Şimdi Ara

Zaman Çok Hızlı Geçiyor, Bir Ölüm Korkusu Sardı Beni...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
3
Favori
2.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün günlerden salı. tam 5 ay önce bugün doğum günümdü. doğum günümde yediğim pastanın tadını, konuşulan muhabbetleri, ne giydiğimi, o gün ne yaptığımı herşeyi en ince detayın kadar hatırlıyorum. sanki dün yaşanmış gibi.

18 yaşındayım. lise geçen sene bitti. lise bittikten sonra zamanın ne kadar çabuk geçtiğini fark ettim. daha önceki senelerde bana 1 yıl, 2 yıl gibi gelirdi. dolu dolu geçen 2 yıl gibi. ama artık 1 yıl 5-6 ay gibi geliyor. zaman o kadar hızlı geçiyor ki beni bi ölüm korkusu sardı. her sabah gözümü açtığımda ölümü, zamanın ne kadar hızlı aktığını düşünüyorum. evet abartmıyorum her sabah gözümü açtığımda istisnasız olarak aklıma bu düşünce geliyor. hatırladığım en eski zaman olan 5 yaşındaki halimi bile düşününce, o zamanki anılarımı daha dün gibi hatırlayınca zamanın akışı karşısında dehşete düşüyorum. bu zamana kadar geçen zamanı hesaplıyorum. "bi 18 yıl yaşadım, bi 18 yıl daha yaşasam 36 yaşında olcam, hadi bi 18 yıl daha 54 yıl. Mert olum öldün lan sen" her gün en az 1 kere bile olsa bu hesabı yapıyorum, düşünüyorum. daha uzun yaşadığımı hissetmek için her sabah saat 6 da uyanıyorum. gecenin 3'ündede yatsam, saati 6 ya kuruyorum. o uykudan ayılmak için duşa giriyorum, yine ayılamıyorum. bi dışarı çıkıyorum tur atıyorum. o güneş suratıma vurunca içime bi sıcaklık geliyor. hayatın ne kadar kıymetli olduğunu ve bu dünya üzerinden gitmenin ne kadar hüzünlü olacağını düşünüyorum.

dinlediğim 2 farklı müzik türü var. Rap ve Metal. neden bu müzik türlerini dinliyorum ? çünkü her zaman bir isyan,nefret söylemi var , bu beni gaza getiriyor, gaz haricinde pek birşey hissettirmiyor, hüzünlendirecek duyguları uyandırmıyor. geçen televizyonda bir aşk şarkısı dinledim hatta big brother türkiye programında. iki kişi birbirine aşık olmuş sanırım onları gösterirken arka fonda çalıyordu. aşk şarkısı ama melodileri çok hüzünlü. boğazım düğümlendi , hemen çevirdim kanalı. aldım elime bi mandalina, balkona çıktım ve düşündüm. "hiç arkadaşım yok, bu zamana kadar bi sevgilim bile olmadı. oynadığım online oyunlarda bile bir başarı gösteremedim. gençliğimi boşunamı geçiriyorum ?" her gün böyle. her allahın günü böyle.

facebookta o ateist sayfalarında takılmaya başladıktan sonra bu depresyon hali beni sardı. keşke karikateistmiş, sorgulayanmış vesaire o sayfalara girmeseydim. ilk açtığım anda "acaba okusam mı lan ? ben inançlıyım dinden çıkmam bi bakayım bakalım ne var" diyip okumaya devam etmeseydim. hani "ateizm mutluluktur, özgürlüktür, ateist olduktan sonra kanatlandım, ufkum açıldı" diyen tipler var ya. hiç öyle değil. hiç mutlu değilim. müslüman olduğum zamanlardaki düşünce yapım nasılsa hala aynı şekil bir şey değişmedi. bakın, bir bireyin özgür düşünce yapısına sahip olması için illa dinden çıkması veya doğuştan dinsiz olması gerekmez. inançlı yada inançsız, her türlü insanın iyiside var kötüsüde. 5 vakit namazında olan, orucunu tutan melek gibi insanlarda var, çıkar için arkadaşını arkasından vuran, dedikodusunu yapan, kavga esnasında seni ortada bırakıp kaçan ateistlerde var. yada bunun tam tersi. her türlü insan var.

