Şimdi Ara

ZİBRO DH DOSTLUK KULÜBÜ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
7
Favori
36.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klimanın iç ve dış ünitesinin temizlenmesi için piyasada PRO WASH ismi ile 10 TL satılan Aliminyum temizleyici ve parlatıcı solüsyon kullanabilirsiniz
    Kullanımı ise basit solüsyonu boş camsil kutusuna koyarak ön kapağını açtığınız klimanızın peteklerin üzerine sıkmanız yeterlidir süzülen solüsyonklimanın dreyn borusundan tahliye olacaktır.(servislerde benzer yöntem ile temizlemektedirler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi net-speed -- 22 Mart 2009; 14:50:46 >
  • Traş köpüğü gibi şişerek atığı beraberinde çıkaran madde bu mudur?
  • Arkadaşlar bende SHarp Ayap 18 Düz klima Modeli var. Isıtmakta oldugum oda 35 m2, Klima saat 17:00 den sabah 09:00'a kadar aralıksız çalışıyor. Saat 09:00 gibi kapatıp havanın durumuna göre açıyorum.

09.03.2009 ile 16.03.2009 tarihleri arasındaki elektronik sayaç kontorlümde ;

09.03.2009 --- 9528 Kw
    16.03.2009 --- 9880 Kw olarak kayıt aldım.

Evde Bir adet Sofpen, Bilgisayar, TV, buzdolabı ve 2 günde bir mutlaka çalışan çamaşır makinesi var. Pc ve TV ortalama günde 12 saat açık.
    Sizce elektrik tüketimi normal mi ? Yoksa ben mevcut klimamı satıp Zibro inverter mı alsam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i39AHiM -- 16 Mart 2009; 8:41:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimalp

Arkadaşlar bende SHarp Ayap 18 Düz klima Modeli var. Isıtmakta oldugum oda 35 m2, Klima saat 17:00 den sabah 09:00'a kadar aralıksız çalışıyor. Saat 09:00 gibi kapatıp havanın durumuna göre açıyorum.

09.03.2009 --- 9528 Kw

Evde Bir adet Sofpen, Bilgisayar, TV, buzdolabı ve 2 günde bir mutlaka çalışan çamaşır makinesi var. Pc ve TV ortalama günde 12 saat açık.
    Sizce elektrik tüketimi normal mi ? Yoksa ben mevcut klimamı satıp Zibro inverter mı alsam ?

Yanlış anlamadıysam 7 günde 352 kw harcama gibi,aylık ise 1400-1500 kw yani.Ben 90 m2 ev iki klima herşey elektrikli 1000 kw yakmıyorum.Bence hemen değiştirin siz o cihazı.

• quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimalp

Arkadaşlar bende SHarp Ayap 18 Düz klima Modeli var. Isıtmakta oldugum oda 35 m2, Klima saat 17:00 den sabah 09:00'a kadar aralıksız çalışıyor. Saat 09:00 gibi kapatıp havanın durumuna göre açıyorum.

09.03.2009 --- 9528 Kw

Yanlış anlamadıysam 7 günde 352 kw harcama gibi,aylık ise 1400-1500 kw yani.Ben 90 m2 ev iki klima herşey elektrikli 1000 kw yakmıyorum.Bence hemen değiştirin siz o cihazı.

Bu arada değer 9880 değil 9810 muş :) ama yine de çok. Bu mesajımdan sonra ( saat 09:00 ) evdeki tüm elektrikli aletleri kapatıp, Sharp klimayı 2. kademede 28 derecede 1 saat çalıştırdım 1.6 Kw yaktı. Saat 10:00 da klimayı kapatım diğer ev aletlerini açtım, 10:00 ile 15:20 saatleri arasında 2.7 kw elektrik harcamış. Birtek pc Açık değildi. Bu da 5,5 saatte 2.7 ise 1 saatte 0.490 kw yapar.

Günde 12 saat klima çalışıyor ortalama olarak ;
    12 saat x 1.6 = 19.2 kw

Ev aletleri ( Buzdolabı, TV, Sofpen ) = 24 saat x 0.490 = 11 kw yapar.

