Şimdi Ara

Zenit 50mm f:2 vs Canon canonet QL-17 40mm f:1.7

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Zenit TTL 50mm f:2 lenli bir makina ve Canon Canonet 40mm f:1.7 (sabit lens) makina var, Canon elime yeni geçti. Fotograf kalitesi keskinlik ve başarı açısından hangisini önerirsiniz ?

Canon Canonet QL-17

Zenit TTL

• Zenit daha keskin ve kalitelidir diye düşünüyorum Yerinde olsam kesinlikle zenit'i kullanırdım :) Elimde var bitane ama malesef bozuk keşke çalışsa :)
  • canonet ql17, bende de giii versiyonu var çok sevdiğim bir makine.bir leica m3 değil ama aynı tadı verir sana.

elimde onüç tane m42 lens olmasına rağmen (adaptörle canon 5d ile kullanıyorum) zenit gövde almayı hiç düşünmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nervium

canonet ql17, bende de giii versiyonu var çok sevdiğim bir makine.bir leica m3 değil ama aynı tadı verir sana.

elimde onüç tane m42 lens olmasına rağmen (adaptörle canon 5d ile kullanıyorum) zenit gövde almayı hiç düşünmedim.

bendeki de canonet QL17 GIII modeli, 40mm ve f:1.7 olmasını göz önünde bulundurarak daha iyi olabileceğini düşündüm ama emin olmadım. Fakat, lenslerin büyüklüklerini kıyasladığım zaman sanki Zenit'in 50mm f:2 lensi daha kaliteli havası veriyor, ondan dolayı bilen birilerine danışayım istedim
  • benim tercihim canonet olacaktır, yok zenit kullanıp canonet'i satarım dersen talip olurum canonet'e.
  • Teşekkür ederim, şimdilik satmayı düşünmüyorum, amcamın hediyesi zamanında almış ama hiç kullanmamış. Ben de tavsiyenize uyup bu makinayı deneyeceğim.
  • sokak fotoğrafçılığı için konuşuyorum; rangefinder'a alışınca insan slr'den soğuyor.şu anda ql17 ve smena kullanıyorum aktif, ql17'de siyah beyaz smena'da renkli film var.5d ise çantasında istirahat ediyor.ql17'yi elime bir şekilde bir leica m3 geçmeden gözden çıkarmam asla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.