Şimdi Ara

Zaman Paradoksu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir zaman makinesi icat ettiğinizi ve geçmişe giderek kendinizi bulup öldürdüğünüzü hayal edin.
    1- Geçmişe gidip kendinizi öldürdüğünüz anda, artık sizin bir geleceğiniz yok demektir.
    2- Geleceğiniz yoksa, asla bir zaman makinesi de icat etmiş olamayacaksınız.
    3- Zaman makinesini icat edemeyeceğiniz için, geçmişe gidip kendinizi öldürme imkanınız da kalmıyor.
    Yine de siz, bir zaman makinesi icat edip geçmişe gittiniz ve kendinizi öldürdünüz. İşte buna zaman paradoksu adı verilir.
    Bazı teorik fizikçilere göre, eğer kişi zamanda geriye gidip kendini vurursa, buradaki tek şey, yaşadığı gerçeklikten vurulduğu gerçekliğe zıplamış olduğudur. Bu açıdan bakılırsa aslında ortada bir paradoks yok.

Alıntıdır.

• galiba burda devreye paralel evrenler giriyor ve siz geçmişteki sizi öldürdükten sonra, sizin var olduğunuz ve var olmadığınız iki evren ortaya çıkıyor.

zamanda geriye gitme ihtimaline ve paralel evrenlere inanmıyorum sadece alternatif fikir için paylaştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişe gitmek nasıl bir şey ilk önce bunu düşünmek lazım. Burada olduğu gibi olsa zaten 2. ve 3. maddelere gerek kalmadan bir paradoks oluşuyor. Yani şöyle; ben geçmişe gittim, geçmişte kendimi buldum üstelik ikimizde o gerçeklikteyiz ki onu vurabildim. Bu durumda geçmişe gittiğimde iki tane mi maddesel ben olacak. Saçma değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hydra Mjollnir

ZAMAN PARADOKSU
    Bir zaman makinesi icat ettiğinizi ve geçmişe giderek kendinizi bulup öldürdüğünüzü hayal edin.
    1- Geçmişe gidip kendinizi öldürdüğünüz anda, artık sizin bir geleceğiniz yok demektir.
    2- Geleceğiniz yoksa, asla bir zaman makinesi de icat etmiş olamayacaksınız.
    3- Zaman makinesini icat edemeyeceğiniz için, geçmişe gidip kendinizi öldürme imkanınız da kalmıyor.
    Yine de siz, bir zaman makinesi icat edip geçmişe gittiniz ve kendinizi öldürdünüz. İşte buna zaman paradoksu adı verilir.
    Bazı teorik fizikçilere göre, eğer kişi zamanda geriye gidip kendini vurursa, buradaki tek şey, yaşadığı gerçeklikten vurulduğu gerçekliğe zıplamış olduğudur. Bu açıdan bakılırsa aslında ortada bir paradoks yok.

Alıntıdır.

Bilim adamları geçmişe gitmenin mümkün olduğunu fakat zaman makinesinin icadından önceki zamanlara dönülemeyeceğini düşünüyorlar.

• bingbang kullanıcısına yanıt
    Yazdiginizi destekleyebilcek güvenli kaynak var mı acaba? Hiç mantıklı gelmedide.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanı ileri yaşamak olabilir ama geçmiş pek inandırıcı gelmiyor. Kaos ortamı olur.Stephen'ın hız treni olayı baya ilginç idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Yazdiginizi destekleyebilcek güvenli kaynak var mı acaba? Hiç mantıklı gelmedide.

Şu an okumakta olduğum "Einstein Evreninde Zaman Yolculuğu" kitabından öğrendim bu bilgiyi.Yazarı da (Richard Gott) bu konularda araştırma yapan bir fizikçi.Bu konularla ilgileniyorsanız mutlaka okuyun diyeceğim bir kitap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bingbang kullanıcısına yanıt
    Kitap bende var fakat hiç mantıklı bir hipotez değil açıkçası.

• Gelecege isik hiziyla gitmek mumkun , ama yasanmis ve bitmis olan bir zamana gitmek suan imkansiz bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence geçmişe gidilemez. Gelecekten bahsedersek geleceğe gidebiliriz. Fakat yolculuğu yaptığımız zamanlar arasında hiçbir şey yaşayamayız.

• geleceğe gidilebilirse, geçmişe de gidilebilir diye düşünüyorum.
  • Şunu anlayamıyorum.Biz kendimizi öldürüp geleceğimizi yok ettiğimizde var olduğumuz yani geçmişe gittiğimiz hayattamı kalıyoruz ? yada paralel evren konusundaki gibi 2.bölümde mi tıkılı kalmış oluyoruz ve burdaki yaşantımız ( yada bulunduğumuz zaman ) sınırsız mı ?
  • Paralel evren denen şeye inanmak çok zor.Çünkü evrende tesadüf kavramı var.Yani rastgele olan olaylar falan filan..Daha doğrusu kaos var.Oyüzden çok karmaşık.

• quote:

Orijinalden alıntı: xPlanetx445566

Paralel evren denen şeye inanmak çok zor.Çünkü evrende tesadüf kavramı var.Yani rastgele olan olaylar falan filan..Daha doğrusu kaos var.Oyüzden çok karmaşık.

Karmaşıklık evrene özel sadece ama bunu zamanda ilerlerken düzenr girmezmi yoksa madde dahil sınırı olmadan kaybolabilir.Zaman dahil

• Bahsedilen paradoksla ilgili dusunulmus cozum teorileri mevcut solution kisminda

http://en.wikipedia.org/wiki/Temporal_paradox
  • Benim sorum da şu olacak:
    Geçmişe gittiğimizi ve kendimizi bulduğumuzu kabul edelim.Peki geçmişteki ben,gelecekten gelen beni görebilecek mi ?
    Fiziksel olarak dokunabilecek-zarar verebilecek mi?
    Geçmişteki ben,gelecekten gelen beni öldürse bu kez ne olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: triptister

quote:

Paralel evren denen şeye inanmak çok zor.Çünkü evrende tesadüf kavramı var.Yani rastgele olan olaylar falan filan..Daha doğrusu kaos var.Oyüzden çok karmaşık.

Karmaşıklık evrene özel sadece ama bunu zamanda ilerlerken düzenr girmezmi yoksa madde dahil sınırı olmadan kaybolabilir.Zaman dahil

Dostum anlamadım ama
    Yani evrende kaos zamanla çoğalıyo demek istedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: triptister

quote:

Dostum anlamadım ama
    Yani evrende kaos zamanla çoğalıyo demek istedim.

Şöyle söyleyeyim biz zaman yolculuğunu evrenin olduğu zaman icinde yapacağız.Evren bu arada kaosluktan çıkmaz mi ?

• Kaosluktan çıkması için anın durması lazım bence.yani yolculuğu hem ilerlemeden hemde geriye gitmeden yapmak lazım.dolayısıyla bence bu çok zor.

• Şöyle olabilir gelecekten geçmişe dönüşte olaylara sadece seyirci kalınabiliyor bu hipoteze göre gelecek ve geçmiş belli ve mecbur bunu yaşamak zorundayız anlamı çıkıyor ve bu çok pekde mantıklı değil.Bir diğeri herkesin bildiği zamanda geri yolculuk ettiğiniz zaman bulunduğunuz zamandan çıkıyorsunuz yani müdahaleleriniz normal olanı etkilemiyor(pek açıklayamadım fakat anlamışsınızdır).Bir diğeride gelecekten biri gelip sizi öldürmediği için şu anda yaşıyorsunuz gibi birşeydi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.