Şimdi Ara

ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.560
Cevap
41
Favori
586.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazılanların tamaını okudum. benim sormak istediğim bu sapmanın yüzdesi hangi boyutlardaydı ancak onun da cevabını tecrübeyle sabitledim.. ilgine teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: uykusuz

oğuzvvti2001 arkadaşım hem soru soruyorsun hem de hiç yazılanları okumuyorsun. Biraz yukarıdaki cevapları okusan. Cevap yol bilgisayarı doğru göstermeyebilir.
  • Aracınız lpg de fakir olabilir.Yol bilgisayarın da lpg ve benzin tüketimleri eşit olması lazım.Fakat lpg tankındaki tüketiminiz benzine göre %15-20 daha fazla olabilir.Yani 100 km de 10 lt benzin tüketiyorsanız yine 100 km de 12 lt civarı lpg tüketiminiz normaldir ama yol bilgisayarı tüketimi eşit olması lazım çünkü yol bilgisayarının yakıt ölçüm mantığı farklıdır.Saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: oğuzvvti2001

arkadaşlar imzamdaki aracın yol bilgisayarı ile ilgili daha önce yazı yazmıştım.. benzin ile olan yol bilgisayarındaki ortalama tüketimim 7.5 - 8.0 arasıyken lpg dönüşümü sonrası 10.0 - 10.5 lt ye çıktı.. kafayı yicem yardım lütfen. tüp zavoli marka neden bu kadar fazla bir harcama var anlamıyorum. kendim de hesaplama yapacağım tabiki.. aracı fulledim 100 km sonra tekrar fulleyip aradaki farkla değere bakıcam.. yol bilgisayarı nasıl böyle fazla çıkarabiliyor? yada gerçekten harcamam bu kadar çok mu sizce? yada zavoli yerine başka bir marka mı taktırsaydım daha mı iyi olurdu?

İlginize şimdiden teşekkürler. Saygılarımla..

• Arkadaşlar merhaba. Geçen hafta depoyu fullemiştim. km yi ve yol bilgisayarını sıfırladım. Hepsi şehir içinde olmak üzere 112 km yaptım sonunda (112 km nin yaklaşık 30-35 km.sinde klima açıktı). Gidip yeniden fulledim depoyu... 14,74 ytl ye doldu depo.. 112 km de 10.38 litre (100 km de 9.27 litre yapıyor) km de 13 yeni kuruş yaktığını gördüm.. gerçekten içim rahatladı.

Bu arada yol bilgisayarını da sıfırlamıştım bu hesaplamaları yapmadan önce.. yol bilgisayarı arkadaşların da dediği gibi yanlış ölçüm yapıyor. 11,3 litre hesaplamıştı yol bilgisayarı.. yol bilgisayarının 16 yeni kuruş yani % 21 fazla harcama gösterdiğini gördüm..

KISACASI YOL BİLGİSAYARI YANLIŞ ÖLÇÜM YAPIYOR..

Marka Zavoli, lpg yi de Aygazdan aldım.. litre fiyatı 1,42 YTL...

Arabanın çekişinde hiç ama hiç performans eksikliği hissetmediğimi daha önceki yazılarımda yazmıştım.. Klima açıkken bile hiç zorlanmadı. Kafama takılan tek şey (100 km yapmadan önce sadece yol bilgisayarının fazla göstemesi sonucu) neden bu kadar çok yaktığı konusuydu ve gördüm ki rakamlar tatmin ediciden öte... benzine göre % 46 tasarruf sağladı...

Teşekkürler Zavoli.. Tek kelimeyle "Harika"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzvvti2001 -- 26 Ağustos 2007; 19:01:37 >

• Ben idda ediyorum yol bilgisayarınız yanlış ölçmüyor.Saygılar
    quote:

Arkadaşlar merhaba. Geçen hafta depoyu fullemiştim. km yi ve yol bilgisayarını sıfırladım. Hepsi şehir içinde olmak üzere 112 km yaptım sonunda (112 km nin yaklaşık 30-35 km.sinde klima açıktı). Gidip yeniden fulledim depoyu... 14,74 ytl ye doldu depo.. 112 km de 10.38 litre (100 km de 9.27 litre yapıyor) km de 13 yeni kuruş yaktığını gördüm.. gerçekten içim rahatladı.

