Şimdi Ara

ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.560
Cevap
41
Favori
586.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aracınıza takılan sistem, kendini bulunduğu araca adapte edebilen bir sistem. Her ikiside 4 silindirli ise, bir araçtan diğerine nakledilebilir. Burada, bizim tarafımızdan sadece bir işçilik ve ufak tefek malzeme gerektirir (bakır boru falan). Fakat, aynı aracı ruhsata işlettiğiniz gibi, tekrar ruhsattan sildirmeniz gerekir. Buda en az 300 YTL civarı bir masraf demektir. Teorik olarak mümkündür fakat pratikte pek bi getirisi yok. Yeni sisteme göre belki bir 500 YTL tasarruf etmiş olursunuz.

Üç araçta cüzi birşey yapılabilir sanırım. Buraya gelince, Halit Bey'le bir görüşün size ufak bir ikramda bulunur elbette...

Selamlar ve hayırlı kullanımlar
  • Sayın ZAVOLI.COM.TR,

İzmir Altındağ da MTK karşısındaki polaris lpg de aracıma lpg dönüşümü yaptırdım. Başlangıçta 15-16 kuruş olan şehir içi tüketimi şu sıralar 18 kuruş seviyelerine çıktı. Benimle aynı araca sahip olan kullanıcılar forumdan takip ettiğim kadarıyla şehir dışı 12, şehir içi 15 kuruş seviyelerinde yakıt sarfiyatlarının olduğunu söylüyorlar.

Bayinizde gaz ayarı yapan usta arkadaş, bana subap ayarı yaptırmam gerekebileceğini söyedi ancak sanayideki ustam araçla yaptığı test sürüşünde buna gerek olmadığını söyledi. Bunun dışında aracın buji, lastik basıncı, hava filtresi, motor yağı gibi bakımları sürekli düzenli olarak yapılmaktadır.

Yakıt sarfiyatının gaz ayarı ile düşmesi mümkün müdür ? ilave olarak ne yapmak gerekir.

saygılar.
  • Değerli 'ÖfKeLiKaLaBaLıK',

daha evvel sormuş olduğunuz LPG filtre değişimini yaptınızmı? Eğer yaptıysanız, nerde yaptırdınız? Bunun dışında, Polaris LPG'ye gidin, ayarlarını kontrol etsinler.

Tabiki birde İzmirde LPG fiyatı, son bir-iki ayda 1,32 YKr'den 1,44 YKr'ye yükseldi, bununda büyük bir etkisi var.

Sevgiler ve hayırlı kullanımlar
  • sayın "ZAVOLİ.COM.TR"

daha önce bahsettiğim üzere yaklaşık 10 gün önce zavoli sıralı sistemlerden taktırmıştım... ilk izlenimlerimi de bu forumda paylaşmıştım...geçen hafta depomu full 'ledim (60 lt.lik depom 50 ly aldı, ankara bp de 67 YTL ye doldurdum) depom bitince yakıt tüketimi ve diğer tecrübelerimi de yine buradan paylaşmaya çalışacağım...şuan için çalışmasından, performansından hiçbir şikayetim bulunmamakta...

şuan için ufak bir sorunum var sizin de bu konudaki fikrinizi almak istedim...geçen hafta taktırdıktan sonra içinde olan gazı bitirdikten sonra depoyu full ledim.. ancak göstergede sadece 2 ışık yanıyordu, taktırdığım yere gittim, oldukça ilgilendiler, en sonunda ilk başta yapılan ayarlardan bir tanesini (ne olduğunu bilmiyorum, F5 yadaF6 ile giriyorlardı) sanırım 0,90 na getirdiler... bundan sonra tüm ışıklar, yani de göstergedeki 4 ışıkta yandı... hatta yine de göstergeyi de değiştirdiler...bu sefer de yaklaşık 250 km ışıkların hiçbiri sönmedi, yine yanlarına gittim, normal olabileceğini söylediler, açıkçası normal olabileceğine aklım yatmadı, bunu onlara da ilettim, ancak normal dediler, sen kullanmana devam et sorun devam ederse gel dediler... evet şuan 380 km yaptım hala 4 ışık yanıyor....
    sorum şu: ne yapmalıyım? şimdi mi gitmeliyim, yoksa depoyu tamamen bitirince mi gitmeliyim?

teşekkürler, kolay gelsin...

