Şimdi Ara

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
64
Favori
49.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arabalardan örnek vereyim spor bir araban var daha hızlı gitsin diye motor parçalarını değiştiriyorsun egzos değiştiriyorsun yazılım atıyorsun ve daha hızlı gidiyor.

bir de aynı spor arabada daha çok gaza basıyorsun hangisi sağlıklı ikincisinde araç stok fiziksel yazılımsal bir değişiklik yok.

bur curve işleminde ne çarpanla ne voltajla oynuyoruz her şey stok ama curve ayarı yapıyoruz.tabi daha çok gaza basınca daha çok benzin yakan araba gibi curve işleminde de işlemci daha fazla ısınıyor.bu ekstra ısı işlemciyi bozar mı bozmaz çünkü bunu yapanlar zaten stok fan kullanmıyor orta veya iyi soğutucuda deniyor ve amd zaten bu seride 90 falan sıkıntı yapmaz diyor ben zannetmiyorum bu işlemi yapanların uçuk sıcaklıklarda kullandıklarını.bir degrasyon olacağını düşünsem zaten teşvik etmezdim en başta.zen2'de voltaj sabitlemeye karşıyım mesela stok ayarları bozdukları için bir degrasyon olur uzun dönemde dedim ama kaç sene o da belli değil.

peki bu işlemi nasıl görüyorum?benchmark için bulunmaz nimet ayarı da basit kökleyin gitsin all core ama oyun mevzu olunca hızlı çekirdekleri bulmak değer vermek sıkıcı olabiliyor.bunu yapmasak oyundan atıyor mecbur yapacağız.ikinci olarak bu serinin yetmediği bir kart yok piyasada o yüzden şu ana kadar şu normal bu curve farka bakın diye gelen olmadı.ben 3080 ile denedim en düşük model bir de bendeki ama tam yetiyor.bu durumda curvenin oyunlarda pek esprisi yok işlemciyi daha fazla ısıtmaktan başka ama ilerde yeni seri kartlarda faydalı olabilir.

• hulusi kullanıcısına yanıt

ne istediğini anladım.5950x'i bilmiyorum kendi işlemcimden söyleyeyim bu modelin stok hızı 3.7 ghz normalde ve bu hızda ölçülen TDP 65w.TDP'leri düşük göstermek için bunu intel de yapıyor.boost hızıyla 4.6 ghz ama x570 anakartlarda 4650 mhz yapıyor.istediğinin tersi var 4650 olmasın sürekli 3.7 olsun diye core performance boost ayarı var cpb kapattım diye görürsün özellikle iyi soğutucusu olmayanlar ya da yazın falan yaparlar ama stok 3.7'yi 4.4 yap diye bir ayar yok bunu yapan bir program belki olabilir ama auto voltajda olur yani her zaman 4.4 1.1625v ama yetmediğinde 4.9 5.0 voltajı da aç ne gerekiyorsa artık diye bir ayar ve program olmaz.çarpan voltajı auto bırakıp offset voltajdan biraz kısmayı deneyebilirsin çift ccd 5900x 5950x modellerinde yapılan bir şey 5600x 5800x'de pek yapan görmedim.böylece hem istediğin gibi olur hem de voltaj autoyu buldum diye uçmaz voltaja bariyer getirmiş olursun.

bu işlemi yapmanın sebebi sıcaklık.ben 5900x kullanan arkadaşlarla çok sohbet ettiğim için zamanında neler yaptıklarını biliyorum az çok ama sen kasa ve soğutucuyu yazmamışsın.daha güzel kasa ve soğutucu da alabilirsin ayarla istediğin gibi olmazsa ama o offset işine bi bak.konuyu baştan oku bu curve işini soğutma amaçlı da kullanıyorlar +200 mhz değil 0 mhz seçiyor yine negatif 10 10 25 neyse ayarını yapıyor bir de asuslarda ayar var onu açıyorlar 10x değil 1x ve başka ayarlarda olabilir ben hiç denemedim ama yapanlar gördüm faydası oluyormuş.oc yapmadan uv yapıyormuş üstüne bir de offset yapılıyor az bir şey.o ayarda da 80 derece yapıyorsa kasa soğutma çok iyi değil ya da adana gibi bir yerde oturuyorsun ama sana da söyleyeyim 90 falan normalmiş amd'ye göre.

