Şimdi Ara

ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.560
Cevap
41
Favori
586.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilginize teşekkür ederim.. aracın dönüşümünden ve özellikle faruk ustanızın ilgili ve sıcak tavırlarından ötürü hepinizin nezdinde kendisine teşekkür etmek istiyorum..

bu arada söylemden geçemeyeceğim. belki forumda burası yeri değil ama 45 litrelik simit tankına 46 litre lpg koymayı başaran istasyonu da tebrik etmeden geçmek istemiyorum :)) bildiğim kadarıyla 45 litrelik simit en fazla % 80 - 85 i kadar yani en fazla 38 litre alıyor.. ama adını imdilik vermeyeceğim benzin istasyonu boş olarak gittiğim ve benzine geçecek kadar lpg bırakmadığım simit tanka tam 46 litre lpg koydu.. pompalarının bozuk ve ayarsız olduğunu düşündüğüm bu istasyon hakkında yasal işlem başlatmalı mıyım?

quote:

Orjinalden alıntı: ZAVOLI.COM.TR

Değerli 'oğuzvvti2001',

evet, haklısın, önce geçen hafta İstanbulda 'LPG Karnevalı'na katıldık ve 5 gün boyunca müşterilerimizin hizmetindeydik. Şimdide, 76. İzmir Enternasyonal Fuarında LPG'li araç kullanmak isteyenleri doğru şekilde bilgilendirmek ümidindeyiz. Bizimle şahsen tanışmak isteyenleri veya Zavoli hakkında bilgi almak isteyenleri bekliyoruz.

Sizin yol bilgisayarı olayını bizim çözmemiz inanınki imkansız. Çünkü o ayarı ancak araç üreticisi yapabilir. Bizim aracınızın 'setup'ına herhangi bir müdahelede bulunmamız sözkonusu bile olamaz. Varsayalımki, bunu araç üreticisi firma yaptı, bu seferde benzinde iken yanlış gösterir. Yol bilgisayarınızı LPG'de malesef doğru şekilde kullanamayacaksınız.

Üzülmeyin, tasarrufunuz etkilenmeyecek.

Sevgiler ve hayırlı kullanımlar

• herkese slm,
    izmir polariste megane ıı hb 1,6 aracıma döünüşüm yaptırdım,il baştaki küçük problem dışında başka sorun yaşamadım . arcı aldıktan sonra geçişlerde ve hızlanmalarda herhangi bi sorunum yok,

MANİSA - RİZE arasında yaklaşık 1500 km lik yolu 160 ytl lik lpg ile tamamladım ,uzun yolda araç tamamen dolu,3kişi ve ful +ful bagajla ,(koltuğun bi kısmıda eşya doluydu)
    o küçük sorun buradada devam etti şimdilik buradaki seviste hallettik ,inşallah başka büyük sorunlarla karşılaşmayız,şimdlik izmir polarise teşekkür

