Şimdi Ara

ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.560
Cevap
41
Favori
586.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=J3RuxktfPG0

zavoli mazda 929 montajı
  • Sevgili Zavolli yetkilisi,
    2001 model Opel ASTRA GL HB Aracımı LPG`li olarak satın aldım. Ancak LPG`nin hangi km`de takıldığını sahibinden öğrenmiş olmama rağmen, unutmuş bulunuyorum.
    Bakımını ne zaman/hangi km`de yaptıracağım konusunda bilgi nasıl alabilirim?
    Takıldığı yer Mavi Otogaz-Mersinli-İzmir`miş. Aracımdaki Zavolli LPG sisteminden memnunum, stabil olmayan led gösterge dışında :) Ve tabi size bikaç sorum var, cevapları özetlerseniz sevinirim.
    1) LPG tükenmek üzereyken 3500 devirden sonra aracımdan yüksek ve agresif bir motor sesi gelmeye başlıyor (Benzinde yok bu ve sadece LPG azaldığında yapıyor).
    2) LED göstergesinin kırmızı hiç olmuyor, ilgili yerde ayarlanabilir mi?

Teşekkürler
    İyi Çalışmalar
    Murat Ekim
  • İZMİR FUARI BAŞLIYOR...
    31.08.2007- 09.09.2007 TARİHLERİ ARASINDA ZAVOLİ STANDINA
    TÜM OTOMOBİL SEVERLERİ BEKLİYORUZ.

quote:

Orjinalden alıntı: polaristanbul

http://www.youtube.com/watch?v=QouQJqLeXfI

KÜRESEL ISINMAYA KARŞI LPG FUARI
    ALTUNİZADE BEYAZ PAPYON
    ZAVOLİ STANDI
  • arkadaşlar yukarıda bahsettiğim konuda yol bilgisayarının bu kadar sapma göstermesine zavoli ustalarından bir youm gelmeyecek mi? manuel ölçüm ile yol bilgisayarı arasında % 21 fark var.. bu fark neyden kaynaklanıyor? sonuçta şundan eminiz ki.. lpg benzine göre % 15 - 20 fazla litre yakıt tüketir. ama bu yüzdelik fark benim konusunu ettiğim olaydan bağımsız.. çünkü yol bilgisayarında litre / 100 km hesabı yapıyor.. yok mu cevap verecek bir usta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzvvti2001 -- 28 Ağustos 2007; 23:39:17 >
  • dün itibariyle aracınmı faruk ustanın ellerine bıraktım ,bugün gidip alıcam ,inşallah bazı arkadaşlarda yaşanan sorunlar yaşanmaz ,çok uzun araştırmalardan sonra polaris izmirde karar kıldım artık hayırlısı

gelişmeleri paylaşırız,bu arada araç megane ıı 1,6 2006 inşalah sorunsuz olur.herkese selam
  • quote:

Orjinalden alıntı: oğuzvvti2001

arkadaşlar yukarıda bahsettiğim konuda yol bilgisayarının bu kadar sapma göstermesine zavoli ustalarından bir youm gelmeyecek mi? manuel ölçüm ile yol bilgisayarı arasında % 21 fark var.. bu fark neyden kaynaklanıyor? sonuçta şundan eminiz ki.. lpg benzine göre % 15 - 20 fazla litre yakıt tüketir. ama bu yüzdelik fark benim konusunu ettiğim olaydan bağımsız.. çünkü yol bilgisayarında litre / 100 km hesabı yapıyor.. yok mu cevap verecek bir usta...

