Şimdi Ara

ZEROTHERM CORE92 MAVİ LED PWM INTEL(LGA 775/ CORE I5/ CORE I7) CPU SOĞUTUCU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Benim işlemcim i7 920 modeli.Fakat stock fanı kullandığımdan ötürü ses resmen kulaklarımı tırmalıyor.Çok sessiz ve Fiyat/Performans oranı iyi bir soğutucu arıyorum.Hem tavsiyelerinizi bekliyorum hemde kullananlar için ZEROTHERM CORE92 MAVİ LED PWM INTEL(LGA 775/ CORE I5/ CORE I7) CPU SOĞUTUCU ' nun nasıl old sormak istiyorm.termal macunu nasıl?,iletken maddeleri iyimi,yeterince sıvımı yoksa katımı?ayrıca ses durumu ve soğutması nasıl??
    linki:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?CategoryId=1125&productId=bd999303

sitede montajının çok kolay old. yazıyor.Bazı soğutucuların montajı opsiyonel old. için takılması çok zor oluyormuş.fazladan aparat falanda gerekiyormuş vs vs..Dergiye yazdım herşeyiyle incelermisiniz diye.Daha ses seda yok.Ama önemli olan kullanıcı fikirlerini almak.Şimdiden yorum yapanlara teşekkrler...

• tamda benım merak etıgım konuydu bnde stok fanla kulanıyorum cok rahtsız etmeye basladı acaba sessiz bir cozum onerebılıcekmınsız tabiki overclockda yapılabılır bırsey olursa guzel olur yada bu ıslemcı ıcın sıvı sgotuma kurp gecmek en ıyısımı
  • O Soğutucunun montaji aynı şu şekilde anakartı kasadan sokmeye gerek yok (zaten anakartı sokmek gerekirse bu işlem cpu'nun altına bir aparat takılması gereken sogutuclarda oluyor) , kliklere bastir yeter

http://egitim.pclabs.com.tr/155/islemci-montaji-nasil-yapilir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Kasım 2009; 18:15:45 >
  • Şahsen o soğutucuyu kullanıyorum.Dün bi problemden dolayı (pcyi aldığım yerde sağolsunlar soğutucuya termal macun sürmemişler.) soğutucuyu söktük.Sökmesi kolay oldu.Macunu sürdük ve sorunsuz bir şekilde anakartı çıkarmadan olduğu gibi taktık.Vidalı montajı yok.Tırnakları karta geçiriyorsunuz elinizle çeviriyorsunuz kilitleniyor.Bence gayet sessiz.Bir ara kasanın bütün fanlarını devredışı bırakıp ses kontrolü yapmayı planlıyorum.Şuan kasanın fan sesleri arasında hiç duyulmuyor açıkçası.5 adet kasa fanı 1 de ekran kartı fanı çalışıyor.Ayrıca çok da şekilli bir ürün.Fiyatı da çok ucuz böyle bir ürüne göre.Intel i5 750 LGA1156 işlemcide kullanıyorum.Boşta 30 derece.Ortam sıcaklığı 22-23 derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thepunisherWZ

Şahsen o soğutucuyu kullanıyorum.Dün bi problemden dolayı (pcyi aldığım yerde sağolsunlar soğutucuya termal macun sürmemişler.) soğutucuyu söktük.Sökmesi kolay oldu.Macunu sürdük ve sorunsuz bir şekilde anakartı çıkarmadan olduğu gibi taktık.Vidalı montajı yok.Tırnakları karta geçiriyorsunuz elinizle çeviriyorsunuz kilitleniyor.Bence gayet sessiz.Bir ara kasanın bütün fanlarını devredışı bırakıp ses kontrolü yapmayı planlıyorum.Şuan kasanın fan sesleri arasında hiç duyulmuyor açıkçası.5 adet kasa fanı 1 de ekran kartı fanı çalışıyor.Ayrıca çok da şekilli bir ürün.Fiyatı da çok ucuz böyle bir ürüne göre.Intel i5 750 LGA1156 işlemcide kullanıyorum.Boşta 30 derece.Ortam sıcaklığı 22-23 derece.

bildiğim kadarıyla kendisinin termal macunu var.onu mu sürdüler??
    kendi termal macunu yeterince iyi değilse macun siparişide vereceğim çünkü...
    bide sessiz dedin iyi güzelde sistem kararlılık testinde ses ne oluyor asıl önemli olan o.

