Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sallamaz ki keçiler... 😀

İstedikleri parayı tıpış tıpış öderiz yine biz....😆

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zidoo firmasına 2 farklı mail gönderdim hafta sonunda.Hemen cevap gelmiş her ikisinede.

İlk mailimde ; Zidoo X9S'in satış tarihini tekrar sormuştum.Bildiğimizi doğrular şekilde " Zidoo X9S Temmnuz ay'ında satışa sunulacak " diye cevap vermişler.

İkinci mailimde ; özellikle X6Pro'da dahili medya oynatıcıda yaşadığımız Türkçe altyazı sıkıntısından bahsettim ve bu konudaki düzenlemelerin gerçekten çok uzun sürdüğünü belirttim.Ve " Türkiye'deki kullanıcılar için özellikle dahili medya oynatıcının Türkçe altyazı desteğine sahip olması ve bu ayarların kaydedilebilir olması çok önemli. Cihazı yazılımsal anlamda eksik olarak çıkartıp aylarca güncellemeler yapmak hoş karşılanmıyor.Bu yüzden bu kötü algıyı bu yeni cihazlarınızda yok edin ve yeni cihazları bu anlamda hazır bir şekilde sürün piyasaya.Bu tür cihazlardaki dahili medya oynatıcının altyazı anlamında hazır olması özellikle Türkiye'deki kullanıcılar açısından çok iyi olur " dedim.

Bu şekilde yazdığım maile de cevap gelmiş ; X6Pro'daki gecikme konusunda haklı olduğumu teyid etmişler ama sanırım chipset anlamında sıkıntılar yaşıyorlar biraz.Çünkü yazılımsal anlamdaki güncellemelerin Zidoo X9'daki gibi kolay olmadığı yönünde bir ifade kullanmışlar.Diğer yandan Türkiye'nin Zidoo için çok önemli olduğunu belirtmişler ve Türkiye'deki kullanıcılara uygun cihazlar yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtmişler.

Gelişmeler böyle , yeni cihazları beklemeye devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Sen tanıyorsun ya artık bir indirim yaptırtırsın

Hiç vakit kaybetmedim ve " Cihaz piyasaya sürülür sürülmez hemen almak istiyorum 2 tane " diye yazdım hafta sonunda.

O da cihazın Temmuz ay'ında çıkacağını ve haber vereceğini yazmış.

Dolayısıyla çıkar çıkmaz 2 adet alıyoruz.Paraları biriktirmeye başla şimdiden.

Yalnız mademki kankayız , benim cihazında parasını ödersinki kanka olduğunu anlarız böylelikle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 20 Haziran 2016; 10:05:07 >

• Senin itin köpeğin olsun ne olacak?
  • Bazı sitelerde satış başlamış yada ön siparişe ...

https://www.media24store.nl/zidoo-x9s.html
    https://www.media24store.nl/zidoo-x8.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B44075273 -- 21 Haziran 2016; 17:06:14 >
  • Almanya'da 179 Euro ise herhalde Çin'de 150$ civarında bir fiyata sahip olur ki bence çok iyi bir fiyatla çıkıyor.

• bende öyle tahmin ediyorum bide geekbuying indirim kuponu yaparsa mütis olur

• Nihayet gönlümüze göre bir media playerimiz olacak hd sesler passtrough cam gibi görüntü
  • Şöyle ağız tadıyla alınacak bir 4k tv bulamadık arkadaş filmler hazır oynatıcımız hazır amfimiz hazır hoparlörlerimiz hazır ah ulen nerede plazmalar nerdeeee
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    İnşallah , inşallah...

Yüzdük , yüzdük kuyruğuna geldik artık.

Umarım yüksek beklentilerimizde yanılmayız....
  • Arkadaşlar merhaba

Şuan için filmleri dreambox tan izlediğim için zidoo x9 umu satıyorum.Cihaz çok az kullanılmış ve temizdir herhangi bir sorunu yoktur.Almak isteyen arkadaşlar var ise benim ile irtibata geçebilirler.