Günlük toplam = 19.2 + 11 = 30.2 kw yapar. Extradan pc- lambalar vs 10 kw eklersek 40 kw harcar günde...

bu değerlerden çok daha düşük olan bir klima varsa önderirseniz hemen alacagım. bunuda yatak odasına taktırırım :) 35 m2 odayı ısıtmada kullanacagım yalıtımlı binada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i39AHiM -- 16 Mart 2009; 15:56:54 >

• Zibro S 1753 cihaz size yeterli olur.10 saat sürekli açık kalırsa ortalamada 1 kw lara kadar düşebilir tüketim.
  • quote:

Zibro S 1753 cihaz size yeterli olur.10 saat sürekli açık kalırsa ortalamada 1 kw lara kadar düşebilir tüketim.

Eğer o kadar az yakıyorsa hemen alırım. İnternet üzerinden alabileceğim yer var mı ?
  • Bu arada 3 lü tarifeye geçeceğim. Gece kullanıyorum genelde klimayı ve gece 90 krş a geliyor kw. 22:00 ile sabah 06:00 arasında 8x90 = 560 krş yakar bu klima. Süper bir değer çıkıyor ortaya.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bende geçen sene bu zamanlar Zibro S 2041 Modeli Klima aldım. Yaklaşık 4 aydır sabah saat 11:00 ve akşam 24:00 arası sürekli 2. kademede çalışıyor. İç sıcaklık sürekli 25 derecede. 20 m2 oda.

Kasım fatura : 46 ytl
    Aralık Fatura: 86 ytl
    Ocak Fatura: 101 ytl
    Şubat Fatura: 89 Ytl

Aylık bazda ortalama 45 - 50 tl gibi bir tüketimi var. Bu da ne kadar verimli olduğunu gösteriyor. Sadece dış sıcaklık 2 derecenin altında iken ıstmada sorun çıkardı. Bu problemi de göstergedeki sıcaklığı 28 dereceye alarak çözdük.
    Ayrıca soğutmada da performansı oldukça yüksek bir klıma.

Saygılar,
  • Verilerinle bilgilendirdiğin için teşekürler.Senide kulübe üye yaptım.Aslında geç bile kaldık.Ayrıca bu arkadaşın kullandığı ev ile ilgili bir açıklamada yapmak lazım,çatı kat ve 2 taraf dış cephe,yani en zor şartlarda bir bina .Kendiside teyit edecektir zaten.Toplam Tüketimi aylık ortalama 50 Tl bile desek İzmirde kış ençok 5 ay bile sürmez 250 TL yapar.Ki bu tüketim çokçok iyi.!!!!

quote:

Orjinalden alıntı: baristutmaz

Merhaba Arkadaşlar,

Bende geçen sene bu zamanlar Zibro S 2041 Modeli Klima aldım. Yaklaşık 4 aydır sabah saat 11:00 ve akşam 24:00 arası sürekli 2. kademede çalışıyor. İç sıcaklık sürekli 25 derecede. 20 m2 oda.

Aylık bazda ortalama 45 - 50 tl gibi bir tüketimi var. Bu da ne kadar verimli olduğunu gösteriyor. Sadece dış sıcaklık 2 derecenin altında iken ıstmada sorun çıkardı. Bu problemi de göstergedeki sıcaklığı 28 dereceye alarak çözdük.

Saygılar,

• quote:

Verilerinle bilgilendirdiğin için teşekürler.Senide kulübe üye yaptım.Aslında geç bile kaldık.Ayrıca bu arkadaşın kullandığı ev ile ilgili bir açıklamada yapmak lazım,çatı kat ve 2 taraf dış cephe,yani en zor şartlarda bir bina .Kendiside teyit edecektir zaten.Toplam Tüketimi aylık ortalama 50 Tl bile desek İzmirde kış ençok 5 ay bile sürmez 250 TL yapar.Ki bu tüketim çokçok iyi.!!!!

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Saygılar,

Yukarıda ki evim ile ilgili verilen bilgiler doğrudur. Ayrıca evimiz ön cepheden tamamen açık olup sürekli rüzgar alıyor. Buna rağmen ısınmada problem yaşamadık. Orta katda kardeşimde Samui 18000 Btu düz klima var ama max. çalışmada bile oda sıcaklığı benim oda sıcaklığıma yaklaşamıyor. Ayrıca elektrik faturası olarak neredeyse 2 katı fazla ödemek zorunda kalıyor.

