Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tavsiyeler için teşekkürler.Ama benim olayım , sadece aradığım cihazı bulup bu işi sonlandırmak değil.

Ben bu işlerden , daha doğrusu farklı farklı cihazlar görüp kullanmaktan , yazılımları ile uğraşmaktan v.s. keyif alıyorum.

Yoksa ben ; yaklaşık 1 yıldır kullandığım Zidoo X9'dan zaten çok memnundum ama elimdeki cihaz fazlalığından dolayı satmak zorunda kaldım.

Dolayısıyla çok beğendiğim bir cihaza sahip olsam bile , bendeki bu hobi devam edecek.

Mesela yakın bir dönemde Zidoo X9S'e geçeceğim kısmetse ve elimdeki Zidoo X6Pro'yu da satacağım.Ve bu döngü böyle devam edecek bende...
  • Benin x6 da gecen hafta elime ulasti. Dun gece nba league pass ile mac izlemeyi denedim, nba'in kendi programiyla izleyemedim ama. Bu sorunu nasil cozebilirim. Video hic acilmadi bile, bir oynatici mi yuklemek lazim acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodi'de film ve dizi izleme ile alakalı eklentileri yükleyen biri olmadığım için benim yanıt vermem zor.Kullanan arkadaşlar varsa ancak onlar yanıt verebilir bu soruya.

• Zidoo firmasından bir yazılım haberi geldi ve nerdeyse 40 gün süren uzun bir bekleyişin ardından Zidoo X6Pro modeli için güncel v1.0.38 yazılımını yayınladı firma.

En baştan yazayım : Dahili medya oynatıcısındaki Türkçe karakter sıkıntısı konusunda hiçbir gelişme yok ne yazık ki , sorun devam ediyor.

Firma yazılımdaki güncellemelerini daha çok stabilite konusuna ayırmış gözüküyor.

Mesela kendisinin cihazlarında ZDMC adını verdiği KODI uygulamasında cihazında kullandığı Rockchip seti için yazılım iyileştirmeleri yapmış ve KODI sürümünü 16.1'e yükseltmiş , ses'te karşılaşılan senkronizasyon sıkıntılarını gidermiş , Google Play Store'a girişteki hatayı düzeltmiş , Zidoo Theatre'da birtakım düzeltmeler yapmış , dahili medya oynatıcısında 3D dosyalarla ilgili otomatik kare hızı özelliğini getirmiş v.s

Son olarak firma forum sayfasında yaptığı açıklamada ; 1 hafta gibi bir sürede yazılımın kullanıma açık olacağını ve kullanıcılardan gelen bildirimlerin olumlu olması halinde OTA'dan güncellemeye açacaklarını belirtmiş.

İşte bu yazılımdaki güncelleme detayları :

Model : ZIDOO_X6 Pro

Version : v1.0.38

ChangeLog :

1 - Fixed the login issue(Google Play store).
    2 - Rewrote the ZDMC's codec for Rockchip chipset by using a new method for passthrough. update to 16.1,use the new audio API IEC61937,Fixed the issue of audio out of sync
    3 - Fixed the undetectable of sdcard sometimes.
    4 - Adjusted and optimized some system permissions.
    5 - Adjusted operation of adding device directory in ZIDOO Theater ,optimized scan mode to improve the matching accuracy.
    6 - Solved the problem that ZIDOO Theater occasionally force stop.
    7 - Solved MediaCenter occasionally "Unknown err" error result in failue of access the appropriate directory.
    8 - Added the Zidoo Helper apk,you can search for useful userguide and tutorials in it.
    9 - Optimized auto frame rate switching for 3d videos on VideoPlayer.
    10 - Optimized compatibility of some third-party video applications.

Arzu eden arkadaşlar aşağıdaki linkten yazılımı yükleyip deneyebilirler...

http://www.mediafire.com/download/3b6ei8b6cvjrmut/ZIDOO_X6_Pro_v1.0.38_ota_20160603.zip

• Realtel 1295 ne oldu olum sen kanka değil misin bu firmayla?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    En son hafta başında sorduğumda " Çok yakında " demiş , net bir tarih vermemişlerdi.

