Şimdi Ara

Zeytin Dalı operasyonunun oyunu: Afrin SİHA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Konya'da bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölünü öğrencilerinden, Zekeriya Akgül ve Ahmet Küçük, bölgenin gerçek haritasını içeren, Zeytin Dalı operasyonunu konu alan bir mobil oyun geliştirdi. Afrin SİHA ismi verilen oyun, Zeytin Dalı operasyonundan da bazı görüntüler içeren bir nevi simülasyon tarzında geliştirilmiş. Bülbül, Şeran, Mabatlı, Cinderes ve Afrin merkez olmak üzere 5 bölümden oluşan oyunun Mümbiç haritası da yakında eklenecekler listesinde.

Afrin SIHA

Oyun içerisinde silahlı insansız hava aracı (SIHA) ile terör örgütü tarafından ablukaya alınmış Afrin'deki köyler, PYD/PKK unsurları ve onlara ait hedeflerin bombalanması, operasyona destek verecek olan Türk kara birliklerinin önünü açmak gibi çeşitli görevler mevcut. Her bir bölüm, operasyondan alıntı yapılarak tasarlanmış. Bölümleri geçtiğiniz vakit, yaşadığınız simülasyonun kısa bir gerçek görüntüsünü izleyebiliyorsunuz. Hatta tüm bölümlerini tamamladığınız taktirde Afrin'e Türk Bayrağı diken Mehmetçiğimizin de bir görüntüsüne yer verilmiş.

Oyunla ilgili açıklamalarda bulunan Zekeriya Akgül; "Yaptığımız 'Afrin SİHA' ismini verdiğimiz oyunda belirlenen 5 görevi yerli ve milli olan SİHA ile yerine getiriyorsunuz. Bu görevler bir terörist sığınağını bombalamak, terör konvoyunu imha etmek ve sivilleri korumak gibi görevlerden oluşuyor. Oyunda gerçek harita ile belirlediğimiz bölgeleri alarak ilerleme kaydediyorsunuz. Ele geçirilen her alan da yeşile boyanıyor. Her bölümün tamamlanmasıyla da arayüzde Afrin'deki operasyondan görüntüler yer alıyor. Oyunu okuldaki bölüm arkadaşım Ahmet Küçük ile yaptık. Lise öğrencisi kardeşim Eren ve bölümümüzde görev yapan Öğretim Görevlisi Mücahit Büyükyılmaz da bize oyunun belli kısımlarında destek verdi." dedi. 

• Öncelikle oyunu yapanların eline sağlık.

Katılıyorum. Savaşlar hep kazananlar tarafından ya da reklam gücünü elinde bulunduranlar tarafından tanıtılıyor. Örneğin 2. Dünya Savaşını da kazanan Alman cephesi olsaydı belki sürekli yahudi katliamı yapan Almanlar yerine, Dünyanın her bölgesini, Afrika'nın neredeyse tamamını, sömürgesi, kölesi haline getirmiş, onları köle olarak kullanan ve belki o esnada yerel halka bir ton işkenceler yapan, tecavüzler eden İngiliz, Fransız, Amerikan askerleri ile ilgili filmleri şuan izliyor olurduk. Ve tüm bu halkları bu sömürgeci ülkelerin elinden kurtaran Almanların başarısını resmeden filmler. Bıçağın iki yüzü vardır ama hep tek yüzü resmedilir.
  • Helal olsun yıllarca bizi(Müslümanları) düşman gösteren oyunları oynattılar çocuklarımıza.
    Oyun içinde büyük bi oyun vardı bilinç altımıza sinsice kazınan.
    Bununla mücadele her hakkı davamız, operasyonumuz, savaşımız vb için şiir, türkü, kitap, film, dizi oyun neyse hazırlamalıyız. bir davanın filmi dizisi kitabı yoksa o dava yok demektir.

Örnek ile anlatayım Vietnam savaşı ile alakalı kaç Amerikan film izlediniz, hiç Vietnamlılar tarafından çekilen film izleyeniniz var mı? O savaşı kim kazanmış yani:)

• faniseyler kullanıcısına yanıt
    Oyunla gerçek hayatı ayırt edemeyenler savaş oyunu oynamasın. Sonra memleket Polat Alemdar gibilerden geçilmiyor.

• milletin vatan sevgisini suistimale döndü ne zamandır bu işler gına geldi artık

• faniseyler kullanıcısına yanıt
    Öncelikle oyunu yapanların eline sağlık.

