Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://androidtvbox.eu/zidoo-x9s-supports-3d-playback-new-info/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz detayları , yeri geldiğinde firma yetkilileri kendi forum sayfalarında paylaşıyor zaten.

Sizin okuduğunuz sayfaları da bu forumdan kopyalıyor yayınlayan siteler.

Eğer ki Zidoo X9S'i hakkındaki yorumları takip etmek isterseniz aşağıdaki linkten zaman zaman kontrol edebilirsiniz.

http://forum.zidoo.tv/index.php?forums/zidoo-x9s.23/
  • Zidoo forumuna Nerdesin x9s diye post kastırdıydım biri dalga geçmiş Çindeyim diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Temmuz 2016; 14:51:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Okudum bugün...

Yalnız şu da var : RTD1295 chipsetli yeni cihazlar başka bir firma tarafından da piyasaya sürülmedi henüz.İlk piyasaya sürecek olan firma Zidoo olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş biraz konu dışı ama, sizin cihazda youtube uygulamadan 1080p 60fps video izlene biliyormu, 1080p 60fps gerçek youtube videolarda 480p den yukarı çıkmıyor Tronsmart Vega S95 talos

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    Zidoo X6Pro kullanan birisi olarak ; Youtube'ta 1080p 60fps videoların sorunsuz açıldığını ve takılmadan oynadığını söyleyebilirim.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce sıkıntı ne olabilir, ayarlar ile ilgili değil gibi, S905 lerde bi sıkıntı acaba , 60 fps olan bütün videolar 480p den yukarı çıkmıyor, kendi web browser da aynı şekilde, tek bu sebepten satmayı düşünüyorum

Bende yüklü olan Youtube versiyonu " Sürüm : 11.23.56 " gözüküyor ve sorun yok.

Bu sürümü bulup yükleyin ve öyle deneyin.

Eğer ki sıkıntı devam ediyorsa sizin cihazınızla ilgili bir sıkıntı olduğu netleşmiş olur en azından.
    merhaba bende de benzer sorun var cihaz x9 ve youtube da 720 p üzerini geçen haftaya kadar izlerken veri temizliği yaptıktan sonra 1080 izleyemedim acaba sorun yazılımsal mı anlayamadım bilen var sa bana da yardımcı olabilir mi saygılar
  • Zidoo X9S'in altyazı menüsünden yeni fotoğraflar paylaşıldı bugün...

X9S'teki altyazı menüsüne baktığımızda ; Zidoo X6Pro'dan aşina olduğumuz altyazı menüsüne çok benzediğini görüyoruz .

Ne gibi benzerlikler var dersek ; mesela oynayan medyaya ait uygun altyazıyı bulup indirme özelliğine sahip olduğunu , altyazıların konumunu , rengini ve farklı dillerdeki altyazı karakterlerini seçebildiğimizi ( ama henüz Türkçe altyazı karakterlerinin olup olmadığı konusunda bir bilgiye sahip değilim , forum sayfasındaki konu başlığında sordum bu akşam ) , oynattığımız video dosyaları için USB HDD'ten yada USB Bellekten veya Flash bellekteki bir konumdan harici altyazıyı seçip oynatabildiğimizi falan söyleyebiliriz.

Cihazın piyasaya ne zaman sürüleceği ile ilgili bir bilgi yine verilmemiş ama öğrenmek için tekrar sordum forumda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 15 Temmuz 2016; 0:13:10 >

• Zidoo firması ile Zidoo X9 döneminden başlayan ve özellikle Zidoo X9'un arayüzünü Türkçeleştirme süresince hızlanan bir mail trafiğimiz var.Bu mail trafiği hâlâ devam ediyor ve bazen onlar birşeyler soruyor , bazen ben birşeyler yazıyorum.Bu yazışmalarda da , zamanı geliyor övgüler yağdırıyorum , zamanı geliyor lafımı esirgemiyor ve basıyorum fırçayı.

Ama özellikle bir konuda firmaya en başından beri hep aynı şeyleri yazıyorum. O da şu : " Bir cihaz modelini piyasaya sürmeden yazılımı elle tutulur hale getirin ve kullanıcılar için önem arzeden eksikliklerle çıkarmayın cihazı " .

Örnek verecek olursak ; mesela benim gibi kişiler için bu konuda en önemli kriter dahili medya oynatıcının Türkçe altyazı desteği ile gelmesi.Çünkü işin en başında yani piyasaya sürülürken cihazda Türkçe karakter desteği olmazsa yazılımla güncelleme süreci aylarca sürebiliyor.Bu gibi durumda da Türkçe karakter desteği için mecburen KODI'ye mahkum oluyoruz.Oysa ben Zidoo'nun dahili medya oynatıcısını daha beğeniyorum.Gerek görüntü kalitesi , gerek altyazı menüsü , gerekse kullanım rahatlığı v.s. açısından KODI'den daha başarılı bence.