Fakat 2 Haziran'da forum sayfalarındaki cihaz seçeneklerine Zidoo X9S'i de eklediler ve ilk mesajlarında yeni cihazı HDR formatlı bir film ile test ettiklerini belirten bir resim paylaştılar.Ama paylaşılan bu resimde cihazı göremiyoruz maalesef.Yani Zidoo X9S'in nasıl bir görünüme sahip olacağı hâlâ kapalı kutu.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/a-zidoo-x9s-on-the-way-come.1705/

Neyse cihaz için artık ayrı bir konu başlığı açıldığına göre sona çok yaklaştık diye tahmin ediyorum...

• Ben de heyecanla bekliyoruz yazdım topiğe
  • İyi yapmışsın.Bende verip veriştirdim forumda.

Firmaya " Bana mailden verdiğiniz cevaplar-sözler, cihazdaki sorunlara ait mailden istediğiniz resimler ne oldu kardeşim,hani çözecektiniz." dedim.

Ama tık yok, cevap verende yok.

Aklıma gelen en mantıklı açıklama firmanın yazılım ekibinin yeni ürüne odaklanmasından dolayı diğer cihazlara az zaman ayırması.X6pro'da buna dahil. Yoksa bu kadar uzamazdı bazı şeyler.

İnşallah beklediğimize değer bir cihaz olurda keyfini sürpriz.

• Önceki mesajymda yazdy?ym gibi ; yayynlady?y son firmware’de dahili medya oynatycy da istenilen de?i?iklikleri haftalardyr yapmady?y için Pazar günkü mesajymda verip veri?tirmi?tim Zidoo firmasyna ve baya?y kalaylamy?tym.:)))

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-0-38-for-zidoo-x6-release.1709/page-2

Sanyrym bu kalay i?e yarady ki firma dün itibary ile sadece X6Pro’daki dahili medya oynatycyya ait güncellemeleri içeren ama ?imdilik Alpha sürüm ( test sürümü ) olan bir apk dosyasy yayynlady.

9.1 MB’lyk “ New Player_2.0.2_alpha for zidoo_x6 Pro “ adyndaki bu apk dosyasyny indirip tyklayarak kurdu?unuzda cihazdaki medya oynatycyyy güncellemi? oluyorsunuz.

Öncelikle bu apk dosyasynyn ?imdilik Alpha sürüm oldu?unu belirtmi? firma , bunu belirteyim. Yani henüz test a?amasynda ve üzerinde tabii ki iyile?tirmeler olacak.

Neler de?i?mi? dersek ; altyazy menüsünde ayarlar bölümüne girdi?imizde önceden sadece 3 ayar görebiliyorduk.Bunlar altyazy fontu büyüklü?ü , konumu ve altyazy rengi ile ilgili bölümdü.?imdi bu sürüm ile bu ayarlara altyazy gecikme zaman ayary ve Text Encoding bölümü eklenmi?. Yani altyazylardaki gecikmeler için +- ayar yapma ?ansymyz var artyk.Bizi ilgilendiren en önemli bölümde yani text Encoding bölümünde ise ; 17 Adet altyazy karakter deste?i dahil edilmi? menüye.

Bir di?er güzellik artyk artyk seyretmek istedi?imiz videolar için cihazyn içindeki herhangi bir yerden yada HDD’ten altyazy dosyasyny seçip oynatma ?ansynyz var. Yaratylan More Subtitle bölümünden cihazda takyly HDD'e yada dahili hafyzaya ( Flash ) ula?yp diledi?iniz altyazyyy seçme ?ansynyzda var.

Download özelli?i ise aynen devam ediyor , siz download'a tyklady?ynyz anda video dosyasynyn adyna göre en uygun altyazyyy otomatik buluyor program.

Diyeceksiniz ki daha ne olsun.Görünü?e göre öyle ama ta?lar henüz rayyna oturmamy? gözüküyor ve birtakym eksiklikler hâlâ var.Zaten bu yüzden Alpha sürüm…:)

Neler derseniz :

Menüdeki bu 5 ayardan 4’ünü seçti?inizde hafyzaya alyyor ama Text Encoding bölümünde altyazy karakterini her kapatyp açmada Auto’ya çekiyor cihaz.Yani Turkish seçti?inizde videonuzu (hesapta) Türkçe karakterlerle izliyorsunuz ama videoyu kapatyp açty?ynyzda bu Turkish seçene?ini syfyrlanyyor ve yine Auto olarak görüyorsunuz seçene?i.