Saygılar,

• sevgili m birol kardeşim size sormak istediğim şudur barış arkadaşımızın s2041 y.performans klimasının soğutma 12500 btu---ısıtma btu su 18000 den başlıyor. ve arkadaşımız bu klimayı 20 m2 odada 25 derecede kullanıyor normalde buraya 12000 btu soğutma 14000 btu ısıtma değerli klimada takılabilirdi nominal değerlerle...evet konum olarak dezavantajlı bir ev ama hiç birimizin evide birbirinden düzgün değil sonuçta . bende şahsen en üst katta ve kuzey cephede oturuyorum. şimdi bu arkadaşımız için bu klima. konumuna göre tam oturmuş . ve çok güzel bir fırsat oldu bu benim sorum için. ama parantez (( daha önce DOMİNİC arkadaşıda uyarmıştım sizide uyarmış olim.. sizde pvg firmasını uyarın teknik değerlerde maximum değerleri sizin firmada yazmış.. bu konuya bir el atın)) şimdi devam edim soruma yazın bir girayhan1 hocamız vardı biliyorsunuz.. diğer topiktede belirttim bu yazıyı yazacağımı ve orayıda büyük harfle yazdım. barış arkadaşımızın kullanım değerleri oldukça iyi . hatta süper.. ben şahsen düz 9000 klimayla 110 -120 arası ödeme yaptım maşaallah bu kışta uzun sürdü . tabi bidoluda sağda solda kabloları dolaşan elektrikli sobalarda var ayrı mesele.. AMA SADEDE GELİRSEK GİRAYHAN 1 HOCAMIZIN DEDİĞİ GİBİ BÜYÜK KLİMA KENDİNİ MAKSİMUMA ALIP DAHAMI AZ YAKIYOR İŞTE BİKEZ DAHA AÇTIM BU KONUYU . BİR UZMAN OLARAK SİZDEN CEVAP BEKLİYORUM.. DİĞER ARKADAŞLARDA CEVAP VEREBİLİRLER TABİ.. AMA SİZDE DEMEYİNKİ KLİMANIN ÜSTÜNLÜĞÜ... ZATEN DİYECEĞİNİZİ SANMAM OLDUKÇA AÇIKSINIZ BU KONUDA BENDE GÖRÜYORUM COP ORANLARININ SÜPER OLDUĞUNU.
    Y SAĞLAMIN KLİMASI BİLE NAL TOPLAR BUNUN YANINDA :)) KIZICAK GENE :))

quote:

Verilerinle bilgilendirdiğin için teşekürler.Senide kulübe üye yaptım.Aslında geç bile kaldık.Ayrıca bu arkadaşın kullandığı ev ile ilgili bir açıklamada yapmak lazım,çatı kat ve 2 taraf dış cephe,yani en zor şartlarda bir bina .Kendiside teyit edecektir zaten.Toplam Tüketimi aylık ortalama 50 Tl bile desek İzmirde kış ençok 5 ay bile sürmez 250 TL yapar.Ki bu tüketim çokçok iyi.!!!!

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Saygılar,

• Sevgili hilmi-c arkadaşım barıstutmaz arkadaşımızın evine bizim ilk önerimiz aslında 2035 idi.Bence de yeterdi.Ama şuda gerçek ki evin konumu gerçekten riskli.barıs arkadaşımız kendiside önceden iyi bir araştırma yaptığını için ve gerçekten bilgili olduğu için bir üst seriyi istedi.İyide oldu.Cihaz bu alan ve şartlar için de çok büyük değil.2041 cihazın soğutma degeri 12500 btü,ısıtmada 17 100 btü,nominal kapasite.İzmir için 12500 btü nominal fazla diyemeyiz.Birde cihaz max.alarak daha az yakar demek yanlış.Hatta cihaz kısa sürede ısıtıp,kendini nominal degerin altına bile inince COP 4,52 lerden 5lere bile çıkarki buda daha az yakar demektir.Birde Zibro kataloğlarda alt ve üst değerleri verdiği gibi,nominal degerleride veriyor ve 2041 ısıtmadaki nominal değeri 5 kw,yani 17100 btü dür.Bu serinin özelliği zaten yüksek performans hem kapasite hemde cop yüksektir.

Bu demek şuda değildir,bu alana 2053 takarsak daha az yakar,buda olmaz çünkü konfor kaçar.Birde 2041 serisi ara bir model ve COP değeri çokmükemmel bu kapasite için.

