Şimdi Ara

Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi] (652. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hanbars , Hanbars Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
13.505
Cevap
777
Favori
1.072.122
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İstanbuldaki migroslarda da var bu yağ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartal78 K kullanıcısına yanıt

Önümüzdeki haftaiçi kesin olarak çıkarıyoruz , sezon yoğunluğunu biraz atlattık. Sosyal medya hesaplarımızdan yoğunluğu paylaştık Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi] 

• Sazak Zeytin Zeytinyağı kullanıcısına yanıt

Kampanya nedir?

• sarkat kullanıcısına yanıt

Size göre çok güvenilir olabilir ancak tağşiş yaptığı belirlenmiş bir firma.

• BİR ÇİFTÇİNİN ZEYTİNYAGI HESABI
    Akhisar'da 1 kg yağlık zeytinin fiyatı 31 TL.
    Tarih 6 Aralık!
    4,5 kg zeytinden 1kg yağ almışız!
    Yüzde 12 sıkım hakkı vermişiz.
    4,5×31=139,5
    Yüzde 12 hak =16,74
    139,5+16,74=156,24₺
    1 kg yağın bana maliyeti neymiş? 156,24 ₺
    devam edelim!
    5 litrelik teneke 43,5₺, kargo 130 ₺, karton 10 TL...
    Bak daha, etiket, kartuş, koli bandı, yazıcı, kağıt, bilgisayar vs vs var! En önemlisi işçilik var!
    O tenekeyi 50 kg'lik bidonlardan 5 litrelik tenekeye tek tek doldurup, sonra onu kolilemek, kargoya teslim etmek var, 2 güm geçince " yağım nerede kaldı birader?" diye soran ama aslında aldatıldığını düşünen müşteri ile cebelleşmek var!
    Toparlayalım.
    5 litre yağ 4,55 kg gelir.
    Yağın maliyeti neydi 156,24 ₺× 4,55=711 ₺
    Teneke+kargo +karton=183,5
    711+183,5=894,5
    İşçilik ve diğerleri içinse hadi 20 ₺ koyalım. 914,5 TL. Şimdi siz düşünün.
    5 litre maliyeti 915 TL olan, yoğun emek gerektiren blr ürünü siz kaç paraya alabilirsiniz?
    İnternette 5 Litresi 500 TL olan ve güya zeytinyağı diye satılan yağların halâ zeytinyağı olduğunu zannediyor, düşünüyor, inanıyor musunuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• slickman S kullanıcısına yanıt

Elbet var bir bildiğimiz. Bardağa koyup resim atamıyorsa teneke ile al satçı olduğu kesindir. Bardağa koyup gösterdiğinde yeni sezon erken hasat rengindeyse bir ihtimal var kendi bahçesinden sıktırdığı kendi ürünü olduğuna dair. Sonrasında bunu doğrulamak için başka adımlar atarız.

Bakın,konuda bazı arkadaşlar bir araya gelelim,köylerdeki üreticiye ulaşalım bizzat üreticiden, köylüden alalım demiş. Bu da bir çözüm,neden olmasın.

Yalnız konumuz,köylülerin ürününü satma yeri değil,ticaret kaydı olan firmaların ürünlerinin uygun fiyatlı zeytinyağının duyurulma konusu. Aşırı paylaşım olmadıkça arada "kendi bahçemden,kendi zeytinimden sıkım" gibi mesajları sildirmiyoruz. Baktık böyle çok paylaşım oluyor,hepsi silinir. Konu ziyaretçilerinin ilgisi tepkisi de dikkate alınır konunun gidişatı için. Subay okulu yönetmiyoruz,kurallarda az da olsa esneklik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 13 Aralık 2024; 3:58:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ruf kullanıcısına yanıt

okuduğunuzu anlıyamıyorsanız, yazdıklarımı bir kaç kez daha okuyun.

hakmar ın sahipleri suşehrili. kristal le sivasın ne alakası var.

