Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu tarz önerileri Zidoo'nun konu başlığından değilde medya oynatıcı tavsiyesi bölümlerinde sorarsan daha sağlıklı olur , daha fazla kişiye ulaşırsın ve farklı cevaplar-tavsiyeler alabilirsin diye düşünüyorum.

Bizler fikrimiz olduğunda o konu başlıklarına da yazıyoruz zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bu tarz önerileri Zidoo'nun konu başlığından değilde medya oynatıcı tavsiyesi bölümlerinde sorarsan daha sağlıklı olur , daha fazla kişiye ulaşırsın ve farklı cevaplar-tavsiyeler alabilirsin diye düşünüyorum.

Bizler fikrimiz olduğunda o konu başlıklarına da yazıyoruz zaten...

Haklısınız konu dışına çıkmış gibi oldum.
    Lakin aklımdaki iki ürün x5 ve x9 iken, bu tip olumsuzluklarda daha az sorunlu alternatifler var mı diye de sormadan geçemedim.

NOT: Tavsiyeler başlığını bir türlü bulamadım :(

Sevgiler
  • arkadaşlar bende x6Pro var
    65 inc 4k lg tv ye bağlı cihaz
    x6Pro nun görüntü ayarı 4096x2160p olarak seçili fakat kontrol ettiğimde 1920x1080p olarak görünmekte bunu geçiyorum bilgi olarak yazdım ve sorumu soruyorum

online video sitelerinden film izlerken sitenin kendi playerı üzerinden filmin görüntü kalitesini 1080p olarak seçiyorum ve x6Pro nun ekran çözünürlüğü kendiliğinden 1280x720p düşüyor ve görüntü ekranın dışına çıkarak player ın düğmeleri ekranın dışında kalıyor bu yazılımsal bir sorunmu yoksa yapmam gereken bir ayar mı var?
    yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sAss_35 -- 6 Mayıs 2016; 11:48:40 >
  • Konu dışına çıkmak ne demek !

Senin daha fazla kullanıcıdan tavsiye almana faydası olur diye öyle yazdım.

Yoksa sıkıntı yok benim açımdan.Neden olsun ki ?

Ama şunu netleştirelim :

Zidoo X9'da bu yazdığın olumsuzlukların %95'i yok.

Onun en büyük sıkıntısı dahili medya oynatıcısında HD sesleri kayıpsız iletememesi. Belki KODI'de iletiyordur bile , AVR ile kullanmadığım için ben bilemiyorum.

Ama bunun haricinde bana göre gerçekten çok stabil ve iyi bir cihazdır Zidoo X9.

Türkçe arayüze sahip olmasının dışında özellikle de altyazı menüsü için ise " Çok iyi bir menüye sahip " diyebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Mayıs 2016; 12:08:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSA

quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati
    kendi player'ından bahsederek;
    x265 videoları bazen açıyor,bazen açmıyor.aynı video dosyasından bahsediyorum.bazen açtığında ses var görüntü simsiyah oluyor.ileri geri sarma yaparsanız altyazı senkronu bozuluyor.
    3d.iso dosyalarını tanımıyor.tanıdığı zamanda half sbs oynatıyor.
    wi-fi bağlanmıyor.wpa2 şifreleme sistemini tanımıyor.şifresiz olarak ancak bağlanıyor.
    dts ses çıkışını verebiliyor fakat dts-hd truehd seslerde ses kesilmeleri oluşuyor.
    kumandada subtitle audio tuşları çalışmıyor.seçim yapamıyorsunuz.menüden altyazı ses seçmeniz gerekiyor.ayrıca gömülü altyazıları listelerken isimlerini yazmıyor,default olarak listeliyor.
    tek tek seçerek deneyerek bulucaksın.ses içinde aynısı geçerli.
    4k'lar zaten hak getire,oraya hiç girmiyorum
    aklımda kalanlar bunlar...
    Türkçe altyazıda bir sıkıntı yoktu.kitlenme donma olmadı.
    heee kodide nasıl diye sorarsan,kodinin sorunları zaten belli.özellikle uğraşıpta kodiyi upgrade etmemişler,default sürümünü koyuyorlar cihaza,haliyle klasik kodi sorunlarıda aynen mevcut.
    yani anlıycan h264,divx,mpeg vs vs vs dosyalarını oynatabiliyor çok şükür bunları tarihte ilk çıkan media player'da oynatıyor.10 yıllık tv'lerde oynatıyor.hatta 30 tl'ye alacağın usb'si olan
    DVD player larda oynatıyor.50 TL'lik uydu alıcılarda keza