• sevgili arkadaşım mbirol . zaten benim sorularımı inşaa ediş şeklim ısıtma üstüne . soğutma 12500 btusu fazla demedim .ısıtma btu su fazla dedim.. bir başka hesaptan s2035 klimanız zaten soğutma btu değeri 2.93 kw10000 de bir cihaz . ısıtmasıysa 13200 btu değerinde . bu klima her durumda soğutmada zorlanırdı 20 m2 için veya 9000 btudan sadece 1000 btu yüksekliğiyle belki sınırda kurtarırdı... ama konu olarak ben ısıtmayı baz aldım. demek istediğimse başka marka 12000btu yani 35 sınıfı klimalar için demiştim. bu sınıftaki klimaların ısıtma değerleri genelde 14000 btu oluyor. sizde hemen yaklaşık düşünmüşsünüz. normal 35 lik cihaz .. nasıl olsa 22m2 kareye kadar 12000 btu soğutmada kurtarıyor gerçeğinin ben demiyimde klimacılar diyor diyim. sonuçta meslek erbabı sizlersiniz. bu klimanın ısıtma btu nominali de 14000 den başlıycağı için buraya yeterli olurdu... cihaz herhalukarda tam seçilmiş .. (aynı eski asya fujitsular gibi ısıtma olayındaki btu değerleri yüksek bide artısı var cop uda yüksek) ama benim konumun bağlantısı başka mbirol kardeşim.

şimdi demişsiniz kısarak cihaz tasarruf yapmaz gene yanlış anlattım veya anlaşıldı.. aynen sizin yanlış anladığınız duruma karşı yaptığınız açıklamayı paranteze alıyorum. (Hatta cihaz kısa sürede ısıtıp,kendini nominal degerin altına bile inince COP 4,52 lerden 5lere bile çıkarki buda daha az yakar demektir.Birde Zibro kataloğlarda alt ve üst değerleri verdiği gibi,nominal degerleride veriyor ve 2041 ısıtmadaki nominal değeri 5) buradan hareket edersek benim demek istediğimde büyük btu cihaz kendini kısar demek istemiştim . kısa sürede ortamı ısıtıp tasarrufa geçer . söylemine denk bu yazınızda hem fikirmiyiz . hem fikirsek şunu sormak istiyorum. BÜYÜK BTU KONFORU bozarsa
    şuan konuştuğumuz klima bazı şartlara göre bir boy büyük seçilmiş ve başarı sağlamış bunu 2 boy büyük seçsek nekadar konforumuz bozulur. konuyu elimden geldiğince anlayıp öğrenmeye çalışarak soruyorum . tutupta benim cihazım 28 derecede çalıştı ayda 35 tl tüketti demiyorum cop değeri bu klimaya göre daha düşük olan klimalara göre üstelik daha soğuk iklimde.. çalıştıranlar gibi sormuyorum. BURDA GİRAYHAN1 HOCADA KATILMIŞ OLSA FAYDALI OLACAĞINI SANIYORUM.

m birol kardeşim yanlız şunuda eklemek istiyorum . nominal kapasite detaylarınızı göremedim baktım bugün ama bir yardımcı olursanız arayacağım sayfayı . çünkü broşürlere bakma şansımız yok olması gerekende internette olmalı . zira bir fransız sitesini açtımmı bakıyorum direkt nominal değerler girilmişken buradaki firmalarsa hala maximum değerlerle işi götürmeye çalışıyorlar.. belki ben göremedim zaten sizinde bu konuya rıza göstermeyeceğinizi bildiğim için soruyorum selamlar .

quote:

Sevgili hilmi-c arkadaşım barıstutmaz arkadaşımızın evine bizim ilk önerimiz aslında 2035 idi.Bence de yeterdi.Ama şuda gerçek ki evin konumu gerçekten riskli.barıs arkadaşımız kendiside önceden iyi bir araştırma yaptığını için ve gerçekten bilgili olduğu için bir üst seriyi istedi.İyide oldu.Cihaz bu alan ve şartlar için de çok büyük değil.2041 cihazın soğutma degeri 12500 btü,ısıtmada 17 100 btü,nominal kapasite.İzmir için 12500 btü nominal fazla diyemeyiz.Birde cihaz max.alarak daha az yakar demek yanlış.Hatta cihaz kısa sürede ısıtıp,kendini nominal degerin altına bile inince COP 4,52 lerden 5lere bile çıkarki buda daha az yakar demektir.Birde Zibro kataloğlarda alt ve üst değerleri verdiği gibi,nominal degerleride veriyor ve 2041 ısıtmadaki nominal değeri 5 kw,yani 17100 btü dür.Bu serinin özelliği zaten yüksek performans hem kapasite hemde cop yüksektir.