• Sazak Zeytin Zeytinyağı kullanıcısına yanıt

foruma özel güzel bi %10 hatta 15 indirim bekliyoruz sizden. kalite markalar naturel sızmaları 1100-1200 bandına çekmeye başladı.

• OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

bu işler bize göre değil gibi görünüyor

en kaliteliye tenekeye 4 bin 5 bin veremem ben

bu iş mercedes maybach almak gibi bi hal aldı en iyisi beklentiyi düşürüp yüzyıllardır bu işi yapan

fabrikalaşmış komili riviera 5 litre 1150 tl alıp geçmek

üstteki arkadaş 220 tane ağaç verdik diyor toplu firma kesin ölü fiyata almıştır

bahçe sahibininde uğraşacak zamanı parası v.s olmayabilir yapıcak bişiy yok

ama kesinlikle doğru söylüyonuz boş bırakılan bu piyasada yani nasılsa pahalı herkesin alamayacağı şey deyip

al-satçıların oyunlarına gelenler var

• entryca3587 kullanıcısına yanıt

Dün Migros kampanyasından Komili Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım 2lt satın aldım. Bugün denedim, gerçekten de çok güzel arkadaşlar. Yağın rengi de yeşile dönük, hafif boğaz yakan kovamda. Çok memnun kaldım. Hemen akşam akşam Migros’a koştum ama rafları boşaltmışlardı. 5lt teneke ve 2lt şişe ambalajlısı kalmamıştı. Eğer bölgenizde varsa kaçırmayın. Ya da online da alabilirsiniz.

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

Size,pahalı firmalarım ismini alım tavsiyesi için yazmadım,pahalıya satanları da görün diye yazmıştım. Burada bir üye bunu ya fırsat paylaşımı okarak düşündü yada konuyu sabote etmeye çalışıyor kafayı taktı.

Son 1 aydır burda oldukça yararlı fırsat paylaşımları oldu. Konuyu günlük takip edenler yada her girdiklerinde son 1 haftadaki paylaşımları okuyanlar bu paylaşımları görmüştür.

Burada bazen ironi yaparak pahalı firmalar yazılıyor. Pahalı ama çok kaliteli alın diye değil. Tabi ki litresi 600 tl üstü erken hasat buranın fırsatı olamaz. Bu konuda, herkese de doğal ama vasat yağ aldıramayız.

Bu konuyu yıllardır butik firmaların kaliteli ürünlerini uygun fiyata almak için takip eden üyeler olduğunu gözlemledik,farkındayız.Bu konuyu tamamen Kristal,Komili,Tariş konusuna da çeviremeyiz.

Bunun bir çizgisi,dengesi var. Bunu ayarlamaya çalışıyoruz. Hermus,Hekate vb bu konunun firmaları olmayacağı gibi litresi 400-500 tl arası satılan fiyat/performans diyebileceğimiz erken hasat zeytinyağını yakalarsak burada paylaşmaya gayret ederiz. İyi bir erken hasat zeytinyağı bulabilmek için bu konuyu takip edenler de olduğunu bir kez daha belirtiyorum.

Olgun hasat yağ ile erken hasat aynı değil,soğuk sıkım ile sıcak hamurlu sıkım aynı değil. Soğuk sıkımda bile derece, polifenolü,kaliteyi etkiliyor.

Bu konunun başlığı sadece sıcak yemekler için zeytinyağı değil.

Yağlık zeytinin kilosu şu fiyat,sıkım şu fiyat,teneke şu fiyat maliyeti şu eder hesaplaması gerçekci değil.

Aynı hesabı peynir için yoğurt için de yapalım ve kendimiz yapalım.

Bunun sonu yok,biz şehirde yaşıyoruz köyde değil. Yoğurdu peyniri kendimiz yaparsak işimize ailemize ve "sosyal medyamıza" zaman ayıramayız.

Zeytinyağı için atlayın arabanıza yada otobüse,gidin bölgeye,dolaşın köyleri. Bir çok zeytini inceleyin,hangisini alacaksınız karar verin. Nereye sıktıracaksınız karar verin,zeytini alın fabrikaya getirin,sıra bekleyin,sıktırın.