cihazın büyük yazılım sıkıntısı var.ha bu sorunlar giderilirmi,giderilir.ama ne zaman,bence 1 seneyi geçer.zaten hepside giderilmez birini yaparken başka bir yerini bozarlar.ufak tefek gereksiz bir şeyini
    düzeltip yeni firmware diye salarlar nete,bir kaç ay geçinirler,sonra aynı terena döner.1 yıla kadar 10 tane yeni cihaz çıkarırlar,X5 unutulur gider ilgilenmezler,sende elinde süper işlemcili 1080p h264 video oynatabilen cihazınla kalırsın

Detaylı cevaplar için teşekkür ederim.
    Şu an bu cihazlardan genelde talep edilen şey (en azından benim beklentim)
    1-piyasa standardı olmaya aday h265/x265 codecli fullHD videoları düzgün ve kaliteli bir şekilde oynatması
    2-10 bit görüntüyü akıcı bir şekilde işlemesi
    3-Üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç olmadan Türkçe desteğinin olması (altyazı başta, arayüz hemen ardında)
    4-Stabil olması
    5-Bağlantı yuvalarının çok olması
    6- Ham ses çıkışına izin vermesi (AVR halletsin ses çözme işini)
    7-Playstore sorunları yaşamaması
    8-İnternet sayfaları ve online video sitelerinde problem çıkartmaması
    8-Anlamsız fiyatlara satılmaması
    Uzun vadeli kullanım için:
    1- UHD görüntüleri akıcı bir şekilde oynatabilmesi

Tabi en önemlisi de yazılım desteğinin olması.

Çok mu şey yazdım bilmiyorum; fakat bunu sağlayabilecek fiyat/performans ürünü cihaz önerilerinizi beklerim

Saygılar

inanki yazdığın şeyleri sağlıyabilen,en azından 4/3 ünü sağlıyabilen bir cihaz bende çok istiyorum ve çok araştırdım fakat maalesef uygun fiyat bandında yok.burda uygun fiyat bandını en fazla 100$ diye varsayıyorum.
    ama bu bağlamda sorunsuz iyi bir cihaz var,himedia q10 pro.adamlar çıkardıkları bu cihazda default firmwarede bile harikalar yaratıyor.nerdeyse sorunsuz bir cihaz ve ufak tefek hatalarıda dün yayınladıkları firmware
    ile düzelttiler.tartışmasız bu konudaki en iyi firma himedia.fakat fiyat dersen,800 tl.fiyat uçuk olmasa bende alıcam bir tane ve bu işi sonlandırıcam.
    q5 pro bekliycez mecburen,tahminen 500 tl gibi bir fiyatı olur.
    eğer o fiyat bandınada çıkamam dersen sana şu tavsiyeyi veriyim;yurtdışından yada bulabiliyorsan türkiyeden mini MX al.markası farketmez,beelink olur,futeko olur,herhangi bir marka olur önemli değil.
    futekonun mini mx için yayınladığı firmware'ler bütün mini mx'ler için kullanılabiliyor.bu bağlamda yazılım desteği sürekli olucak.şuanda son yayınladıkları firmware 106L ve büyük oranda bu yazılımla
    cihaz sorunsuz çalışıyor.futeko forumlarına göz gezdirirsen (ing varsa) gelişmeleri ordanda takip edebilirsin.mini mx'ler 40$ civarında.kanımca isteklerini karşılıycaktır ve fiyatıda çok makul.
    selametle...