Bu arada yol bilgisayarını da sıfırlamıştım bu hesaplamaları yapmadan önce.. yol bilgisayarı arkadaşların da dediği gibi yanlış ölçüm yapıyor. 11,3 litre hesaplamıştı yol bilgisayarı.. yol bilgisayarının 16 yeni kuruş yani % 21 fazla harcama gösterdiğini gördüm..

Arabanın çekişinde hiç ama hiç performans eksikliği hissetmediğimi daha önceki yazılarımda yazmıştım.. Klima açıkken bile hiç zorlanmadı. Kafama takılan tek şey (100 km yapmadan önce sadece yol bilgisayarının fazla göstemesi sonucu) neden bu kadar çok yaktığı konusuydu ve gördüm ki rakamlar tatmin ediciden öte... benzine göre % 46 tasarruf sağladı...

• peki o zaman ben mi yanlış ölçtüm... depoyu fulledim.. 112 km yaptım.. tekrar fulledim.. 14,74 YTL tuttu.. 14,74 / 112 = 0.13 yani 13 yeni kuruş yapıyo.. hesap ortada işte.. ben mi yanlış hesaplıyorum.. bu iddianızı ne ile destekleyeceksiniz.. bilgi verirseniz sevinirim..

quote:

Orjinalden alıntı: oguzhannn

Ben idda ediyorum yol bilgisayarınız yanlış ölçmüyor.Saygılar
    quote:

Arkadaşlar merhaba. Geçen hafta depoyu fullemiştim. km yi ve yol bilgisayarını sıfırladım. Hepsi şehir içinde olmak üzere 112 km yaptım sonunda (112 km nin yaklaşık 30-35 km.sinde klima açıktı). Gidip yeniden fulledim depoyu... 14,74 ytl ye doldu depo.. 112 km de 10.38 litre (100 km de 9.27 litre yapıyor) km de 13 yeni kuruş yaktığını gördüm.. gerçekten içim rahatladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzvvti2001 -- 27 Ağustos 2007; 0:16:31 >

• Şunu söyleyebilirim yol bilgisayarı depodaki benzine veya tanktaki lpg ye göre hesap yapmaz aracın enjektör zamanlamasına göre çalışır.Sizin yaptığınız ölçüme yanlış demiyorum zaten saygılar.
    quote:

peki o zaman ben mi yanlış ölçtüm... depoyu fulledim.. 112 km yaptım.. tekrar fulledim.. 14,74 YTL tuttu.. 14,74 / 112 = 0.13 yani 13 yeni kuruş yapıyo.. hesap ortada işte.. ben mi yanlış hesaplıyorum.. bu iddianızı ne ile destekleyeceksiniz.. bilgi verirseniz sevinirim..

quote:

quote:

• peki sizce neden benim hesabımla yol bilgisayarı böylesine büyük bir sapma gösteriyor.. manuel ölçüm doğru di mi? peki neden fark oluşuyo bu kadar?

Şunu söyleyebilirim yol bilgisayarı depodaki benzine veya tanktaki lpg ye göre hesap yapmaz aracın enjektör zamanlamasına göre çalışır.Sizin yaptığınız ölçüme yanlış demiyorum zaten saygılar.

peki o zaman ben mi yanlış ölçtüm... depoyu fulledim.. 112 km yaptım.. tekrar fulledim.. 14,74 YTL tuttu.. 14,74 / 112 = 0.13 yani 13 yeni kuruş yapıyo.. hesap ortada işte.. ben mi yanlış hesaplıyorum.. bu iddianızı ne ile destekleyeceksiniz.. bilgi verirseniz sevinirim..