Bu demek şuda değildir,bu alana 2053 takarsak daha az yakar,buda olmaz çünkü konfor kaçar.Birde 2041 serisi ara bir model ve COP değeri çokmükemmel bu kapasite için.

• quote:

Sevgili hilmi-c arkadaşım barıstutmaz arkadaşımızın evine bizim ilk önerimiz aslında 2035 idi.Bence de yeterdi.Ama şuda gerçek ki evin konumu gerçekten riskli.barıs arkadaşımız kendiside önceden iyi bir araştırma yaptığını için ve gerçekten bilgili olduğu için bir üst seriyi istedi.İyide oldu.Cihaz bu alan ve şartlar için de çok büyük değil.2041 cihazın soğutma degeri 12500 btü,ısıtmada 17 100 btü,nominal kapasite.İzmir için 12500 btü nominal fazla diyemeyiz.Birde cihaz max.alarak daha az yakar demek yanlış.Hatta cihaz kısa sürede ısıtıp,kendini nominal degerin altına bile inince COP 4,52 lerden 5lere bile çıkarki buda daha az yakar demektir.Birde Zibro kataloğlarda alt ve üst değerleri verdiği gibi,nominal degerleride veriyor ve 2041 ısıtmadaki nominal değeri 5 kw,yani 17100 btü dür.Bu serinin özelliği zaten yüksek performans hem kapasite hemde cop yüksektir.

MERHABA,

Öncelikle mbirol arkadaşıma teşekkür ederim. Benim için önemli olan soğutmadan ziyade ısıtmaydı. Öncelikli olarak performans ve tüketim açısından S 2035 modelini seçmiştim ama evin konumu nedeni ile 'sorun yaşayabilir miyim' düşüncesi ile üst model olan S 2041 i tercih ettim. Mbirol arkadaşımız bu konuda çok yardımcı oldu sağolsun.
    Ben klima almadan önce tüm markaların fiyat, teknik özelliklerini karşılaştırdım ve en yüksek ısıtma kapasitesinin ve eer, cop değerlerinin bu klimada olduğunu gördüm. Fiyatıda diğerlerine göre çok uygundu. Orjinal japon malı olmasından dolayı da tereddüt etmeden aldım.
    Şu an bütün bir kış hiç sorun yaşamadık. Hava çok soğuk olduğu günlerde dahi ısıtmada sorun çıkarmadı. Bütün gün çalışmasına rağmen faturada bizi üzmedi. Ayrıca çok sessiz çalışıyor. Maximumda çalışdığında diğer klimalara göre çok yüksek bir hava akımı var. Bu da odanın çabucak ısınmasını sağlıyor. 1. kademde çok sessiz olarak sıcaklığı muhafaza edebiliyor. Ben rahatlık açısından 2. kademede genelde tutuyorum.
    Komşularıma ve arkadaşlarıma Maximum konumda ve 30 dereceye alıpda performansını gösterdim ve şok oldular. Isıtmada diğer klimalar ile kıyaslanmayacak bir sıcaklığı var. Zaten marka olarak Gaz sobalarından dolayı ısıtmaya daha çok önem vermiş bir firma...

• Sevgili hilmi-c arkadaşım şu konuda hemfikiriz cihazın seçimi yapılırken nominal değerleri almak kesinlikle şart.Büyük cihaz daha az yakar konusuna gelince,ne kadar büyük olursa acaba diye sormak lazım.Siz 20 m2 lik alana diyelimki 2053 yüksek performans taktınız öncelikle şunu söyleyelim cihaz büyüdükçe COP düşüyor,2053 COP 3,88 öncelikle ilk kayıp başladı.Gelelim konfora 18 lik nominal makina ilk çalıştırdığınız da ortam soğuk olduğu için üst devirlere çıkacaktır,fizik kuralı olarak ısınan hava yukarıya çıkacağı için vede klima yukarıda olduğundan dolayı sanki içerisi ısınmış gibi kendini kısacaktır.Buradaki konforsuzluk ise ayaklarınız üşür ,kafanız terler.Siz cihaz kısmasın diye 24 de kullanacagınız cihazı 28-29 derecelere alırsanızda şler iyice karışır.

