Şimdi Ara

ZAMAN HIZLI GEÇİYOR / 2018 GSÜ İŞLETME GİRİŞLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2018'de gsü işletmeye girdim. Şu an halen gsü'deyim. İİBF'ler hakkında veya gsü/odtü/boun gibi iibf ünileri hakkında genel bir sorunuz olursa buradayım. Özelden veya direk bu konudan yazabilirsiniz.

Gece gece aklıma geldi DH, mezun senemde az mı takılmıştım burada? Pek yazan birisi değildim ama bir yayın tavsiyesi almak olsun yaptığım netlerin diğer kişilere göre ortalaması nedir onun hakkında fikir almak olsun hep DH'ye baktım. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor ve şimdi çekeceğiniz bazılarınca "ufak" ama sizin için büyük olan o çile geri kalan ömrünüzü etkileyecek. GSÜ İşletme kazanmış ve yatarak mezun olan bir "avel" ortalama bir işletmede götünü yırtan birisinden daha önde oluyor maalesef sırf üniversite farkından. O yüzden yılmak yok, çalışın. Nereden başlasam da demeyin çünkü bir elmayı nereden başlarsanız başlayın soymaya eğer devam ederseniz sonunda o elme soyuluyor. MUAZZAM BİR ÖRNEK VERDİM VE ŞİMDİLİK BU KADAR
    THE END.

• //

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towns -- 5 Mart 2021; 13:57:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harbiden güzel örnek

• Hocam cidden hayran kaldım örnek ve önerinize

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boğaziçi olmazsa çoğu kişinin alternatifi Gsü sizce Fransızca eğitim bir dezavantaj mı eğitim olarak göze çarpan farklar (artı veya eksi) neler (Boğaziçi veya diğer popüler üniversiteler ile kıyaslarsak).
    Üniversite'nin güzel olduğu bilinen bir gerçek denizin dibinde direkt ama yurt yok bu dışarıdan gelecekler için büyük bir dezavantaj bu sorunu nasıl aşıyorsunuz. Bulunduğu semtte öyle laylaylom bir semt değil sonuçta kiralar pahalı.
    Üniversite'nin butik tarzı olması nedeniyle bu üniversiteden mezun olanların sayısı diğer popüler üniversitelere nazaran az bunun bir dezavantajı oluyor mu sizce?
    Okula genelde Boğaziçi Üniversitesini kazanamayanlar geldiği için pişmanlığın yüzüne vuruyor diyorlar. (Üniverskop adlı sitede birisi yazmıştı)Bu durum elbette biraz vardır ama bu kadar fazla mı?
    (Olumsuz bir yazı gibi oldu ama iyi yönlerinin hemen hemen çoğunu biliyorum kuzenimin şu an Fransa'ya kaçıncı gidişi ben bile unuttum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Towns

//
    Hazırlık bitiren birisi b1 plus oluyorum minimum. Yani kendi kendine yetecek düzeye geliyor fransızcası. Ve size dil nasıl öğrenilir onu öğrettikleri için, bölüme geçtiğinizde isterseniz fr'yi iyice ilerletebiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05FCD1E67

Boğaziçi olmazsa çoğu kişinin alternatifi Gsü sizce Fransızca eğitim bir dezavantaj mı eğitim olarak göze çarpan farklar (artı veya eksi) neler (Boğaziçi veya diğer popüler üniversiteler ile kıyaslarsak).
    Üniversite'nin güzel olduğu bilinen bir gerçek denizin dibinde direkt ama yurt yok bu dışarıdan gelecekler için büyük bir dezavantaj bu sorunu nasıl aşıyorsunuz. Bulunduğu semtte öyle laylaylom bir semt değil sonuçta kiralar pahalı.
    Üniversite'nin butik tarzı olması nedeniyle bu üniversiteden mezun olanların sayısı diğer popüler üniversitelere nazaran az bunun bir dezavantajı oluyor mu sizce?
    Okula genelde Boğaziçi Üniversitesini kazanamayanlar geldiği için pişmanlığın yüzüne vuruyor diyorlar. (Üniverskop adlı sitede birisi yazmıştı)Bu durum elbette biraz vardır ama bu kadar fazla mı?
    (Olumsuz bir yazı gibi oldu ama iyi yönlerinin hemen hemen çoğunu biliyorum kuzenimin şu an Fransa'ya kaçıncı gidişi ben bile unuttum.)
    Fransızca eğitimin en büyük dezavantajı biz hazırlığı layıkıyla bitirsek bile 1 senede c1 olmamız imkansıza yakın ama ingilizce hazırlık veren boun gibi yerler seni hazırlıkla c1 yapıp lisansa yolladığı için akademik anlamda tam olarak ingilizce bir eğitim alıyorsun. Bizim okulun en büyük ve çözülmesi imkansıza yakın sorunu bu, fransızcayı eğitimde tam anlamıyla kullanamaz birisi lisansta derin aşamalar için. Ama bunun bir avantajı da şu ; Fransızcayı gerçekten layıkıyla öğrenen birisi de lisansta iyice üstüne katıp hem fransızca hem ingilizceyi akademik seviyede bilerek rahatlıkla mezun olabiliyor.

Yurt sorunu dediğin gibi çok sıkıntı ve ilk sene şehir dışı gelenler özel yurtlara 1400 1500 para bayılıyor. KYK Erkek yurdu okula çok uzak ve oradan gelen 1 veya 2 kişi varsa vardır. İkinci senelerde eve çıkıyor genelde şehir dışından gelenler.

Okul gerçekten çok küçük butik bir okul bu olayın bir çok dezavantajı vardır belki ama dezavantajı olmayan tek alan mezuniyettir. Çünkü az kişi mezun ettiğimiz için değere biniyoruz iş dünyasında :D Garip bir saygınlığımızın olması bu yüzden.

BOUN kazanamayanların gelmesi doğru ve fazlasıyla doğru. GSÜ'ye gelen hukukçu veya iletişimciler hariç neredeyse herkes böyledir. Ne kadarı pişmandır bilmem ama ben keşke boun tutsaydı derim hep.

Ve okulun kampüsünün oldukça küçük olması hatta olmaması da buna bir sebeptir diyebilirim. Üniversite hayatını dolu dolu yaşamak, çimlerde uzanmak, voleybol oynamak vb etkinlikleri yapamayacak kadar küçük bir okul gsü. Her şeye rağmen madem okuyorum sevmeyi deneyelim kafasındayız çoğu kişi.
    Ama okulda az insan olması, çeşitliliği de azaltıyor ve okul içinde sosyalleşme kulüplerin de fazla aktif olmamasından mütevellit pek yüksek seviyelerde değil.

Fransa'ya gitme, Fransızca öğrenme, kendini inanılmaz geliştirme, elit bir ortamda okumak ve çevrenin elit olması, boğaza sıfır yerlerde oturmak ders çalışmak vb güzellikleri var ama yalan söylemeyeyim tekrar tercih dönemime dönsem sırf üniversite hayatımı daha iyi yaşayayım diye ODTÜ veya BOUN psikoloji vs yazabilirdim. Genelde hazırlık sınıfları 30 kişi civarı oluyor 16 17 sınıf var hazırlıkta. Sene sonu devam eden sayısı 30 kişide 17 18 oluyor. Yarısı okulu bırakıyor başka okula geçiyor yarısı da öteki seneye bırakıyor fransızca hazırlığı.

Umarım az da olsa cevaplarım tatmin etmiştir. Sorunuz varsa sorabilirsiniz :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.