• BAŞIMA GELEN BİR OLAYI ZAVOLİ ŞİRKETİNE YAZMIŞTIM AMA CEVAP ALAMADIM
    2005 Renault Megane 1.6 16V aracıma İzmirde bulunan Yetkili bayiniz ..... OTOGAZ Zavoli marka LPG Sıralı Sistem Oto gazı Nisan 2007 de taktırdım
    20 Temmuz 2007 Cuma günü Ankara dan Yola çıktından sonra Polatlı istikametine doğru giderken sistem tamamen kapandı
    ........ Usta ile yaptığımız telefon görüşmesinde Eskişehir de bulunan bayilerinizin adreslerini verdi bizde ...... CENTER’a ulaştık.Yapılan incelemelerde (MAP)ve EKU nun bozuk olduğu tespit edildi.Bayi sahibi Ferruh bey Sizle temasa geçtiğinde “Bozuk parçaların gönderilmesini ve tamir edilip tekrar gönderileceği” bilgisini aldı.ve sizdeki yetkili İzmir ..... OTO GAZ diye bir firmanın yetkili bayiniz olmadığını söyledi ..... Usta ile temasa geçildi O tekrar sizi aradı sonra bizi aradı.Bu işlem yaklaşık 1 saat sürdü
    Sonra parçaların size iade edilmesi faslı başladı sizin yetkili kabul etmemekte direndi de direndi.
    Peki bu nasıl iş anlayışı bu nasıl sorumluluk bilinci.
    Üretilen ürün benden çıksın da ne olursa olsun diyorsanız sonunuzu pek hayırlı görmüyorum.
    Ben Tam 7 saat Eskişehir de bekledim.11.30 da çıktığım Ankara dan Burhaniye’ye Gece saat 02.30 da gelebildim.
    Allahtan ...... usta ile ..... ustanın aralarında yaptığı görüşmeler sonucu problemim hallodu.Fakat sizin katkınızı göremedim.
    Dünya üretici firmaları,üzerinden 10 yılda geçse hala Ürünlerine sahip çıkıyorlar ama neden se ülkemiz de buna pek önem verilmiyor.
    Sonuç olarak Bundan sonra kimseye Zavoli yi tavsiye etmeyeceğim.Arabamı değiştirirsem Zavoli taktırmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OR-PATİENCE -- 27 Ağustos 2007; 16:39:12 >

• Arkadaşlar herkes sıralı sistem tartışıyor da.. Karbüratörlü araçlarda Zavolli tecrübesi aktaracak kimse var mıdır forumda?
  • SEVGİLİ POLARİS

2003 MODEL RENAULT MEGANE-1 MARKA ARACIMA 4 AY ÖNCE İZMİR 2 NCİ SANAY SİTESİ'NDE ZAVOLİ MARKA LPG GAZ SİSTEMİ TAKTIRDIM SİSTEM ÖNCELERİ SORUNSUZ ÇALIŞTI FAKAT ÖZELLİKLE SON BİR AYDIR SABAHLARI (MOTOR SOĞUKKEN) İLK MARŞTA ARABA ÇALIŞMAMAYA GAZ YEMEMEYE ÇALIŞTIKTAN SONRADA MOTOR ÇOK DÜŞÜK DEVİRDE ÇALIŞTIKTAN SONRA NORMALE DÖNMEYE BAŞLADI (YAKLAŞIK 20 SN.SONRA) BU ARADA ARABAMIN BAKIMINIDA YENİ YAPTIRMIŞTIM BUJİLER VS .DEĞİŞTİ. SİSTEMİ TAKTIRDIĞIM YERE BİR KAÇ DEFA GİTTİM KALİBRASYON YAPILDI 50-60 KM. BENZİNDE BENZİNDE GİT DEDİ GİTTİM FAKAT DÜZELMEDİ BENİ SERVİSE YÖNLENDİRDİ. SERVİSTE ARACI MAKİNAYA BAĞLADIĞINDA HİÇBİR ARIZA VERMEDİ ARKA KOLTUĞUN ALTINDA OLAN BENZİN DEPOSUNDAN BİR PARÇA SÖKTÜ SANIRIM YAKIT POMPASI TEMİZLEDİ BU PARÇADAN YAPABİLİR DEDİ SİZE 2 SORUM OLACAK

1. FORUMDA YAKIT POMPASI ARIZASI GİBİ KONULAR OKUDUM BEN UZUN SÜRE ARACIMI BENZİN İBRESİ KIRMIZIDA İKEN KULLANMIŞTIM ACABA SORUN SERVİSİN BENZİN DEPOSUNDAN ÇIKARTTIĞI PARÇADAN OLABİRLİRMİ ?

