Şimdi Ara

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
64
Favori
49.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle, masaüstünde internette falan yüksek hıza gerek yok tabi. İstediğini kullansın. Ama oyuna girince sabit olarak en fazla ne alıyorsa onu alsın istiyorum. Zaten bu takıntılar yüzünden değil mi bu saçma işlere girişmek :) sürekli oynadığım bir oyunda sırf işlemci istediğim sonucu vermiyor diye gidip ikinci elden 5800x almıştım. tabi anakart, ramde ekstradan girdi o zaman.:) biz oyunculqrın böyke bir psikolojik sorunları olabilir işte.Yoksa 16 çekirdekle ne yapqcapım işte Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? ssucaklık güzeldi oyunda 50 derece bile değil maşallah. Dediğin ayarı yapayım bakayım oyunlarda sabit 5000 verecek mi. bana sanki by değerler biraz sahte gibi geliyor da neyse,suni hani gördük mü gördük gibilerinden ama gerçek 5000 mhz olamayan falan.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 23 Şubat 2022; 18:58:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• darksideofthemoon kullanıcısına yanıt

Bir yukarıdaki ayarları dene istersen, bende de 5800x var. bende yaptım aynı ayarları

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

video atmışsın oyundan kaynaklanıyor hani daha çok kullanan işlemci istiyorsan daha kuvvetli ekran kartı almalısın bu tip aaa ultra durumlarda.zaten oluru o 125 fps alıyorsun ilerlemeli oyunda.işlemci 3.6 olsa da kartın gücü o kadar yine aynı fps'yi alırdın o yüzden 5050 olmasını anlayamıyorsun fark yok gibi geliyor çünkü fark yok.cs go gibi bir oyun dene yüksek fps aldıracak şekilde ayarla 1080p medium gibi ve fps laak diye düşüyor mu bak işlemci o zaman belli olur.

• Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?Uğur Pekeryoutube
    Derya kuzusu değil ama olsun.
    https://www.youtube.com/watch?v=xqQFH3ATems&feature=youtu.be

Değişik bşy ellemedim üşendim değişiklik yapmaya ama ısı biraz düşmüş garip bi olay aio yeni rodaj süresi mi var anlamadım :)

• ugrpkr kullanıcısına yanıt

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?22JHPyoutube
    5600x stock PBO disable Corsair H150xt pro all extreme Asus Helios high mode 25 celsius room temp
    https://www.youtube.com/watch?v=bY8AbljDdlI&feature=youtu.be
  • Online ile story arasında illaki bi fark vardır abi =) ayrıca 5600x kullanıyorsun sıcaklıklar gayet normal :) gpu biraz sıcak gibi sanki.

hayır biliyorum adamın huyunu.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?  ben bu oyunu oynamam küçükken western filmlerini bile sevmezdim işte sırf sen farklı oyun deme diye en son çıkan korsanını kurdum ama online aklıma gelmedi.esas göstereceğim olay aşağıda.aslında ekran kartı diğer sistemimdeki gibi referans olsa ısınan karttan çıkan havası direkt radyatöre girmeyecekti ama yapacak bişi yok.karta dokunmadım yukarıdakinde.250w TDP yani ısınsın biraz strix mtrix para etmiyor.

gelelim esas oynadığım oyuna.resmen başka oynadığım oyun yok aylardır.bunu da günde bir kaç maç atıyorum.bu oyunu zaten ilk mesajda bolca bulabilirsiniz ama o zamanlar ne kadar gariban, bir zamanlar fakir ama gururlu bir gençmişim.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

açıklamada da yazan şey işlemci hızını ryzen master ile 2.2 ghz'ye sabitliyorum ve ekran kartına da %50 power limit koyuyorum bir de ısıyı direkt yukarı göndermese dadından yenmezdi.kasa normal hız, soğutucu da yine default hız bir hızlandırma yok.hep böyle oynasak ne güzel olurdu masaüstü sıcaklığı gibi.

Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?22JHPyoutube
    5600x stok PBO Disabled h150i xt pro balanced helios low mode 2.2 ghz by ryzen master %50 power limit by afterburner(2080s)
    https://www.youtube.com/watch?v=2cOpLWqBKFo&feature=youtu.be

intel sisteme geçtim ama video yüklemekle uğraşmayayım diye resim atıyorum bu sefer.320w TDP 3080 kart 88 derecede yanarken küçücük 600 liraya aldığım dark guardian pro kasada(6 fanlı) 125w 11700k işlemci nasıl ısınmaz referans kartın güzelliğini görebilirsin.işlemcide noctua d15+arctic mx5 macun var.resimleri ters yükledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 25 Şubat 2022; 18:21:48 >

• 3080'den sonrasını okumadım...Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? rdr2 ne güzel gider valla. şöyle fulleyip 2k, 4k açıp dünyadan kopacaksın..Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? 

• İtfaiye ye haber verdim 88 derece nedir

• bi de bu referans olunca 320w, normal 3080'ler 350w.ramler zaten 95 derece normal diyorlar ama ben takmıyorum kış aylarında oda sıcaklığına katkı.Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?  kartların yerini değiştireyim diyorum 2080s küçük kasayı hamam eder, diğeri için de TT'nin pcie4 riser kablosu 1600 küsür lira yahu bu nedir?ben 300 liraya mı ne almıştım 2020 Haziran'da TT marka yine fena da memnunum hiç sorun yaşamadım.pcie4 olanlar bir de sorun çıkarıyordu ilk çıktığında şimdi yaptıysa yine TT yapmıştır.

• madem mevzu oc'den daha çok soğutmadır güç tasarrufudur noktasına geldi sonuçta ryzen 5000 serisinin yetmediği bir kart yok oc ne kadar mantıklı şu elektrik ve soğutucu fiyatlarıyla?o yüzden overwatch'a yaptığım kırma işlemini başka bir oyuna yapayım ama sansasyon bişi olsun dedim işlemci kart yetmez aman ne fena gibi bir ünü olsun dedim.makinede zaten bir elin parmağı oyun var dedim bu tam aradığım oyun.evet 2042'de deniyoruz 2.2 ghz ve ekran kartını %50 power limit kısma işini.ayarlar 2k high 511.79 default 3d.

2080 super 122w çekmiş en fazla yani 250w normalde ve %50 kısma ayarı doğru gibi görünüyor.5600x ise 2.2 ghz ryzen master tarafından sabitlenmiş ve canla başla çalışıp %72 kullanıma çıktığını görüyoruz.ben çok güzel oynayamadığım için çatışmalardan falan çekemedim ama bi düşme olmadı 60 70 fps arası oynattı.peki hiç mi takılmadı mübarek diyeceksiniz hayır takılmadı dondu bir kere ama her şey stok oynadıklarımda da bir kez kesin takılıyor oyun arıza.tek farkı daha fazla güç tüketiyorsunuz ve daha sıcak oluyor.43/55 derece şaka gibi yani bu oyun için.monitör hoparlör kasa ise wattmetreden ölçen değer 263w oldu.ha bu kadar kısmasanız da olur ben abarttım ama bu sefer daha iyi bile oynadım yani sessiz olunca ortalık.bu oyunda böyleyse ben bir daha stok haliyle oynamam hiçbir oyunu tabi bu makinedeki çünkü diğerinde yemiyor.

• Uzun zamandır ellememiştim öyle kullandım dünde baktım bios güncellemesi gelmiş hazır gelmişken elleyelim cpu boostu 200 den 0 a çektim ne göreyim değişen bşy yok oyunda arttı hatta sıcaklık 2 3 derece kadar farklı bşy var :)

soğutmak için şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz diyen arkadaşların söylediklerinden aklımda kaldığı kadarıyla ben de denedim ama artı yönde mi farketti yoksa eksi mi anlamadım çünkü zaten ısınmıyordu.o arkadaşlar voltajla da uğraştıkları için fayda görüyordu bence offset voltajı.ben voltaj oynamadım.

win10'da güç tasarrufu işlemciyi hatta bütün sistemi serin tutmanın en güzel yolu çünkü ekran kartı da yavaş çalışıyor o da ısınmıyor öyle olunca hiçbir şey ısınmıyor.overwatch gibi oyunlarda güzel ama gta5 gibi oyunlarda baya performans düşüşü oluyor.normal durumda 250w çeken kart windows güç tasarrufu modunda %44 usage'ye kadar düşüyor 160 mı 170w mıydı ne yoksa daha da mı düşüktü?prizden 400w yerine 260w çektirdim bi onu hatırlıyorum.güç tasarrufuna almadan karta uv yapmak da 50w farkediyor o da güzel.