herkese kazasız ,sorunsuz ,bol kazançlı sürüşler
  • Merhabalar!
    En son 22 Temmuz 2007 Günü burada sorunum ve çözümüyle ilgili yazmıştım.
    Benim sorunum arabamı ilk çalıştırdığımda benzinde ve motor soğukken gaz yememesi, gaza basınca motorun boğuluyor gibi davranmasıydı. LPG ye geçince ve motor sıcakken herhangi bir sorun kalmıyordu.
    Bir hafta boyunca sadece benzinle arabamı kullandım yukardaki sorunun ortadan kalktığını gördüm ve bunun üzerine servise gittim. Servis beyni LPG'ye geçmeden resetleyip tekrar otomatik olarak konfigrasyon yapmasını müteakip bir kaç gün motor soğukken arabada ki oluşan eski problem oluşmadığını gördüm ve sorunumun bittiğini düşündüm.
    Ancak sorun kısa süre sonra tekrar olmaya başladı. Sorunun tam tespit edebilmek için tekrar hiç gaza geçmeden arabayı benzinle kullanmaya başladım. Devamlı benzinle gidince anılan problemin kısa sürede kesildiğini gördüm ve lpg ile kullanmaya başlayınca birkaç gün içinde sorun tekrar oluşuyordu. Arıza oluştuğunda tek çözümün uzun süre benzinle arabayı kullanmak olduğunu test ederek öğrendim. Tabii bu sonuca yukarıda anlattıklarımı 2-3 kez test ederek elde ettim. İzinde olduğum için yaklaşık 5000 km.den fazla yol yaptığımdan dolayı bu kolay bir işlem oldu ancak LPG montajı yapılmış arabama benzine verdiğim paraya da açımadım değil.
    Sonuç olarak anladığım kadarıyla LPG ile arabam çalışıyorken belli bir süre kullanımdan sonra arabanın kendi ECU'su LPG kullanımına göre kendini ayarlamakta ancak LPG-Benzin enjektör ayarları tam oturmadığından benzinle ilk çalışmada ve motor soğukken yukarda bahsekonu arızayı yapmakta. Zaten ilk montaj aşamasında LPG enjektör memelerini matkapla büyütmüşlerdi. Şimdi kafamdaki soru şu 1600 cc motor hacmine sahip arabaya takılan meme çapı ne olmalı?? Enjektör memesini matkapla genişletme esnasında her enjektör memesi eşit delinmez ise ne olur? ayar tutarmı??

Şuan hala tatildeyim ve kuşadası'ndayım. 07 Eylül de dönüşe geçeceğim. Eğer Faruk Usta sorunumu çözebilecek birşeyler yapabilecekse saat 14:00'da İzmir'e gelmeyi düşünüyorum.
    İlginize şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

• değerli zavoli çalışanları aracım 2000 model opel astra 1,6 son iki haftadır sabah ilk çalıştırmada motor benzinde tekliyor kasıyor bazende stop ediyor benzin filtresi değişti rdm temizlendi karbon clean yaptırdım bujiler ve hava filtresi değişti sorun hala sabit ne olur yardımcı oun izmirde montaj gerçekleşmişti hatta faruk ustaylada tanışmıştık o zaman şu an batmandayım
  • Merhabalar!

07.09.2007 Tarihinde cuma günü saat 13:00'da İzmir'de bulunan Zavoli Servisi Stargas Polaris'e gittim. Orada Faruk Usta ile tanıştım. Aracımda oluşan arızayı söyledim, Kendisi en son yazdığım yazıyı okuduğunu ama Fuar nedeniyle cevap veremediklerini söyleyerek hemen arabamı kontrol etmeye başladı.
    Hızlı bir kontrolden sonra arabamda 3 adet montaj hatası bulunduğunu tespit etti. Bu hataları düzeltmenin uzun zaman alacağını ve ertesi günü gelmem halinde gerekenin yapılacağını söyledi. Ancak Benim izninim bittiğinden dolayı sadece bugün akşamüstüne kadar İzmir'de bulunabileceğimi belirttim.
    Bunun üzerine montaj için gelen randevulu araçlar olmasına rahmen aracımda ki enjektör memelerininin değiştirilmesi, manifoltta bulunan ve yanlış yere delinen enjektör uçlarını söktürmesini müteakip delikleri kapanma işlemini ve yeniden komple montajını, saat 18:30'a kadar bitirebildiler. Yapılması gereken son işlem olan regülatörün yönünün değiştirilerek yeniden montajınıda Benim zamanım olmadığından dolayı montajı yapan Firmayı arayarak orada yapılması için gerekli görüşmeyi yaptılar.
    Bu işlemler olurken Servise gelen Sezen Bey'lede ( Bayraktar) tanıştım. Hem Faruk Ustanın hemde kendisinin arızayı giderme konusunda yakın ilgisini gördüm. Sonuçta Zavoli'nin bir marka olduğunu, markalarının arkasında durduklarını, servislerce yapılan hataların giderildiğini ve bu tür montaj hatası yapanların uyarılarak eğitimlerinin İzmir'e çağırılarak yapıldığını, montaj hatalarının devam etmesi halindede bayiliklerinin alınmasına kadar gerekenin yapılacağını ancak bu tür arızaların kendilerine iletilmesi halinde ve kendilerince kontrol edilmesi durumunda ortaya çıkabildiğini söylediler.
    Yeni montaj sonrası araçımın deposunu fulledikten sonra yaptığım LPG tüketim oranları ise sırasıyla; 38,2 litre LPG ile 510 km. (7,49), 37,72 litre LPG ile 500 km. (7,54), 20,26 litre LPG ile 261,7 km.(7,74)
    Yukarıdaki değerlerin ortalamasını aldığımızda yaklaşık 100 km.de 7,5 litre LPG tüketmiş oluyorum ki bu değerler daha önceki tüketim değerlerine göre muhteşem, kaldıki araç izinde ailemle olduğumdan full yüklü, ortalama 100 km hızla, otobanlarda ise ortalama 130 km hızla gitmekteydim. Ayrıca sıcak ve nem nedeniyle genelde klimada açıktı.
    Sonuç olarak buradan hem Faruk Usta'ya hem de Sezen Bey'e teşekkür ediyorum. İyiki Zavoli markasını seçmişim aksi olsaydı Ben hala aracımdaki sorunlarla boğuşacak, muhatap bulamayacak gün geçtikce LPG sıralı sistemi taktırdığım için boşu boşuna pişman olacaktım.

