumludur.sorularınız olursa cevaplayabilirim.
  • Yükteki değerleri çok başarılı.Hayırlı olsun yeni soğutucunuz

Böyle detaylı bir inceleme yaptığınız içinde teşekkürler
  • dostum nerden ve kaça aldınız. ayrıca zotac gtx 275e destek veriyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MwaM

dostum nerden ve kaça aldınız. ayrıca zotac gtx 275e destek veriyormu ?

Arkadaş şu li,nkten aldım diye belirtmiş mesajında:
    http://www.quietpc.com/tr-en-gbp/products/ati-vga/vf3000

V3000N modeli GTX275 ile uyumlu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MwaM

dostum nerden ve kaça aldınız. ayrıca zotac gtx 275e destek veriyormu ?

quietpc.com dan aldım. kargo dahil herşeyiyle 90 liraya mal oldu.
    evet destek veriyor. Ama siyah olan model yani : Zalman VF-3000N
    Ziyaret etmek için tıkla.
    http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=390
  • Hocam güzel inceleme fakat bu soğutucuyu türkiye'de bulamazmıyız veya ne zaman geleceği hakkında bir bilgi varmı?
    Ve ne kadara aldınız onuda yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -HaYaL_ET-

Hocam güzel inceleme fakat bu soğutucuyu türkiye'de bulamazmıyız veya ne zaman geleceği hakkında bir bilgi varmı?
    Ve ne kadara aldınız onuda yazarsanız sevinirim.

türkiyeye geleceğini sanmıyorum. çünkü bizim distrübütörler böyle ürünleri getirmezler nerde kullanılmayacak ürün var dandik onları getirtirler.
    örnek : thermalright vrm-r5 soğutucusu. r4-ve r3 modelini ithal etmezler.
  • karta azıcık yüklendim;default voltaj çekirdek:850 mhz ram:1200 mhz
    Yalnız screenshotlara dikkat ederseniz furmark testi en az 10 dakika. çok önemli bir nokta. çünkü bazı arkadaşlar 2-3 dakika yapıyor. önemli olan kartın belirli bir tav'a gelmesi.

az sonra oc li şekilde 3d mark vantage testi de geliyor.
  • 850-1200 default voltaj. 3d mark vantage testi. sıcaklık maksimum 55 derece oldu.
    Bu arada benim cpuz sapıttı. işlemciye oc yapmadığım halde 3600 mhz gösteriyor. amd overdrivedan baktım 3400.default. ne iştir anlamadım.
  • Çok güzel ürün siteye üye olacağım şimdi eğer ben alana kadar bitmez ise bir iki ay içinde bende almayı düşünüyorum.

İnceleme için teşekkürler.
  • Hem sessizlik hem de performans bakımından çok iyi bir soğutucu.İyi iş çıkarmış zalman...
    Siz de iyi bir iş çıkarmışsınız bu incelemeyi yaparak
    Ülkemize ne zaman gelecek acaba?Ya da gelecek mi?
  • Bi an için gözümün önünde arctic cooling twin turbo geldi

Ama sizce gerekli mi bu soğutucu ? ben stok soğutucumla 5850 kartımla BF BC2 yi çok rahat sorunsuz oynuyorum tabii ısınması biraz fazla kasanın arkasından çıkan sıcak hava bazen ayağımı rahatsız ediyor ama

Yinede eğer performansında sorun yoksa stok soğutucumu değiştirmeyi düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: maknc

Bi an için gözümün önünde arctic cooling twin turbo geldi

Ama sizce gerekli mi bu soğutucu ? ben stok soğutucumla 5850 kartımla BF BC2 yi çok rahat sorunsuz oynuyorum tabii ısınması biraz fazla kasanın arkasından çıkan sıcak hava bazen ayağımı rahatsız ediyor ama

Yinede eğer performansında sorun yoksa stok soğutucumu değiştirmeyi düşünmüyorum

---eğer sessizlik diyorsan kesinlikle gerekli. stok fanların hepsi sesli. nvidiasından tut atisinden amdsinden inteline kadar. eğer gerekli olmasaydı soğutucu firmalarının işi ne .
    bir thermalright ,bir zalman olmazdı o zaman.
    ---ben ne yapıyorum oc tutkunumuyum hayır. takıyorum sessiz soğtucumu bakıyorum keyfime. bilgisayarıma sessizlik konusunda çok önem veririm.
    yanımda kafamın dibinde iş makinesi gibi ses çıkaran kasa istemem.
    önceden umrumda değildi de yaş ilerleyince ses götürmüyor kafam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 28 Haziran 2010; 14:12:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

quote:

Orijinalden alıntı: maknc

Bi an için gözümün önünde arctic cooling twin turbo geldi

---eğer sessizlik diyorsan kesinlikle gerekli. stok fanların hepsi sesli. nvidiasından tut atisinden amdsinden inteline kadar. eğer gerekli olmasaydı soğutucu firmalarının işi ne .
    bir thermalright ,bir zalman olmazdı o zaman.
    ---ben ne yapıyorum oc tutkunumuyum hayır. takıyorum sessiz soğtucumu bakıyorum keyfime. bilgisayarıma sessizlik konusunda çok önem veririm.
    yanımda kafamın dibinde iş makinesi gibi ses çıkaran kasa istemem.
    önceden umrumda değildi de yaş ilerleyince ses götürmüyor kafam.

He hocam doğru diyosun kafa kaldırmıyor gürültüyü benim kasanın önündeki fan biraz fazla ses yapıyo kısıyorum genelde fan kontrolcüsünden ama ekran kartını kısamıyorsun işte demek sessiz oluyo bi bakalım gelirse alalım

• Quietpc ile ilgili 5850 kulübünde bilgi vermiştim ve bahsettiğim gibi mükemmel bir kalite ile ürünü size ulaştırmışlar.

Ürünün performansı mükemmel, alternatif soğutucu çözümleri içerisinde kendini belli ediyor. 6xxx serisine geçiş yapmayacak olsam kesinlike alırdım.

İnceleme için teşekkürler, güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

Quietpc ile ilgili 5850 kulübünde bilgi vermiştim ve bahsettiğim gibi mükemmel bir kalite ile ürünü size ulaştırmışlar.

Ürünün performansı mükemmel, alternatif soğutucu çözümleri içerisinde kendini belli ediyor. 6xxx serisine geçiş yapmayacak olsam kesinlike alırdım.

İnceleme için teşekkürler, güle güle kullanın.

eyvallah. 6xxx serisine uymayacağı ne malum. belkide uyar.bence şansınızı deneyin. ses bakımından çok rahat edeceksniz. vrm leri soğutması da ayrı bi güzellik.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.