Teşekkürler
  • Firma güncellemelerine devam ediyor ve bu doğrultu da geçenlerde X6Pro modeli için yayınladığı " New Player_2.0.2_alpha for zidoo_x6 Pro " adlı dahili medya oynatıcıya ait uygulama sürümünü 2.0.5 sürümüne yükselterek "Zidoo Video Player_2.0.5.apk based on v2.0.2 apk " dosyasını yayınladı.

Bu Zidoo Video Player 2.0.5 sürümünde bir takım iyileştirmeler var haliyle ama yeterli değil.

Örneğin medya oynatıcının klasördeki aynı isimli altyazıyı otomatik olarak seçip oynattığını gördüm artık.Artık sizin seçmenize gerek kalmadan kendisi seçip açıyor altyazıyı.

Türkçe karakterleri de eklemişler.

Eklemişler ama yine de bir gariplik var eklentilerde. Çünkü önceki sürümde sesli karakterler ekranda hiç gözükmüyordu , yani yok oluyordu.Bu sürümde ise bu sesli karakterler görünür hale gelmiş ve bazıları da düzelmiş ama hala U , I ve Ğ karakterleri sorunlu ne hikmetse.Sanırım Türkiye'ye ait karakter kodlarını yanlış yüklediler.

Bununla ilgili yazılım ekibinden bir yetkili mail göndermiş ve uygulamayı yükleyerek Türkçe karakterleri kontrol etmemi istemiş benden.Hemen yükledim tabii ve devam ettiğini gördüğüm eksiklikleri mail ile bildirdim bende.

Eksiklikler olsa da gelişmeler iyi yönde.En azından firma altyazı karakterleri ile ilgili çalışıyor ve sanırım kısa bir süre sonra dahili medya oynatıcıdaki Türkçe karakter sorunu tamamıyle ortadan kalkmış olacak.

Zidoo Video Player 2.0.5 sürümüne ait apk dosyasını özellikle eklemedim buraya , çünkü şu an için hazır değil gözüküyor.Ama arzu eden arkadaşlar aşağıdaki linkten gelişmeleri takip edebilir.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/zidoovideoplayer-for-subtitles-fuction.1757/

Blgilerinize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Haziran 2016; 19:53:36 >

• Arkadaşlar miracast özelliğini nasıl çalışıyor ben bir türlü yapamadım yardımcı olur musunuz
  • zfemx Z kullanıcısına yanıt
    Hangi cihazdan bahsediyoruz ?

Eğer ki Zidoo X6Pro ise bakayım ama Zidoo X9 yok artık bende. Bu yüzden X9 için birşey yazmam zor.Bu özelliği kullanmıyorum çünkü.

X6Pro'ya bakarsak Uygulamalar bölümünde Happcast diye bir ikon göreceksiniz.Onun içine girip cihazınıza uygun olan seçeneğin kare kodunu okutarak gerekli uygulamayı kurmanız lazım.

Görünen bu...
  • Firma Cumartesi günü gönderdiğim maile geri dönmüş bu sabah ve X6Pro modeli için " Zidoo Video Player_2.0.6.apk " sürümünü yayınladığını bildirmiş.

27 Haziran tarihli bu yayınlamada ; dahili medya oynatıcıya ait altyazı menüsünde bazı düzeltmeler yapmışlar ve Türkçe karakterlerdeki bozuklukları düzeltmişler.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/zidoovideoplayer-for-subtitles-fuction-updated-on-jun-27.1757/

Haliyle eve gelir gelmez yükledim ve denedim.

Gördüğüm kadarıyla Zidoo X6Pro'daki dahili medya oynatıcı da Türkçe karakter sorunu bitti arkadaşlar , gözümüz aydın.

Detaylar şöyle ; Önceki sürümde karakter seçimi için Turkish olarak tek bir seçenek vardı , şimdi o karakter seçeneğini 3'e çıkarmışlar menüde.

Turkish 8859-9 , Turkish 8859-3 , Turkish 1254 olarak gözüküyor bu seçenekler ama içlerinden sadece Turkish 8859-9 olan doğru karakterleri veriyor ekrana.Diğer ikisi sıkıntılı , dolayısıyla diğer ikisini ya tekrar düzelttireceğim yada komple kaldırtacağım ekrandaki seçeneklerden.

Şimdilik sadece karakter seçiminde seçili ayarın kalıcı olarak kaydedilememesi sorunu kaldı altyazı menüsünde.Onu da yaparlar zaten ama ben yine de bildireceğim.

