Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hem zidoo yazılım desteği hem de realtek 1295 chipset

kaymaklı ekmek kadayıfı olmuş beeee hemen yazılırız biz bu oynatıcıya
  • http://www.minipcdb.com/articles/Meet-Realtek-RTD1295

burada diyor ki nihayet hisiliconun doğrudan bir rakibi var resim kalitesi mükemmel
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Aynen arkadaşım ,

Fiyat-performans ürünü olarak övgüyle bahsettiğimiz M-195 bilindiği gibi Realtek RTD1195 chipsetli.

Ve hem görüntü anlamında , hem de HD sesleri kayıpsız aktarması anlamında çok başarılı bir cihaz ama yazılımı hikaye.

Üstelik birbirinin kopyası bir sürü M195 benzeri ürün varken piyasada ( M195-Eweat EW902 , Qintex Q95 gibi ) hiçbirininde yazılımı rayına oturmuş değil.

Şimdi Realtek gibi başarılı bir chipsetin Zidoo gibi ciddi bir firma tarafından kullanıldığını düşünsene.

Eğer iyi bir kasa yapısı ile çıkartırlarsa güzel bir cihaz olur diye düşünüyorum şahsen.Tarih olarakta Mayıs ay'ı denilmiş internette ama doğruluğunu bilemiyorum.

Neyse hele bir çıksında , yazılmak kolay...

• Arkadaşlar bende aranıza katıldım. Aliexpress den 92 dolara zidoo x6 pro siparişi verdim.Amacım internetten film ve dizi izlemek.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bunlarin hepsinin android icin uygulamasi var o yuzden ben de sorun olacagini sanmiyorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onno92 kullanıcısına yanıt
    Android uygulamasının olduğunu biliyorum zaten.Ama iş Android uygulamasını indirmekle bitmiyor ki.

Önemli olan bu Android uygulamalarının senin aldığın cihazında sorunsuz kurulması ve çalışması.

Çünkü bazı uygulamalar bazı cihazlarda kurulmuyor ve o cihazla uyumlu eski apk sürümlerini bulmak gerekebiliyor.

Gerektiğinde uygulamaların eski sürümlerini bulmada sorun yaşayacağını da düşünmüyorum ama.

Anlatmak istediğim buydu...
  • Zidoo firması ; X6pro modeli için 27 Mart'ta yayınladığı v1.0.3.5 no'lu yazılımını 11 Nisan'da forumda sayfasından kaldırmıştı.Bu kaldırmanın üzerinden sadece 3 gün geçtikten sonra gözden geçirdiği ve güncellediği yazılımı , bu sefer yeni bir sürüm yani v1.0.36 olarak yayınladı.

Bu sürümde kullanıcılardan gelen şikayetler dikkate alınmış ve birkaç güncelleme daha yapılmış gözüküyor.

v1.0.36 olarak lanse edilen yazılıma ait detaylar :

We release a new firmware v1.0.36 for ZIDOO X6 Pro

Model : ZIDOO_X6 Pro
    Version : v1.0.36 Release

ChangeLog :

1: Upgrade the airplay app, it can support ios9.3;
    2: Remove the OGYoutube preinstall, if you have installed it, you can uninstall it directly;
    3: İmprovement the auto poweroff function of 5s countdown;
    4: Nativeplayer
    a. fix the force close problem when download the subtitle sometimes;
    b. fix could not reflash the subtitle when download the subtitle;
    c. add then autoframe switch menu;
    d. add the dobly atmos passthrough;
    e. fix the PGS subtitle sync problem;
    5: fix the weather app could not get the data;
    6: add a menu, to close the pop upgrade dialog int he otaupgrade app;
    7: add the deception HDMI app, and you can close the HDMI insert before you use some special app, such as skyonline.
    8: add menu to open the external player in the ZDMC;
    9: fix some special receiver device had freeze problem when passthrough, such as the AVR-X1200;
    10: Shortcut key add Screenshot function
    11: Add USB Audio device switch function,SETTING->[Device]sound&notification->USB audio,default status is enable
    12: Zidoo theater
    a. Optimize the incorrect name identification of individual movies
    b. add moblie control function,just support android mobile in the same network(scan QR)
    If your Current version is v1.0.35,please check OTA online upgrade,If it is another version please download the below update package to install with USB(First in the forum to Gray scale test one week ,if no problem,Then push the OTA online update).

