Orası öyle hocam, sürücü kursları turbo dizel yerine lpgli atmosferik araçlar kullansaydı sınavdan geçme oranı yüzde 50 lere düşerdi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Zenginler neden dizel araba alır? (4. sayfa)

-
-
Çünkü dizel araba benzinliler gibi ciyak ciyak bağırmaz.
Torku düşük devirde verdiği için adamın gaza fazla basmasına gerek kalmıyor.
Zaten günümüz dizelleri artık sessiz çalışıyor.
Konfor isteyen dizel alır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında hocam gözardı ettiğimiz bir husus daha var.
Yüksek hacimli dizel üniteye sahip araçlar genellikle E veya F segment oluyor. Haliyle bunlar da 2 tona yakın ağırlıkta oluyorlar. Yüksek yakıt tüketimine bir de bu açıdan bakmak lazım. Yani yüksek hacminde de dizel yine avantajlı oluyor bana kalırsa.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya bırakın millet neye binerse binsin. Neymiş zenginler neden dizele biniyormuş. İngiltere kraliyet ailesi yakıt masrafını düşürmek için rr ve bentleylerrini lpg dönüşümü yapmış kullanıyorlar. Onlar dizel binenlerden daha mı fakir?
gazeo.com
Bentley State Limousine - royal LPG | gazeo.comhttps://gazeo.com/automotive/vehicles/Bentley-State-Limousine-royal-LPG,article,8405.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Açıkçası ayda 10k ve uzeri kazanan biri olsam (bekar) dizelin yüzüne bakmam (o adamlar en az aylik 20 40k arasi ve fazlası kazaniyordur), ki eski dieselpowercilardanim 😂
Millet genelde satışı kolay olsun diye dizel aliyor. Mesela a8 benzinli alsa satarken cok bekler. Domino gibi bu mantık alandan satana geçiyor.
Cevremde ihale usulü is yapan arkadaslarim ve aileleri var. Bu araçlar cok fazla o islerde elden ele dolaşıyor. Al satı hızlı olsun beklemesin hemen para etsin istiyorlar. 4.0 ftsi alsa cok bekler o arac icin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 11 Eylül 2021; 19:19:12 >
1.4 tsi ın yakıtını gördükten sonra 1.5 tsi ı tahmin etmek zor değil. azıcık sıkıştırsan ibrenin düşüşünü görüyor insan. Günlük kullanan insanın 3 günde 1 depo benzini harcaması işten bile değil.
-
Evet hocam doğrudur. Araç ağırlığı çok önemli. Mesela benim A4 A6 dan farkı yok ağırlık olarak resmen. 1650 kilo. D segmenti dediğiniz 1400 ile 1500 kilo arasında gezer genelde. Mesela F30 ile F10 arasında kalite farkı çoktur. Mercedeste ise bu fark daha azdır ama audide nedense D segmentiyle E segmenti arasında fark nerdeyse yok denecek kadar az. A6 benden sadece ve sadece 1-2 cm daha geniş 6 cm daha uzun. Ağırlık farklarıda yok. F30 1400 lü kilolardayken F10 1700 kilolara göz kırpar. Haliyle bu yakıta yansıyor mesela şehir içi 7.5 dan aşağı düşemiyorum ben. D segmenti 2.0 dizel tam bir insan arabası. Gencede gider çoluk çocuklu aileyede. Uzun yolda yormaz gitmeme derdi yok şehir içindede fazla kıvrakquote:
Orijinalden alıntı: Ö1f1
Aslında hocam gözardı ettiğimiz bir husus daha var.
Yüksek hacimli dizel üniteye sahip araçlar genellikle E veya F segment oluyor. Haliyle bunlar da 2 tona yakın ağırlıkta oluyorlar. Yüksek yakıt tüketimine bir de bu açıdan bakmak lazım. Yani yüksek hacminde de dizel yine avantajlı oluyor bana kalırsa.
Bu arada D segmenti bence 2.0 dan başlamalı. Kasanın hakkını ancak o motor veriyor benzinli veya dizel fark etmez. E segmentinede geçildiğinde paraya kıyıp 3.0 binmek daha mantıklı bence. Çünkü E segmentine biniyorsan araba uzunca süre sana masraf açmamalı senelerce kullandırabilmeli. E segmenti tam kurtlar sofrası
3.0 motorlarda 4 silindirlilere göre daha sağlam rijit olduğu için 3.0 mantıklı.
530d
A6 3.0 tdi
E350 Cdi gibi kombinler çok iyi.
Mesela 2.0 motorlarda bile bmw hariç mercedes ve audide genelde kayış kullanılırken 3.0 motorların hiçbirine kayış koymazlar zincir yaparlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 11 Eylül 2021; 20:34:57 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.Hocam benzinli araç fantezi arabasıdır.
Mesela almanyada çalışan rahmetli tırcı alican bmw 760 benzinli almıştı adam.
20 litre yakıyordu ama onun zevkini süren bilir.
Şahsen imkanlar iyi olsa bende benzinli araba alırım ama hayat şartları dizele mecbur bırakıyor.
Çok haklı bir yorum hocam. Bende de f10 var, maalesef benzinli Keşke diyorum zamanında alırken dizeli tercih etseydik. Çünkü şuan muadil donanımda bir 520d veya 525d xd almak için kafadan bir 250 - 300 kağıt eklemek gerekiyor, üstelik nedense f10'da dizellerde benzinliler kadar donanımlı araç da yok. Halbuki zamanında çok daha makul bir maliyetle dizeli alınabilirdi. Piskolojik sınır diye, aman ne gerek var dememek gerekiyormuş, yakıt ibresinin hareketini izlemek çok üzücü
Laf lafı açıyor, konu dışı olacak ama geçen ay arkadaşa araba bakmak bahanesiyle oto pazarına gittik, B9 kasa 2.0 TDI bir A4 gördüm. Özellikle boyutunun ufak olması, iç mekan kalitesi beni cezbetti doğrusu. Motor da cabası. Lakin koltukların nappa olmaması, opsiyon ses sistemi olmaması soğuma sebebi oldu benim için ama araç genel olarak güzel gözüktü gözüme. Yani direksiyon hissiyatı, sürüşü esasında Ford çizgisine yakınsa acaba değiştirsem mi diye düşünebileceğim bir araç A4, siz ne dersiniz araç hakkında?