Amaaaa....

i?in daha da kötü tarafy ?u : Menüden Turkish’i seçseniz bile sesli karakterler hiç gözükmüyor ekranda.Yani karakterleri kopyalamada bir sykynty ya?anmy? sanki var.Turkish seçili oldu?u halde Türkçe sesli karakterler yok.Ayryca önceden bu sesli karakterlerde yanly? harfler falan gözüküyordu ama bu sürümdeki güncellemede sesli karakterler ekrandan kayboluyor , yani hiç gözükmüyor.Kysacasy bütün dilleri denedim ak?am ama eklenmi? bu 17 dil seçene?inden hiçbirisi bize hitap etmiyor ?imdilik.Haliyle mecburen bekleyece?iz.

Bir gariplikte altyazy seçmede ya?anyyor. Önceden dizi bölümü ile altyazy bölümü birebir ayny olsa bile otomatik oynatmyyordu cihaz.Denemelerimde ço?u dizide birebir uyumlu altyazyyy açty?yny gördüm ama bazy dizilerde hâlâ 2-3 altyazy varmy? gibi gösteriyor yine ve altyazy seçene?i Yngilizce seçili olarak açyldy?y için manuel olarak seçmek gerekiyor.Ama Yngilizce bir altyazy yok ki klasörün içinde neden bazen 2-3 altyazy gösteriyor anlayamadym.Alttaki resimlerde görebilirsiniz bu garipli?i.

Özetle altyazyyy otomatik seçip oynatma konusunda bir çaly?ma yapylmy? ama henüz yeterli olmady?y gözüküyor.

Toparlarsak : Geli?meler iyi diyebilirim.En azyndan aylardyr bekledi?imiz Türkçe altyazy deste?i konusunda ilk adymy atmy? gözüküyor firma. ?imdilik eksiklikleri var tabii ama Zidoo X9’da da böyleydi ilk ba?larda ve sonradan toparlamy?ty.

Türkçe sesli karakterlerin Turkish seçene?i seçildi?i halde hiç gözükmedi?ini , menüdeki Text Encoding seçene?inin hafyzaya alynmady?yny ve altyazyyy otomatik seçerken bazen neden birden fazla altyazy gösterdi?ini hemen forum sayfasyndaki konu ba?ly?yndan yazdym bile firmaya.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-videoplayer_2-0-2_alpha-for-zidoo_x6-pro.1757/

Ama 1-2 güncelleme ile rayyna oturacak gibi gözüküyor altyazy menüsü.

Yükleyip denemek isterseniz a?a?yda verdi?im linkten indirip yükleyebilirsiniz ama kar?yla?aca?ynyz olumsuzluklar ve be?enmeme riski tamamen size aittir.Sonuçta Alpha sürüm bir uygulamadan bahsediyoruz.

https://mega.nz/#!icQ20YrL!tMc-Obasyue-i6bQjfZ8TZViQcIJfY8Bvbgm_8PKtlI

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Haziran 2016; 0:09:10 >

• Yukarıda bahsettiğim New Player uygulaması hâlâ sub uzantılı altyazıları göstermiyor , bunu da hatırlatayım.Seçebiliyorsunuz ama icraat yok

Ayrıca uygulama çalışırken menüde ayar yapıp çıktığınızda menünün daha doğrusu oynatıcının ekrandan kaybolma süresi biraz uzun gibi.Bu yüzden bazı altyazıları okumadan kaçırabiliyorsunuz.

Diğer yandan Zidoo Theatre uygulamasındaki tarama mantığında artık HDD'imizde dilediğimiz bir bölümü seçip tarayabileceğimizi farkettim tesadüfen.Bu özellik en son yayınlanan v1.0.38 yazılımı ile mi geldi emin değilim ama sanırım öyle.Çünkü önceden baktığımda böyle birşey görememiştim.Üstelik sizi her ne kadar iyi bir tercüme yapılmamış olsa da Türkçe yönlendiriyor.