I want to be clear with everyone that AMD views temps up to 90C (5800X/5900X/5950X) and 95C (5600X) as typical and by design for full load conditions. Having a higher maximum temperature supported by the silicon and firmware allows the CPU to pursue higher and longer boost performance before the algorithm pulls back for thermal reasons.

https://www.hardwaretimes.com/max-safe-temperature-for-amd-ryzen-5000-cpus/#:~:text=AMD's%20Robert%20Hallock%20has%20clarified,life%2Dcycle%20of%20the%20chip.

• Hocam oyunlar için düşünüyorum zaten, o amaçlada aldım 5800x. Ha oyun için biraz gereksiz oldu ama hem ileriye dönük olsun gibisinden ikinci el aldım.

Şimdi 3 seçenek var.

1.si stok ayarlarda oyunalarda ne verirse Allah büyük diyip kullanmak.

2.si 4.7 Ghz elle sabitleyip 1.30 volt vermek. aıda64 stabildi 20dklık 74lerde dolandı. ama prime95de açınca anında restandt attı.

3.sü bu senin gösterdiğin yöntem.

Amacım ne? 5ghz üzerine çıkmak? yok tabi, ona hem işlemci hem soğutucu izin vermez. amacım oyunlarda hiçbir şekilde frekans düşüklüğü olmadan oynamak. 4.7ise oyunu kapana kadar 4.7 vermesi. fps dalgalanmaması olmaması. ha dersenki sıcaklıkta aşırı çıkma yoksa zaten stockta verir onu. orası ayrı tabi.

Diğer yandan sıcaklığı arttırmadan 4.7 4.8-4.9 yapmak ayrı bir güzel duruyor. bunun için ekstradan bir aparata gerek yoksa, yazılımla yapılabiliyorsa denemek istedim.

denedimde ama bir artı göremedim. :) testte 4.56 larda dolanıyor 81 derece dedi. en basitinden 4.7 dese yine anlardım illa bir yeri yanlış yaptıkta neresi işte..

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

yani dediğim gibi ekran kartın 3090 bile olsa stok halde yeter.ilk resimdeki curve ayarı yanlış olmuş.hepsi negative olacak ilk ikisi 10 ya da 15 olacak gerisini 25 yapabilirsin.oyun kart onları geç sıcaklık ne olsun ki soğutucu kafamı ütülemesin dersen ki o da oynadığın oyunlara göre değişir yüksek sesliyse sorun yok ama sessiz müziksiz oynayanlar da var onlar için ses sıkıntı.20 dk aida testinde 74 eğer fpu da seçiliyse çok da kötü değil soğutma ve kasan.4850 boost hızın olmalı ve +200 5050 olabilir yine dediğim gibi gerek yok.ben rekabetçi oyunlarda fps sabitliyorum işlemciyi düşürüp sabitlesem bile takılma olmuyor ama bu tip sistemlerde takılmaya sebep olan şey ani fps artışı ve sonrası düşüşü yüzünden olur yani varlık içinde yokluk çekersin.eskiden sistem yetmiyor diye takılırdı şimdi çok fazla fırlıyor diye takılıyor.bu intel'de de böyle.diğer sistemim 11700k 3080'de gta5 mesela sürekli takılıyordu niye diye baktım 2k ve neredeyse açacak bir şey kalmamasına rağmen 180'e fırlama eğiliminde sürekli ve 144'ü geçince sorun başlıyordu ben de fps düşsün diye biraz daha ayar açtım.bu monitörden de olabilir çok irdelemedim belki gysnc açsak sorun olmayacaktı.vsync açmadım 72 fps'ye sabitliyor nedense belki yine monitörden?fortnite'de değişik fps'lere sabitledim ben denerim böyle şeyler.sen de denersin ve kendin görürsün çok da oc imiş ayar imiş gerek yokmuş diye.prime95'te anında atıyorsa sıcaktan değil de stabiliteden falan olmasın malum yanlış curve yapmışsın?atar çünkü curveyi yanlış yaparsan.senin hızlı çekirdeklerin 1 2 mi mesela ben konuda 1 2 gösterdim ama sende 2 3 belki?ryzenmasterden bakacaksın hangisinde yıldız hangisinde nokta var diye?genel olarak şöyle bir sıkıntı yok bence durumunda hemen sabitleyeyim işlerine girme stok curve hepsini bi gör önce.Şahan'ın çok eskiden bir skeçi vardı hep o aklıma gelir.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