Yazılımı güncelleyip denemek isteyenler aşağıdaki linkten indirip yükleyebilirler.

http://www.mediafire.com/download/ejlf5cavuye9xac/20160413_ZIDOO_X6_Pro_v1.0.36_ota.zip

• Dün zidoo x6 pro cihazım 29 günde geldi. Alır almaz papirus hocanın vermiş olduğu linkten yeni v1.0.36 yazılımı yükledim. Arkadaşlar ben bu işlerde yeniyim bundan sonra bana yardımlarınızı bekliyorum. Size bazı sorularım olacak;
    1-Cihaza hangi ayarları yapmam gerekir.
    2-Kodiye yabancı dizi ve filmleri nasıl ekleyeceğim.
    3-Tarih ve saat ayarlamasında Türkiyeyi bulamadım.
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Dün akşam geç saatte de olsa bir fırsat yaratıp v1.0.3.6'yı yükledim Zidoo X6Pro'ya.

Kısa süreli kullanımım esnasında kayda değer bir sıkıntı görmedim.Hafta sonu biraz daha kurcalayacağım kısmetse.Yine de gözlemlediğim kadarıyla yazayım birkaç satır.

* Gördüğüm kadarıyla internet performansı oldukça iyi.Ethernet kablosu ile yaptığım bağlantı denemesinde performansından gerçekten memnun kaldım.

* ATV'nin kendi sitesindeki bir dizi bölümünü açtığımda görüntüyü bir türlü tam ekran yapamadım.Sağ alt köşedeki tam ekran butonu da iş görmüyor.Oysa aynı bölümü X9'da denediğimde daha doğrusu oynat dediğimde otomatik olarak tam ekran oynamaya başlıyor dizi bölümü.Bu tarayıcı ile mi alakalı bilemiyorum.Ama şu da var. Son zamanlarda ATV'nin sitesindeki dizi bölümlerini X9 sessiz olarak oynatıyorken X6Pro'da ses problemi yok.Tek sıkıntı görüntüyü tam ekrana verememek.Biraz daha kullanalım , daha sağlıklı bir fikir sahibi olabiliriz.

* Ana ekrandaki menüde gezerken çıkan kumanda sesini bir türlü kapatamadım.Her yere baktım ama bunu kapatma ile ilgili bir komut bulamadım.Benim için sinir bozucu bir ses.

* X6Pro'nun kumandası X9'a nazaran daha rahat ve kullanışlı geldi bana.Algılaması daha iyi bence.

* Logitech K400 klavyeyi X9'da ilk kullanmaya kalktığımda ; sesli karakterlerde sorun yaşamıştım ve Play Store'dan " External Keyboard Helper Pro " adlı uygulamayı yükleyerek çözmüştüm bu sıkıntıyı. X6Pro'da X9'daki gibi Türkçe karakter sıkıntısı yaşamadım ama denemelerim esnasında açmaya çalıştığım dizi bölümleri esnasında sayfadan birdenbire çıktığını ve tarayıcının ana ekranına döndüğümü gördüm.Yazılımda klavye ile bir sıkıntı olabilir.

* Cihazın dahili medya oynatıcısındaki sıkıntılar duruyor.Türkçe karakter sorunu ve altyazıların otomatik seçilememesi aynen devam.

Toparlarsak ; cihaz yavaşa yavaş kıvama geliyor ve rayına oturuyor.Zaten gözlemlediğim kadarıyla da ; firma yazılım anlamında şimdilik en fazla bu cihazına destek veriyor.Öyle ki benim emektar Zidoo X9 bile yazılım almayı unuttu nerdeyse...:) Gerçi kayda değer bir konuda yazılıma ihtiyacı da yok diyebilirim.Ben aylardır sorunsuz kullanıyorum.

Noktalarsak şu aşamada X6Pro kullanan arkadaşlar ; ekran arayüzünden ZDMC diye belirtilen KODI uygulaması ile ; arşivlerindeki filmlerini ( altyazı anlamında ) sıkıntısız olarak seyredebilirler.

Selamlar...

• enveraygunes E kullanıcısına yanıt
    Ben öyle çokta ayar yapıyorum diyemem.

Çünkü 3 tane cihaz var evde.Bunları bazen söküyorum , bazen takıyorum , yazılım yüklüyorum v.s.

Ekran ayarını otomatikte bırakabilirsin.

Tarih ve saat ayarına bakmadığımdan şu an için birşey demem zor.

KODI'yi yani ZDMC'yi kullanmaya şimdilik mecbur olduğun için KODI'nin altyazı ayarlarını Türkçe'ye çevirmen gerekiyor ki izlerken Türkçe karakter sıkıntısı yaşamayasın.

Kurcalaya kurcalaya öğrenirsin.Ama öncelikle forumdaki sayfalarında yada internet üzerinde Türkçe olarak hazırlanmış KODI kullanımın videolarına bir göz gezdir.Cihazla ilgili diğer detaylara zamanla aşina olursun.