• quote:

Orijinalden alıntı: sAss_35

arkadaşlar bende x6Pro var
    65 inc 4k lg tv ye bağlı cihaz
    x6Pro nun görüntü ayarı 4096x2160p olarak seçili fakat kontrol ettiğimde 1920x1080p olarak görünmekte bunu geçiyorum bilgi olarak yazdım ve sorumu soruyorum

online video sitelerinden film izlerken sitenin kendi playerı üzerinden filmin görüntü kalitesini 1080p olarak seçiyorum ve x6Pro nun ekran çözünürlüğü kendiliğinden 1280x720p düşüyor ve görüntü ekranın dışına çıkarak player ın düğmeleri ekranın dışında kalıyor bu yazılımsal bir sorunmu yoksa yapmam gereken bir ayar mı var?
    yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..

bilen duyan yokmu?
  • Sorunsuz x265 oynatan modeli hangisi yada başka cihaz öneriniz varmı ? Uygun fiyatlı ariyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

inanki yazdığın şeyleri sağlıyabilen,en azından 4/3 ünü sağlıyabilen bir cihaz bende çok istiyorum ve çok araştırdım fakat maalesef uygun fiyat bandında yok.burda uygun fiyat bandını en fazla 100$ diye varsayıyorum.
    ama bu bağlamda sorunsuz iyi bir cihaz var,himedia q10 pro.adamlar çıkardıkları bu cihazda default firmwarede bile harikalar yaratıyor.nerdeyse sorunsuz bir cihaz ve ufak tefek hatalarıda dün yayınladıkları firmware
    ile düzelttiler.tartışmasız bu konudaki en iyi firma himedia.fakat fiyat dersen,800 tl.fiyat uçuk olmasa bende alıcam bir tane ve bu işi sonlandırıcam.
    q5 pro bekliycez mecburen,tahminen 500 tl gibi bir fiyatı olur.
    eğer o fiyat bandınada çıkamam dersen sana şu tavsiyeyi veriyim;yurtdışından yada bulabiliyorsan türkiyeden mini MX al.markası farketmez,beelink olur,futeko olur,herhangi bir marka olur önemli değil.
    futekonun mini mx için yayınladığı firmware'ler bütün mini mx'ler için kullanılabiliyor.bu bağlamda yazılım desteği sürekli olucak.şuanda son yayınladıkları firmware 106L ve büyük oranda bu yazılımla
    cihaz sorunsuz çalışıyor.futeko forumlarına göz gezdirirsen (ing varsa) gelişmeleri ordanda takip edebilirsin.mini mx'ler 40$ civarında.kanımca isteklerini karşılıycaktır ve fiyatıda çok makul.
    selametle...

Selamlar
    Anlaşılan o ki, henüz bu cihazlar emekleme aşamasında. Dolayısıyla esas işlevlerini layıkıyla yerine getirene kadar, bu cihazlara çok para bağlamanın anlamı yok.
    Şu aşamada s905 kullanan cihazlar burun farkıyla (fiyat/performans açısından) daha önde görünüyorlar gibi. Bu bağlamda şu iki üründen birini almayı düşünüyorum:
    Tronsmart Vega S95 Telos
    http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160507114502&SearchText=Tronsmart+Vega+S95+Telos

Mini MX
    http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20160507114503&SearchText=mini+mx

Tronsmart ile Mini MX benzer altyapıyı kullanıyorlar; fakat Tronsmart bağlantı noktası fazlalığı (3USB+SATA disk bağlama yuvası) ve ek yazılımlarıyla bir adım öne çıkıyor gibi

Sevgiler

• X6Pro için yeni yazılım gelse de görsek artık.Çünkü bu sefer bayağı bir bekledik sanki.

Eee.Son dönemde alışmışız sık güncellemelere , bekledik mi garip geliyor..

Ama inşallah piyasaya süreceği RTD1295 chipsetli cihazın hazırlığı ile uğraşırken , X6Pro yazılımına da gerektiği gibi vakit ayırıyordur.

Neyse göreceğiz bakalım...
  • Lan x9s ne oldu?
    Şunlara bir mesaj yaz alacaz arkadaş sabırsızlıkla bekliyoruz filan de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakikaten çıksa da merakımızı gidersek.

Kağıt üzerinde özellikleri çok iyi çünkü.

Ama Zidoo'dan bir yetkili forum sayfasındaki 20 Nisan tarihli mesajında ; " Mayıs sonunda belki "diye yazmıştı.

Ne kadar bekleriz bilinmez fakat yine de soracağım firmaya...
  • Arkadaşlar ,

Satılığa çıkardığım Zidoo X9 satılmıştır.Bilginize...
  • Hayırlı olsun artık x9sle acilen biraraya gelmemiz lazım eweat de çıkarmış ama türkçe desteği malum ona bakmayacağız
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak. Popcorn time malumunuz altyazılarda türkçe karekter sorunu var. Bilgisayarda not defteri açıp kodlama bölümünü UTF-8 yapınca kaydedip izliyoruz. Peki zido z6pro da nasıl not defteri açacağız.
  • enveraygunes E kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla arkadaşlar ; kodunu değiştirecekleri altyazıları PC ortamında açıp öyle UTF-8 olarak kaydediyorlar.