https://www.youtube.com/watch?v=Z-HhEHhIl04

• İlk sayfada hızlı çekirdeklerine uv yapılmamalı diye yazmışsında, bende 5 ve 6. çekirdek hızlı çekirdekler.onun haricindekilerin hepsine negatif 20 verdim.

Dediğin gibi illa bir yerden bir negatiflik oluyor. Pubg mobile, Callduty warzone gibi işlemci ağırlıklı oynanan oyunlarda özellikle performans kaybı olmasın, ne yapabiliyorsa elinden geleni yapsın diye birazda üzerine düştüm. :D

Şuan için oyunlarda 4.850 falan oluyor. Normal boostu 4.7 yazıyor. aıda64de testte yalnız 4.56ları geçmemişti. şimdi bu 4.85i 5'e tamamlayıp düz hesap yapamaz mıyız?Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?  curve optimizerde verdiğimiz değerler düşünce mi yükselince mi boost frekansı artıyordu?mantık o çekirdeklere giden enerji kısmak sanırım. lakin bu durumda nasıl frekansı yükseliyor onu anlamadım doğrusu. dediğim gibi ben hızlı ve en hızlı çekirdek hariç hepsine 20 negatif vermiştim. yanlışsa bu hepsine vereyim o zaman?

evet gördüm anlam düşüklüğü var.orayı en hızlı çekirdeklere diğerleri kadar uv yapılmayacakmış olarak düzeltelim.

zevkineyse yaparız 5 ghz ama biraz kullan hatta kullanmışsın alet zorlanmıyor bile.curve'yi yap +200 değil +150 ayarla 5 ghz olur boostta.bunu görmek için hwinfo programını çalıştır sadece sensörler tikini Türkçe yapmışlar çünkü programı sensors only diyorduk eskiden.aç programı altta bırak oyuna gir çık sonra programı incele ramlerde sensör varsa max kaç olmuş diskler kart işlemci ne olmuş inceleyebilirsin ama oyunda gene 5'i vurmaz bu da oyun mu falan diyerek onu bilemem hiç 5800x kullanmadım.+200 vs diyoruz ya o oc oluyor curveye verdiğimiz sayılar uv oluyor uv'nin derecesi 30 en fazla ama hızlı çekirdeklere 10 veriyoruz ki yemini kısmıyoruz fazla atmasın oyunlardan problem vermesin diye ama ben bu işi karıştıracam diyorsan per core yapma all core yap negative 15 ver geç hani maksat sana 5 ghz göstermek gerisi aynı ama 150 yapacaksın.bitirip gördüğünden baştan bir daha girip ben bu işlemciyi bu kadar kolay 2 3 ayarla nasıl 5 ghz yaptım diyeceksin üstelik stabil mi hadi bir de şu testi yapalım yok.sıcaklıkların da güzel ona da takılma bu seri serin de çalışabiliyor curve ile çok sıcak da çalışabiliyor ben 80 derece de gösterdim ilk mesajda videoların birinde neden çünkü su soğutma fanları neredeyse dönmüyordu fps düşmüş rezil mi olmuş bakabilirsin yani bu serinin genel özelliği 80 mi peh, bu oyun mu peh diye artistik yapması.espri gibi gelse de sana bir şey söyleyeyim bir oyun var nfs mi korsan bir oyun ve yorum olarak çalışmıyor kuramadım falan derken bi bakıyoruz adamlar 5900x kullanıyor.çözüm olarak bir benchmark açın sonra setup'u çalıştırın verildi ve oldu.alet setup'a basınca algılayamamış bağa mı didin nerenin kaç kb'sisin demiş o yüzden seninkinden sonrası tehlikeli yani bu serinin.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

