Şimdi Ara

zibro 1735 hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni aldığım zibro 1735 (inverter 12000 btu) klimanın ilk denemesini bugün yaptım. Cihaz 8,5 m2 lik bir odada kurulu. Sadece bu oda değil gerektiğinde yakınında bulunan 2 oda için de kullanmayı düşünüyorum. Daha önce inverter klima kullanmadım belki benim sorun olarak gördüğüm normal bir durumdur. Cihazı ısıtma modunda 27 derecede ve orta fan hızında çalıştırdım. Oda küçük olduğundan kısa süre sonra invertera geçti. Ancak inverterda çalışırken sıcak hava vermiyor. 6-7 dk sonra inverterdan cıkıyor ve çalışma kapasitesi arttığı için daha fazla serin hava veriyor. Bir süre sonra yine sıcak hava vermeye başlıyor. 10 dk kadar sonra tekrar invertera dönüyor. Inverter cihazın böyle uygun hava koşulu ve dar bir alanda bu kadar sık inverter moda girip çıkması normal mi? ayrıca inverterdayken sıcak hava vermesi gerekmez mi?
    Yorum ve değerlendirmeleriniz için şimdiden teşekürler.

• normal arkadaşım bunu tüm inverterli klimalar yapar, ısı termostatı havayı 27 derece algıladığı için odanın içindeki havayı tekrardan sirküle ederek dolaştırıyor. ısı termostatı 27 derecenin altına düşüncede tekrardan sıcak hava üflüyorki tekrardan 27 dereceye hemen ulaşsın.....ve ayrıca 12 lik cihaz 8,5m2 odaya büyük ondan hemen havayı 27 dereceye getirip bunu yapıyordur.....ben MBİROL bey sana daha çok yardımcı olacaktır çünkü kendisi zibro klimalarını en iyi bilen kişidir.....
  • Merhaba asagıda aynı sizin sorunuzla karsılasan bir arkadasa vermis oldugum cevap var. Birde sizin invertere gecti dediginiz anlar aslında klimanın dıs ünitesini kapttıgı sadece ic unite fanının calısmaya devam ettigi odadaki havayı sirkule ettigi anlardır burada bir yanlıs anlamanız var. İnvertere gectigi anda ise cihaz kendini iyice minumuma alır ama sizin mekanda zaten hep inverterde calısıyordur cok kucuk bir mekana cok buyuk bir klima secimi yapmıssınız. Asagıda sizin yasadıklarınızla aynı seyi sora bir arkadas ve cevabı var;

SORUSU
    quote:

BENİM BİR SORUNUM VAR 2041 KULLANIYORUM KLİMAYI KURAN ARKADAŞLAR İTİNA İLE KURDULAR YANLARINDAYDIM VAKUMLAMA YAPILDI KLİMA AMBALAJINDAN YANIMDA AÇILDI YANİ BU KONULARDAN AKLIMDA HİÇ BİR SIKINTI YOK.

SIKINTIM.....

ISITMA ESNASINDA 23-24 DERECEDE ÇALIŞMADA VE İNVERTIRA GEÇTİĞİNDE BEKLEMEDE SÜREKLİ SOĞUK ÜFLÜYOR HANİ ŞU AN DENEDİM AMA KIŞINDA BÖYLE BEKLEMEDE VE İL AÇILMADA SOĞUK ÜFLERSE SIKINTI OLACAK BU ŞEKİLDE ÇALIŞMASI NORMALMİ?

CEVABI
    quote:

