Şimdi Ara

Zaman makinesinin yapılabilirliği hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar "konum" ve "zaman" cismin ikametgah adresini tanımlamaya yarıyor gibi düşünebiliriz sanırım. Bir cismin nerede olduğunu bilmek için koordinatlarını bilmek yetmiyor zamanını da bilmek gerekiyor.

2 cisim aynı zaman diliminde var olabilir, fakat aynı koordinatlarda olamaz

buna karşın;

2 cisim aynı koordinatlarda olabilir, fakat aynı zaman diliminde olamaz

zaman ve konumdan en az birinin farklı olması gerekiyor.

Yani 2 sim kart aynı anda farklı telefonlarda bulunabilir fakat aynı telefonda bulunamaz. (son teknolojiyi şu an görmezden gelelim)
    yine 2 sim kart aynı telefonda bulunabilir ama aynı anda bulunamaz.
    Bu yüzden zaman makinesinin geleceğe veya geçmişe taşıdığı bir cisim yeni geldiği zamanda diğer bir maddeyle koordinatları çakışacağından zamanda hareket imkansız gibi geliyor bana.

Ya da geçmişe gidip büyükbabanızı öldürmek mümkün mü diye sorıyım..? Evet bu daha iyi olur...

• Zaman makinası çoktan yapıldı, sizin haberiniz yok
    Şu linki tıklayın
    http://www.elibollar.com.tr/saptopmak.htm
  • paralel evrende o an o anda kalmıştır.sen geçmişe gidip babnı oldursen.su anda baban yaşar o an orda yaşanır biter.zaten geçmişe gtmek imkansızdır.hızlanan cisimlerde zaman kısalır.örnek bir jette saat normalden daha yavaş işler.deneyelrle kanıtlandı.buda gelecege gttigi anlamına gelidyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I ced Earth -- 29 Temmuz 2005, 1:45:13 >
  • cins,

zaman makinsinin yapımı bana pek mantıklı gelmiyo. cisimler zamanda sürekli sabit mi ki 2000 yılından geri dönüp 1990 yılında aynı adamı aynı yerde bulalım yani oraya gitmek mümkün olamaz 1990 diye bişey yoktur artık anlatmakta zorlanıyorum ama..

tv bantını sarıp sarıp izleyebilirsiniz herşey bantın içinde kayıtlıdır ama hayat akıp giderken kayda alınıyo mu? hayır yaşanıyor ve bitiyor

bence adı zaman makinesi değil boyutlararası makinesi olmalı

zamanda geriye gidemeyiz bence zaman bizim uydurmamız çünkü doğaya göre zaman diye bişey yok biliyorum

Hatalıysam 05** *** ** **

Kaotika,
    yaptığın reklama giriyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayattakiler -- 29 Temmuz 2005, 12:18:56 >

• vay be zaman makinesini türkler yapmış
  • Çok fantezik ama doğru gibi...
  • Arkadaslar su anda bildiğimiz fizik ki buda sagolsun einstein ın zaman konusundaki teorileri oluyor sadece gelecege gidebilmenin mümkün oldugunu söylüyor. Bildiğimiz kurallara göre geçmişe gitmek imkansız. Gelecege gitmek istiyorsanız sadece cok yüksek hızlarda uzun süre seyahat edin.
  • Şİmdi olay şu,
    Zamanın göreceli olmasından kasıt şudur. Şu an zamanın akma hızına 1 birim diyelim. zaman hızlandırılır ve yavaşlatılır ama hiçbir zaman (-) ye doğru olamaz yani zaman geriye gidemez. Bunu hiçbir formul açıklamaz. İşte zamanın göreceli olmasından kasıt budur.

Bir de zaman çizgi halinde akmıyor ki geriye gitsin. sigara içiyoruz duman üç boyutlu olarak dağılıyor, zamanın etkileri üç boyutlu olarak yayılıyor. tek boyutlu değil ki geriye gidilsin. Yaşanmış bir olay 3 boyuta dağılmıştır, hiçbir zaman geriye gelmez.

Geçmişteki olaylar bir yol bulunup izlenebilir. bu mümkündür. video cihazları bunun en somut örneğidir. daha gerçekçi farklı yöntemler de bulunabilir.

Kozmosun yapısından dolayı, pararlel evrenler olsa bile paralel evrenlerde zaman aynı şekilde akmaz, aynı şekilde cereyan etmez. Bu aynı zamanda kaos teorisindeki kelebek etkisinin de nedenidir. kelebek etkisini bilirsiniz. Birbirinin aynı gibi başlayan iki olay , ilk bakışta aynı gibi gözükse de zaman içerisinde farklar katlanarak çoğalıyordu. Bunun nedeni kozmosun yapısında gizlidir. Mikro ölçeklere doğru incelendiğinde, her partikülün daha alt partikülerden oluştuğu, ve bunun sürekli bir biçimde kendini tekrar eden bir yapıda olduğu anlaşılacaktır. Fraktal geometriyi hatırlarsınız. Fraktal geometride de ölçek çüçüldükçe yapı kendisini tekrar ediyordu, bunun sonu hiç bir zaman gelmiyordu. Fraktal geometri doğanın gerçek geometrisidir.