2. AYRICA SİSTEMİ TAKTIRDIĞIMDAN BERİ ARAÇ LPG'YE GEÇERKEN ÖZELLİKLE YÜKSEK VİTESLERDE BİR KEZ SİLKELEME YAPIYOR BU SORUNUDA MONTAJ YAPAN YER ÇÖZEMEDİ ELEKTRİKSEL BİR ARIZA DEDİ (OYSA BÖYLE BİR ARIZAYI RENAULT SERVİSİ BULAMADI) SERVİSLE LPG MONTAJI YAPAN ARKADAŞ ARASINDA SIKIŞMIŞ DURUMDAYIM BUNUN HARİCİNDE ZAVOLİNİN YAKIT VE YÜKSEK PERFORMANSINDAN GERÇEKTEN ÇOK MEMNUNUM BENİ BU KANULARDA AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM SAYGILAR.

• Değerli 'oğuzvvti2001',

Istanbul Altunizadede bu sene ilk defa yapılan LPG Karnevalında bulunduğumdan, cevap yazma şansım olmadı, ancak bugün yazabiliyorum:

Yol bilgisayarının doğru yada yanlış göstermesi problem midir? Siz diğer arkadaşların önermiş olduğu şekilde yakıt sarfiyatınızı TL bazında ölçseniz, daha sağlıklı olmazmı? Benim aracım BMW 740 ve tabiki LPGli. Fakat göstermiş olduğu ortalama yakıtı ne benzinde nede LPGde elde edebilmiş değilim. Fazla da ilgelenmiyorum çünkü beni, cebimden çıkan para ilgilendiriyor. Yol bilgisayarının teorik olarak vermiş olduğu verilerin %100 doğru olduğunu hiçbir araç üreten firma belgelemez.

Forumda doğru şeyler yazılıyor: Normal şartlarda, gösterilen verilerin %15 civarı üzerinde olur sarfiyat. Fakat tam gösteren araçlarda var. Bu, aracın bu ölçümleri nasıl elde ettiğine bağlı. Her marka aynı şekilde ölçmez. Bazı markalar gaz pedalının pozisyonuna göre ölçer, bazılarıda yakıt tankındaki miktara bakarlar, bazıları lamda değerlerine göre yapılan km'yi baz alırlar.

Sizin aracınızda herhangi bir arıza yoksa, bujileriniz çok eski değilse, şehir içinde 150 TL civarı yakması gerekir.

Sevgiler ve hayırlı kullanımlar

• Değerli 'megan2ci',

probleminizi bize yazmış olduğunuzu belirtmişsiniz, fakat tüm e-mailler direk bana geliyor, ve böyle bir e-mail almadım. Netekim burada yazmışsınız ve benim cevap yazmam mümkün oldu.

Gelelim probleminize:
    Servislerin isimlerini belirtmediğiniz sürece, benim bu olaya açıklık getirmem mümkün değil. Eğer yetkisiz bir bayide montajı yaptırmışsanız, bizim sorumlu olmamızı nasıl talep edersiniz, bilemiyorum. Zavoli markasının Türkiye genel distribütörü biziz. Fakat kaçak yollardan Türkiyeye mal getirilip, yetkisiz bayilerde montaj yaptırıldığında, bunun garantisini niye biz verelim? Siz olsanız verirmiydiniz?

Sizin söylediğinizin tam aksine, Polaris LPG olarak, Türkiyedeki LPG sektöründeki garanti olayına ve satış sonrası hizmete yeni bir anlayış getirmiş olduğumuza inanıyorum. Bunu, yetkili olan bayilerimizin hepsi onaylayacaklardır.

Zavoliyi tekrar tercih edip etmemek sizin takdirinizdir. Size verebileceğim öneri, montaj yaptıracağınız servisleri iyi seçmenizdir. Ucuz olsunda, nasıl olursa olsun derseniz, yetkisiz yerlerde montaj yaptırırsanız, bu gibi problemleri mutlaka tekrar yaşarsınız.