Mesela ...

https://twitter.com/KodiTurkiye/media

https://www.youtube.com/channel/UCFFhX3QY-bX6zl4kUG9oAyQ

Kolay gelsin...

• İlgine teşekkür ederim Papirus hocam. Zaman zaman kafama takılan yerleri size sorarım.
  • Şu x9a emektar deyip durmayın kardeşim tek bir güzelliği vardı o da kasası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Öyle deme be arkadaşım.

Aylardır tıkır tıkır dizi ve filmlerimi seyrettiğim ve sorun yaşamadığım göz nuru cihazımdır benim.

Ama ayrılma vakti geldi artık.

Yaklaşık 15-20 gün önce satıştan çektiğim Zidoo X9'u tekrar satılığa çıkartıyorum.

Çünkü önceliği X6Pro'ya vermem şart oldu.Neden derseniz 3 tane cihaz oldu evde.Ve 3 farklı cihazı kullanmak zaman açısından zorluyor beni.

Mesela en basitinden 2TB'lık HDD'i Zidoo X6Pro'ya takıp filmleri orada taratmam ve onun yazılım eksikliklerine eğilmek lazım artık.Filmleri de şimdilik mecburen ZDMC'de seyredeceğim.Çünkü X6Pro'daki dahili medya oynatıcının stabilite sorunları çözülmüş ama altyazı sıkıntıları devam ediyor.

Böyle yapmazsam ve X9'dan vazgeçmezsem arada Zidoo X6Pro'ya yazılım yükle , yazılımın hatalarını görmeye çalış , film ve dizi arşivini ise X9'da seyret olmayacak. Tüm bunun yanında da M-195'e de göz at bazen ve gerekirse firmasına mesaj yaz v.s. bu da işin diğer tarafı.

Sonuç itibarı ile Zidoo X9 cihazım satılıktır arkadaşlar.

Kutusu , kablosu v.s herşeyi tamdır , kumandası naylonlu olarak kullanılmıştır ve gerek cihaz gerekse kumandası kozmetik açısından sorunsuzdur. Üzerinde v1.0.42 olarak son yazılım yüklüdür.

Geekbuyinbg'teki satış fiyatı 119$. Ben 300 TL istiyorum. Alan arkadaş içinde kargoyu ben karşılayacağım.

Selamlar...

• Kasası stabilitesi v.s. iyi cihazdır ses sistemi hd olmayan yani tvden izleyecekler düşünmesin sorun çıkarmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

bu android mini pc lere iş yerınden veya farklı bir yerden windowslu bir pc den masa ustu bağlantısı kurabiliyormuyuz...
  • En son yayınladıkları v1.0.36 yazılımına rağmen X6Pro'da hâlâ yaşanan sıkıntıları içeren bir mail göndermiştim Zidoo firmasına.

Cevap olarak bu sabah Zidoo Firmasının Proje ve Pazarlama Müdüründen şöyle bir mail gelmiş.

" Hi,

There are very much varied reasons may caused the situation. If we resolve this, we must recurrence it. Can you give a help to recurrence it ?
    "

Yani " Çok farklı nedenler bu sıkıntılara sebep olabilir.Eğer bu durumu çözmek istiyorsak tekrar denemeliyiz.Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz ? " demiş.

Ben son yazılımda da çoğu sıkıntının devam ettiğini gözlemlediğim için akşam detaylı bir mail hazırlamıştım zaten.Bu hazırladığım maile ; Zidoo X9'da problemsiz ama Zidoo X6Pro'da sıkıntılı olan altyazı menülerini görerek kıyaslayabilmeleri adına doğru ve yanlış olan ekran görüntülerini de koydum ve bu sabah o şekilde pasladım firmaya.

Sanırım bu gönderdiğim son mail oldukça işlerine yarayacak.Çünkü bazı şeyleri anlatarak tarif edemiyoruz bu adamlara.Hemen bir resim yada video gönderir misin diyorlar.

Özetle X6Pro'yu adam ettirebilmek için çabalarım devam ediyor.

Sanırım firmada bu konuda duyarsız değil ve bir çaba içinde.Yazılım ekibi dahil farklı kişilerden zaman zaman mailler alıyorum.Kimisi ekran görüntüsü istiyor , kimisi Türkçe karakter gönderin diyor v.s

Sabahtan gönderdiğim son mailde yazdığım problemleri şöyle sıralayabilirim :

-----------------------------------------------------------------------------------------

X6Pro'da genel sorun...

* Ekrandaki ana menüdeki seçeneklerde gezerken çıkan kumanda sesi çok sinir bozucu ve ayarlarda kapatmak için seçenek yok.Nasıl kapatacağız ?

