Şimdi Ara

Zenit 122 Analog Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Babadan kalma bir Zenit 122 analog fotoğraf makinesi buldum geçen evde. Ben bunun kullanımını öğrenmek ve bununla fotoğraf çekmek istiyorum ama nereden başlasam bilemedim. Normal makinelere ve fotoğrafçılığa aşinayım. Bu makine için film mi almam gerekiyor? Almak için en uygun yer/websitesi neresidir? İstanbulda ikamet ediyorum yani imkan bol.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zenit 122 Analog: Nostaljik Fotoğrafçılığın Keyfini Çıkar

Zenit 122 Analog fotoğraf makinesi, Sovyetler Birliği'nde 1950'lerde üretilen klasik bir analog cihazdır. Nostaljik çekimler için ideal olan bu kamera, manuel kontrolleri ve zamansız estetiği ile fotoğraf meraklıları arasında popülerliğini korumaktadır.

Zenit 122, 35 mm film kullanır ve çeşitli lensler ile uyumludur. Hızı 1/30 ila 1/1000 sn arasında değişen mekanik bir deklanşöre sahiptir. Manuel odaklama özelliği, fotoğrafçılara kompozisyon üzerinde tam kontrol sağlar.

Sağlam metal gövdesi ile bilinen Zenit 122, dayanıklı bir cihazdır. Klasik tasarımı, hem koleksiyoncular hem de modern fotoğrafçılar arasında takdir edilmektedir. Analog fotoğrafçılığın inceliklerini keşfetmek ve benzersiz görüntüler yakalamak isteyenler için mükemmel bir seçimdir.

Zenit 122 Analog fotoğraf makinesi, manuel kontrolleri ve zamansız tasarımı sayesinde fotoğraf meraklılarının yaratıcı potansiyelini ortaya çıkarmak için özel olarak tasarlanmıştır. Analog fotoğrafçılığın büyüsünü yeniden keşfet ve Zenit 122 ile benzersiz anılarını yakala.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sirkeci'de hala film satan dükkanlar var. Makinayı yanına alıp gidersen nasıl kullanacağını da gösterirler diye düşünüyorum. 122 lerin üzerinde üç ledli basit bir pozometre bulunur, ama genelde bozuk olur, çalışmıyorsa pil takılması yada pilinin yenilenmesi gerekir. Eğer pozometre hala çalışıyorsa işini epey kolaylaştıcaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Sirkeci'de hala film satan dükkanlar var. Makinayı yanına alıp gidersen nasıl kullanacağını da gösterirler diye düşünüyorum. 122 lerin üzerinde üç ledli basit bir pozometre bulunur, ama genelde bozuk olur, çalışmıyorsa pil takılması yada pilinin yenilenmesi gerekir. Eğer pozometre hala çalışıyorsa işini epey kolaylaştıcaktır.
    Valla neyinin çalışıp çalışmadığı hakkında en ufak bir fikrim yok çünkü daha kullanma fırsatım olmadı, ama tavsiye için teşekkürler.
  • Sirkeci Hayyam Pasajı'nda film bulabilirsiniz.

Yukarıda belirtildiği gibi pillerini değiştirin, pozmetre ortada iken ışıklar doğru ışık demektir. Çok ucuza lens alabilirsiniz. Fakat uzun vadede dslr yani dijital şart. Analog çok masraflı gelebilir. Tabi yılda bir iki çekecekseniz devam.
  • Mesele filmleri banyo edecek yer bulmak ve baskı almak. Yerinizde olsam dia çekerdim. Projektörler artık ucuz, internetten eski de olsa bir dia projektörü bulunabilir, veya ucuz olması için 10*15 bir baskı kadar gösterebilen ışıklı dia kutuları var. Böylece baskı işinden kurtulur, yüksek kalitede projeksiyon görüntüleriniz olabilir. İlerde istenirse dia çok yüksek çözünürlükte taranıp baskı alınabilir.

Film banyosu için kendinizin yapabileceği kimyasal kitler de satılıyor. İnternetten temin edilebilir.

Kimyasal film Fujifilm dükkanlarında var. İstanbul Kadıköy'de de rahatlıkla bulursunuz. Önemli olan tarihi geçmemiş olsun. Eskimiş filmler grenli görüntü verir. Yeni filmlerde de 200 ASA'den yukarsı görece grenlidir. En pürüzsüz görüntü 50, 80, 100 ASA ile alınabilir (...evet eskiden 50 ASA vardı).

Filmi koymadan önce makineyi boşta test edin. Beklemiş makielede enstantane (pozlama) takılıyor olabilir, her stopta boşta test edin. Bazen kullandıkça açılırlar. Özellikle önce uzun pozlar takılır 1/30, 1/60... kulakla dinleyin saniyenin gerçekten 1/30'u gibi mi. Eğer yarım saniye gibiyse yakar filmleri yazık olur makaraya.

• anladığım kadarı ile biraz masraflı bir iş, biraz hevesimi alır bırakırım gibi görünüyor. herkese çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3nuqi -- 23 Ocak 2020; 9:23:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.