Katılıyorum. Savaşlar hep kazananlar tarafından ya da reklam gücünü elinde bulunduranlar tarafından tanıtılıyor. Örneğin 2. Dünya Savaşını da kazanan Alman cephesi olsaydı belki sürekli yahudi katliamı yapan Almanlar yerine, Dünyanın her bölgesini, Afrika'nın neredeyse tamamını, sömürgesi, kölesi haline getirmiş, onları köle olarak kullanan ve belki o esnada yerel halka bir ton işkenceler yapan, tecavüzler eden İngiliz, Fransız, Amerikan askerleri ile ilgili filmleri şuan izliyor olurduk. Ve tüm bu halkları bu sömürgeci ülkelerin elinden kurtaran Almanların başarısını resmeden filmler. Bıçağın iki yüzü vardır ama hep tek yüzü resmedilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 17 Nisan 2018; 14:47:45 >
  • Devam oyununda ''açılım süreci'' konu edilecekmiş!

• Katılıyorum fake dostum....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mserifoglu kullanıcısına yanıt
    Sonra da teröristlere terörist diyemeyen k.k konu alınacakmış.
  • Oradan kk cı gibi mi gözüktüm bilmiyorum ama senin ''mantığınla'' cevap vereyim.

Aşağıdakiler hangi sürümde konu alınacakmış? Çok daha fazlasını google da sadece iki kelime ''akp pkk'' diye aratarak bulabilirsin. Bakmaya sıkılırsan arama kısmına ''akp ışid'' yazarak hayatına yeni heyecanlar katabilirsin. Belki bir başka sürümde de bu konu edilir ne dersin?

çok ağır söverdim şimdi ama boş yere ban yemek istemem, troll seni azıcık beynini kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 17 Nisan 2018; 18:53:9 >
  • Ağız dolusu sövüp, küfürden başka bir şeye çalışmayan ''beynini'' ağzından kusamadın diye bu gece rahat uyuyamam diyorsan özelden sövebilirsin, merak etme şikayet etmeyeceğim akboy.
    Kardeş niye konuyu saçma sapan bir yere çekiyorsun adamlar iyi kötü bir şey yapmış işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun kendisi saçma sapan delikanlı, çekilecek yeri mi kalmış? Sizin gibi dününü unutan kurtlar vadisi erkeklerinin gazını almak için yapılmış açma sapan bir oyun işte. Afrin harekatında şehit düşen 52 askerin aile ve akrabalarına da oyun içi satın alımlarda indirim yaparlarsa eksiği kalmamış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mserifoglu -- 17 Nisan 2018; 19:40:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mserifoglu

Oradan kk cı gibi mi gözüktüm bilmiyorum ama senin ''mantığınla'' cevap vereyim.

Aşağıdakiler hangi sürümde konu alınacakmış? Çok daha fazlasını google da sadece iki kelime ''akp pkk'' diye aratarak bulabilirsin. Bakmaya sıkılırsan arama kısmına ''akp ışid'' yazarak hayatına yeni heyecanlar katabilirsin. Belki bir başka sürümde de bu konu edilir ne dersin?

Ciddi bir sorunu çözmek için görüşürsün "teröristle birlik yapıyor" derler. Sonra baktın bunlar çözümden anlamıyor bu teröristlere savaş açarsın bu sefer "savaşa hayır" derler. Sonra dallamalar birde çıkıp "biz bunları terör örgütü olarak görmüyoruz" derler. Tabi sizde haklısınız aşırı düşmanlık insanın dengesini bozuyor biraz. Bu vakadan çok var. Üzülmeyin geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: benhuraxu

Ciddi bir sorunu çözmek için görüşürsün "teröristle birlik yapıyor" derler. Sonra baktın bunlar çözümden anlamıyor bu teröristlere savaş açarsın bu sefer "savaşa hayır" derler. Sonra dallamalar birde çıkıp "biz bunları terör örgütü olarak görmüyoruz" derler. Tabi sizde haklısınız aşırı düşmanlık insanın dengesini bozuyor biraz. Bu vakadan çok var. Üzülmeyin geçer.

Alıntıları Göster
    Halbuki o görüşenler görüşmediklerini iddia ediyordu. Sen nasıl bu kadar rahat ''ciddi bir sorunu çözmek için görüşürsün'' diyebiliyorsun hayret doğrusu.

Onuda geçtim 2002 de pkk bitme noktasına gelmişti. Ama açılım zırvasıyla bitme noktasına gelen bu çakal sürüsü tarihinde ki en büyük yapılanma ve toparlama dönemini yaşadı. Daha önce hiç yapamadıkları kadar yollara mayın döşediler, örgüte yeni adam sağladılar, silah ve mühimmat stokladılar. Link aşağıda oku da hatırla tabi yaşın o zamanları hatırlayacak kadar varsa. Sonrada çözümden anlamıyormuşta savaş açarmışta.... he canım hee bunları yapan siz, aşırı düşman biz oluyoruz. Aşırı düşman, örgüte tüm bu imkanları sağlayanlar ve o imkanları sağlayanları seçen seçmen yani sizleriniz. Afrinde ki 52 şehitin kanı da sizin ellerinizde. Kıvırsanız da inkar etseniz de gerçekler böyle. Ben geçmişimi biliyor ve unutmuyorum bence dününü unutan eli kanlı sizler üzülün halinize.

https://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/saygi-ozturk/iste-akpnin-teror-bilancosu-1255623/

• Çok Lazımdı ya

• quote:

Orijinalden alıntı: mserifoglu

Halbuki o görüşenler görüşmediklerini iddia ediyordu. Sen nasıl bu kadar rahat ''ciddi bir sorunu çözmek için görüşürsün'' diyebiliyorsun hayret doğrusu.