Eminim çoğu kişi 200-300 lira için değmez der marketlerden yada internetten alır.

Bunu anlatmak zorunda kaldım çünkü gerçekci olmayan tavsiyeler doğruymuş gibi çoğalmaya başladı.

Eğer sizin zeytinliğiniz varsa veya zeytinyağı sıkım bölgelerinde yaşıyorsanız evet zeytinyağını ucuza maledebilirsiiniz. İstanbulda yaşayan biriyseniz 20 litre yağ için bölgeye gidip zeytin arayıp sıktırıp değmeyeceğini hesaplayabilirsiniz. Kaldı ki hesaplaması yapılan kilosu 30 tl olan zeytini beğenmezsiniz büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 13 Aralık 2024; 4:1:37 >

• bien kullanıcısına yanıt

Bu firma 2018'de el değiştirdi.

2015 2016 yıllarında eski firmada iken evet tağşiş listesinde idi.

2018'de TRK Group satın aldı.

O zamandan beri ben hiç duymadım. Varsa da sonrası duymadım

Firma el değiştirdikten sonra çevredeki herkes tarafından güvenilir ve işini yapan bir firma olarak bilinir.

Gıda dedektifi bimde satılan Pirina yağı satışını haber yapmış. O da tağşiş değil zaten. Direk prina yağı diye satıyor firma çoģu ürününü yurt dışına satıyor.

Yo ölü fiyatına vermedik. Bizim hesabımıza uydu.

Biz 2022 ve 2023 yıllarında verdik

Bu yıl zeytin çok olduğu için gelmediler bile.

2023'de Avrupa ve Türkiye'de zeytin azdı.

Adamlar Avrupa'daki talebi karşılamak için iyi para verdiler.

Geçen yıl ağaçlarımızda orta seviye zeytine 150.000 TL peşin + 50 kg zeytinyağı verdiler.

Tarladan taş çatlasa 600 kg zeytin yağı çıkmıştır.

Biz hiç bişeye karışmadık, parayı verdikten 2 ay sonra gelip toplayıp gittiler.

Hatta o zamana kadar daldan düşen zeytin, toplama sonrası ağaçta kalanlarda bizim oldu.

geçiceksin sen o işleri senin dediğin gibi olsa herkes sizin yaptığını yapar kimse uğraşmaz

alan firma evinde kullanmak için almıyor yani aracı son kullanıcı değil işleyip satacak para kazancak

bırak zeytin sektörünü tüm sektörlerde hiçbir aracı iyi fiyat vermez sen öyle zannedersin kafanda bir rakam kurmuşsundur

verirler iyi zannedersin kendi tarlasıyla uğraşanlar keriz değil ? daha fazla kazanmak için uğraşıyor

tabi mal senin istersen bedavada verirsin vakıflara ayrı konu o zaman biz ne diyebiliriz yada yapabiliriz konu o değil

benide meraklandırdınız gittim mutfağa sızma zeytinyağı kokusuna baktım bana ağır gelir sevmedim dediğiniz gibi yeşil renk

bana kokmayan hakiki zeytin yağı lazım

birde hatayı mersini konuşarak kafa karışıklığı oluyor olmaz en iyi zeytinyağı sadece ege bölgesinde olur

bunu araştırmak lazım gemlik mi ayvalık mı seferihisar mı

3 ünden biri

Yazının 2. kısmı sanırım başkasına.

Geçceksin, edeceksin gibi laflara gerek yok

Bu bahsettiğim aracı değil direk fabrikanın kendisi.

Bölgeye ham toplanmış zeytini de almaya gelen var.

Geçen yıl bölgede ki herkes benim zeytimi de da alsın diye sıraya girdi. Adamlar iyi fiyat verdi, biz safız da başkaları da mı saf

Biz tarlada toplanan zeytini de gördük, kendi hesabımızı da yaptık merak etmeyin.