• sevgili faruk usta delta otogaz üzerinden ısı sensörü üzerine konuşmuştuk hatırlarsan yeşil astra montaj da eksiklik vardı ne olur beni bir yönlendirin yada yardımcı olun yukarıdaki problemimle ilgili araç hala aynı silkeleme boğma zorhanla durumum aynı batmandayım arkadaşlara övgüyle zavoli anlatırken bu mahrumiyet bölgesinde böyle sorunla karşılaşmak üzücü gerçekten her zmanki ilginizin devam edeceğine inanıyor saygılar sunuyorum
  • Zorhan kardeşim tükettiğin yakıt değerlerini okuyunca şok oldum bende scenic var zavoli kiti takılı benim değerlerim ise 30 lt tüple 300km olmakta İzmirle benimde bağlantım var şu ustanın adresini güzelce bir yazda kontrole gidelim teşekkürler.
  • Değerli Zavoli kullanıcıları,

şöyle son yazılanlara baktığımda, hiç istemediğimiz ve kesinlikle yanlış olan bir olayla karşı karşıya olduğumuzu farkettim:

Yapılan müdaheleler 'sihir' değildir. Ve tek bir ustanın marifeti yada tekeli değildir. Bunu hiçbir servis iddaa edemez.
    Zavoli sıralı gaz enjeksiyon sistemi, şu anda Türkiyenin en performanslı ve en az hatalı sistemidir.
    Servisimizdeki tüm ustalar aynı bilgiye ve kaliteye sahiptir. Faruk usta, müşteri danışmanıdır, o yüzden Faruk usta ön plana çıkıyor.
    Yapılan şeyler, normalde montajda zaten yapılması gereken, ve her bilinçli ustanın yapması gereken şeyler.
    Benim istemediğim, bazı olayların üstüne 'mistik' bir hava yaratılması.
    Yaptığımız müdaheleler, sağlıklı servis anlayışının dışında birşey değildir.

Bunu lütfen dikkate alalım.

Sevgiler ve hayırlı kullanımlar

• lütfen cevap bekliyorum mağduriyetimi mazur görün
  • Merhabalar!

Yukarıda yazılan son metinleri okuyunca tekrar yazmak gereğini duydum.

