Şimdi Ara

Zenginler neden dizel araba alır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
0
Favori
14.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Var öyle bir akrabam, adam yıllık 80 bin km falan yapıyor.

Arabaları 2 yıl içinde 150 bin km oluyor, 2 yılda bir sıfır km alır 7 serisi,A6 her türlü arabası oldu ve hepside dizeldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rıza Baba52 kullanıcısına yanıt

Muadil araçlar değiller ki fiyat kıyaalaması yapasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BAYOKAN84 kullanıcısına yanıt
    Neye göre muadil değil?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

GLB C SUV dur ve audideki karşılığı Q3 tür. Q5 ise D SUV dur ve mercedesteki karşılığı GLC dir,

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Çıkarıyor da hocam, agresif kullanımı benzinli araçta yapınca ne yapıyor 15lt+/100km

Segmemt harfleri biraz havada kalıyor,
    ebat, ölçü donanım olarak biraz karşılaştırmanı öneririm.

Zaten sınıf isimlendirmeleri ve konumlandırmaları araçların ebatlarına donanımlarına ve malzeme kalitesine göre belirleniyor. Öyle olmasaydı Q5 Q3 ün, GLC de GLB nin iki katı fiyatına satılmazdı. Gene de ikna olmayıp GLB ile Q5 i bir tutuyorsanız YouTube incelemelerine bakarak bir kanıya varabilirsiniz. Otomobil firmaları araçlara kalitesine göre fiyat biçer. Mercedesin 700 bin liralık aracı audinin milyonluk aracıyla eşdeğer kalite sunsaydı kimde Audi almazdı... O yüzdendir ki Q3 fiyatı ile GLB fiyatı benzerdir ki insanlar tercihte bulunsun... Q5 için kıyaslamanız gereken adres GLC

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 15 Eylül 2021; 6:24:12 >
  • arabayı hor kullanırsanız dizeller de arıza çıkarır normal. eski dizel aracım 16 yaşındaydı bakımdan bakıma sanayiye gidiyordum. yani araba kullanmayı bilmek gerek

• Şu tartışma bir son bulmadı. Dizel ve benzin tamamen zevk, ekonomi, amaç... Artık ne derseniz. Ben dizel seviyorum çünkü kullanımı kolay, yormuyor. Rampada kalkar mı, burada gaz yer mi, sollasam toplar mı dersi yok. Kullandığım araçta 1700 devir altına düşmedikçe herhangi bir gaz yememe sorunu da yok. Eh ne yapalım birazcık daha özenli kullanmak gerek, ona kabul.

Ancak şu var ki, keyif için bir araç alacak olsaydım kesinlikle yüksek hacimli atmosferik benzinli olurdu. Dizelin sportif sürüşü sevdiği pek söylenemez.

• Dizel almadım almam

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Çıkarıyor da hocam, agresif kullanımı benzinli araçta yapınca ne yapıyor 15lt+/100km
    Doğru Yani demek istediğim şey bastığım halde yakmasın diyorsan 1.5 1.6 dizel bakıcan. 2.0 dizelde olmaz. 3.0 dizel hele sakin kullansan zaten 8-9 larda geziyor oda basınca benzinlide farkı yok.

Bi araba üzerindeki en mantıklı motor kombini 3.0 dizelde işte ah ahhh

• Turkiyede sanayi devrimi olmadigi icin Avrupa gibi bir burjuva tabakasi yok.Koyden kente gocmus 3. veya 4. kusak zenginler var.Ee bu insanlar yokluktan geldigi icin parasi olsa da harcamiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanpo -- 11 Eylül 2021; 1:30:26 >
  • dizel alıyom arabada tork var uçuyo eğeğeğe

• Çayla Simit İyi Gider Ç kullanıcısına yanıt
    Hakikaten gürültüsü de cabası. Onu unutmuşum bak konuya yazmayı. Kim çekecek gurgurgur sesi ya.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim asıl garibime giden spor arabaların dizel versiyonu.
    Bir ara Mercedes CLS sadece dizel olarak ithal ediliyordu. Böyle bir arabayı niye dizel motorlu yapıyorlar aklım almıyor..

Bahsettiğimiz iki aracın vergisiz fiyatları aynı, aradaki farkı yaratan 2.0 motor ile 1.3 motor arasındaki ötv farkı, incele istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: Profes124

Şu tartışma bir son bulmadı. Dizel ve benzin tamamen zevk, ekonomi, amaç... Artık ne derseniz. Ben dizel seviyorum çünkü kullanımı kolay, yormuyor. Rampada kalkar mı, burada gaz yer mi, sollasam toplar mı dersi yok. Kullandığım araçta 1700 devir altına düşmedikçe herhangi bir gaz yememe sorunu da yok. Eh ne yapalım birazcık daha özenli kullanmak gerek, ona kabul.

Ancak şu var ki, keyif için bir araç alacak olsaydım kesinlikle yüksek hacimli atmosferik benzinli olurdu. Dizelin sportif sürüşü sevdiği pek söylenemez.

Rampada kalkamayan araba olur mu hocam hiç, 1.0 litre 60 beygirlik atmosferikler bile heryerde durup kalkıyor.

• Zenginler neden dizel araba alır?
    1.5 tsi 150 hp, şu değerlere bir bakın. Hem tork yüksek hem aralığı geniş, çilek gibi motor

• quote:

Orijinalden alıntı: Rıza Baba52

Bahsettiğimiz iki aracın vergisiz fiyatları aynı, aradaki farkı yaratan 2.0 motor ile 1.3 motor arasındaki ötv farkı, incele istersen

Aga sen ne anlatıyorsun ya, GLB nin rakibi Q3 dür onun da rakibi X1 dir. GLC nin rakibi Q5 dir onun da rakibi X3 dür. GLE nin rakibi Q7 dir onun da rakibi X5 dir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.