Yol bilgisayarının benzin ve lpg de farklı değerler göstermesine şahit olmuş biri olarak cevaplıyorum. Oğuzhann arkadışında yazdıklarını dikkate alırsak. Yol bilgisayarının lpg yi benzinle aynı ölçmesi muhtemeldir. Peki değerler sizin arabada neden farklı. Bunun sebebi enjeksiyon ayarını yaparken beliki görmüşsünüzdür exel sayfasına benzer bir yer var oradı değerlerle alakalı. Benim arabada bu değerleri gaz ecu sunda değiştirdikçe arabanın yol bilgisayarında farklılaşma olduğunu bizzat gördüm. Sizin arabanın bu değerlerini değiştiştiğinde yol bilgisayarı değerleri değişecektir. Ancak Zavoli.com.tr'nin de söylediği gibi bunlar o kadar önemli değil. Sonuçta yakıt tüketiminizi etkilemiyor. Belli bir süre sonra lpg benzin karşılaştırmasını yaparak benim gibi sabit bir değer bulup bu değerle lpg ölçümünü yaparsınız. Birde forumda diğer arkadaşlarında katılacağı üzere gazınız bittikten sonra depoyu fulleyip tekrar fulleyerek yapacağınız bir ölçüm doğru olmayan tüketim değerleri verebilir. Çünkü farklı pompalar depoya farklı miktarlarda gaz basabilirler. Onun yerine depo boşaldıktan gaz göstergesindeki kırmızı ışık yanıp bip sesi duymaya başladıktan sonra benzine geç depoya 15 ytl lik gaz al tekrar lpg ye geç. Bu gazı bitene kadar kullan ortaya çıkan km ile km deki yakıt tüketimini hesapla. Bu daha doğru bir sonuç verecektir.

• 2004 opel vectra ya zavolli taktıran varmı memmunmusunuz kaç paraya mal oluyor, çekiş ve çalışmada bi sorun oluyor mu toplam kaça maloluyor. sağolun
  • tamam bunu da deneyeceğim ancak ustalara gidip yol bilgisayarının ecu ya göre düzeltmelerini de isteyeceğim... hayırlısı bakalım.. ancak şu da var ki benzine geçip gaz aldığımda aşağıda belirttiğiniz durumun oluşması yine muhtemel olacak.. kaldı ki ben her iki fullemeyi de aynı benzin istasyonunda ve aynı saatlerde aldım.. bu fark gösterir mi peki?
    quote:

Belli bir süre sonra lpg benzin karşılaştırmasını yaparak benim gibi sabit bir değer bulup bu değerle lpg ölçümünü yaparsınız. Birde forumda diğer arkadaşlarında katılacağı üzere gazınız bittikten sonra depoyu fulleyip tekrar fulleyerek yapacağınız bir ölçüm doğru olmayan tüketim değerleri verebilir. Çünkü farklı pompalar depoya farklı miktarlarda gaz basabilirler.

• http://www.youtube.com/watch?v=Hu-fG0EzLUM

STAR TV YAYINLALAN KÖPRÜ DİZİSİNDEKİ ARAÇ POLARİS LPG DE ZAVOLİ İLE LPG'YE DÖNÜŞÜMÜ YAPILMIŞTIR.
  • http://www.youtube.com/watch?v=dCp426bLNms

OPEL OMEGA V6 ZAVOLİ MONTAJI
  • quote:

Orjinalden alıntı: oğuzvvti2001

tamam bunu da deneyeceğim ancak ustalara gidip yol bilgisayarının ecu ya göre düzeltmelerini de isteyeceğim... hayırlısı bakalım.. ancak şu da var ki benzine geçip gaz aldığımda aşağıda belirttiğiniz durumun oluşması yine muhtemel olacak.. kaldı ki ben her iki fullemeyi de aynı benzin istasyonunda ve aynı saatlerde aldım.. bu fark gösterir mi peki?
    quote:

Belli bir süre sonra lpg benzin karşılaştırmasını yaparak benim gibi sabit bir değer bulup bu değerle lpg ölçümünü yaparsınız. Birde forumda diğer arkadaşlarında katılacağı üzere gazınız bittikten sonra depoyu fulleyip tekrar fulleyerek yapacağınız bir ölçüm doğru olmayan tüketim değerleri verebilir. Çünkü farklı pompalar depoya farklı miktarlarda gaz basabilirler.

