selamlar 1.8 passat için zavolli önerebilirmisiniz kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi teşekkürler
Değerli 'toprak_GS',
VW grubunda özellikle Zavoli çok başarılıdır ve uyum sağlamaktadır. İstersen, servisimizde Faruk Usta'yı arayabilirsin. Sana birkaç müşterinin telefonunu verebilir, birebir kullanıcılardan bilgi alabilirsin.
Sevgiler ve hayırlı kullanımlar
cevap için teşekkürler aracım hafta içi istanbul da olursa yerinize gelip görüşmek isterim hem bir kahvenizi içerken sizlerde kafamdaki soruların yanıtını almış olurum tabi müsade ederseniz ilgi ve alakanız için teşekkürler iyi çalışmalar hayırlı işler
Değerli 'toprak_GS',
tabiki gelebilirsiniz, memnuniyetle. Yanlız, Faruk Usta ve ben İzmirdeyiz. İstanbulda Mesut Bey sizinle ilgilenecektir.
teşekkürler dediğim gibi haftaiçi aracım istanbul a dönerse muhakkak uğramaya çalışacağım saygılar
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
1170 kg. 1600 cc 16 Valf olan arabamın şehir içi ortalama benzin tüketimi 9,5-10 litre civarındaydı. 10 litre yi baz alırsak 100 de 10-15 fazla tüketim 11-11,5 litre lpg kullanımına denk geliyor..
Bu arada aklıma gelmişken Diyarbakır'da ki yetkili servisiniz ilk montaj aşamasında enjektör uçlarını matkapla genişletmişti. Bunun bir etkisi olabilirmi fazla tüketime yada daha sonra yukarıdaki anlattığım problemlere.
Şİmdi servis yolu gözüktü, umarım resetleme kolay ve fazla masraflı bir şey değildir.
Forumcu arkadaşlara iyi günler dilerim.
Değerli 'zorhan',
enjektör uçlarının matkapla delinmesinde oluşabilecek problem farklıdır. Eğer tüm enjektörler aynı şekilde delinmezse, ayar yapmak zorlaşabilir, çünkü her enjektöre aynı miktarda LPG gitmez. Birine göre ayarlarsınız, farklı delinen farklı miktarda LPG gönderir, vs.
Sizin probleminiz anlattığım şekilde çözülebilir. Bayimize söyleyebilirsiniz, takıldığı yerde mutlaka İzmirde Faruk Ustamızı arasın.
Merhabalar!
Bugün Opel servisine gittim (Canlar Otomotiv)
Aracın ECU'sunu onların deyimiyle beynini yada elektronik kontrol modülünü sıfırlatmak istediğimi söyledim. Yaptıkları bağlantıyla aracımda son versiyon program yüklü olduğunu söylediler ve aynı versiyon program yüklü olduğundan herhangi bir şey yapamayacaklarını belirttiler. Nedenini sorduklarında yukarda bahsettiğim sıkıntıyı anlattım. Ancak LPG ile ilgili bir sorunu pek anlamadıkları için yapabilecekleri bir şey olmadığını aracın her aksamının normal çalıştığını herhangi bir arıza kaydının da bulunmadığını belirttiler.
Şimdi sorunu nasıl çözebileceğim konusun da bana yardımcı olabilecek biri var mı?????
Değerli 'zorhan',
tabiki var. En yakın yetkili Zavoli servisine gidibilirsin. Probleminle ilgili sana yardımcı olacaklardır. Mutlaka bizi arasınlar. Servisimizde Faruk Usta'ya ulaşsınlar. (0232-4585373)
Problem ayarla çözülecektir.