• @Wilson Fisk Hocam selamlar beni hatırladınız mı :) 2021 Şubat ayında ekran kartına göre işlemci seçimi konusunda yardımcı olmuştunuz ve bütçe varsa 5600x almamı söylemiştiniz ve sıvı soğutucu takviyesi yapmam gerektiğinden bahsetmiştiniz. Ben sonrasında R5 5600 x alıp o zaman ki soğutucumla https://forum.donanimhaber.com/ryzen-5-2600-mu-yoksa-5600x-mi-kisisel-mini-incelemem--147758952 şu konuyu açmıştım vs vs :) Şimdi Asus Rog Strix LC 360 var (Bu arada pc komple asus oldu klavye mouse dahil o nedenle kimse niye corsais, nzxt almadın vs gibi boş muhabbetlere girmez diye umuyorum) Oto boost açık kullanıyordum baktım arada bir fan açıyor (manuel fan ayarlarıyla ) Aklıma bu konu geldi ve bugün tekrardan bir ayar yaptım ve tamamen biosu sizin dediğiniz gibi ayarladım başka hiç bir şey ayarlamadan CN R15-R20-R23 için aşağıdaki şekilde sonuç verdi. Önceki kendi açtığım konuya kıyasla bir nebze artış var 1801 alan R15 bugün 1875 alıyor. İşlemci 4850 ye çıkmış en fazla HW den anladığım kadarıyla.

Size sorum şu :

Sizce bu şekliyle yeterli mi? Eksik mi? Fazla mı?

Bu arada sıcaklığa aldırmayın benim sese zaafiyetim olduğundan aşağıda da göstereceğim gibi fan ayarlarında kullanıyorum yani fanlar ve pompa %50 den yukarı çalışmıyorlar. Onları auto yapsam sıcaklıklar çok daha düşecektir kanaatindeyim.

Şuan ki güncel donanımlar şu şekilde;

1-Anakart : Asus Rog Strix B550 XE-Gaming Wifi

2-İşlemci : Amd R5 5600 X

3-Ram : Corsair Vengeance pro 3600 CL 18 8GBx4= 32 GB

4-Power : Asus Rog Strix 850W

Diğerlerini saymaya gerek yok sanırım.

NOT : Bios ayarları aynen 1.mesajdaki gibidir. Ekran kartım dandik olduğundan oyunlarda sistemi deneme şansım yok o nedenle oyunlarda kapanıp kapanmadığını vs gibi durumların yanıtını ben de bilmiyorum.

CPU Z ile Bench CPU deyip aldığım skor ve HW değerler.

Güncel CN R15 Skor

Güncel CN R20 Skor

CN R23 ile Auto Boost ile alınan skor : 1490 ve Curve ile alınan skor : 1571 Fark 81 Puan ne kadar önemli derseniz %18 kadar farkı var.

Ses hassasiyetimden bahsetmiştim bunlar da Asus Fan Expert ile ayarladığım fan ayarlarım.

• CcOsmanLı kullanıcısına yanıt

evet hatırladım b450 anakart kullanıyordun o zamanlar hatta görenler ya olur mu o anakartla falan diyordu ama yine de başarılıydı sonuçlar.5000 serisi anakart konusunda çok arıza çıkarmıyor.sesi mi sıcaklığı mı bir şey sevmem demiştin çünkü 5600x için 360 su soğutma önermem genelde özel durum olmuş.

673 cpuz ben hiçbir zaman alamadım 666 en fazla aldığım bu testte ram de para etmiyor ama yazılıma göre çok değişiyor şöyle ortalama olarak bakarsak iyi sonuç.

sana elle 4750 sonucu atayım eski.cpuz sürümüne bakarsak 2020 sonları.baktığın zaman curve ile bu değeri yakalamışsın.benim bu konuda anlatmaya çalıştığım bu zaten hem max manuel oc performansı alıyorsunuz hem de aslında oc yapmamış oluyorsunuz çarpan voltaj auto.sonuç olarak o kadar olur zaten bundan daha iyisi için bios windows çipset sürücü gibi yazılımsal şeyler gerekir ya da ilk mesajdaki ayarı bozman gerekir ben 1x diyorsam 10x ya da 10 10 25 diyorsam 15 15 30 30 gibi değişiklikler deneyebilirsin nasılsa soğutma sorunun yok.360 asus ben de alacaktım benim de hep asus olmuştu ama iki modeli vardı birinde noctua fan diğeri başkaydı birinin bir parçasını ötekinin bir parçasını beğenmemiştim mesela pompada fan vardı küçük fan tabi ses yapıyor ama programından kapatılabildiğini bilmiyordum bilsem onu alırdım.2020 yazı corsair aldım memnunum 3300x'i de kullandım bununla çağ atlamıştı alet kendinden pahalı soğutucuyu takınca.