Yani büyük cihaz derken 2-3 bin btü olabilir ama daha fazlasına da hayır derim.
  • Zibro bölümü ile çok fazla ilgisi yok ama bir soru da ben sormak istiyorum mümkünse mbirol arkadaşım. Arçelik-Beko servisi benim arkadaşım. Ona 22 m2 ve 14 m2 oda için kaç btu klima almalıyım diye sorduğumda 22 m2 için 18000 btu, 14 m2 için 12000 btu klima almalısın dedi. Kafam da iyice karıştı. Oysa ki gerek burada yaptığım araştırmalar, gerek sağolsun Hilmi Abi' ye sorduğum sorularda hep 12000 btu klima (22 m2 için) aldım. Arkadaşın açıklaması klima büyük olursa ortamı daha çabuk ısıtacağından dolayı daha az elektrik harcayacağı yönünde. Bu gerçekten doğrumu. Yoksa kendisi Arçelik klimayı baz aldığı için mi böyle konuşuyor. Ayrıca sizin tavsiyeniz nedir bu iki oda için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratekdi

Zibro bölümü ile çok fazla ilgisi yok ama bir soru da ben sormak istiyorum mümkünse mbirol arkadaşım. Arçelik-Beko servisi benim arkadaşım. Ona 22 m2 ve 14 m2 oda için kaç btu klima almalıyım diye sorduğumda 22 m2 için 18000 btu, 14 m2 için 12000 btu klima almalısın dedi. Kafam da iyice karıştı. Oysa ki gerek burada yaptığım araştırmalar, gerek sağolsun Hilmi Abi' ye sorduğum sorularda hep 12000 btu klima (22 m2 için) aldım. Arkadaşın açıklaması klima büyük olursa ortamı daha çabuk ısıtacağından dolayı daha az elektrik harcayacağı yönünde. Bu gerçekten doğrumu. Yoksa kendisi Arçelik klimayı baz aldığı için mi böyle konuşuyor. Ayrıca sizin tavsiyeniz nedir bu iki oda için.

Arçelik klimayı baz alarak bir yorumda bulunamam.Ama şunu söyleyelim ki eger 22 m2 lik alanınız çok riskli değilse yani çatı kat,çift cepe dışarı bakan ,kuzey yönü gibi böyle bir alan için 12 lik serilerde yani 3,5 kw lık inverter seriler idealdir.Yanlız Zibro için yukarıda bahsettiğimiz 2041 olan ara modelide tercih edebilirsiniz ,Mit. Elect. te yeni serisinde 41 serisi yani 4,1 kw lık makinalar getirmeye başlayacak.Özellikle bizim Türk aile yapısı evlerimizde salonlar ortalamada 25 m2,biz bu sınırlarda genelde bir ikilemde kalıyoruz ''acaba 12 lik mi,yoksa 18 lik mi alsam''diye.İşte bence bu işin tam çözümü 41 serisi ürünler,aynı kapasite ürün Daikin nın URURU SARARa sındada var. Ben ce 20 ile 25 m2 ler arasında bir yer için en ideal kapasite 4,1 kw serileri.

Şunu da yazmamda fayda var,ben kendi evimde 24 m2 kuzey,çift çephe arakat salonumda 2035 kullanıyorum 2 kışı çıkardım İzmir de vede hiçbir sıkıntım yok.Tabi şunuda yapmıyorum,cihazı eve gelince açağımda ısıtsın dersem 1-2 saat sıkıntı olabilir,soğuk bir evi ısıtmak zaman alır.Ben saat 20:00 da eve geliyorum,ama cihaz 18:00 da timer ayarında 21 derecede çalışmaya başlıyor,eve gelince salon ısınmış oluyor.Yanlız şunuda çok yaşadıkkı bir çok kişi bu bilinçle cihaz kullanmıyor,egerki bu m2 deki yere bu 2035 seri ürünü takacaksanız çok bilinçli kullanmanız lazım.Genel olarak anlatamadığımızdan bu sistemi bir üst modeli vermeyi dah uygun görüyoruz.

• quote:

Zibro 2035 ten Bir tüketim testi sonucu daha!!!

22 kasım 2008 Saat 16:00 Sayaç sıfırlandı.