Haliyle Türkçe altyazı desteği en başından önem kazanıyor benim gibi kişiler için.Bu yüzden her fırsatta bastırdım firmaya.

Son olarak daha şimdiden donanım özellikleri ile ses getiren ve kısa bir süre içerisinde piyasaya sürülecek olan Zidoo X9S için ; " Türkiye'deki kullanıcılar için dahili medya oynatıcının en başta Türkçe altyazı desteği ile gelmesi çok önemli.Bu konuya özellikle dikkat edin." diye yazmış ve maillerimde sık sık dile getirmiştim bu detayı.

Firma yetkilisi de " Türkiye bizim için önemli bir pazar ve biz Türkiye'deki kullanıcıları önemsiyoruz " diye cevap vermişti.

Artık net olarak söyleyebilirim ki firma Zidoo X9S'te bu çağrıma kulak vermiş gözüküyor.

Dün firmaya ait forum sayfasından " Zidoo X9S'te Türkçe karakter desteği olacak mı " diye sorduğum soruya firma yetkilisi " Evet , Zidoo X9S Türkçe karakterleri destekliyor " diye yanıt vermiş ve örnek olarak Avatar filminden Türkçe karakter desteğine sahip altyazılı iki sahneyi paylaşmış.

Malı görmeden peşin konuşmayı seven biri değilim ama yine de Zidoo X9S için çok iyi bir gelişme diyebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 15 Temmuz 2016; 17:32:16 >

• Gözümle görmeden inanmam diyordum ki, gördüm inandım ama encoding sayfasında Turkish yok.

• Lan bu iso olmasın orada zaten altyazı pgs

Encoding sayfasının resmini görmeden satın almayak kanka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 15 Temmuz 2016; 21:30:16 >
  • Mkv içine gömülü altyazı da olabilir. Gömülü derken açılıp kapatılabilen altyazılardan bahsediyorum. Hangi cihazdı hatırlamıyorum ama böyle altyazı olunca sorunsuz gösteriyor, harici ise gösteremiyordu. Eweat de olabilir emin değilim. Turkish encoding olmadan Türkçe altyazı mümkün değil. UTF8 falan da hikaye...

• Yok baba benim ömrüm sökülmüş pioneerda utf 8 yapmaktan daha bedava verseler almam

• Arkadaşlar ,

Zidoo'yu sizden daha iyi tanıyorum , merak etmeyin...

Ama öncelikle bir üstteki mesajımda eklediğim resimdeki Encoding ekranı sizi olumsuz anlamda yanıltmasın. Çünkü bu görüntü altyazı menüsünü ilk açışta ekrana gelen görüntü.Ayar yapmaya kalkınca alt tarafta farklı kodekler gelebilir karşımıza.

Nerden biliyorsun derseniz X6Pro'dan biliyorum.Çünkü X6Pro'da da altyazı menüsüne ilk baktığımızda sırasıyla ; CENTRAL EUROPE - GREEK - CYRILLIC - AUTO - UTF-8 - GBK -BIG5 olarak gözüküyor kodekler ama aşağıya indikçe WESTERN ve onun altında da TURKISH 8859'u görüyoruz artık. Dolayısıyla bu görüntüye göre yorum yapıp Turkish kodekler yoktur diyemeyiz.

Oynatılan video dosyası ISO olabilir mi ? Olabilir , hiç şaşırmam !

Neden derseniz ilk başlarda ben " Altyazılardaki karakterler problemli " diye firmaya yazdığımda " Bizde problem yok " deyip üstelik birde resim paylaşmışlardı.Ulen keçiler altyazı formatını UTF-8 yapınca bende de sorun olmuyordu ki..

Özetle sizin duyduğunuz şüpheyi bende duyuyorum tabii ki ve ikna olmak adına Encoding ekranından detaylı bir fotoğrafı zaten isteyeceğim.

Eğer detaylı bir fotoğraf gönderirlerse ve altyazı menüsüne Turkish 8859 gibi bir kodek satırını eklediklerini görürsek oldu bu iş diyebiliriz.

Neyse daha detaylı bir fotoğraf isteyelim bakalım ne cevap verecekler ?

• Tam da tahmin ettiğim gibi.

Yazıştığım başka bir firma yetkilisi daha yeni mesajımı göndermeden benim önceki mesajımı EK'e koyarak tamda istediğimiz bir fotoğraf ile cevap vermiş bana.

Evet.

Şu dakikadan itibaren Zidoo X9'S'in daha piyasaya sürülürken Türkçe altyazı desteği ile geleceğini net olarak söyleyebiliyoruz artık.

Hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 16 Temmuz 2016; 19:09:41 >

• Lan ülke elden gidiyor sen zidoonun altyazısının derdindesin

• Ulen dünkü mesajını yazdığın saatlerde tanklar caddelerde cirit atmıyordu sanki...😁

• Altyazı kalitesi de bana iyi gibi geldi inşallah 1195teki gibi olmaz zidooya yakışır keskin bir altyazı görürüz

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.