Fark etmeyebilir ama benim söylediğim şekilde denemediyseniz deneyin ikisini karşılaştırın bitene kadar kullanmak daha net sonuç verebilir.

• zavoli ustalarından yorum bekliyorum ama sanıyorum şu anda fuardalar.. :)) yol bilgisayarına göre lpg ecu sunun ayarlanması mümkün değil mi? yada tam tersi yani lpg ecu suna göre yol bilgisayarının ecu sunun ayarlanması mümkün değil mi diye sormak daha doğru galiba.. yani tek istediğim araç ne kadar lpg yakıyorsa yol bilgisayarı da onu göstersin istiyorum.. çok fazla mı bişey istedim acaba? :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzvvti2001 -- 1 Eylül 2007; 16:03:57 >
  • quote:

TAVSİYE ETMEMEKLE BERABER ZAVOLİ LED ANAHTARININ ORTASINDAKİ BEYAZ NOKTAYA BASARAK KONTAĞI CEVİRİN....
    TEKRAR EDİYORUM ZORUNLU HALLERDE BU ŞEKİLDE YAPIN
    quote:

Orjinalden alıntı: oguzhannn

Nasıl açıklayabilirmisiniz.Saygılar
    quote:

zor durumda kalırsanız havada sıcaksa çalışır

Bunun sakıncaları nedir acaba ???
  • arkadaşlar herkese selam...hemen konuya gireyim...2003 focus hb comfort aracım var...şubat ayında aldım ve nisan ayında zavoli marka lpg taktırdım...ama bu lpg yüzünden o kadar sevdiğim ve emek verdiğim aracımdan soğudum...araç ilk çalıştığında pat pat diye sesler geliyor...klima açıkken araçtan performansı bırak kakmasını beklemek bile zor...kalkışta gaza basarken araç sanki stop edecek gibi inanılmaz boğuluyor devir 2500-3000 olmadan atak bişekilde kalkmak zor...bağırta bağırta kalkıyorum...arabada herkes bi sorun mu var diye yüzüme bakıyor...kaç kez ayar yapıldı ama durum aynı...ayrıca yakıtım da km de 150 nin altına düşmedi(%85 şehir dışı,%15 şehir içi)...en son 29 ağustosta 10000 bakımı için gittim ayar yaptık dediler ama durum aynı...arabayı satıp o alışamadığım küçük sınıflardan bir dizel düşünür oldum...sorun ne olabilir ya da çözülür mü bilgi verirseniz sevinirim...ilginize teşekkürler...

• Değerli 'oğuzvvti2001',

evet, haklısın, önce geçen hafta İstanbulda 'LPG Karnevalı'na katıldık ve 5 gün boyunca müşterilerimizin hizmetindeydik. Şimdide, 76. İzmir Enternasyonal Fuarında LPG'li araç kullanmak isteyenleri doğru şekilde bilgilendirmek ümidindeyiz. Bizimle şahsen tanışmak isteyenleri veya Zavoli hakkında bilgi almak isteyenleri bekliyoruz.

Sizin yol bilgisayarı olayını bizim çözmemiz inanınki imkansız. Çünkü o ayarı ancak araç üreticisi yapabilir. Bizim aracınızın 'setup'ına herhangi bir müdahelede bulunmamız sözkonusu bile olamaz. Varsayalımki, bunu araç üreticisi firma yaptı, bu seferde benzinde iken yanlış gösterir. Yol bilgisayarınızı LPG'de malesef doğru şekilde kullanamayacaksınız.

Üzülmeyin, tasarrufunuz etkilenmeyecek.

Sevgiler ve hayırlı kullanımlar

• Değerli 'boracho',

öncelikle, LPG sistemininden dolayı yaşadığın olumsuzluklara üzüldüm.

Fakat bu anlatmış olduğun sorunların malesef LPG sistemiyle sadece dolaylı şekilde alakası var: Çünkü ya aracında yapılan montajda hata var, yada aracında bir problem var. Bunu tespit edebilmek için, İzmirde veya İstanbuldaysan, bizim kendi yerlerimize gelmeni, değilsen en yakın Zavoli servisine gitmeni tavsiye ederim. Aracını kontrol ettikten sonra, yapılan tespite göre hareket edebiliriz. Bazı şüphelerimiz tabiki var ama, kontrol ederken önyargılı olunmaması için şu an açıklamayacağım.