Kullanım zamanları

22 Kasım 16:00- 01:00 = 9 saat
    23 Kasım 08:30- 00:30 = 16 saat
    24 kasım 19:30- 00:30 = 5 saat
    25 Kasım 19:30- 0030 = 5 saat
    26 Kasım 08:30- 00:30 = 16 saat
    27 Kasım 08:30- 00:30 = 16 saat
    28 Kasım 19:30- 00:30 = 5 saat
    29 Kasım 08:30- 00:30 = 16 saat
    30 Kasım 08:30- 00:30 = 16 saat

Toplam 88 saat 22-23 derece ayarlı çalışma karşılığında sadece

25 KW tüketmiştir.

25 kw X 0,22 YTL = 5,5 YTL

Bu veriler İzmir deki iklim şartlarında 24 m2 kuzey cepheli ortam için,Dış hava sıcaklıgı Gece 10-12 derece gündüz 14- 20 derece aralığındaki verilerdir.

Arkadaşlar 22.11.2008 den bugüne kadar yani 30.03.2009 kadar ZİBRO S 2035 toplam tüketimi 533 KW saattır. Kullanım aralıgı Hafta içi akşam 18:00- 00:30 ,Cumartesi-Pazar 08:30-00:30 saatleri min olark kullanılmıştır. İzmir hava şartlarında bir kışlık max. gider bundan fazla olacağını sanmıyorum. 533 kw lık tüketimin bedeli ise sadece ;
    533 kw X 0,25 TL = 133,25 TL dir.
    KDV ve diğer tüm vergiler dahildir.
    Dikkatt!
    Bu ölçüm tamamen sadece bu cihaza bağlı bir elektrik sayacıyla yapılmıştır.Tahmini tüketim değildir.

Taktir Tüketicinin!!!!

• mbirol arkadaşım teşekkürler evet nominal konusunda hemfikiriz. ama bir şartla zibro ana firmaya bi el atın tekrar :)) veya bir belge buldum bu belgenin linki pvg zibro sitesinde varmı ben bulamadım zibroda.. aynen sizin firma sayfanızdan buldum.http://www.eskortltd.com/zibroteknikrekli.jpg/zibroteknikrekli-full;init:.jpg
    siz kendiniz yapmışsınız ve kesin broşürden fotoğraflamışsınız . sizin yaptığınızı zibro niçin yapmıyor ona taktım. sonuçta herkez netten doğru bilgi almak ister. bana yazanlarda görsünler size nasıl yazdığımı. kimsenin ismini açıklamak istemiyorum . gerekirse onuda yaparım mbirol kardeşim sende diğer yazdığım yazıyı okursunhttp://forum.donanimhaber.com/m_30552845/tm.htm bu yazıyıda yazmam kendi inandığıma olan saygımdır. kimsenin demesiyle iş yapmıyorum . daha eski yazılarımıda görebilirsiniz.. ey bana mail atan arkadaş. sende buralara yaz herkez faydalansın.
    mbirol arkadaşım şu acaba konusundada anlaştık ok dir evet 1 boy büyük klima herzaman iyidir çünkü yalıtım durumumuzda var bu konunun içinde .. aslında almak istediğimde buydu . bir boy derken makinenin durumuna göre 3000 ile 6000 arasında değişen. bu durum ortamı oldukça rölantiye alır diye düşünüyorum..

quote:

Sevgili hilmi-c arkadaşım şu konuda hemfikiriz cihazın seçimi yapılırken nominal değerleri almak kesinlikle şart.Büyük cihaz daha az yakar konusuna gelince,ne kadar büyük olursa acaba diye sormak lazım.Siz 20 m2 lik alana diyelimki 2053 yüksek performans taktınız öncelikle şunu söyleyelim cihaz büyüdükçe COP düşüyor,2053 COP 3,88 öncelikle ilk kayıp başladı.Gelelim konfora 18 lik nominal makina ilk çalıştırdığınız da ortam soğuk olduğu için üst devirlere çıkacaktır,fizik kuralı olarak ısınan hava yukarıya çıkacağı için vede klima yukarıda olduğundan dolayı sanki içerisi ısınmış gibi kendini kısacaktır.Buradaki konforsuzluk ise ayaklarınız üşür ,kafanız terler.Siz cihaz kısmasın diye 24 de kullanacagınız cihazı 28-29 derecelere alırsanızda şler iyice karışır.

Yani büyük cihaz derken 2-3 bin btü olabilir ama daha fazlasına da hayır derim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.