• @drajaan nerede oturuyorsun ve lpg litresi kaç lire merak ettim ben izmirde oturuyorum ve aygaz 1,46 ytl şu anda bende geçen hafta aracıma lpg taktırdım polaristen zaten bir kaç arkadaşımda taktırdığı için problemle karşılacağımı sanmıyordum ve öyle de olsun sorusuz bir şekilde gidiyorum anca ilk depo fulledim ve 30 litre lpg aldı 40 ytl shellden aldım (1.40 ytlye) şu an 230 km deyim 1. ışığa düştü sanırım 350 km falan gideceğim ilk depo için gayet güzel bi rakam bence ki arabamı doya doya kullanıyorum basmaya korkmuyorum otobanda arabayı denemek için bile bastım performanslı kullanıyorum lpgde gerçi üst devirlere zor tırmanıyor ama aygaz euro lpg sanırım 89 oktan değil 96-97 oktana eşitmiş artık aygaz alıcam bakalım fark olucakmı herkes fark var diyor ama siz ne dersiniz.

birde illerinize göre lpg fiyatlarınızı yazarmısınız?
    ben izmirde 1,40 da aldım 1,46 aygaz bi tane kazıkçı bi yer var 1,51 orda ama foçaya giderken en düşük var po da 1,36 ama oralardan alınca performans çok duşuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ZAVOLI.COM.TR

Değerli 'Acizim',

Faruk usta sizi arayacak, probleminiz, kalibrasyon ayarından kaynaklanıyor. Programı göndermek sorun değil, fakat tecrübesiz biri bu programı kullanamaz.

Polaris LPG'nin Zavoli bayilik ağı en geniş ve en iyi çalışanlardandır, belki en iyisidir. Malesef sizin bulunduğunuz bölgede yok. 2008'de mutlaka o bölgelere ağırlık vereceğiz, halen sağlam bir bayi aramaktayız.

umutla bekliyorum ..
  • MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
  • syn "Tacarsoy"

ankara da oturmaktayım... bugün sonunda 1 depo LPG yi anca bitirebildim... (ankara bp de geçen hafta 1.35 toplamda 67 YTL ye doldurmuştum, bugün ise zam gelmii, 1.38 YTL olmuş, toplam 70 YTL ye depoyu full ledim) bir depo bitene kadar yaşadıklarım...
    - performansla ilgili hiçbir problemim olmadı
    - çalışmayla ilgili hiçbir problemim olmadı
    - rölanti ayarı, LPG-Benzin geçişlerinde herhangibir sorun yaşamadım...
    - sabahları çalışmayla ilgili hiçbir problemim olmadı
    - yaşadığım tek problem gaz göstergesi ile oldu... onu da bugün birkez daha gösterdim, dedikleri kadarıyla sensor ayarıyla ilgiliymiş, bilgisayara bağlayıp yaptıklarını söylediler... tabi ki ilerleyen günlerde görecez....

Kısacası toplamda bugune kadar 700 km yol yaptım, bir önceki doldurmamdan sonra (1.35 YTL'den toplam 67 YTL ye depoyu fullledim) 520 km yol yaptım... yani kabaca 128.000 (1,28 kuruş) yaktı... ama sanırım bir hata var, galiba depoda biraz vardı.. çünkü çok devirsiz kullandım, son arabamı bir bayandan aldığımdan biraz sağırdı, devamlı 5000-6000 devirlerde vites attım motoru epey zorladım... yine de inanılmaz bir yakıt tasarrufu sağladığını söyleyebilirim...

özetle, 700 km.dir "ZAVOLİ" kullanmaktayım, şuan itibariyle kesinlikle net bir şekilde tavsiye edebilirim.. ilerleyen günlerde de imkanım oldukça olumlu-olumsuz her türlü izlenimimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım...

herkese saygılar, kolay gelsin...