Uygulamayı açıyor ve Device bölümünden Custom Add seçeneğine tıklıyoruz bunun için. Zaten Custom Add seçeneği haricinde takılı HDD'leriniz otomatik gözüküyor.Eğer HDD'lerinizi komple tarayacaksanız direk tarayacaksınız.Yok ben " Belli bir klasörü tarayacağım " derseniz Custom Add üzerinden seçeneklerle gideceksiniz.

Yalnız işin mantığı karışık , ben bile net olarak anlamamadım ve net tarif edemem.Bu yüzden biraz kurcalayın derim , zaten deneme-yanılma ile sonuca ulaşırsınız.

Sadece şunu gördüm , isterseniz taramak istediğiniz klasörleri , isterseniz filmleri tek tek seçebiliyorsunuz.Yani HDD'lerin içinde neyi tarayıp taramayacağımıza karar verebiliyoruz artık.

• -When will the sale zidoo x9s? I want to buy one of them ...

-Hi friend,

X9S will be release at the end of July.
    Thanks.

Daha çok beklemeyiz inş.
  • Bu yazıda " Temmuz sonunda " demişler ama benim sorularıma tarih vermekten ziyade " Çok yakında " diye cevap vermişlerdi önceki hafta , net durumu bilemiyorum.

Cihazı test ettiklerini biliyorum sadece ve ser verip sır vermiyor keçiler.

Piyasaya sürmekte geç kaldıklarını düşünmekle birlikte piyasaya stabil bir cihaz sürmeleri doğrultusunda iyice test etmelerini doğru da buluyorum aslında ama yine de sabırsızlanıyorum işte...
  • Adamlar bazı şeylerden hâlâ habersiz.

" Türkçe altyazı eklenmiş ama sesli karakterler gözükmüyor " diye yazdım , aşağıdaki resmi paylaşmış bir yetkili ve " Bizde sorun yok , gösteriyor " diye cevap vermiş mesajıma.

Ulen keçi , altyazı kodunu ANSI'den UTF-8'e çevirirsem bende de sorun ortadan kalkıyor , hiç sorunsuz şakır şakır gösteriyor sesli karakterleri.

EEE. Ne yazi , sizin için yüzlerce altyazıyı UTF-8 mi yapacağız şimdi ?

Neyse bu durumu belirten bir mesaj daha göndereceğim elemana , çünkü Zidoo X9'da ANSI kodları gösterimde bir sorun yoktu , X6Pro'da da ayarlasınlar.

Bu adamların sıkıntısı şu : Geçmişten örnek almıyorlar , daha bir sene önce aynı sıkıntıyı Zidoo X9'da yaşatmıştın millete ve sonradan toparlamıştın yazılımı.Daha o zaman yazacaksın bir kenara , " Türkçe altyazılara ait karakterler , ANSI kodu ile gösterecek şekilde hazırlanacak yazılım " diye ama nerdeee.

Bunlar bu kafayla giderse aynı sıkıntıyı Zidoo X9S'tede yaşatır bize ya neyse.İnşallah yaşatmazlar diyelim...

• Zidoo X9S hakkında yeni görseller paylaşıldı firma tarafından.

Yazılım grubundan bir yetkili ; Zidoo X9S'de kullanılacak Zidoo Theatre uygulaması ile ilgili ilk görselleri paylaşmış bugün ve " Yeni Zidoo Theatre yepyeni bir arayüz ve gelişmiş işlevlere sahip olacak " demiş.

Ardından yazdığı bir diğer mesajda da ; firmanın son dönemlerdeki yeni cihazlarında ZDMC diye isimlendirdiği özelleştirilmiş KODI uygulamasınında farklı olacağını belirtmiş.

Zidoo Theatre ile ilgili paylaşılan görseller şunlar :

Firma Zidoo X9'da yakaladığı başarılı çizgiyi devam ettirme adına yeni cihazın ismini de Zidoo X9S olarak çıkartıyor olabilir. Çünkü stabilite anlamında gerçekten çok iyi bir cihaz Zidoo X9.