• Ekran kartından yana sıkıntım yok 58 60 derece max. Fan ayarını %35-40 lara çektim yetti hem sessiz hem serin. Cpuyu hala ayarlayamadım.

ses ya da sıcaklık değil zaten benim sıkıntım 250w çektirmemek.tasarruf moduna alınca istese bile 250w çekemiyor işlemci yavaş çalıştığı için gpu usage düşüyor.fps bazı oyunlarda farketmiyor oynanabilir düzeyde kalıyor ama bazılarında çok etki ediyor.

• Valla fps oyunu bi bf1 oynadığım için mining ayarına çeksem bile kayıp görmedim :) gpu çektiği güç 155 - 165w arası oluyor. Fps desen pek bi kayıp olmuyor 1440p de :)

kayıp oluyor oyununa göre ama kartlar güçlü olduğu için yine de oynanabilirlik sınırlarında kalıyor çoğu durumda.bir de 2k olunca zaten asılıyor gpu usageye çok sıkıntı olmuyor işte ben rdr2 ve 2042 gösterdim oynanıyordu ki onda karta uv yoktu sanırım o da yapılabilir çok oynatmıyor.bazı oyunlarda işlemciyi tasarrufa almak perişan ediyor fortnite gta5 gibi ama yine de oynanıyor.ne gereksiz işler diye düşünenler olabilir bize zamdan önce 250 lira fatura geldi.ilk zamlı fatura 322 lira geldi intel sistemde hiç oyun oynamadım tasarruf tedbiri olarak başka bir şey yok aynı.ikinci zamlı fatura 276 lira geldi bu ay bu makineyi de bu tip şeylerle kurcalayınca.faturayı ben kabartıyormuşum o belli oldu da işte deniyoruz ne farkediyor diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 15 Mart 2022; 11:23:13 >
  • Valla 850 900 tl fatura geldikten sonra o kadar irdelemedim 50 lira tasarruf için uğraşmadım ne kadar düşürsem kardır diye bakmadım yani. =) benim önceliğim şuan cpuyu biraz daha serin çalıştırmak ona bi ayar çekmem lazım kurcala kurcala hemen hemen aynı değerleri veriyor anlamadım en son otoya çekip pbo kapatıp bırakıcam o olacak. :)

• Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?

Yeni bios sonrası Pbo2 ye gerek kalmadan normal ai tweaker mı ne her ne zımbırtıysa işte o bölüme de curve ayarı gelmiş, Pbo2 dediğimiz yerdekini otoya çektim Pbo1 dediğimiz yerdekine ayar çektim per core vs derken ordaki manuel ppt edc tdc ayarıyla cb23, stress testi filan 90 dereceden 81 82 lere kadar düşürdük ama oyunda yine 74 76 derece meret karakteristiği mi öyle anlamadım ben en son hepsini kapatıp otoya çektim 2 3 derece farketti 71 72 lere düştü ben anlamadım =)) arkadaşla aynı sogutucu aynı cpu sadece anakart farklı b550-f var onda birde ppt edc tdc limitlerini dayamış hatta limit üstü girmiş testte aynı ama oyunlarda 65 derecelerde geziyor onun, nasıl bi cpu denk geldi anlamdım ama neyse. Uğraşsam da bşy değişmeyecek şu ekonomi de cpu da değişmem satıp başka 5900x alayım falan. Arkadaş anakart değişmeyi düşünüyor değişince sıcaklık artarsa onda eğer bendeki anakart dayıyor demek. Yok artmazsa cpu karakteri bu ben bu işten onu çıkardım. Hwinfo dan baktığımda cpu frekans sınırı dediği yerde 5142 mhzlere kadar çıkıyor.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.