Aracınızın problemi kesinlikle çözülür.

Şu kadarını söyleyeyim, senin problem yaşadığın araç tipinde, birçok dönüşüm var, hepsi memnun.

• Değerli 'megan2ci',

aracı direk LPG ile çalıştırmanın sakıncaları tabiki var:
    LPG'nin en verimli şekilde yanması için gazlaşmış olması gerekir. Gazlaşması içinde, ısınması gerekir. Bu yüzden, Regülatörümüzü su devir daimine bağlıyoruz.

Araç sıcakken, direk LPG'de çalıştırmanın bir sakıncası olmaz. Fakat soğukken çalıştırırsanız, LPG yoğunlaşmadığı için, araç düzgün çalışmaz. Ayrıca, sıvı LPG, aracın elektronik aksamlarına zarar verebilir.

Örneğin karbüratörlü araçlar (direk LPG'de çalıştığı için) kış aylarında ilk çalışmada bu sebeple sürekli problem yaşarlar.

Umarım sorunuzu cevaplamış oldum.

• değerli "zavoli"
    öncelikle ilginiz için teşekkürler...aracımın motorunda benzinden kaynaklı yani lpg'den bağımsız bir problem olup olmadığını da kontrol ettirdim...,yağ,yağ filtresi,hava filtresi değişti...bakımları tam yani...bu saydığım bakımlar 10000 bakım da dahil olmak üzere izmir polaris lpg de yapıldı...yanlış anlamayın kimseyi suçlamıyorum...ama sanırım sıkışık bir zamanda gittim çünkü şikayetlerimi söylediğimde araç modelime göre bir problem olsaydı arıza lambası yanardı dendi...üstelik ne bilgisayara bağlanmadan önce ne de ayar yapıldıtan sonra aracımı bir deneme zahmetinde de bulunmadılar...sadece şikayetlerim 3-4 gün içinde geçmezse yine arayın dediler...bu arada 10000 bakımda lpg filtresi de değişti...
    ilginize tekrar teşekkürler...
  • http://www.youtube.com/watch?v=QPE9QOGXkx0

MERCEDES S 320 MONTAJI
    POLARİS LPG - 216 466 9 333
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZAVOLI.COM.TR

Değerli 'megan2ci',

aracı direk LPG ile çalıştırmanın sakıncaları tabiki var:
    LPG'nin en verimli şekilde yanması için gazlaşmış olması gerekir. Gazlaşması içinde, ısınması gerekir. Bu yüzden, Regülatörümüzü su devir daimine bağlıyoruz.

Araç sıcakken, direk LPG'de çalıştırmanın bir sakıncası olmaz. Fakat soğukken çalıştırırsanız, LPG yoğunlaşmadığı için, araç düzgün çalışmaz. Ayrıca, sıvı LPG, aracın elektronik aksamlarına zarar verebilir.

Örneğin karbüratörlü araçlar (direk LPG'de çalıştığı için) kış aylarında ilk çalışmada bu sebeple sürekli problem yaşarlar.

Umarım sorunuzu cevaplamış oldum.

Sayın yetkili
    Bu sorularımın nedeni
    Tekrardan bilgilerimi yenileyim Bende 2005 Megane ıı dinamik araba var İzmir EGE OTOGAZ İLKAY YEGİN de taktırdım
    Durum şu:
    Evim ile işim arası yaklaşık 2 km özellikle kış aylarında neredeyse işyerine yaklaşıncaya kadar benzinle gidiyorum.Direk tüplede çalıştırınca sorun çıkma ihtimali varmış buna nasıl bir çözüm önerirsiniz.Yoksa boşu boşuna mı taktırmış oldum ben LPG yi
    Saygılar

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.