Onuda geçtim 2002 de pkk bitme noktasına gelmişti. Ama açılım zırvasıyla bitme noktasına gelen bu çakal sürüsü tarihinde ki en büyük yapılanma ve toparlama dönemini yaşadı. Daha önce hiç yapamadıkları kadar yollara mayın döşediler, örgüte yeni adam sağladılar, silah ve mühimmat stokladılar. Link aşağıda oku da hatırla tabi yaşın o zamanları hatırlayacak kadar varsa. Sonrada çözümden anlamıyormuşta savaş açarmışta.... he canım hee bunları yapan siz, aşırı düşman biz oluyoruz. Aşırı düşman, örgüte tüm bu imkanları sağlayanlar ve o imkanları sağlayanları seçen seçmen yani sizleriniz. Afrinde ki 52 şehitin kanı da sizin ellerinizde. Kıvırsanız da inkar etseniz de gerçekler böyle. Ben geçmişimi biliyor ve unutmuyorum bence dününü unutan eli kanlı sizler üzülün halinize.

https://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/saygi-ozturk/iste-akpnin-teror-bilancosu-1255623/

Alıntıları Göster
    Terör sevicisini bırakıp teröristlere savaş açanlara sallayan süper zekaya son sözüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: benhuraxu

Terör sevicisini bırakıp teröristlere savaş açanlara sallayan süper zekaya son sözüm

Alıntıları Göster
    Kılıçdaroğlu na sallayarak beni haksız kendini haklı çıkaracağını falan mı sanıyorsun? Teröristin yanında kim varsa kim onlara menfaat sağlıyorsa, kim gelişmelerine, büyümelerine küçükte olsa katkısı olduysa ve o katkı sağlayanların meclise girebilmeleri için kimler oy verdiyse hepsi zamanı gelince verecek hesabını. Sen ve senin gibileri biz sadece oy verdik kandırıldık diyerek paçayı kurtaramayacaksınız.

O "Akp-işid" yalanlarını yayanların çoğu FETÖ'cüydü ve bu bir FETÖ projesiydi, amaç TR'ye bir dış müdahalenin önünü açmaktı, kısaca vatan hainliği diyebiliriz. Sosyal medyada da bu yalanı tekrarlayanlara bakıyorum ya fetöcü çıkıyor ya da kör düşmanlıktan gözü perdelenmiş ülkesine bile neredeyse düşman olmuş tipler.
    Sana tavsiyem özellikle bu ahlaksız yalanı yazarken dikkat et, yarın bir gün kendini kodeste bulabilirsin. Sonra ülken hakkında bilip bilmeden kara propaganda yapmanın sonuçlarına katlanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hollowman_

O "Akp-işid" yalanlarını yayanların çoğu FETÖ'cüydü ve bu bir FETÖ projesiydi, amaç TR'ye bir dış müdahalenin önünü açmaktı, kısaca vatan hainliği diyebiliriz. Sosyal medyada da bu yalanı tekrarlayanlara bakıyorum ya fetöcü çıkıyor ya da kör düşmanlıktan gözü perdelenmiş ülkesine bile neredeyse düşman olmuş tipler.
    Sana tavsiyem özellikle bu ahlaksız yalanı yazarken dikkat et, yarın bir gün kendini kodeste bulabilirsin. Sonra ülken hakkında bilip bilmeden kara propaganda yapmanın sonuçlarına katlanırsın.
    feto projesi, dış güçler, amariganın oyunu falan büyük resmi gördüm diyorsun yani. Yıllardır akp/feto olaylarından aklı çalışan herkes şunu anladı ki, bir kişi ne kadar fetö fetö diye kendini yırtıyorsa en büyük fetocu kendisidir. Siz kendinizi kandırmaya devam edin, biz yıllardır çok iyi biliyoruz kim vatan haini. O dediğin kodese birileri girecek ama o kişi ben veya benim gibileri olmayacak, sıla hasretinden yanıp tutşan, her istediğini veren ve bunlara arka çıkanlar olacak. Bizim için o şahıs 17 aralıktan önce sizin kocanızken de vatan hainiydi 17 aralıktan sonrada.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.