Hocam merhaba, daha önce ticaret yaptınız mı bilmiyorum ama ekonomi o kadar kötü ki bu devirde 40 litre zeytinyağı ile al satçılık yaparak üç gün geçinemezsiniz. Daha önceki yıllarda https://forum.donanimhaber.com/sizma-zeytinyagi-hakkinda-bilgiler--61100154 burada birkaç kez yazmıştım tekrar yazayım ; Ben misafirliğe, hasta ziyaretine vs gittiğimde zeytinyağı, bal vb gibi faydalı ve şifalı olduğuna inandığım gıdalardan götürürüm. Hem çiftçi kazansın hemde üreticilerde kazansın ki bu çark sürekli dönsün isterim, hemde insanlara kola, tatlı vb şeylerden ziyade faydalı şeyler ikram etmek için. Zaten buraya da 40 litrenin hepsini ben tüketiyorum diye de yazmadım hiç. Hem kalabalık aileler var tanıdığım 60 litre tüketiyorlar. Kimin ne kadar tükettiği sizi ilgilendiren bir konu değil sonuçta parası sizin cebinizden çıkmıyor. Tanımadığınız insanların da günahına girmeyin lütfen, çünkü sigara içmiyorum, sporda yapıyorum. Milyonlarca insan ayçiçeği yağı kullanıyor ve birşey de olmuyor demişsiniz, inşallah olmasında zaten onların sağlıklı olması bizi mutlu eder. Burası zeytinyağı fırsatları sayfası, ayçiçeği yağı ile ilgili görüşlerinizi de daha uygun yerlerde yazarsanız sevinirim. Büyükşehirlerde yaşıyoruz egsoz dumanı var diye de sağlığımızı bir kenara koyamayız. Elimizden geldiğince bu emanet bedene sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi] (653. sayfa)
-
-
Sevgili kardeşim yazmayı unutmuşum zeytinyağı meyve suyu değil diye yazmışsınız ama zeytinyağı literatürde meyve suyu diye geçer. Çünkü zeytin bir meyvedir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana yılda 50 litre zeytinyağı yetmiyor. Patates kızartması için arada komili yada biryağ ayçiçek alırız 5 litre, neredeyse 6 ayda bitmez. Ayçiçek yağı rafine yağdır,gıda değil diyebiliriz. Misafirlikte salataya ayçiçek yağı katıldıysa bir bahane bulup yemiyorum.
Siz şöyle yeşil renkte erken hasat zeytinyağını sabredip kullanmaya alışsanız sonra aynı ben gibi 5 litre ayçiçek yağını 6 ayda bitirirsiniz,her yemekte zeytinyağı kullanırsınız. Yeşil tonda erken hasat zeytinyağı boğazı,genizi acayip yakar daha önce sık kullanmayanlarda. Hatta öksürtür nefes almaya fırsat bulamazsın ama 1-2 yıla alışırsın,zamanla da erken hasat zeytinyağı zamanı gelse de kaşıkla içsem,salataya bol bol döksem dersin. Bardakla içenler de var ama hergün bardakla içmek evet abartı. Hergün içeceksen yeni alışanlar 1 yada 2 yemek kaşığı. Haftada 1 içeceksek yarım su bardağı.
Olgun hasat olan zeytinyağını içmeyi sevmiyorum ben,sanırım çoğu kişi de erken hasat harici yağı içmez. Erken hasat yağa alışan olgun hasattan zevk almaz diye düşünüyorum ama bana özel durum da olabilir.
Sıcak yemekleri yapmak için soğuk sıkım zeytinyağı almaya gerek yok,soğuk sıkım olmazsa fiyat farkediyor,daha düşük oluyor. Soğuk sıkım olanda soğuk sıkım yazar,soğuk sıkım olmayanda soğuk sıkım yazmaz.
Zeytinyağının faydalarının anlatılması para tuzağı yada ticari amaç değildir.
Yaşam kalitesini arttırdığı kesin.
Zeytinyağı,sarmısak,yoğurt,eh biraz da nohut ve bulguru beslenmenizden eksik etmeyin. Bal-kaymak olmasa da olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 15 Aralık 2024; 14:19:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Enzim katiliyor ve boylece daha cok yag cikiyor
Biz Egeliler de bırak 40 kg en az 100 kg olur. Zeytinyağı bir mucizedir. Günde bir, iki kaşık içilir de, sağlıktır. Afiyetle.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bardak resminden ne tespiti yapiliyor bilmiyorum ama buyrun. Dolapta da donuyor yag.
Ekim ortasindan kasim ortasina kadar olan sezonda topladim. Zaten cok yok 100 kg var elimde.
Gunumuzde her turlu gida terorizmi var, siz de haklisiniz pek tabi.
Taris altinoluk fabrikasinin tam karsisinda oturuyorum ve tarise guvenmiyorum neden derseniz surekli mal caliyor. Ya zeytini tartida eksik gosteriyor ya da az yag cikti diyor. Guvenilmez bir firma.
İsteyene 5lt tenekeye koyup yollarim.
-
@edwin
Bardağın içindeki yağın renginden az çok ne zaman sıkıldığı anlaşılıyor.
Erken hasat döneminde sıkılan yeşil zeytinlerin yağı bayağı bir yeşil renginde oluyor ki sizin yağınız o renkte değil. Hatta geçen senenin erken hasat yağlarının bile yeşile çaldığı oluyor ki sizin yağınızda o renk tonları da yok gibi yanlış görmüyorsam. Yanılıyorsam daha iyi bilenler düzeltir. Zeytinyağı bekledikçe rengi sarıya çalmaya başlar, bekleme süresi arttıkça rengin tonu da aynı oranda artıyor.