Özetle firma ile yaptığım yazışmalar meyvesini verdi ve Türkçe karakter sorunumuz kalmadı artık Zidoo X6Pro'da , herkese hayırlı olsun...

Uygulama şu an için geliştirme aşamasında olsada Zidoo X6Pro kullanıcıları Türkçe karakter setleri eklenmiş olan bu uygulama sürümünü aşağıdaki linkten indirip yükleyebilirler.

http://dosya.co/doxkdnipfdu7/zidoo_videoPlayer_2.0.6.apk.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Haziran 2016; 1:00:01 >

• Lan bu ne olum x9s alırsak ayrı topic aç hepsi ayrı chipsetler ama aynı topicte çok alakasız x6nın sorunundan x9u olan adama ne?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustam ,

Himedia'cılar konu başlığını " Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit)" olarak aynı çatı altında tuttuğu ve yeni cihazları hakkında bile bu konu başlığında devam ettiği için bende öyle yaptım ve "Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®", şeklinde tek bir başlıktan devam ettim.

Ama RTD1295 chipsetli Zidoo X9S ve Zidoo X8 için yeni bir konu başlığı açabilirim gerekirse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 28 Haziran 2016; 8:48:01 >
  • 1195te yaptığımız gibi realtek 1295 chipsetli oynatıcılar demek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zidoo X6 Pro için hazırlanmış , Türkçe karakter destekli dahili medya oynatıcıya ait güncel yazılım versiyonu Zidoo Media Player v2.0.6'yı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://dosya.co/doxkdnipfdu7/zidoo_videoPlayer_2.0.6.apk.html

Uygulama daha güncellemeler alacak olsa da şu an için yüklemenizde bir sorun yok , yükleyip dahili medya oynatıcı da Türkçe altyazı desteğini kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Haziran 2016; 1:12:22 >
  • Zidoo firmasından aynı ay içerisinde ikinci yazılım haberi geldi ve Zidoo X6Pro modeli için v1.0.39 yazılımını yayınladı firma.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-0-39-for-zidoo-x6-release.1968/

Öncelikle şunu kesin olarak söyleyebiliriz ki bu yazılımla dahili medya oynatıcıdaki Türkçe karakter sorunu tamamen çözüldü.

Fakat herşey dört dörtlük değil ve altyazı menüsünde ufak tefek rötuşlara ihtiyaç var tabii ki onu belirteyim.Mesela tercih edilen Türkçe karakter setinin kalıcı olması için bir kaydetme seçeneği yok hâlâ.Ama bu gibi detayları sürekli hatırlatıyorum firmaya ve sanırım önümüzdeki süreçte düzeltirler.

Diğer yandan yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi ; mevcut durumda 3 adet türkçe karakter seti eklenmiş gözüküyor Turkish 8859-9 , Turkish 8859-3 , Turkish 1254 olarak gözüküyor bu seçenekler ama içlerinden sadece Turkish 8859-9 olan doğru karakterleri veriyor ekrana.Bu yüzden Turkish 8859-9'u kullanın karakter seti olarak.

Yazılan açıklamaya baktığımızda güncellemelerin ağırlıklı olarak dahili medya oynatıcıda yapıldığı anlaşılıyor zaten.

Detaylar şöyle :

Model: ZIDOO_X6 Pro

Version:v1.0.39

ChangeLog:

1 - Fixed the stretching of videos issue in ZDMC.
    2 - Enabled the Accessibility function in the settings.
    3 - ptimized a background service.
    4 - Updated Videoplayer as follows,
    a) Added a function which allows users to select a subtitle from local path.
    b) Resolved the gibberish character issue on some languages by added a switching of character encoding formats function.
    c) Added languages of Italian and Greek in UI. Thanks for the help from kindly users.
    d) Added a time offset of the subtitle.
    5 - Resolved the issue that unable to update GooglePlay service,which had caused a crash sometimes.

Arzu eden arkadaşlar aşağıdaki linkten yazılımı yükleyip deneyebilirler...

http://www.mediafire.com/download/2jlw298fgc9ohs9/20160629_ZIDOO_X6_Pro_v1.0.39_ota_full.zip

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.