(arkadaşlar tüm yorumlar için teşekkürler...)

• Bu arada şunu belirtmeyi de unuttum.
    Hız aşımı (overclock ) yaptığımda video convertleme işini yaptım(birazda performansını ölçmek için).
    Aynı anda 5 convert yaptım banamısın demedi fakat sonradan öğrendiğim kadarıyla işlemcimi yakmışım.CPU nun total sıcaklığı 84 ü buldu,
    ayrı ayrı çekirdek sıcaklıkları hep 90 üstüydü.çekirdek sıcaklığı olarak 99 u gördüm.
    Tabi sonradan çok pişman oldum da şimdi ne yapmam gerekiyor.cpu hızını eski değerlerine getirdim.
    Ama şu an içimde kötü bir his var çünkü bu performanslı kullanım olayı 2 hafta sürdü:(
    donanımıma çokmu zarar verdim??Tecrübeli arkadaşlara sormam gerekiyor.
    NE yapmalıyım???
  • normal hızında orthos yap 1-2 saat hata vermezse sağlamdır.

ben de bi ara bu soğutucuyu alsam mı diye düşünüyodum. para olsa alacaktım ve olunca da alabilirim hem ucuzlar belki.

macun ve soğutucu için epey bi araştırma yaptım.

zerotherm zt100 kullanıyorum çok memnunum. ama alalı 2 seneyi geçiyo ve de çok az kaldı.

alacak olsam Arctic Cooling MX-2 ya da OCZ Freeze alırım fiyatları uygun hepsiburada da.

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=150&Itemid=62

linkte 80 tane macun incelenmiş aslında hepsi iyi.

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=150&Itemid=62&limit=1&limitstart=12

en iyileri üstte sıralanmış.

• orthostan bahsettiğin sistem kararlılık testimi??
    eğer öyleyse ben açıkçası şimdi bu hamleyi yapmaya çekinirim.zaten yeterince yıprandı işlemcim.
    bide 2 saat boyunca sıcaklık...! sanki biraz fazla cesaretli olmam gerekiyor :D
    ama soğutucuyu aldıktan sonra sistem kararlılık testini 2-3 saat lik bir periyotta ölçerim zaten eğer iyiyse tekrar overclock yaparım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alix12

orthostan bahsettiğin sistem kararlılık testimi??
    eğer öyleyse ben açıkçası şimdi bu hamleyi yapmaya çekinirim.zaten yeterince yıprandı işlemcim.
    bide 2 saat boyunca sıcaklık...! sanki biraz fazla cesaretli olmam gerekiyor :D
    ama soğutucuyu aldıktan sonra sistem kararlılık testini 2-3 saat lik bir periyotta ölçerim zaten eğer iyiyse tekrar overclock yaparım...

tabi haklısın biraz yürek istiyo ama işlemci gittiyse gitmiştir zaten...

ama muhtemelen bişey olmamıştır. kapatıp reset attıysa bişey olduğunu sanmıyorum kendini korumaya almış oluyo.

ben de eskiden pentium 3,0 630 vardı fanı duruyodu arada 100 derece oluyodu kendi kendini defalarca kapatıyodu o zamanlar pek anlamıyodum bu işlerden.

ama hiçbişey olmamıştı gönlünü ferah tut...

• http://site.hard-warena.com/ZeroTherm-Core92-Incelemesi.html aradaki çizgiyi "-" kaldırın.

bu incelemeye baktıntan sonra soğutucuyu almaktan vazgeçtim çünkü overclock'a pek müsait değil gibi.İnş. sunbeam cff için lga 1156 kiti çıkarda bende kullanmaya devam ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 9 Kasım 2009; 1:10:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.