• Forumdaki herkezin Mübarek Ramazan Bayramını kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
  • 2005 model Yeni Astra Njoy sahibiyim. Arefe günü Zavolli taktırdım. Aldıktan sonra hemen yola çıktım ve bugün döndüm. 3 günde toplam 1430 km. yol yaptım.
    - Performansta değişm hiç yok. Benzinde kitapçığında da yazdığı gibi 185'i geçmeyen araba, gaz ile 205'i gördü. !
    - Benzin-gaz-Benzin geçişlerinde kesinlikle hissettirmiyor. gazın bitip, bitmediğini anlamak için göstergeye bakmak zorunda hissediyorsunuz.
    - Yaklaşık 80 km.yi hiç düşmeden 170 ile gittim. Performansta hiç değişme olmadı.
    - 1430 km. de 188 YTL. gaz yaktım. Yaklaşık 131 kuruşa geliyor. Ancak klima sürekli açık ve sürat genelde 120- ile 170 arası sürdüm. Deneme için 20 ytl.lik gaz aldım, normal sürüşle tam olarak 162 km. yaptı, 123 ykr/km. yaktı. Benzinde arabam aynı şartlarda 190-200 kuruş yakıyordu.
    Bence olumsuz tarafı göstergesi. Doluyken 4 LED yanıyor, 2 ve 3 ncü ledler hemen yanıp sönüyor, kalan sonLED in ne zaman söneceğini bilemiyorsunuz. tecrübe ile çözeceğiz biraz. Ama saatli gösterge gibi bir şey olsaydı, daha iyi olacaktı. Birde stepne olayı bende sıkıntı yaratıyor, zaten küçük olan bagajı, stepne daha da kapattı.
    Bunun dışında genele yayarsak, pişman olduğumu söyleyebilirim, keşke daha önce taktırsaymışım.

• Herkesin Ramazana Bayramını Tebrik ediyorum.

Sayın Zavoli yetkili arkadaşım ben konuyu az çok okudum ama tam okumadım .
    bende opel astra 1.6 arabam var arkadaşların yorumlarını okuduktan sonra bende zavoli marka lpg taktırmaya niyetlendim ve istanbul anadolu yakasında oturuyorum burada irtibata geçebileceğim servis yada usta varmı bilgilendirirseniz sevinirim. tşk. birde bana toplam ne kadara mal olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superxp -- 15 Ekim 2007; 20:59:37 >
  • İYİ GÜNLER
    ZAVOLİ İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ARACINIZIN MONTAJINI YAPTIRABİLİRSİNİZ.
    ADRES: BOSTANCI YOLU BEYİT SOKAK NO:66
    YUKARI DUDULLU/ İSTANBUL
    TEL : 216- 466 9 333
  • ARKADAŞLAR BU KONUYA DAHA ÖNCE DEĞİNİLDİMİ BİLMİYORUM. BEŞ AYDIR ZAVOLLİ KULLANIYORUM VE HİÇ BİR SORUNUM YOKTU.. TAA Kİ ŞU BİRKAÇ GÜNDE HAVA SOĞUDU VE SABAHLARI BİR KAÇ DENEMEDEN SONRA ARACIM ÇALIŞMAYA BAŞLADI... İŞ YOĞUNLUĞUNDAN DOLAYI MONTAJ YAPAN SERVİSE GİDEMEDİM.. NEDENİ VE ÇÖZÜMÜ NEDİR BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARA..... ÇOK TEŞEKKÜR
  • merabalar bende birhafta önce c max aracıma zavoli taktırdım. şuan motor ikaz lambası yanıyor bu lambanın yanmasının araca zararı varmı. servise gittiğimde önemli bişey olmadığını söyledi. sönsede yine yanacağını söylediler.bakmadılar

gaziantepte taşdoğan lpg de taktırdım. heralde bu yeni bayilerinizden biri sanırım.teyid edermisiniz.
    şuan neyapmam gerekir servise gidip ısrar etmem mi gerekir düzeltmeleri konusunda.
  • Değerli '35sk191',

sanırım bu aracınızın plakası. İzmirdeyseniz, Polaris LPG'ye uğrayıp bu konuda yardım alabilirsiniz.

• Değerli 'muratakyiğit',

arıza lambasının LPG nedeniyle yanmasından dolayı aracınıza zarar gelmez. Ancak başka bir sebepten yanması gerekirse, zaten yandığından bunu ayırt edemezsiniz. O yüzden, bu lambanın söndürülmesi gerekiyor.