ölümden sonraki hayatı benim gibi hisseden insanlar uydurmuş olmalı. (müslüman veya başka dinlere mensup arkadaşlara hakaret etmiyorum kimse yanlış anlamasın.) bunu duyguları hisseden bir tek ben değilim. insanları bu 2. hayata inandırıp yönlendirmekte, çıkarlar için kullanmakta çok kolay. "zaten 2. bir yaşam var be olum sen bu yol uğruna öl, o tarafta yerin hazır" öldükten sonra 2. bir hayatın olmasını istemem mi ? en çok isteyenlerdende biri benim. annem ölcek, babam ölcek, belki benden önce eşim ölcek. onları bir daha görmek istemem mi ? en çokta ben isterim. vede bu şekilde düşününce 2. bi hayatın olması bana insan ürünüymüş gibi geliyor. her gün buna inanmak istiyorum, 2. bir hayatın olmasını istiyorum ama kendimi inandıramıyorum. buna inanmak istiyorum ama
    inanamıyorum, yok olmuyor. özellikle yaşlılığımı düşünüyorum. bu yeni nesil böyleyse benim çocuklarım beni huzurevine bırakmak için bile kıllarını kıpırdatmaz. bir ilahiyatçı olsa, 2. yaşamın varlığı için mantıklı bir neden sunsa hiç düşünmeden müslüman olurum yine. ama bunu yaparsam ölümden korktuğum içinmi bu mantıklı olduğunu düşündüğüm cevaba kendimi inandırdım ? diye yine bir soru içimi kemirir.

yazının başlarında Rap ve Metal müzik dinlediğimi söylemiştim. aynı zamanda rap müzik icra ediyorum. daha hiç bir parçamı yayınlamadım ama yaptığım bir sürü parça var. bu parçalardan biride burada anlattığım duygularımı döktüğüm bir parça var. ama bunu okuyamam çünkü 87 yaşındaki dedem ile aynı evde yaşıyoruz. adamın zaten son zamanları, bide benim bu parçanın kaydını alırken, söylediklerimden efkarlanmasın sıkıntıya düşmesin. bu parçanın kaydını büyük ihtimalle dedem öldükten sonra alıcam.

halim çok kötü. kendime çok dikkat ediyorum. beslenmeme, sporuma falan. eğer kanser vs. olmaz ise garanti 90'ı görürüm. zaten bizim ailenin yaşlıları genel olarak 90'a yaklaşıyor hem o zamana kadar tıpta ilerler garantilerim bu yaşı görmeyi. ama umarım 90'ıma yaklaşırken ölümü beklemek yerine, ansızın bir şekilde 60' lı yaşlarımda ölürümde, bu ızdırabı çekmem.

• Hocm bnde cok dusunuyorum ama bu hayTtn zevk almayi engelliyor. Dusunmemeye calis. Belli ki cok dolusun. Yildizli bir gecede yalniz disari cik. Ve biraz gozyasi dok. Ciddiyim. Aglamk iyi gelecektr.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmekten korkmak olmek istememeyi gerektirir peki nedir hocam olmek istememe nedeniniz ? Nedir sizi hayata bu denli baglayan sey

• aynı sorun bende de var ölmekten korkmuyorum sadece eski zamanları hatırladıkça zamanın geçmesinden rahatsız oluyorum konusunu da açmıştım galiba geçen ay

• valla korkmuyorunm, ölsem de bitse de gitsem
  • Okudum.
    Ben deistim öteki tarafa felan inanmıyorum ölmekten de korkmuyorum neden korkayım ki?
    Bak narkozu veriyorlar ve o hiçlikte kayboluyorsun ya aslında hiçte ürkütücü değil tam tersi huzurlu.
    Ben eğer ölmeden önce organlarımı bağışlayacağım yani kanser olursam yada bir belge doldurma şansım olursa.
    Birde beynimi muhafaza edtirteceğim bilim için eğer ileride bir beyine enerji verip dijital ortama aktarmayı başarırlarsa deneylerden biri olmayı seve seve kabul edeceğim zaten adamlarada beyin lazım olur.
    Olmazsada dert etmiyorum dünyada yaşayabildiğim kadar yaşayacağım ve arkamda güzel bir iz bırakmak istiyorum.
    Olurda öğretmenliği kazanabilirsem arkamda düşünebilen bir nesil bırakmak istiyorum.

Öleceğim diye yaşama çünkü bu şekilde yaşayamazsın. Sahip olduğun zamanı sevdiğim bir biçimde kullan öneri olarak metal dinliyorsan bir elektro gitar alıp onu öğrenebilirsin. Yapmaktan en zevk alacağın meslek için uğraşabilirsin.

• Aynen zaman çok hızlı geçiyor, o yüzden yazıyı okumadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ah keşke Şeytan'ın dünya hakimiyetini anlatabilsem. İnsanların neden giderek saygısızlaştığını anlatabilsem. Kıyafetlerin neden gitgide kısaldığını ah bi anlatabilsem.
    Neden din kelimesini kullanınca aklıma ilk önce gericilik, aptallık, saçmalık gibi kelimeler geliyor ah bilebilsem.
    Yahudilere toz kondurulmazken neden müslüman katli yaşandığını ah anlayabilsem.