Şimdi aynı başarılı çizgiyi bu cihazda da yakalamak için işin yazılım kısmına daha da önem veriyor firma.

Önem veriyor derken ; mesela yukarıdaki örnekte olduğu gibi X6Pro'da devreye aldığı afişleme programını daha da geliştirerek Zidoo X9S için yenilemiş firma ve Zidoo X9S'te Zidoo Theatre farklı bir arayüze sahip olacak.Dolayısıyla bu gelişmelerden , cihazın dahili medya oynatıcısına da önem verileceğini anlayabiliriz.Çünkü Zidoo Theatre için sadece afişleme uygulaması demek doğru olmaz. Dahili medya oynatıcının afişleme özelliği entegre edilmiş hali demek daha doğru olur.Çünkü yapılan tarama sonrası ekrana gelen afişi açıyor ve medya hakkındaki bilgileri okuduktan sonra Play tuşuna basarak medyanızı dahili medya oynatıcı ile oynatabiliyorsunuz bu uygulamada.

Özetle yazılım anlamında daha şimdiden önem verildiğini söyleyebiliriz Zidoo X9S için.

Ama ben yine de Türkçe altyazı desteği ( ANSI kodu ile ) ve ayarların kaydedilebilir olması konusunu cihazı piyasaya sürmeden birkez daha hatırlatacağım firmaya.

Bakarsınız beni şaşırtırlar ve cihaz bu özelliklere sahip bir şekilde sürülür piyasaya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 15 Haziran 2016; 16:35:29 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B44075273 -- 17 Haziran 2016; 15:51:24 >

• Ellerinize sağlık ,

Bende önce bilgilendirmissiniz arkadaşları...

Zidoo'nun yeni cihazlarına ait ilk görseller bunlar , forum sayfalarında firmadan bir yetkili paylaştı.

Cihazlar diye yazdım , çünkü biz X9S'i beklerken bir de X8 diye bir modelin daha hazırlık aşamasında olduğunu öğrenmiş olduk böylelikle.

Zidoo X8 ve Zidoo X9S arasındaki farklara gelirsek ;

X8'de dahili bellek 8 GB eMMC , X9S'te ise 16 GB eMMC

X8'de tek Wi-Fi anteni var , X9S ise çift antenli

X8'de SATA 3.0 giriş yok , X9S'te ise var gözüküyor.

Ayrıca her ikisinin kasaları da farklı.

Ksacası Zidoo X9S'in kırpılmış hali diyebiliriz Zidoo X8 için.

Zidoo X9S'e gelirsek ; için bu görünümü ile X9'un nerdeyse kopyası diyebilirim.Sadece ( ve bana göre isabetli bir karar ile ) siyah renge bürünmüş X9S , oldukça da şık olmuş.Fakat biz oynatmadaki icraatına bakacağız tabii ki.

Bilgileri paylaşan firma yetkilisi X9S için " Zidoo'nun şimdiye dek ürettiği en iddialı cihaz " diye yazmıs.Ayrıca OMX Donanım Hızlandırıcı kullanılan bir yeni bir ZDMC ( KODI ) sürümü ile geleceğini , HDMI kayıt özelliğinin X9'a nazaran daha iyi olacağını , Zidoo Theatre ve NAS Kit uygulamalarının bulunacağını ve cihazlara ait kasalarında ; parmak izi tutmayan , uçaklarda kullanılan aliminyum sınıfı bir malzemeden üretildiğini yazmış.

Cihazların son rötüşları yapılıyormuş artık.

Hadi hayırlısı bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 17 Haziran 2016; 16:58:37 >

• cihazı çok merak ediyodum elime alıp tutmasamda kısmen rahatladım :) 2 tane ethernet çıkısı olacağını okumuştum onun haricinde diğer özellikler beklediğim gibiydi açıkcası... x8 süpriz oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B44075273 -- 17 Haziran 2016; 17:10:10 >
  • Yazılak mı ön siparişe ne edek Kanka Papirus

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Bence kesin yazılalım.Çünkü firmanın en beğendiğim cihazıydı X9.

Yazılanlara göre de ; X9S olarak çok daha iyi bir cihaz geliyor.

• Sen tanıyorsun ya artık bir indirim yaptırtırsın

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.