Şimdi Ara

Zekanın ölçütü sayısal derslerdeki başarıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bariz belli. Mesela ben genetik olarak sınırlıyım. Elimden gelmiyor yapamıyorum. Mfyi o yüzden bıraktım. Yeterli zeka seviyesine sahip olanlar mfde başarılı olanlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tüng harbi sende gercekten bi eksiklik var ben kendisine bu kadar laf sokan bi adam görmedim niye sürekli kendini sürekli asagılıyorsun?

zeka geliştirilebilir bir olgu, eğer kendini geliştrme yeteneğin yoksa yeni şeyler öğrenemiyorsan yerinde sayıyorsan analiz yeteneğin, uyum sağlama yeteneğin yoksa, zihnini bir yerde kısıtlıyorsan istediğin kadar matematik çöz bi şey olmaz, zaten zekanın da kendi başına bir anlamı yok ki

zenginler çok mu zeki, esas ders çalışanlar az maaş ve hayat boyu kitapla yasayıp ölüyorlar, ne kadar başarılı ise hayatının devamınında ceza olarak kat be kat fazlasıyla kitaplar dolusu soru çözmek zorunda,

örnek boğaziçi mezunu biri için hayatının devamında yine ales,yükseklisans, vs diye sürekli çalışması gerek, özetle hayat boyu kölelik

ama ticaretçi bi insan bu kişileri avcunda çeviriyor, steve jobs, bill gates hep bunlara örnektir. bill gatesten daha başarılı mühendisler ki bunlar sınıf arkadaşları altında çalıştı hep.

• Not:Sana değil zekayı matematikte aramana gülüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi For Mother Russia -- 13 Aralık 2017; 15:3:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: For Mother Russia

Not:Sana değil zekayı matematikte aramana gülüyorum

Neden?

• Bence zekanın ölçütü zekanı kullanabilmektir. Zekasını kullanamayan adam zeki değildir.

• Jonathan Nolan:Matematik konusunda dahi diyemeyiz ama yazdığı senaryolara bakacak olursak dahi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz

Dahilik sadece matematik ile alakalı bir kavram değil yani

• Howars Gardner'ın çoklu zeka teorisine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Eğitim sistemimizin dayatmasının aksine sadece sayısal dersleri yapabilen kesin zekidir denen bir şey yok.

• tüng harbi sende gercekten bi eksiklik var ben kendisine bu kadar laf sokan bi adam görmedim niye sürekli kendini sürekli asagılıyorsun?

zeka geliştirilebilir bir olgu, eğer kendini geliştrme yeteneğin yoksa yeni şeyler öğrenemiyorsan yerinde sayıyorsan analiz yeteneğin, uyum sağlama yeteneğin yoksa, zihnini bir yerde kısıtlıyorsan istediğin kadar matematik çöz bi şey olmaz, zaten zekanın da kendi başına bir anlamı yok ki

zenginler çok mu zeki, esas ders çalışanlar az maaş ve hayat boyu kitapla yasayıp ölüyorlar, ne kadar başarılı ise hayatının devamınında ceza olarak kat be kat fazlasıyla kitaplar dolusu soru çözmek zorunda,

örnek boğaziçi mezunu biri için hayatının devamında yine ales,yükseklisans, vs diye sürekli çalışması gerek, özetle hayat boyu kölelik

ama ticaretçi bi insan bu kişileri avcunda çeviriyor, steve jobs, bill gates hep bunlara örnektir. bill gatesten daha başarılı mühendisler ki bunlar sınıf arkadaşları altında çalıştı hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 13 Aralık 2017; 15:28:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Bence zekanın ölçütü zekanı kullanabilmektir. Zekasını kullanamayan adam zeki değildir.

Hakkını Arayan Serçeyi dinle. Doğru söylüyor.

Zeka hakkını aramandır. (Burada ince bir ironi var.)
  • Pek alakası yok mf dersleri olmayan siyasiler koca imparatorlukları yönettiler ve bunu muhteşem zekalarıyla yaptılar böyle bir dayatma gösterilmesi bu dayatmayı gösterenlerin zeka seviyesini ortaya koyar.

• [simage]
    Zekanın ölçütü sayısal derslerdeki başarıdır
    [/simage]

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten böyle düşünenler yüzünden eğitim bu halde.

• "Zeka; tembellik ve sebat yüzünden, hoşa veya kolayına giden şeylerle ilgilenir. Bu alışkanlık, daima bilgilerimize sınır çizer ve tek kimse yoktur ki zekasını gidebileceği yere kadar, götürmek zahmetine girmiş olsun."

François de La Rochefaucauld, Fransız yazar

Beyin herkeste sabittir, eğer onu kullanıp, zorlar ve geliştirirsen işte o zaman dünyanın en zeki insanı sensin

• quote:

Orijinalden alıntı: Dilectio Sapientiae

Howars Gardner'ın çoklu zeka teorisine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Eğitim sistemimizin dayatmasının aksine sadece sayısal dersleri yapabilen kesin zekidir denen bir şey yok.

Daha önce de duydum. Avutmadan başka bir şey değil.

• Beyin gibi bir organı genelleyerek anlamaya çalışmak...

• For Mother Russia F kullanıcısına yanıt
    Yo

• maykılsıfofiyıld M kullanıcısına yanıt
    Sen dahi saymayabilirsin ama milyonlarca kişi onun dahi olduğunu biliyor

hyr
  • maykılsıfofiyıld M kullanıcısına yanıt
    Peki nickindeki kişi mi dahi oluyor,hani şu hapisten bir türlü kaçamayanve karısını kendini hapse şutlayan kişiye kaptıran eleman mı

no
  • Katiliyorum. Hatta 12 sene once lise okurken bir tarih hocamiz; sayisalcilar tarih ve cografyayi sozelcilerden daha iyi cozuyor demisti. O zaman iyice uyanmistim.

Not: Sayisalciyim ve 6 yildir muhendislik yapiyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.