6:149 - De ki: "En kesin ve üstün delil, Allah'ındır. Allah isteseydi, elbette hepinizi doğru yola iletirdi." Gel, inananlardan ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayRealist -- 29 Aralık 2015; 2:19:57 >
  • postapocalypticCOW kullanıcısına yanıt
    Ölümden sonraki hayat yani reenkarnasyon var ise ve biz şuan 2. hatta 3. hayatımızı yaşıyorsak ve ben bunun farkında değilsem bunun ne önemi var diye felsefe yapabilir, cevabını kendi kendine verebilirsin..
    Düşündüğün şeyi çok düşündüm yanındaki veya gün içinde gördüğün insanlara bak mesela senden 20 yaş büyük birine birde kendine bak ben şu kadar yılımı böyle geçirdim birde şu adama bak ben bunun gibi olana kadar ohooo diyceksin. İnsanların bazı dönemleri vardır sende o bazı dönemlerden birini yaşıyorsun şuan. Hayat koca bir okyanus sen bir ucundan girmiş yüzüyorsun dur bakalım daha.
    Sana tavsiyem ne Rap dinle Ne metal. Çok değer verdiğin bir insandan darbe yemeden hayata başlamadın sayarım ben seni bu benim düşüncem ne sen nede başkası buna karşı çıkabilir. Bu yüzden efkarlandığındamı diyeyeyim gaza geldiğindemi diyeyim sor kendine ben neye takılıyorumda gaza geliyorum. Ne için kim için nolduda gaza geldim ben. İnsanın iyiside var kötüsüde var dedin. saydığın kötülükleri tek tek yaşadım. kuzenim seninle ölüme kadar diyen kuzenim beni ölüme terk etti kavga sırasında kaçtı. Bir çok insan kalbimi kırdı. Bu çok farklı bir acı. Bunlar seni ince ince biler bunları yaşamayan insan ayakta kalamaz. Bütün şarkılardaki göndermelere dikkat et. Son yapılan espriyi iyi düşün dedim ya hayat koca bir okyanus kulaç atmayla bitiremezsin. Oluruna bırak düşünmeyi bırak olduğun yeri hisset şuanki tabirle anı yaşa. hayat basit yaşadıkça güzel.
    10 mg Anafranil kullanmanı öneririm çok iyi gelicek sana buna eminim. 2 hafta sonra 50 mg geç. kendini bulucaksın

• Zaman gerçekten çok çabuk akıp gidiyor, kendime sözler vereli kaç ay olmuş. Eski insanlar yakınlarım sevgililerim hepsi birer zaman karmaşasında kaybolmuş, seneler hep aleyhimize işliyor.

• Birebir aynı şeyleri düşünüyoruz. Özelliklede bu saatlerde kafamı yastığa koyunca kafayı yiyorum. Hiçlikten korkuyorsun bunca sene yaşayıp değer verdiğin hiç birşeyi birdaha görememek hatta bilmemek. Hiçliğin olmaması bir başka hayatın olmasını herşeyden daha çok isterdim

• Şuan sende bir huzursuzluk var aslında hepimizde var ama sende su yüzünde. Öbür dünyayı huzuru bulmak gibi düşün gönlün o huzuru bulmuş yerine oturacak artık. Yerini aradığı için huZursuZ. Yüzüklerin efendisinde hayalet Ordu sözünü yerine getiriyor ve Aragorn serbestsiniz diyor ve hayaletler huzurla doluyor. Öyle düşün.

Ayrıca termodinamik ölümden sonra yaşamın kanıtı. Bence tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni düşüncelere sevk ettin kardeşim.
  • umarım yaşım ilerledikçe bu duygulardan sıyrılırım ama benim gibi her şeyi takan birinde bunun olacağını sanmıyorum. babam 54 yaşında. oda ateist. ben ölümden korkmuyorum, hiç bir endişe duymuyorum falan diyor ama bunları söylerken ses tonundan ve bakışlarından bile onunda ölümden çok korktuğunu, o yaştaki adamın benimle aynı düşüncelere sahip olduğunu hissedebiliyorum.
  • Benide 2.hayat korkutuyor.Ölüm bir son olsa keşke belkide öyledir bilemiyorum.Beni o sonsuzluk hissi korkutuyor.Sonsuza kadar cennet ya da sonsuza kadar cehennem...Hayattan isteyeceğim en büyük şey hiç var olmamak olurdu.Şuanda müslümanım ama aklım o kadar karışık ki anlatamam..

• Bosver kardes takam kafana

• küçüklüğümüzden beri bu olgular öğretilmeseydi, şu anda bu kadar dert etmeyecektik ölümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postapocalypticCOW -- 29 Aralık 2015; 12:21:36 >
  • Sen hayatı çok maddesel düşunuyorsun.

• okumadım

• Ben de olmekten korkuyorum ama aslinda korktugum sey ölüm sonrasi ne olacagi... Mezardayken.. kiyamet koptuktan sonra cehennem hayati... Aslinda inanclarimiza uygun yasarsak , olume her zaman hazir olacagiz ve olum bu denli korkutmayacak bizi. Bence sendeki sorun su an kaybolmus hissetmen. Aradigin cevabi namazda ve Kur'an da bulacagini dusunuyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.