Bulunduğunuz yerdeki bölge bayimiz ve arızalarda en kıdemli yer: Adana'da Oto Yunustur. Adanaya uğradığınızda, orada bu ayarı yaptırabilirsiniz.

• bende 2. depomu bitireceğim inşallah 40 yltlik aldı ilk fullediğimde depom 30 litre gaz aldım 350 km gittim yanlız depom 45litrelik bir sorunmu var bilemiyorum arkadaşlarım normal ilk aldığımda bende az aldım dediler ama 2 depoyu fulledim bu seferde 28 litre aldı içinde varmış demekki 2 litre şimdi 2. depomu tam bitireceğim bakalım 38-39 litre almam lazım ama bilemiyorum niye böyle bir sorun oldu acaba kucuk tüpmü taktılarki sanmam 45 litre dedik bakalım bi artış olacakmı ilerleyen günlerde göreceğiz merakla bekliyorum bu arada ilk depoda 0,125 kuruş yakmışım gayet iyi bi değer sanırım
  • SAYIN "ZAVOLİ.COM.TR"

LPG ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir sorunum var, yardımcı olabilirseniz veya yol gösterebilirseniz memnun olurum...

aracım 2001 1.4 clio...
    Normalde düşük devirlerde gaza basıldığında sarsıntı olmadan araç devrini alana kadar biraz yavaş hızlanır... Ancak bende düşük devirlerde (1300, 1500 veya 1700) iken gaza bastığımda 2000 devire gelene kadar araba da 2 veya 3 kez sanki gazı yakamıyormuş gibi sarsıntı (tekleme gibi) oluyor ancak 2000 devirden sonra böyle bir problem olmuyor. Bunu 1. vites hariç hangi viteste olursa olsun yapıyor... (örneğin 4. viteste 1500 devir ve 60 la giderken hızlanmak için gaza bastığımda 2 veya 3 kez tekleme, sarsıntı gibi oluyor ve 2000 devire ulaştıktan sonra ise olmuyor) Benzine geçtiğimde ise başlangıçta yine yapıyor, ancak biraz gittikten sonra denediğimde ise yapmıyor...

bunun nedeni ne olabilir? teşekkürler, kolay gelsin...

• Merhaba arkadaşlar,
    Bende yaklaşık 1 Ay kadar önce Opel Vectra 1.6XEL aracıma, tüm araştırmalarımın sonucunda ZAVOLİ taktırdım. Zavoli'nin uyumu gerçekten mükemmel. Önceleri performansında düşme olur diye çok çekinmiştim ve taktırmamıştım. Sonra taktırıpta görünce ne olduğunu, daha önceden keşke taktırsaydım dedim.
    Zavoli'yi diğerlerinden ayıran en büyük özellik, enjektörlerinin Çelik olması ve ayrı ayrı takılabilirliğinden dolayı, aracınızın manifoltuna en yakından montajlanabilir olmasıdır. Aracınızda bir performans kaybı asla hissetmiyorsunuz. Hatta benim aracımın performansı daha iyi oldu desem yalan söylemiş olmam.

Arkadaşlar, malzeme kalitesinin iyi olması kadar, yapılan işçilik ve montajın da bir okadar iyi olma zorunluluğu var. Yoksa, bu yukarda saydığım güzel sonuçlardan mahrum kalabilirsiniz. Bütün bunları göz önünde bulundurarak, aracınızı Bostancı Yolu POLARİS-LPG ye güvenle teslim edebilirsiniz. Arkadaşlar gerçekten çok güzel ve özverili çalışıyorlar. Yaptıkları işe bir sanat olarak bakıyorlar. Verdikleri güvenle aracımı ilk defa bir şirkete bırakıp gittim. Aracımı almaya geldiğimde ise, sonuç mükemmeldi. Kaputu açtığımda, siz bu sistemi nereye gömdünüz demek zorunda kaldım. O kadar güzel gizlemişler ki... Daha ne diyeyim. Teşekkürler POLARİS-LPG www.polaris-lpg.com

• Ayrıca Polaris Lpg'den Atilla Usta'ya da buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.