• Yorum için teşekkürler hocam. Sıvı soğutma hazır sistemde geldi zaten bende bunun beyazı vardı (şuan 2.el formunda satılık fanları RGB olan) bu model RGB siz sırf her şey asus olsun ve full olsun diye 360mm aldım ve geri ödeme kampanyasıyla bayağı ucuza gelmişti 2021 yazında. Sese zaafiyetim var çok sesi sevmiyorum 360 lık sıvı soğutucu da serin çalıştığından işime geliyor açıkçası :) 280 lik soğutucu nasıl olur inanın bilmiyorum hiç kullanmadım çünkü :)

Dediğiniz gibi değerleri değişken de deneyebilirim belki ileride bakarım o işe Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

1-Undervolt gibi bir işlem yapıp çarpan kilidini düşürsem ki bi ara öyle kullanıyordum 2800 mhz 0,90 v ile ne kadar sağlıklıydı bilemiyorum ama ekran kartı yokluğundan 9500GT ile o şekilde kullanıyordum ha şuan çok mu iyi kart var derseniz R7 265 var Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? :) ve sıfır ses çok hoş oluyordu :) Acaba yine öyle bir şey yapsam belki daha da düşük voltaj ile çalışır mı bilmiyorum bu konuda fikriniz var mı acaba?

1 numara ile numaralandırdığım konuda yardımcı olur musunuz acaba? Ne kadar mantıklı, şu durumda gerek var mı?

• Bir şey anlamadım valla hocamZen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

Biraz araştırıyorumda çelişkide kaldığım birkaç yer var:

pro limite manuel önermişsiniz, disable yap yazanlarda var.

Precios boosst overdriver scaler: o yarı siz manuel 1x demişsiniz, auto bırak diyenlerde var hocam.

max cpu boost overdireve:200 mhz demişsiniz. misal 5800xin boostu 4700 mhz. biz bunu 200 mhz verince 4900mhz olması gerekiyordu lakin 4850 mhz gördüm en son. bu curved optimezer 20 azalttığımdan mı çıkmadı?

burada bir karışıklık var.şimdi biz core de verdiğimiz negatif değerleri artırınca boost frekansı artıyor mu düşüyor mu?boostu arttırmak için bu negatif değeri arttırmalı mıyız düşür meli miyiz?

Burada sen böyle diyorsun millet böyle diyor vs demiyorumda, öyle yapınca ne olur böyle yapınca ne olur işin mantığını öğrenmek istedim. Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

bu sorduğunla ilgili konu açmıştım ama şeytan taşlar gibi taşlayınca millet silinsin yaptım devam etmedim.çok kolay bir yöntemdi biosla uğraşmadan win10'da güç seçeneğini güç tasarrufu seçtiğin zaman 5600x'te 1.7 ghz yapıyor ama ihtiyaç olursa 4650'ye kadar yükseltiyor voltaj çarpan hiçbir şeyle oynamıyorsun.sıcaklık masaüstü gibi oluyordu oyunda 40 derece yazın bir de.maalesef win11'de böyle olmuyor ben de ryzen master programı ile 2.2 ghz'ye düşürüyordum overwatch oynarken çünkü oyunun işlemci gereksinimi phenomII x3 yani 5600x takılı olsa bile oynatır 1.7 ghz'den hiç yukarı çıkmıyordu bu oyunda.fps sabit 120 idi hiç düşmüyordu yani bu serinin çok güçlü olduğu buradan belli.rdr2'de ara sıra çıkıyordu ve gece ateş başında 4650 göstermiştim.süper bir ayar ama keşke en düşüğü 3 falan olsaydı bu yüzden devam etmedim çünkü fortnite gıcıklık yaptı.bildigin oyunu oynayıp sonra eski haline getirmek için bios stok iken windows'ta ryzen master ile sadece hızı düşürmek oyun bitince ya da diğer oyuna gireceksen ona göre ayar yapmak sanki kolay gibi görünüyor.biostan hem eziyetli hem de her oyunda iyi olmayacaktır dediğin.windowsta kurcalamak daha kolay hatta win10 kullanıyorsan o güç tasarrufunu bi seç dene.