0216 466 9 333 den bize ulaşabilirsiniz. Çayımızı içmeye bekliyoruz
Polaris LPG Bölge Müdürlüğü , İSTANBUL Bostancı Yolu Beyit Sokak No:66 Yukarı Dudullu / İST (İMES-MODOKO Yolu üzeri)
quote:
Orjinalden alıntı: toprak_GS
teşekkürler dediğim gibi haftaiçi aracım istanbul a dönerse muhakkak uğramaya çalışacağım saygılar
garanti süresi içerisinde tüm parçalarımız 2 yıl yada 100.000 km garantilidir. montajın yapıldığı yerin yetkili yer olması ve arıza durumunda gittiğiniz yerin de yetkili servisimiz olması yeterlidir. parça arızalarında ücretsiz değişim yapılır quote:
Orjinalden alıntı: blueshine
merhabalar iki gün önce 2000 model astra aracıma zavoli marka sistem taktırdım yer önceden mahit otogaz olan koçtaşın yanındaki delta otogaz adı değilmiş ama elimde polaris lpg garanti belgesi var ilk sorum serviste bu sorun teşkil etmez umarım ikincisi 2 ay sonra batmana gittiğimde araç arıza gösterse ve ben diyarbakır servise gitsem bu adamlar benden ne için para alır ne için almaz saygılar sorum özellikle polaris lpg
değerli polaris lpg çalışanları cevap yeterli gelmedi bana delta otogaz yetkili bir yermidiir
Garanti neyi kapsar? Garanti tüm monte edilmiş parçaları kapsar. Bunların arıza yapması durumunda, yetkili servisler bunları değiştirirler, ücret almazlar. Fakat, montaj hataları garanti kapsamında değildir. Örneğin, Regülatör yanlış bağlanmış, yetkili servis düzeltir, fakat işçilik ücretini alır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
merhaba aracıma yaklaşık 10 gün önce zavoli taktırdım ve taktırdığım bir kaç günden bu yana arıza lambası yanıp duruyor üç defa arıza lambası söndürme işlemi yapıldı şimdi dördüncü kere yanıyor. İlk taktırdığım yerden farklı bir yere aracı götürdüğümde enjektör meme uçlarının çok az delindiği söylemiş ve genişleşmişlerdi. meme uçlarını genişletip ayar yaptılar arabanın çekiş ve yakıt tasarrufu baya bi arttı önceki durumuna göre çok iyi ama arıza lambasının tekrar yanması sinir bozucu tabi. ikinci servise tekrar gideceğim bakalım nasıl bir çözüm yolu bulacaklar. lpg yi taktırırken zaten tereddütlüydüm şimdi bi de böyle olması ah benzin ah.
Değerli 'uykusuz',
şimdi sizin probleminiz hakkında bilgi verebilmek için birkaç bilgi almam gerekir:
1. Araç markası, modeli, hacmi, vs. 2. Nerede montajı yapıldı? (Şu ana kadar yapılmış ayarlarla ilgili bilgi alabilmek için) 3. Benzinde kaç TL harcıyor? Daha evvel LPG'de ne kadar harcıyordu? Şimdi LPG'de ne kadar yakıyor?
Bu bilgileri alabilirsem, size daha net bir cevap yazabilirim.
Değişen bir şey yok hala arıza ışığı yanıyor
Merhabalar!
Bugün aracıma LPG takan Zavoli yetkili servisi Ayka Otogaz'a gittim. Yukarıdaki anlattığım sıkıntıyla ilgili olarak Sizler ile internette temasa geçtiğimi ve sorunumu anlattığımı söyledim. Son yapılan ayarlara rahmen problemin düzelmediğini ve Faruk Usta'yla temasa geçmesinin söylendiğini belirttim.
Bu arada Cumartesi (14.07.2007) gününden beri LPG yi hiç kullanmadan sadece benzinle aracımı kullanıyorum ve sabah ilk çalışmada motor soğuk iken oluşan problemin oluşmadığını söyledim.
Benim yaşadığım problemin bir kaç araçta daha yaşandığını ve LPG beyninin değişmesiyle sorunun çözüldüğünü söyledi. Ancak elinde beyin olmadığını Perşembe gününe kadar geleceğini o gün servise gelmem söylendi.
Buradan Zovoli Yetkililerine ve Ustalarına çok teşekkür ediyorum.
Gelişmeleri buradan yazmaya devam edeceğim.
Değerli 'zorhan',
teşekkür'lerin için sağol ama, senin problemin bir 4-5 aylığına yeni EKÜ ile çözülür ve yeniden başlar. Çözüm o değil. Çözüm, ayarların doğru yapılmasında.
Arkadaşlar mutlaka servisimizdeki Faruk Ustayı arasınlar.
Sevgiler ve iyi kullanımlar
Değerli 'uykusuz',
mutsuz olmanı anlıyorum ama, bazı sorunlar, benzinde kendini göstermez ama, LPG'de boy gösterirler. Problemin MUTLAKA çözülür, lütfen biraz sabır.