"Servisimizdeki tüm ustalar aynı bilgiye ve kaliteye sahiptir. Faruk usta, müşteri danışmanıdır, o yüzden Faruk usta ön plana çıkıyor.
    Yapılan şeyler, normalde montajda zaten yapılması gereken, ve her bilinçli ustanın yapması gereken şeyler. "

Evet yukarıda yazılanlara katılıyorum. Çünkü, İzmir'de bulunan Zavoli Servisi Stargas Polaris'te bulunan tüm ustalar montaj konusunda iyi olduklarını gördüm, zaten arıza sonrası benim ikinci montajı Faruk Usta'nın direktifi ile başka bir genç Usta yaptı. Ancak Faruk Usta'nın da hakkını yememek gerek çünkü olaylar karşısında çok çabuk değerlendirme yapıp zor şartlar altında bile (montaj için gelen rendevulu araçlara rahmen) hızlı kararlar verip sonuca ulaşarak müşteri memnuniyetini sağlıyor. Tabii bu şekilde hareket etmesi diğer yanında çalışan Ustalara da örnek oluyor ve hepsi iyi yetişiyor.
    Ama benim daha önce yazdıklarımı okuyacak olursanız çok uzun zaman Diyarbakır şehrinde montajı yapan servis ile çözüme ulaşamadığımı da göreceksiniz.

Tabi başka şehirlerde sadece Zavoli markası takan servisleride kötülemek yanlış olur ancak görmediğim servisler konusundada yorum yapamam o yorumu ancak o servislerde montaj yaptıran diğer Zavoli kullanıcıları yapabilir.

Hamsiman kardeşe gelirsek ortalama 100 km. 10 litre benzin yaktığını ve ayarları yapan ustanın adresini yazmamı istemiş. Adres daha açık nasıl yazılır bilmiyorum, cadde ve sokak istiyorsan zavoli.com.tr adresinden alabilirsin. Yakıt konusunda da şehirdışı mı şehiriçi mi 10 litre yaktığını belirtmemişsin. Benim verdiğim değerler şehir dışı olup ani gaza basma, ani hızlanma olmadan çok sakin kullanımla yukarda belirttiğim hızlarda elde ettiğim değerler. Şehiriçi tüketimimi ise henüz test edemedim. Tabii bu değerler her araca göre değişebilir. Aracın kilosu üzerinde bulunan lastiklerin çapı, filtrelerin temizliği (bakımının tam olması) vs.

• Teşekkürler, verdiğim değer şehirler arası yoldaki değerdir. Adreside aldım uygun bir zamanda giderek montaja ait bir hatanın olup olmadığını öğrenmek olacak.
  • Herkeze selam izmir de oturuyorum ve yeni 2005 model lada vega 1.5 L aldım bir bulgaristan göçmeni olarak arabamı alırken hiç terddüt etmedim lada ları bilenler bilir arabamın yakıtından menunum ama iş gereyi uzun mesafeler katedebiliyorum bu yüzden lpg taktırmaya düşünüyorum çevremdeki herkez zavoli öneriyor ve yine çevremde duyduğum kadarıyla lada vega lar lpg sıralı sistemlerde uyum sorunu yaşanıyormuş bunu aslı varmı eyer zavoli taktırırsam bunun gibi sorun yaşarmıyım yaşarsam geriye dönük lpg yi takan firma beni aracın lpg uyumsuz diye beni başından savurumu sizden ricam izmirde bu işi sağlam yapan aldığı paranın hakkını veren firmaların isimlerini alabilirmiyim reklam amaçlı değil ve tabiki de deyerli yorumlarinizi Allah Herşeyi gönlünüze Göre versin Hayırlı Ramazanlar Saygılar Svgiler
  • Merhaba Arkadaslar

Volkswagen Golf 4 2001 model otomatik vites sahibiyim.
    Forumda Zavoli ile ilgili yazilan yazilari okudum.Genel kanı olumlu oldugundan ve İzmirde oldugum icin muhtemelen önümüzdeki ay(iş yoğunluğumdan dolayı ) Polariste taktırmayı düşünüyorum.