güzelliği orada zaten bu işin 1x de yapabilirsin 10x de ya da auto bırakabilirsin tek bir yolu yok ama 1x yerine 10x yaparsan daha çok ısınır.ben ilk mesaja bir ayar attım gittim o zaman yeni çıkmıştı diyen falan yoktu.sonra millet deneye deneye şöyle yaparsan ısınıyor böyle yaparsan puan artıyor diye gösterdi yoksa bu konu niye bu kadar sayfa oldu herkese yaptırmadım ki ben mesaj bile atmadım.mantığı yok yani bu işin amd kelime açıklama yapmadı ne blog ne site ne de başka bir yerde.insan iki yutubır tutar bakın arkadaşlar böyle yapılıyor diye gösterir.buradan bir iki arkadaşla sıfırdan icat ettiğimiz bir şey yani bu konu ve daha eski bir konu da yok bu ilk diye biliyorum.tabi zamanla anlamsız hale gelebilir aradan o kadar zaman geçince ama ben zaten diyorum ki temel prensipleri bu siz istediğiniz gibi yapın çünkü işlemciye göre değişiyor ben genele yazmak zorundayım.hızlı çekirdekleri 10 yapın dersem daha çok insana uyar ama adam gelir bende 15 oldu niye 10 dedin derse var ya yukarıda sabitleme hastalığı olan adam ben ona dönüşürüm.bende de 15 oluyor mesela.bende böyle siz yapamıyorsunuz diyen başka bir arkadaş bizde yok öyle iş.

max boost ne yazıyor salla mesela benimkine 4600 max diyor ama x570'te ya da asusta bilemiyorum hangisinde keramet 4650 oluyor hiçbir şey yapmadan.5800x de güzel anakartlarda 4850 olur +200 verirsen 5050 olur ama zorlama diye +150 dedim tam 5 olsun diye işte bu tip şeyleri de kendiniz yapacaksınız ben bilemem anakartınızı nasıl boostladığını vs.

• Anladım hocam, dediğim gibi mantığını merak ettim.hangi ayar neye yarıyor.etkisi nedir gibisinden.hani tecrübe etmişsinizdir, bu böyledir falan gibisinden.

Zaten oynayabileceğimiz belli başlı değerler var:

pro limit:çoklu çekirdek performansına etki ediyor deniyor.oyun için gerek yok diyen var.

Precios boosst overdriver scaler:? az versem ne olur, çok versem ne olur?

max cpu boost overdireve:?az versem ne olur, çok versem ne olur?

birde curved optimezer:çekirdeklere binen yükü ayarlıyor.

bunlara cevap vermeden önce kafama bir şey takıldı.diyorsun ki 4850 oluyor.bence şu anda stok kullanıyorsun o +200 yememiş bir şekilde.asuslarda iki tane pbo var ve ikisini de girmen lazım aynı şekilde.sen amd oc altındakini girmişsin ama tweak altındakileri auto bırakmışsın onları da ayarlamalısın yani curve yapmış olsan hiçbir şekilde 4850 görmemen lazım.uv kısmını yapmış oc kısmını yapmamışsın bence bi bak.

limit motherboard değil manuel oynayanlar var şimdi girseniz çıkamazsınız anakart güzelse mainboard diyin geçin yoksa kurcalayan arkadaşlarım oldu gördüm nasıl oluyor ama yine genele hitap mevzusu.

scalar 10x verirsen daha çok puan daha çok ısınır 1x tersi

cpu boost dediği işte +200 değil mi?bunu 225 250 deneyenler de oldu ve açtılar windowsu ama işe yaramaz tabi limit 200.ben manuel 4.9 açtım windowsu değmez 4850 curve varken.