-
Almanya da bildiğim kadarı ile dizel yakıt daha pahalı idi. Bazı yerlerde. Benzinle arasında çok çok az fark var. Oradaki zenginler bile 7 serisi alırken en aşağı 730d alıyor. Niye? Orada 740i 750i 760i gibi çok güçlü motorlarda var. Neden dizel ? Yakıt litresi aynı hemen hemen. Mesela bir adam 750Ld ile 760Li arasında 750Ld alıyor, sebebi 700 tork var diyor, e ben bir depo alacağım, 300-400 km sonra tekrar geleceğim. Ama dizeli alırım, 700-800 km uğramam benzinliğe diye düşünüyorlar. Valla bende 5 senedir dizel kullanıyorum, yola çıkarken bile yakıt almama gerek kalmıyor. Ayeıca egr enjeksiyon falan arızası da hiç almadım. Aksi 1 2 benzinli motorlu aracı var dayımın araba motor yüzündem 2 hafta serviste yattı. Valla hala tartışılır. Ama parası olan adam da gidip 1.0 motorlu araba almaz. S400d , 740Ld gibi arabalar türkiye de varken hele. E serisinin bile benzinlisi yok. 1.6 dizel ile alınıyor
Dizelin ruhunu bilmeyen kişiler bu sorulara yanıt bulamazlar. Önce marka/model/hacim fark etmeksizin dizelin ne kadar keyif verdiğini hissetmek lazım. Araç kabininden muhteşem sesini dinlemek ayrı huzur verir. Dizel kullanırken vasıtaya tam hakim olduğunuzu hissedersiniz. Turbosu ölmüş dizel motorlu 307-407-C4-Focus gibi araçların özellikle 2.viteste çıkardığı ıslık sesini sevmeyen kişi dizeli hiç anlayamaz.
Ya da F10 520d-F30 320d araçların aynı hacim benzinli modellere göre daha fazla sürüş zevki verdiğini deneyimlemek gerekir. Bu araçlarda yüksek torku kabinde hissetmek gerçekten çok hoş oluyor. Gaza yüklenince motor aslan gibi kükrüyor. Aynı hacim benzin düşük devirde mıy mıy ses çıkarırken 4000-5000 devir çevirip boş yere bağırıyor.(3000 cc ve üstü hariç) Kuru gürültü yani. Yüksek hacim değilse benzin hiç keyif vermiyor.
Manuel vitesli olup hacmi 1600 cc'den küçük benzinli motorları -özellikle de eski arabalarda- yüksek eğimli yerlerde kaldırmak bile ne kadar usta şoför olsan da adamı yoruyor. Oysa aynı modelin aynı hacimli dizellerinde gaza dokunmadan araç şahlanıyor. Dizelin torkunu hisseden bağımlısı olur.
Lafın kısası özellikle düşük hacimde dizel candır. Yüksek hacimde de zaten sunduğu yüksek tork, performans, yakıt verimliliği açısından tercih sebebi. M serisi ya da AMG gibi performans araçları hariç dizel hala en iyi seçenek. Özellikle de SUV araçlar için dizel olmazsa olmaz. Sürüş keyfi olarak dizel çoğu zaman önde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Muhteşem ses, kafa buluyon dimi?
11 senedir bıktım ben gar gur sesinden, ne muhteşemi 😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siz kullandınız mı uzun süre 1.4 tsi?
Vergisiz fiyatları glb 330 bin, q5 370 bim
40 bin lira q5 dizel motor, dpf ve scr sistemlerinin fark olması normal zaten. O yüzden fiyatları denk diyebiliriz
Benim için adeta bir terapi o ses. Kamyon, otobüs, tekne fark etmez. Ruhumu dinlendiriyor ve dediğim gibi huzur veriyor. Bazı motorlarda abartılı olabiliyor. Eski 1.9 TDI motorlar vardı mesela. Onların sesi çok fazlaydı. Ama o dönemki PSA dizeller çok gürültülü değildi. Şimdiki dizeller zaten çok sessiz. Sizin motor hangisi?
Çamur atmaya bak hele, uzunluğu bagaja gidiyor muş 😄
İlki golf 1.6 tdi euro 5, baya duyuyodum sesi
Şimdi ise tiguan 1.6 tdi euro 6, baya az geliyor golfe kıyasla. Ama fırsatını bulursam 1.5 tsi tiguana geçicem. 1.6 tdi tiguana az geliyor biraz. Üzmüyor ama mutluda etmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: TwinPowerTurboBenim için adeta bir terapi o ses. Kamyon, otobüs, tekne fark etmez. Ruhumu dinlendiriyor ve dediğim gibi huzur veriyor. Bazı motorlarda abartılı olabiliyor. Eski 1.9 TDI motorlar vardı mesela. Onların sesi çok fazlaydı. Ama o dönemki PSA dizeller çok gürültülü değildi. Şimdiki dizeller zaten çok sessiz. Sizin motor hangisi?
Aslında dizelin sesini ben de çok severim ama o dizel sesi Doblo'dan gelince güzel geliyor kulağa da gül gibi Mercedes'ten gelince bir yadırgıyorum resmen.
-
Haha bu iyiydi 😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X