Şimdi Ara

ZİBRO DH DOSTLUK KULÜBÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
7
Favori
36.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fan hızı tüketimi etkilemez.Tüketim derece ayarına bağlı değişir.Ben defrost daha hiç görmedim.Siz yüksek derce kullandığınız için cihaz daha yksek kapasite çalışınca dolayısıyla dış ünitedeki soğutmada artıyor ve defrost olasılığı yükseliyor.
  • İzmir de 24 m2 alanda haftasonu Cumartesi-Pazar 16-17 saat,hafta içi günde 7 saatlık kullnımda 25-12-2008 ile 22-01-2009 aralığında 23 derece ayarında toplam tüketim 173 kw

173 kw X 0,25 TL = 43,25 TL

ZİBRO S 2035 Yüksek performans.
  • Flash flash flash
    Arkadaşlar rekor olabilecek elektrik faturam geldi:288Ytl!!!
    Eşim hamile ve evin her yerinin doğalgazlı gibi sıcak olduğundan çok memnun. Bunun bir bedeli var. O da 288 ytl cik. 2035 7 gün 24 saat çalışıyor. Bir önceki fatura 180 Ytl idi. Artışın asıl sebebi salondaki 12bin lik R22 düz klima. Zibro 30 derece termostatta 3.7 amper çekerken ,diğeri 6.5 amper çekti. R22 de ortalama 10 saat çalışmaya başladı.
    Sizin faturalar nasıl?
  • r
  • arkadaşlar benim zibroya takmış olduğum sayaca göre bu ayın 21 den bu güne tadar 30 KW yakmışım.7 günde günlük ortalama 4,5 kw tüketmiş 13 saat çalışıyor 24*C. ay sonuna kadar olan tüketimi ileride yine paylaşırım.
  • Evet arkadaşlar ev 90 m2,kuzey,kuzeydoğu cephe,zemin üstü,kışın hiç güneş almıyor.Evde herşey elektrikli tüpgaz yok.10 000 btü inv. 24 saat açık 26-22 derece arası,salon 24 m2 hafta sonu 16 saat 2 gün açık,hafta içi 6-7 saat açık,evin en ücra köşesi dahi 19-20 derece Faturada aşağıda.

ZİBRO DH DOSTLUK KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 28 Ocak 2009; 13:13:22 >
  • aaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak_onair -- 27 Ocak 2009; 19:05:47 >
  • Arkadaşlar Birol kardeşime katılıuyorum. Her zaman net değerler yazdım ve diğer marka klimalarıda gördükçe, en doğru kararı vermiş oldupumu anlıyorum artık. Yani olay şu kardeşim , inverter yada değil tüm klimalar içerisinde en iyi performans ve en tasarruflu klima ZİBRO S2035 tir demeyide geçiktirmek istemiyorum.
    Ben kolay karar verip, kendim şu markayı aldığım için reklam yapacak adam değilim. İlk günden bu güne dek hala zibro 2035 min değerlerini yazmaktayım. Her zaman objektifim, bunu söylememdeki sebep ; Varsa bu klimadan daha az yakan bir klima gelsin ve burada spmut olarak yazsın beyler.. Ama benim gibi 24 saat oalrak net değerlerini yazacak arkadaşlar... Şu an elbetteki az yakıyor olabilir havalar 1 haftadır güzel gidiyor.
    Diğer marka klima alan arkadaşlara sesleniyorum. Atıp tutmakla olmuyor.
    Şunu bile yapamıyorlar? 24 saat lık bir kw değerini bile yazamayacak kadar aciz değiliz sanıyorum. En kalite Daikın klima diye bas bas bağıran arkadaşlarada sesleniyorum. Bana desinlerki ;

Bu gece saat 01:00 den ertesi gece 01:00 e kadar klimamı kapatmadım. dış hava sıcaklığı .... şu desin.
    klimayı ayarladığı sıcaklığı ve iç oda sısınıda yazsın kardeşim.. Varmı içinizde böyle bir baba yiğit. ??

Haydi görelim bir sürü paralar veriyor millet marka için.. Bende bağırıyorum reklamda yapmıyorum.

Zibro dan daha ekonomik ısıtan bir klima varsa ben burdayım gelsin dinliyorum...

Ben eminimki yok arkadaşlar buna eminim artık. Yanlız birol kardeşime şunu sorucaktım ; Birolcum ilk klimada filtrelerin orda filtre malzemesi vardı sanırım. şimdi sadece plastik ızgara var. ben mi yanılıyorum var ise sanırım koymayı unuttular. Bu konuda yardımcı olursan memnun olurum.

Klima almak isteyen arkadaşlar benim yazdığım değerlere baksın. Ah keşke tüm marka klima alanlar bu şekilde tarafsız yazmış olsalardı ne kolay olurdu en iyiyi anlayabilmek. çünkü firmalar bunu asla doğru olarak yapmazlar. Bunu ancak biz tüketiciler objektif olarak sunabiliriz. Ben burada tüm klima alan arkadaşlara seslenmek istiyorum.

yukarıda yazdığım şekilde ya Allah aşkına 24 saat lik bir çalışma sonucunu bari yaznınız..

Saygı ve Sevgilerimle...