-
Alaca iken toplanmış sıkılmış gibi. Yalnız arkadaş bana samimi dürüst geldi.
Yağ kendi zeytininden sıktığı yağ büyük ihtimalle ama geçen hafta burada arkadaşların paylaştığı Komili Erken hasat 5 litre zeytinyağı bundan açık ara iyi. Resimden anlaşılmaz yazan olabilir. Lafı bükmekle zaman kaybetmeyin,ben anlarım,başka anlayanlar da vardır. Bunun ipuçlarını uzun bir yazıyla anlatmıştım.
Resimdeki 2 yağ da yeşilse hangisi daha iyi anlaşılması zor. Resimdeki 2 yağ da altın sarısı ise hangisi iyi karar verilemez. 2 yağdan biri yeşil tonda diğeri çamur gibi sarıysa yani farkı tecrübeli olanlar bilir,1 saniyede karar verir.
Yoğunluğunu anlamak da önemlidir,zeytin yağmur yutmuş olabilir,su çok çekmiş olabilir. Tecrübeli olanlar bardaktaki yağdan bunu anlayabilir. Bunu açıklamak da detaylı uzun. Mesela yağ altın sarısı,her noktası aynı sarılıktaysa daha iyidir. Mesela yağ yeşil tonda,bardaktaki yağın her noktasındaki renk aynıysa daha iyidir. Bardağın üstlerine doğru renk koyuluk farklıysa puanı azalır.
Bu da konuda zeytinyağı konusunda çok kişinin bilgisinin gelişmesini sağladık önceki yıllarda buradaki paylaşımlarına bakarsak. Çoğu üyenin konuda ilk mesajlarını bilirim.
Bu konu ve konu dışı sohbet bölümündeki diğer konu sayesinde bilgileri ortalamanın üstüne çıktı bir çok arkadaşın.
Ara sıra konu sakinken bu tür bilgileri konuya yazıyorum. İlerde biz olmayız,olanlar anlatır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 13 Aralık 2024; 13:57:30 >
-
@ceyyhun ben senin kadar yag uzmani degilim.
Bu yagin sıktırdıgım ayni gun resmini cektim.
Acikcasi ben de bu isin uzmani degilim sadece kucuk bi bahcem var ve fabrikada katkisiz soguk suyla siktirdim.
Uzun yillardir forumdaki paylasimlari faydali buldugum icin paylastim zaten satici degilim cok bi yag yok. Ese dosta veriyorum sadece. Herkesin kendi takdiridir, saygilar.
en lezzetli yemekleri yapmak için hangisi gerekiyor naturel sızma mı ? soğuk erken hasat salata içinse boş muhabbet
gereksiz 5-6 bin lira fiyat
naturel sızma kızartma ve yemek içinse şu fiyat iyi gibi arkadaşlar sizin istediğiniz gibi belgeli ve rengi görünüyor
kaçırmayın
-
Ustat, boşuna nefesini yorma. Bu arada, Sazak filtresiz nasıl?
Bu arada yillar önce iyisinibil’den kovulan bir eleman vardı, nedense o olay geldi aklıma sebepsiz 😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 13 Aralık 2024; 23:2:50 >
çok mu biliyon sen
kavlak zeytin - kavlak zeytinyağı | taş baskı zeytinyağı üretim tesisleri2 Alana 1 Bedava Naturel Sızma Zeytinyağı 5 Lthttps://www.kavlak.com.tr/2-alana-1-bedava-naturel-sizma-zeytinyagi-5-lt -
bundan sonra zeytinyağı konusunda at koşturamazsınız
-
Piyasada ne kadar gerçekçi rakamlarla satış yaptığımızın ispatı ...
-
199,6 TL/LT
cagri.comKomili Lezzetlik Yumuşak Sızma Zeytinyağ 3 lthttps://cagri.com/komili-lezzetlik-yumusak-sizma-zeytinyag-3-lt?source=zeytinya%C4%9F -
Hocam merhaba, iyisinibil'den kovulan arkadaş inşallah burayı okumuyordur yoksa yanarız valla 😆
Sazak filtresiz zeytinyağını da gerçekten beğendim, şu ekonomik krizde bu fiyata gözü kapalı alınır. Sazak zeytinyağının filtrelisini de bekliyorum, birazcık stok yapıp bu seneyi de atlatmak istiyorum.
Tenekesini 3 bine 4 bine satan firmaların yağını da yıllarca aldık ve forumda da bahsettik, inanın 3 bin 4 bin etmez yağları. Yağları kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın adamların günahına girmek istemem ama bu fiyatlar verilmez. Birde bu sene bu fiyatları verince seneye de teneke fiyatları altı-yedi binden aşağı olmaz.
bu foruma daha ukelası gelmemiştir.Ya ergen ya yaşlı bir tip.Mavikuş diyelim buna bundan sonra :)
-
al satçılar verdiğim linkleri sildiriyor galiba
bi diyonuz burası paylaşım yeri bi bakıyosunuz zeytinyağı muhabbetinden çok dedikodu dönüyor karar verin
hangisini yapıcaz
-
Sahibinden linki burada yasak. Bireysel satıcı ilanları Konu Dışı isimli bölümde paylaşılır. Forumda Sıcak Fırsatlarda bu bölümde sadece Gıda değil,giyim,elektronik gibi diğer ürünler için de bu kural uygulanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 14 Aralık 2024; 5:9:10 >
Şu anda sıkım yapılanları yemeklik olarak alıyorum. Erken hasat ise salata sos vs iyi gider. DH forumunda Sazak olması da ayrıca güzel. Bu fiyatlara bence ihtiyacı olan stoklasin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X