Normal üretici marka vs değllse yıl içinde o yağları satması aylara dağılacak. Adamlar tertemiz zeytin toplama zamanında 2 ay önce parayı peşin verdi.

Zarar edersede, toplamasa da firmanın bileceği iş.

Kısaca alan memnun du satan da...

küçük üreticiler yağdan bahsediyorum zeytin değil ve piyasanın hakimi firmaların adamları ve al satçılar

bu 3 grup konuyu trollüyor

bizler son kullanıcılar yanıltıcı yalan yanlış bilgilerle kandırılmaya çalışılıyoruz

küçük üretici 1 2 bahçe sahibi en fazla para kazanmak için koskocaman yudum firmasını ve komili firmasını

bunlar kalitesiz ürünü pahalıya satıyor diyor

diğerleri firmaların adamları küçük üreticiye bunlar sahte mal satıyor kaçakçı bakın etiketi faturası yok diyor

halbuki ürünü daha kaliteli ve daha ucuz beğenip beğenmemek kişiye kalmış

diğerleri kötü niyetli ortalığı karıştıran al satçılar ki

bunların içinde dürüst olan hakkıyla yapana kim ne desin adam 500 bin tl sermaye koymuş 800 bin kazanma hedefinde

hakkıdır dürüst yapıyosa ortada sermaye var alıp gelem muhafaza etme v.s emek var ama hakkınca

• edsamu kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba,

Şuana kadar Sazak zeytinyağından 20 litre (10 litresini kendime, 10 litresini de akrabama) erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı aldım. Migrostan 5 litre Güvenasa sızma zeytinyağı 3 litre de Verde zeytinyağı aldım, Güvenasa ve Verde zeytinyağını yemeklik olarak aldım.

25-30 litre daha alıp bu sezonu kapatacağım inşallah. Diğer firmaların bu absürt fiyatları böyle devam ederse salata ve içmelik olarak tercihimi tekrar Sazak firmasından kullanacağım, yemeklik zeytinyağı içinde karar vermedim duruma göre Sazak, Güvenasa veya Verde alabilirim.

Arkadaşlar çoğumuzun zeytinyağını tercih sebebi sağlıklı bir gıda olması, ama bir teneke zeytinyağına da üç bin dört binde verilmez yani. Gidipte bu paraları sadece zeytinyağına vereceğime bu paralarla uygun ve kaliteli bir zeytinyağı alıp kalan parayla da diğer sağlıklı gıdaları alıp daha dengeli ve sağlıklı beslenebilirim diye düşünüyorum.

Devir tasarruf devri, bütün sermayeyi zeytinyağına dökmeyelim, diğer sağlıklı gıdalara da para ayıralım. Zaten sadece bir gıdayla sağlıklı olamayız, bütün uzmanlarda dengeli beslenin diyor.

• Hanbars kullanıcısına yanıt

al satçımısın sen ne geziyo evinde 40lt yağ 10 lt almışsın 30lt daha alıcam diyosun

zeytinyağı içmek diye birşey yok meyve suyu değil o yada gazlı içecek bide bu çıktı gidin işinize ya iyice kafayı bozdunuz

adamda spor yok sigara var hareketsiz yaşam var eksoz dumanının içinde yaşıyo v.s sadece zeytinyağı ile sağlıklı olacağını

zannediyor milyonlarca insan bimdeki şoktaki ayçiçek yağıyla besleniyor kimseye bişey olduğu falan da yok

pazarlama stratejilerine inanıpta burda kafa ütülemeyin

dersin ki tadını seviyorum al kullan- kaliteli olsun al kullan- daha lezzetli olsun gurmeyim al kullan v.s

bir insanın evinde 40lt yağ olmaz abartmayın herşeyi

çok kötü bir yağ rivieradan hallice

• 5 lt 6450 tl tüm ödülleri almış en iyisi herhalde

Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]
    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]nermin hanım
    Arbequina - Filtresiz Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı (5 lt)
    https://www.nerminhanim.com/arbequina-erken-hasat-soguk-sizma-zeytinyagi-5-lt
  • 
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.