X6Pro'da notepad tarzı bir uygulama geliyor mu ve X6Pro'da ( yada benzeri bir cihazda ) bu tarz bir kod değişikliği yapılabiliyor mu onu da bilmiyorum açıkçası...
  • Kodi kullan zaten kodinin özelleştirilmiş bir sürümünü kullanıyor kendi medya oynatıcısı ile görüntü kalitesi aynı
    Türkçe sorunu yok kodide

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zidoo X9'u gözden çıkarttığımdan beri ( yaklaşık 10-15 gündür ) düzenli olarak Zidoo X6Pro'yu ve haliyle KODI'yi kullanıyorum.

Beni en çok rahatsız eden durum şu KODI'de : Film ve dizilerimin bulunduğu 2 TB'lık USB 3.0 HDD'im sürekli cihazın 3.0 portunda takılı durumda.Ama cihazı açıp KODI'deki afişlere tıkladığımda " Video dosyası kitaplıkta mevcut değil " diye ikaz veriyor.Çünkü HDD yuvasının adreslemesini yanlış yapıyor cihaz.

Cihazı tekrar kapatıp açıyorum , bu sefer adresleme düzeliyor ve afişlediği herşeyi sorunsuz oynatıyor cihaz.

Bu bence önemli bir sorun , çünkü HDD'in sökülüp takılan bir durumu olsa anlayacağım ama sürekli takılı bir HDD'in takılı olduğu yuva değiştirilmediği sürece dizi ve film afişlerine her tıkladığımda çalışmalı video dosyaları.

Firmaya bunu da bildirmek lazım...

• arkadaşlar Zidoo X9 satmayı düşünen varsa özel mesaj atabilir.
    teşekkürler.
  • Zidoo firmasına sabahtan mail atmıştım.

" Zidoo X6Pro için haftalardır yazılım çıkmadı. Ayrıca yeni cihazınız X9S'i ne zaman duyuracaksınız " diye.

" Arkadaşlarımız çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.Zidoo X9S yakın bir zamanda duyurulacak " diye döndüler mailime...

Bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Zidoo firmasına sabahtan mail atmıştım.

" Zidoo X6Pro için haftalardır yazılım çıkmadı. Ayrıca yeni cihazınız X9S'i ne zaman duyuracaksınız " diye.

" Arkadaşlarımız çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.Zidoo X9S yakın bir zamanda duyurulacak " diye döndüler mailime...

Bilginize...

Üstad,size cihaz konusunda saygı duymakla birlikte , evet 2 aydir media oynatıcı hevesini 3 farklı oynatıcı ile rafa kaldırdım, nedenine gelince tüm yazılımlar Windows esas alınarak diğer işletim sistemlerine dagilmakta bu nedenle küçük is görür bir minipc halletti ( Wintel pc pro 2gb/32gb=200tl) nedenine gelince
    1-kodi problemsiz Windows tabanında muhteşem performans açılış kapanış (ortalama 5 sn) video ,ses problemsiz arşivleme harddisk tarama şahane harddisk tanımama güç problemi yok 2 tb ×2
    2-youtube desteği 4k problemsiz
    3-cihazın açılış ortalama 15-20 sn kapanış 10 sn
    4-torrent problemsiz indirme ve gönderme istediğiniz harddiske indirin aynı anda online izleme torrentstream problemsiz indirmeden izle...
    5- wifi problemsiz kesilme bağlantı problemi yok
    6-bluray usb tak bluray flim izle
    7-Tivibu problemsiz,dijiturk problemsiz,blutv problemsiz , ip tv problemsiz
    8-eklentiler problemsiz ( dizi ve flim sitelerinde)
    9-oyunlar Windows mağazasinda ( grafik desteği üstün )
    10-küçük , ısınma problemi yok

farklı farklı media cihazlarda farklı problemler bulunmaktaydı kararlı küçük bu cihazla 2 aydır problemsiz devam ediyorum ..tavsiye ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.