• Kesinlikle filtreleri takmayı unutuyor arkadaşlar. Poşeti içinde duruyordur muhtemelen.
  • bi fotosunu çekip buraya koyarsan yardımcı olmaya çalışalım
  • pardon silemedim deiştiriyom yanlış bilgiymiş özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirlihk -- 3 Şubat 2009; 17:31:38 >
  • yeni elektrik faturam geldi 113 ytl
    bu ay ki klimamdan kaynaklanan fark 40-50 ytl civarına denk geliyor
    saygılar
  • Kullandığım Klima ZİBRO S2041
    3 katlı evin orta katı 24 m2 oda büyüklüğü,camlar tek cam ısı izolosyonu yok
    Sadece klimaya bağlı dijital elektrik sayacı ile yaptığım ölçümlere göre ve bir ay aralıksız (7 gün 24 saat) çalışma sonucunda
    dış sıcaklık 0 ile 15 derece arasında değişiklik gösterdi cihaza set ettiğim değer düşük dış sıcaklıklarda 22-23 yüksek sıcaklıklarda 24-25 derece bu koşullarda 420 Kw harcamıştır bu değeri 30 bölersek günde 14 kw ,24 saate bölersek saatte 583 watt harcadığını buluruz.

parasal değeri ise

420 x 0,24 =100.8 TL

Kömür kullandığımızı varsaysak 24 saatte 1 çuval yani 25 kg tüketsek

1 Çuval=25 kg = 9 TL

9 x 30 gün = 270 TL

3 çuval tutuşturmak için tahta parçası

3 x 5 Tl = 15 TL

270 + 15 = 285 TL 1 AYLIK GİDER

Ayrıca evin boya ve is'ten kirlenen koltuk vs.... mobilya masrafı,

Yakması bir dert külünü dökmesi başka bir dert

KÖMÜR TOZUNDAN KABETTİĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ GERİ GELİR Mİ ?

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi net-speed -- 13 Mart 2009; 18:13:46 >

• evet iyi bir sonuç. yalnız merak ettiğim günde kaç saat çalışıyor. benim 2035 ortalama 10 saate 4,5KW harcıyor 22m AYDA ORTALAMA 35-40 TL gelmesi gerekiyor ,benimde net sonuç ayın 21 de belli olacak. bence senin kliman oraya fazla bile 2035 işini göre bilirmiş belki. yinede evin yapısı konumu bilinmez.evet yinede en iyisi klima
  • arkadaşlar 1 aylık kullanım sonucu zibronun tüketiği kw 155. günlük kullanım ortalama 13 saat o da 5,1 kw yapıyor. saatlik 0,397 wat . TL olarak günde 0,97 kruş. aylık 38,13 TL. iç sıcaklık 24-25*C , dış 1 ay boyunca 15-5*C , fan hızı auto , cephe güney ,dış cephe yalıtımı , çalışma sati 09-23 arası gündüz güneşinde etkisi var . odam 22m^ köşe, her iki cephe camlı .

herkeze saygılar
  • yeni elektrik faturam 110 tl geldi ortalama 25 derece sıcaklıkta kullanıyorum ortalama her sabah 9-10 da açlılıyor klimam gece 12-1 de kapatıyorum.
    fan devri genelde auto da çalışıyor.
    saygılar...
  • Arkadaşlar benim klima 7 gün 24 saat çalışıyor. Eşim doğum izninde ve sürekli evde. İzmir de de havalar soğuk ve yağışlı. Klimanın filtreleri sık sık beyazlayıp toz oluyor. Sürekli yıkayıp temizliyorum. Ne kadar yıkasamda içindeki petekler toz oldu. Ciddi temizlik gerekiyor. Nasıl temizleyebilrim? Elektrikli süpürge dokununca petekleri yamultuyor.
  • Hpesini okudum neredeyse forumun. Peki arkadaşlar benim bir kaç sorum olacak. ben 25 m2 oda için hangi model zibroyu almalıyım birde kaç para civarı bir bilgi verirseniz sevinirim .teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fagala

Hpesini okudum neredeyse forumun. Peki arkadaşlar benim bir kaç sorum olacak. ben 25 m2 oda için hangi model zibroyu almalıyım birde kaç para civarı bir bilgi verirseniz sevinirim .teşekkürler.

Antalya da soğutmanında önemli olduğunu düşünerek,Zibro Japon serisi S1550 klasik veya S1753 İnverter serisi 18 lik katogorisi ürün alın.Eğer ekonomik bir fiyat derseniz Çin üretimi S1246 da işinizi görür.Çin derken yanlış anlaşılmasın yine kalitesi ve tüketimi çok iyi üründür.En azında piyasadaki dan..lerden ço üstün cihaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pulvo47

Arkadaşlar benim klima 7 gün 24 saat çalışıyor. Eşim doğum izninde ve sürekli evde. İzmir de de havalar soğuk ve yağışlı. Klimanın filtreleri sık sık beyazlayıp toz oluyor. Sürekli yıkayıp temizliyorum. Ne kadar yıkasamda içindeki petekler toz oldu. Ciddi temizlik gerekiyor. Nasıl temizleyebilrim? Elektrikli süpürge dokununca petekleri yamultuyor.

Petekleri elektrik süpürgesi ile eğer toz fırçası tarzı aparatıda varsa yukarıdan aşagıya doğru çok fazla baskı oluşturmadan tarayarak tozu çektirebilirsiniz.Yanlız ellerinize dikkat edin aliminyum finler çok keskindir jilet gibi!!!! Fazla da detaya girmeyin başınız ağrımasın,gerisi teknik eleman işi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.