curve optimizer dediği de en hızlı çekirdekler ve diğerleri 10 10 25 25 mevzusu.uv bu işte bunu pozitif yaparsan voltaj uçar ya da negatif bile olsa 1 2 gibi çok düşük değer verirsen.bu yüzden en hızlılara az veriyoruz voltajı kısılmasın işin ilk adımlarını atsınlar diye çünkü all core 30 yap oyuna gir max 5 6 dakika sonra atar.işlemciye komut gelince atıl kurt diye en hızlı çekirdeklere gönderir e onların da ayakta duracak hali yoksa 20 25 vermişsin program çöker yani o sayıyı 30'a doğru ne kadar yükseltirsen iyi aslında bizim için hem performans hem voltaj olarak ama en hızlı çekirdeklere iyi davranmak gerekiyor bu yüzden onlara az sayı giriyoruz.oyun yok paso bench kasıyorsan sıkıntı yok yapıştır.bu yapıştırma da işlemci kalitesine göre değişiyor şimdi en iyisini göstersen sıkıntı gariban göstersen sıkıntı mesela ilklere düşük gerisine 30 yapıştırıyormuş millet ama ben 25 diyorum hani bir pay kalsın diye.bi bu kısmı gıcık zaten.

• Aynen hocam windows 10 kullanıyorum uzun süre de mecburi kalmadıkça w11 geçmem o zaman yaptığım ayarları sıfırlayıp öyle mi deneyeyim güç seçenekleri kısmından güç tasarrufunu? Yoksa şu haliyle denesem de olur mu?

Bir de hocam ramlari 3600 CL16 düşürmem çok zor mu olur bu konuda çok fikrim yok şuan için de açıkçası ihtiyacımda yok çünkü dediğim gibi kartım yok oyun oynayamıyorum (bir kaç basit oyun hariç) o nedenle şuan oc vs çok gerekli bulmuyorum ama yine de bilginiz var mı diye sormak istedim.

• Valla hocam sen ne dediysen öyle yaptım, bu konuda senin yazdıkların dışında hiçbir şey bilmiyorum.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? Sen ilk sayfada Tweaker başlığında onları Otomatikte bırakmışsın, bende öyle bıraktım. kısacası muhabbeti foto üzeirnde toplarsak bunları öneriyorsun sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 20 Şubat 2022; 18:23:13 >

• Tamamdır hocam biosu bozmadan güç tasarrufuna aldım cpu 1.740'a düştü voltaj da 0,86 ya indi bu şekilde kalsın güç lazım olunca windowstan açar kaparım artık :)

• Hani 105 watt ı bu 5900x :) olayı anakarta bırakınca 210 wattlara kadar çıkıyor 1 2 core 4850 4875 gerisi 4900 5000 arası görüyor emmeee oyunda (rdr2) bile 85 dereceyi gördüğüm oldu h150i elite lcd aio ile vuhh 🤔 biraz kurcalamak gerekecek sanırım eski aio ile otoda kullanıyordum. Boşta 35 40w iken curve de boşta 60 70wattları görüyor ellaam 🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 20 Şubat 2022; 19:56:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?

Ben anlamıyorum yükte 70 75 dereceleri nasıl görüyorsunuz? Yapılan önerilen ayarlara uzak veya ekstrem bi ayarda denemedik cb23 testinde 22k puan verdi ama sıcaklık 90 dereceyide gördü single core 71 derece. Allcore 4600-4625 gibi test yaptı resimde görürsünüz zaten voltaj desen 1,315 dolaylarında allcore da varsa tüyosu söyleyin all core testte bende 70 75 dereceler göreyim. 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

win10 mu kullanıyorsun?işin güzel kısmı hem curve yapabiliyorsun hem düşüyor hem de lazım olduğunda kendi çıkıyor hem de oc'li olarak çıkıyor.vitesli araba gibi yani kesinlikle windowstan açıp kapatma ayar vs yapman gerekmiyor.o şekilde bi kullan gıcıklık yapan program oyun vs çıkmazsa süper.1.74 ama bench yaparken normalde curve ile aldığın puanı mı alıyorsun hiç ellemeden buna bi bak.oyunda da bak hangisinde çıkar hangisinde çıkmaz diye tamam işte çok kontrol etmek bile gerekmiyor.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.