Arkadaşlar pazar günü bostancı vatandan sistemi toplattım sorunsuz çalışıyor ancak fanlar ve sıcaklıklar hakkında sorularım var
1. Fanlar yavaş dönüyor iki tane fan geldi kasayla beraber biri önde biri arkada fanın ortasına dokunduğum an duruyor ve arka egzoz fan da elimi arkaya dokunduğumda hava geldiğini hissetmiyorum ön fanda aynı şekilde
2.Arkadaşlar çok yerde okudum kasanın yan kapaklarını açmak zararlı diye bide size danışayım kasanın yan kapağını açınca sıcaklıklarda düşme oluyor örneğin oyunda ekran kartı 74 dereceden 68 dereceye indi yeni fan alana kadar yan kapaklar açık kalsa bir sıkıntı olur mu?
3.Bazen ekran kartı sıcaklığı boşta 44-45 derece oluyor normal midir oyunda yan kapağı açtığımdan beri 70 i geçmedi
Ekran Kartım:Sapphire R9 280X VAPOR X-TRI-X
Zalman kasacılar nerede
DDURANT35D
kullanıcısına yanıt
selamlar
z5 plus modelinde fan kontrolcü var orda yükseğe aldığınız halde mi yavaş dönüyor bir de devrine bakabiliyor musunuz fanın? Benim z11 plusın led fanlarının arkasında silent yazıyordu sizinki de muhtemel öyleyse çok yüksek devirlere çıkmayabilir. Bir ihtimal fan kontrolcü ile ilgili problem olabilir direk anakarta bağlayabiliyormusunuz fanları?
şuan bende de z11 plus var saphirre 7850ekran kartıyla masaüstünde 38 derece (kapak kapalı), hava sirkülasyonu tatmin etmediyse devri yüksek bir fan alın özellikle z5 in öne 2.fan güzel olur düşüncesindeyim
southbridge
kullanıcısına yanıt
Aleyküm selam hocam sağolun yorumlar için ama benim kasam plus olan modelinden değil vatanda z5 plus yoktu.Hocam anakarta bağlayamıyorum fanlar molex uclu güç kaynağın dan gelen kabloya bağlıyorum beni şüphelendiren o zaten bildiğim molex uclu fanlar tam devirde döner ama bunlarda dediğim gibi çok düşük hava akımı.Ben de fan almaya çalışacağım hocam peki kasanın alt tarafına fan taksam ekran kartı soğutması için daha iyi olmaz mı?
DDURANT35D
kullanıcısına yanıt
O zaman bir tane 4 pinli pwm fan alın onu öne takın dikkat ederseniz bir çok corsair kasada ön tarafta altlı üstlü ikili fan oluyor. öne takın yani.zamanla o fanları da pwm fanlarla değiştirirsiniz isterseniz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme