Şimdi Ara

Zamanda Yolculuk Edebilir Miyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim aklıma şöyle bir şey takıldı şimdi biz zamanın geçtiğini duyularımızla algılıyoruz değil mi ? yani ışık cisme vurar gözümüze gelir ve görüntüler sürekli değişir , bu tamam.Diyelim ki ben ışık hızının 0,7 katı hızla gidiyorum o zaman ışık eskisine göre daha uzun sürede gözüme gelecektir yani bi nevi zaman yavaşlayacaktır bu da tamam.Ama peki zaman yavaşladı diyelim diğer duyular ne olacak ? Mesela ben o hızda giderken önümde herhangi bir şey görmüyorum ama belki de önümde bir cisim var (yani ben gözüme daha önceden gelmesi gereken ışığı görmez miyim ? ve eğer ki buna göre ben ışık hızıyla eşit gidersem zaman durmaz mı ? Yani ışık da c hızında ben de c hızındayım fark yok sabit hızla gidersem ışık hiçbir zaman gözüme gelemeyecek ben o zamanda kalıcam) ? Çok yanlış düşünüyor olabilirim ama sadece fikrimi belirtmek sormak istedim eğer yanlışsam beni bilgilendirin lütfen ..

Diğer konuya geleyim az önce internette gezinirken şu fotoğrafı buldum :

Zamanda Yolculuk Edebilir Miyiz ?

Bu fotoğrafın 1940 yılında çekildiği söyleniyor şuan bir müzede sergileniyor sanırım.Gördüğünüz gibi arkadaş pek o zamanın adamı gibi değil baskılı t-shirt'ü , gözlükleri , saç şekli , elindeki fotoğraf makinesi acaba bu doğru mudur ? Zamanda yolculuk edilebilir mi ? Mümkünse bu arkadaş o kadar kütleden nasıl sağ çıkmış nasıl ezilip büzülmemiş ?

Ha bir de philedelphia deneyi var malum bilirsiniz filmine kadar çıktı bu konuda da beni bi aydınlatabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanos1 -- 2 Aralık 2018; 2:6:57 >

• Forumda bu konuyu daha önce tartışmıştık.

Bence zamanda yolculuk asla mümkün değildir.

Sadece mevcut durumunu kütleçekim yada hız sayesinde yavaşlatabilirsin.

Süt daha geç bozulsun diye buzdolabına koymak gibi.

Zaman evrendeki toplam değişimdir.

FilmToplam değişimi geri sarmak mümkün olmadığına göre zamanıda algı olarak düşünüp o algıyı geri çeviremeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

Forumda bu konuyu daha önce tartışmıştık.

Bence zamanda yolculuk asla mümkün değildir.

Sadece mevcut durumunu kütleçekim yada hız sayesinde yavaşlatabilirsin.

Süt daha geç bozulsun diye buzdolabına koymak gibi.

Zaman evrendeki toplam değişimdir.

FilmToplam değişimi geri sarmak mümkün olmadığına göre zamanıda algı olarak düşünüp o algıyı geri çeviremeyiz.
    geçmişi izlemek mümkün ama gitmek mümkün değil diye biliyorum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: shegonos

Ben de bundan bahsediyorum zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okeanos1

quote:

tamam işte ışık hızından hızlı bir gemi seni koruyacak ekipman vesaire sonra uygun bir gezegen tabi çok uzakta olacak çok ileri seviye gözetleme gereçleri ve tabi şansın varsa önüne bir cisim geçmiyecek hacı

• quote:

quote:

quote:

tamam işte ışık hızından hızlı bir gemi seni koruyacak ekipman vesaire sonra uygun bir gezegen tabi çok uzakta olacak çok ileri seviye gözetleme gereçleri ve tabi şansın varsa önüne bir cisim geçmiyecek hacı

hehehehe :D aslında benim kafama takılan şu philedelphia deneyi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Biz Türkiye olarak hep geçmişteyiz zaten...

Hep geçmiş zamandayız...

Bugünü bile kavrayamıyoruz...

Dolayısıyla geriye dönük olarak doğru bir yaklaşım....

Zamanın gerisinde...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Ekrandan Bulabilir miyim ?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evet, İsyan!

Hep geçmiş zamandayız...

Zamanın gerisinde...

Alıntıları Göster
    Zamanın çok enteresan veya ayrı bir kavram olmadığını düşünüyorum.
    Sonuçta zamanı birşeylerin nekadar değiştiğini kıyaslayarak anlıyoruz bu sebepten ötürü zamanda yolculuk yapılabilmesine her nekadar çok istesem de mantıklı bulmuyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok bilgim yok o konuda :)

• zamanda yolculuk hakkında çeşitli düşünceler var.
    mesela ışık hızına çok yakın bir hızda giden bir rokete binerseniz uzayda belirli bir mesafeyi kat edip geri geldiğinizde Dünya'nın geleceğine gelmiş olursunuz.
    bir de zaman makinesi düşüncesi var.
    Zaman makinesi icat olduğunda istediğiniz zamana gidemezsiniz.
    sadece zaman makinesinin icat olduğu yıl ile gelecek arasında seyehat edebilirsiniz.
    diyelim zaman makinesi 3000 yılında icat oldu. 3000 ve sonsuz yıllar arası yolculuk yapabilirsin.
    Diyelim 5000 yılında doğmuş bir kişisiniz. Evinizde zaman makinesi var. Gidebileceğiniz en geçmiş yıl 3000 yılı olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt522

Zamanın çok enteresan veya ayrı bir kavram olmadığını düşünüyorum.
    Sonuçta zamanı birşeylerin nekadar değiştiğini kıyaslayarak anlıyoruz bu sebepten ötürü zamanda yolculuk yapılabilmesine her nekadar çok istesem de mantıklı bulmuyorum.

Aynen ben de bunu diyorum yani zaman duyularla algılanıyor bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

zamanda yolculuk hakkında çeşitli düşünceler var.
    mesela ışık hızına çok yakın bir hızda giden bir rokete binerseniz uzayda belirli bir mesafeyi kat edip geri geldiğinizde Dünya'nın geleceğine gelmiş olursunuz.
    bir de zaman makinesi düşüncesi var.
    Zaman makinesi icat olduğunda istediğiniz zamana gidemezsiniz.
    sadece zaman makinesinin icat olduğu yıl ile gelecek arasında seyehat edebilirsiniz.
    diyelim zaman makinesi 3000 yılında icat oldu. 3000 ve sonsuz yıllar arası yolculuk yapabilirsin.
    Diyelim 5000 yılında doğmuş bir kişisiniz. Evinizde zaman makinesi var. Gidebileceğiniz en geçmiş yıl 3000 yılı olacaktır.

ışık hızına çok yakın bir hızda giden bir rokete binersem nasıl dünyanın geleceğine gelmiş olurum ? Aslında görüntü donup kalmaz mı ? Yani dünyadakiler o an beni göremez çünkü bana vuracak ışık onların gözüne daha gitmemiş olacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Evet, İsyan!

Hep geçmiş zamandayız...

Zamanın gerisinde...

Ne alaka?:/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece tek taraflı yani geleceğe gitmek teorik olarak mümkün. En basit örneği de karadelik etrafında dolaşmak olayı. Şimdilik tek sorun karadeliğe dayanabilecek bir uzay gemisinin HENÜZ olmaması. Ama atıyorum 50.000 yıl sonra olmayacak diye bir şey yok. Bence o kadar bile sürmez birkaç yüzyıla en fazla yapılır o güçte gemi şayet teknoloji bu hızda ilerlerse. Yani antimaddeden uzay gemisi yapma olayından bahsediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana çok uçuk geliyor şuan bu fikir :D ayrıca karadelik çok değişik bir olay ya kafam almıyor vallahi
  • Ben şöyle düşünüyorum hani zaman makinası icat edilse adamlar geçmişe gelip her buluşu önceden icat ederler Buda zamanın akışına müdehale etmiş olur harbiden çok garip bi sonuç çıkar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HOMRA

Ben şöyle düşünüyorum hani zaman makinası icat edilse adamlar geçmişe gelip her buluşu önceden icat ederler Buda zamanın akışına müdehale etmiş olur harbiden çok garip bi sonuç çıkar
    İşin birde pratikte olan yanına bakalım ışık hızında gidebilmemiz için ağırlığımızn 0 olması gerekli bahsi geçen konuda ışık hızında
    daha hızlı gidilmesi gerekiyor Sanırım mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMehmet015

İşin birde pratikte olan yanına bakalım ışık hızında gidebilmemiz için ağırlığımızn 0 olması gerekli bahsi geçen konuda ışık hızında
    daha hızlı gidilmesi gerekiyor Sanırım mümkün değil.

Alıntıları Göster
    Doctor WHO izle geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doctoree

Doctor WHO izle geç

Alıntıları Göster
    Küçükken oynadığımız bir oyunu getirdi aklıma bu konu.

Bildiğiniz okul sıralarından bir uzay aracı yapar, adını zaman makinesi koyardık. Sonra 4-5 velet, yaratıcılık abidesi eski sıralara oturur, geleceğe gideceğimizi söylerdik.

1-2 saat öylece oturduğumuzu bilirim.
    Sonuç: Bir iki saatte olsa, geleceğe giderdik.

Yani,, böyle bir şey; MÜMKÜN.

• quote:

Bana çok uçuk geliyor şuan bu fikir :D ayrıca karadelik çok değişik bir olay ya kafam almıyor vallahi

neresini almıyor yoğun bir kütle işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.