Arkadasım su anda bir cevap bekliyorsunuz bende size kendimden bir ornek vereyim. 27 m² de 12000 btu inverter klima var su anda calısıyor dıs sıcaklık 18-20 derecede ic oda ısısı ise 25°c ye ayarlı cihaz minumuma gecsede havalardan dolayı ısı kaybı olmuyor oda icerisinde vede kendini istedigi kadar kıssın içeriye sıcak hava vermeyi kesmek durumunda kalıyor bu asamada dıs unite duruyor, ic unite ise fan hızını minimuma alıp kanatcıklar yukarı dogru gelip fan minimumda calısmaya devam ediyor bu esnada oda ısısı 25 derece oldugu icin fan odadaki ısıyı surkule etmeye baslıyor. Bizim vucut isimiz 36 derece oldugundan uzerimize veya yukarı 25 derece uflendigi an soguk ufluyormus gibi hissederiz fakat esasında ic unite fanı odadaki havayı surkule eder minumum fanda. Birde siz 23-24 dereceye ayarladıgınızda daha fazla durur mecburen burada dıs unıteyi daha az durdurmak icin dereceyi yukseltmelisiniz buda terlemeye sebebiyet veriyor tabii... Bahar aylarında sık olusan bir durum kısın o soguk zamanlarında asla olmaz merak etmeyin. İnverter klimaların durmak zorunda kaldıkları bir hava sartı bu cunku kendini minimumada alsa 24 derece oda sıcaklıgında bir saat bu sekilde calıssa derece ister istemez 25-26 lara varacak cunku ısı kaybı neredeyse 0 o yuzden sabit 24 derece icin durmak zorunda kalıyor. Benim cihaz su ara ornegin 25 derecede 3,5 dak normal calısıp 3,5 dak duruyor sadece ic unıte fanı calısıyor bilginize... Birde bakın 27 m² de 12000 btu inverter klima diyorum 25 derece ayarlı olmasına ragmen minumumu bile oda sıcaklıgı 25 dereceyi gecmesin diye duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 23 Ekim 2009; 8:39:36 >

• samet007tr kardeşim gercekten çok güzel bir açıklama, sadece bu bölüm için değil tüm forum için güzel olmuş ellerine sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet izmirli
    samet007tr kardeşim gercekten çok güzel bir açıklama, sadece bu bölüm için değil tüm forum için güzel olmuş ellerine sağlık

Önemli degil aynı sorunu bende yasamıstım ilk klima kullanmaya basladıgımda ekim ayında almıstım tabi super sıcak ufluyordu fakat birden dıs unite durup ılık ufluyordu. Neredeyse kafayı yemek uzereydim birde o zamanlar forumda inverter klima asla durmaz, kartta yazılımda hata var demesinler mi? O kadar arastırıp cok pahalı fiyata almıstım oysa konu hep oyle kaldı baktım 25 te duruyor 27-28 e cektim dereceyi fırın gibi oluyordu ama durmuyordu aklı selim bir cevap gelince esas kısı bekledim ve gercekleri gordum... Oyuzden nerde bu tarz bir soru gorsem hemen arkadasların yuregine bir su serpmek isterim, bu husran, soke olma, kazıklandım mı? acaba karttan mı? yazılımdan mı? yanlıs mı kurdular? ulan ben mi cok sanssızım bana bozuk klima geldi gibi bir suru karamsar sorular birden ortadan kalksın istiyorum klima zaten birkez alınıyor servislerinde telefonlarında cıkanlar dahi konulara hakim degil, özellikle bayanlar cıkınca deli oluyorum hem bilmiyor hem cevapları yetersiz, hem herseyi bilirmis gibi davranıyorlar, hemde calısmadıgı yerden soru gelince azarlamay kalkısıyorlar... Genelde insanları hep bilinçsiz fikir ve anlama yoksunu yerine koyuyorlar ama esasında kendileri konunun hakimi olamıyorlar neyse buda cok ayrı bir konu hoscakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 23 Ekim 2009; 9:24:06 >

• Arkadaşım klimanız hayırlı olsun,güle güle kullanın.Ama 1735 bu alan için biraz büyük olmuş.Şu an kullanımda yaptığı normal hava soğuk değil.Birde kesinlikle kapılar açık kullanın.D:H Zibro kulubüne bekleriz.
  • Değerli yorumlarınız ve açıklamalarınız için hepinize teşekür ederim. Gerçekten çok rahatlatıcı oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Profilo klima hk
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arkadaşım klimanız hayırlı olsun,güle güle kullanın.Ama 1735 bu alan için biraz büyük olmuş.Şu an kullanımda yaptığı normal hava soğuk değil.Birde kesinlikle kapılar açık kullanın.D:H Zibro kulubüne bekleriz.

Çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.