Paralel evrenler olabilir fakat hiç bir evren birbirinin kopyası olamaz. Sonsuzun kopyası olmaz. Her evrende olaylar farklı farklı cereyan eder.

Işınlanma olayında bile somut çözüm olmasa bile soyut çözümler ile ışınlanmanın mümkün olabileceğine aklım yatar, ama zamanda geriye gitmek mümkün gözükmüyor. keşke mümkün olabilse idi. Umarım benim bilmediğim, gözden kaçırdığım, atladığım birşey vardır... Umarım...

• quote:

Orjinalden alıntı: VatooVatoo

geriye gitmek değil ama geçmişi görmek bence mümkün
    bildiğiniz gibi her cisim kendinen bir işik yansıtır ve bu ışık uzayda sonsuzadek hareket eder.
    geçmişi görmek için ışık hızından daha hızlı hatta çok daha hızlı bir araç üretmemiz gerekiyo

bu araçla dünyadan ayrılıp ve son hızla hareket edip mesela 1000 sene önce dünyadan ayrılan görüntüyü (ışığı) yakalaya biliriz böylelikle dünyanın o halini görmüş oluruz

Ben bunu anlayamıyorum

Örneklerle açıklayabilir misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: VatooVatoo

geriye gitmek değil ama geçmişi görmek bence mümkün
    bildiğiniz gibi her cisim kendinen bir işik yansıtır ve bu ışık uzayda sonsuzadek hareket eder.
    geçmişi görmek için ışık hızından daha hızlı hatta çok daha hızlı bir araç üretmemiz gerekiyo

bu araçla dünyadan ayrılıp ve son hızla hareket edip mesela 1000 sene önce dünyadan ayrılan görüntüyü (ışığı) yakalaya biliriz böylelikle dünyanın o halini görmüş oluruz

1000 yıl öncenin ışığını bulmak zor olur sanırım.1000 yıldandır gittiğine göre bizim o ışığı yakalamamız imkansız gibi bişyler olur.Biz ışık hızından daha hızlı gidemezsek o ışığı bulamayız.Hem bulsak bile nasıl bir yere yansıtabiliriz.Belki yansıtma işi olabilir ama o ışık hala tek parça hal,nde olabilirmi.Belki olabilir ama o ışığı yakalamamız gerekiyor.Asl9ında benim bi teorim var.Biraz saçmada gelse söylüyecem;
    saniyede 299,999 km hızda giden bi uzay gemisinin içinde bir uzay gemisi bulunsun.Biz şimdi 299,999 km hızla giden uzay gemisinin içindeki uzay gemisine binelim ve o uzay gemisiyle direk 299,999 km ye çıkalım o zaman hızımız;
    299,999+299,999=599,998 km hız olur.Böylece ışık hızını bi şekilde aşmış oluruz ve o ışığı bi şekilde yakalayabirlriz.-

• Aslında ona bakarsan şu an sabit olduğumuzu düşürken bile evrende bir hıza sahibiz.. Ben de şunu merak ediyorum: Evrenin öbür ucundaki bir cisim saniyede 150bin kilometre hızla merkezden uzaklaşıyor. Ben de evrenin diğer ucundaki bir cisim olarak zıt yönde saniyede 150 bin kilometre hızla merkezden uzaklaşmaktayım. Bu durumda diğer cisme göre hızım saniyede 300 bin kilometre olmuş oluyor.. Şimdi ben ışık hızında mıyım..? Yani bağıl hızım saniyede 300bin kilometreye ulaşınca yeterli olur mu..?
  • ehüe. bağıl hıza göre bu konuyu hiç düşünmemiştim . Ama şölede bişey var bağıl hız gerçek hız değil.
  • Şunu skın unutmyın ne olursa olsun...Hangi zamanda olursak olalım.hangi teknoljide olursk olalım...Zamanı durduramayız.....Bu tanrıya karşı gelmek demektir...Zaman sadece bir günde durabilir.O günde kıyamet günü olablir.

İzafiyet teorisinin içeriğini bilenler; bilir. Zamanı en fazla yavaşlatabilirsiniz....Bu da ışık hızına yaklaşıp yaklaşmamakla alakalı birşey.....dediğim gibi siz bilirsiniz : Fim filmdir
  • Zamanın durdurulamamasının sebebi bir maddeyi "0 Kelvin" dereceye getiremememiz olabilir mi..? "0" kelvinde maddenin enerjisi 0 olacağından atomik boyutta titreşim bile olmaz. Bu yüzden zaman bu derecede donar demek mantıklı mı..?
  • Aslında şunu düşünmek daha mantıklı olabilir: Işık hızı gerçekten ulaşılabilecek en hızlı hız mıdır? İnsanlık fiziğin katmanlarının ne kadarını açtı, neleri aştı. Işık hızında ilerleyen bir cisme gerçekte ne olur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.