Montaj sırasında ve montaj sonrasinda Polarisin verdiği hizmetle ilgili hemde Zavoli kitinin performansi ile ilgili detaylı bir değerlendirmeyi burada sizlerle paylacağımı da şimdiden bildiriyorum.

Genede Lpg taktırmadan evvel şunada dikkat et diyeceğiniz birşey varsa bilmek isterim..

Saygılar
  • merhaba
    forumda yazılanların tamamını okudum ama pejo 307 ye hiç rastlamadım acaba 307 sine zavoli taktıran varmı.problem cıkarıyormu. Eğer yoksa bende bu hafta izmire faruk ustaya taktırmaya gidicem teşekkürler
  • ARKADAŞLAR 2 DİR lpg ALIYORUM ÜSTELİK AYRI İSTASYONLARDAN.. 45 LİTRELİK TANKIM VAR AMA 45 LİTRESİ DE İSTASYONDA DOLUYOR.. BEN % 85 E KADAR ALABİLİYO DİYE BİLİYORUM... YORUMLARINIZI BEKLİYORUM..
  • Merhaba!
    Benim arabamın LPG deposu 40 litrelik. LPG'nin tamamen bitip benzine geçmesini müteakip bir kaç kez tekrar LPG'ye geçerek deponun tamamen bitmesini sağladıktan sonra istasyona yanaşıp depoyu fulleyin dediğimde şuan kadar en düşük 37,5 litre, en yüksek ise 39,5 litre gaz aldığını gördüm.
    Bu durumda bir tehlike arzedeceğini sanmıyorum. Çünkü LPG istasyonları yanılmıyorsam max. 12 bar basınç ile dolum yapıyor.
  • valla arkadaşım % 85 in üstünde bir dolum oluyosa bu tehlikeli bir durum diyolar...ben de baktırtıcam görüşler bu yönde çünkü... yani önemli olan aldığın yerdeki bar basıncı değil full bi depoyla dolaşmamak... sıcak havalarda genleşen gazın basıncı artacağından tehlike yaratabileceği söyleniyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzvvti2001 -- 23 Eylül 2007; 2:54:17 >
  • adanaya gittim obd2 ayarı yaptırdım ısıgım sondu hersey yoluna gidigini dusunurken motor arıza ısıgım yandı hatırlatayım aracım 2004 golf 4,,,3,aydan beri kulanıyorum simdi ne yapacam yeniden adanaya gidip ayarmı yapacam bana lutfen yardımcı olun yani artık yalvaracam bu olay cozulsun artık lutfennnn
  • merhabalar....

sayın "ZAVOLI.COM.TR" forumun tamamını okumadım ama okuduğum kadarı beni zavoli markası konusunda ikna etmeye yetti...
    Tek bir soru sormak istiyorum ve birde Ankara 'daki bayinizin adresini isteyecem sizlerden...

sorum : Geçenlerde clio 1.4 çok nokta enjeksiyonlu bir araba aldım, edindiğim bilgilere göre (ne kadar sağlıklı olduğu konusunda birşey diyemiyecem) fransız arabalarında yüksek devirlerde artan enjeksiyon hızına bazı markaların yetişemediği, bu nedenle L.RENZO 'nun bu konuda (enjeksiyon hızı konusunda) diğer markalardan farklı ve önde olduğu söylenmekte... açıkçası biraz reklamvari birşey gibi geldi... Sizlerin eğer doğruysa bu enjeksiyon hızı konusundaki bilgilerinizi ve ZAVOLİ 'nin bu konuyla ildili durumunu açıklamanızı rica ediyorum...

teşekkürler, kolay gelsin, iyi çalışmalar....
  • Syn "ZAVOLİ.COM.TR"

ankaradaki yerin adresini buldum, doğrulayabilirseniz sevinirim...

OLGUN OTO'nun ivedik'de yeri varmış, firmanın linki de;http://www.olgungrup.com/ankara/olgunlpg.php
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.