Eğerki, bizim yetkili bayimizde montaj yaptırmış iseniz, ve bu bayinin adını burada bildirirseniz, bizim müşteri memnuniyetini artırma çabalarımıza yardımcı olmuş olursunuz.

• Sayın Zavoli.Com.Tr yetkilisi
    Firma ve özel isimleri burada belirtmedim sakıncası olabilir diye ama size özel mesaj atıyorum
  • Değerli 'ata_35',

sorularını hemen cevaplayacağım:

1. Evet, uzun süreli olarak, benzinde çeyrek deponun altında kullanırsanız, benzin pompanız arıza yapabilir ve bu gibi sorunlar yaşanabilir. Fakat bunun dışında (forumun önceki yazılarını takip edersen, bu konuda çok yazıldı), kalibrasyon tam tamına oturmamışsa, belli bir süre sonra ayarlar değişir ve benzine göre yanlış olurlar ve benzinde sabah çalışmama problemi oluşur.

2. İzmirdeyseniz aracınıza bakmamamız gerekir. Ezbere birşey söylemek yanlış olur.

• http://www.youtube.com/watch?v=QouQJqLeXfI

KÜRESEL ISINMAYA KARŞI LPG FUARI
    ALTUNİZADE BEYAZ PAPYON
    ZAVOLİ STANDI
  • Sayın Zavoli yetkilisinin Gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum.
    Yaşadığım tatsız olaya rağmen takdirlerimi sunuyorum

Ayrıca Bu form sayesinde iletişim kurduğumuz içinde FORUM yetkililerinin başarılarının devamını diliyorum
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OR-PATİENCE -- 28 Ağustos 2007; 11:59:50 >
  • 2000 model Honda Civic 1.4 is aracına LPG taktıran arkadaş var mı arkadaşlar? Ne gibi sorunları oldu yazarlarsa seviniriz.
  • http://www.youtube.com/watch?v=mO8XU8uYtSw

VOLVO S 80 T6 275 BEYGİR
    ZAVOLİ LPG MONTAJI
  • Geçen akşam Karşıyaka Bostanlı'da 2 kapılı tahmini 95-99 model arası LPG'li Honda Civic Coupe gördüm. Sürücü gösterge panelinde neredeyse bütün uyarı ışıkları lunapark gibi yanıyordu. Arabanın rolöntası normalden yüksek ve radyatör fanları deli gibi çalışıyordu. Kırmızı ışıkta bekleyen araç sanki çatlayacak gibiydi. Biraz daha dursaydı "Ne yaptın abi arabaya" diye sorardım. Honda kullanan arkadaşlardan ricam varsa tecrübelerini paylaşsınlar.

Tasarruf olarak LPG çok iyi. İsteyen kabaca ne kadar yıllık YTL tasarruf yapacağını http://www.aygaz.com.tr/otogaz/content/otogaz/AlternatifHesap.aspx adresinden AYGAZ'ın tasarruf hesaplama programından öğrenebilirler.

Ancak kafama takılan esas sorun LPG'nin, Japon otomobillerde aynı silindir hacmine sahip avrupa otomobillere göre daha çok motor/piston aşınması yaptığına dair yanlış veya doğru bir bilgi.. Yoksa gideyim bir avrupa (renault, fiat, peugeot vb.) otomobil mi alayım? Ya da Bor minarelli yeni motor yağı koruyucu katkı maddeleri olası sorunları önler mi?

Brc firmasının İstanbuldaki resmi distribütörü Honda araçlara lpg takıp ralli düzenlemiş diye duymuştum. Chevrolet Aveo modeline talebe göre fabrikasyon brc Seq-24 kiti takıp teslim ediyormuş. Fiat zaten kendi Ar-Ge çalışmalalarını önceden beri yapıyor. Acaba Zavolli firmasının başka ülkelerde de olsa bir böyle bir ortak çalışması var mı?

Sora sora Bağdat bulunurmuş. Herkese kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yon35 -- 28 Ağustos 2007; 12:52:27 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.