* Cihazı ilk açtığımızda çoğu zaman takılı HDD'i hemen görmüyor yada bazen beklesek bile hiç görmüyor.Çıkarıp takmak gerekiyor. Bu sorun KODI'ye de yansıyor ve adresleme değiştiği için kitaplıktaki filmleri görmüyor.Bazen HDD'i çıkartıp USB slot değiştirmek zorunda kalıyoruz.Bu çok kötü , takılı olan HDD'i her açılışta standart olarak doğru slotta görmeli.

X6Proda dahili medya oynatıcıdaki sorunlar :

* Dahili medya oynatıcıda Türkçe karakter desteği hala yok.

* Video dosyası altyazı ismi ile birebir aynıysa otomatik oynamalı ama oynamıyor.Muhakkak bölümle ilgili altyazıyı manuel seçmek gerekiyor.Playlist nasıl doğru gösteriyor ve oynayan bölümü yeşil tik ile işaretliyorsa altyazıda bunun gibi oynayan bölüme ait altyazıyı otomatik seçip tik atmalı.

* Altyazı kümesini gösteren bölüm hiç mantıklı değil , subrib externel 1 out , subrib externel 2 out , subrib externel 3 out gibi tanımlama çok garip.Bazen en başta 1- ass eng , 2- ass eng yazıp 3'te normal altyazılar başlıyor.Bir gariplik var.

Burada Zidoo X9'da olduğu gibi altyazının kendi ismini görmeliyiz ve neyin ne olduğunu anlamalıyız.Mesela Playlistteki olduğu gibi altyazılarda bu şekilde bölüm adları yazmalı.

* Dahili medya oynatıcı da videoyu görüntülü ileri aldığımızda mevcut altyazılar ekrandan kayboluyor ve oynatsak bile ekrana gelmiyor.Videoyu kapatıp baştan başlatmak gerekiyor.

X6Proda KODI'deki sorun :

* KODI'deki afişleme ekranında , sol taraftaki menüyü açtığımda normalde Kayan Poster yazması gereken yerde G , Başlık yazması gereken yerde ise S yazıyor.Sanırım Türkçeye çevirdikten sonra bir bug oluştu.

Bunlar önemli problemler ve gerek dahili medya oynatıcıda gerekse KODI'de kesinlikle çözülmeli.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu şekilde yazıp gönderdim ama tabii ki bu satırların arasına önce yanlış olan fotoğrafları , sonrada olması gereken doğru fotoğrafları da koydum ve öyle gönderdim.

Bu kıstasta elimde Zidoo X9 gibi yazılımı rayınan oturmuş bir cihaz var nihayetinde.Böyle olunca da " Bak X9'da böyle sorunsuz kardeşim " diyebiliyorum.

Ama onlarda sıkıntılı yazılımı rayına oturtma konusunda.Ve X9'dan daha fazla uğraştırıyor X6Pro.

Çünkü cihaz mimarileri farklıymış ve X9'da doğru olan birşeyi pat diye entegre edemiyorlarmış X6Pro'nun yazılıma.

Aman etsinlerde , geç olsun-temiz olsun.Sorun değil...

Selamlar...

• Bazılarının uyanıklık yapıp 60 $'lık ürünleri fahiş fiyatla sattıklarını hep görüyordum ama böylesini hiç görmemiştim.

Adam 60 $'lık Zidoo X5'i Çin'den getirtmiş ve 349 TL etiket koymuş koymasına ve ördek arıyor ama daha da önemlisi altına ne yazsa beğenirsiniz...

ZIDOO TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜNDEN

FATURALI - GARANTİLİ - ÜCRETSİZ KARGO

Yuhhh diyorum artık....

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 20 Nisan 2016; 9:47:44 >

• Teknik Destek grubudan birisi forum sayfasnda ; Zidoo X6Pro için , altyazı menüsüne zaman kaydırma ve karakter seçme özelliklerinin ekleneceğinden bahsetmiş bugün.

Bu iyiye işaret...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bazılarının uyanıklık yapıp 60 $'lık ürünleri fahiş fiyatla sattıklarını hep görüyordum ama böylesini hiç görmemiştim.

Adam 60 $'lık Zidoo X5'i Çin'den getirtmiş ve 349 TL etiket koymuş koymasına ve ördek arıyor ama daha da önemlisi altına ne yazsa beğenirsiniz...

ZIDOO TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜNDEN

FATURALI - GARANTİLİ - ÜCRETSİZ KARGO

Yuhhh diyorum artık....

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

bu arkadaş daha öncede himedia q5 Tr distribütörü diye yazıp satmaya çalışmıştı.aradıgımda bir bayan çıkmıştı.eşiymiş satış yapan kişinin.anlayacağınız evden satış yapan bir vatandaş.kendince bir şeyler yapıyor ama doğru yapmakta fayda var tabi.

• sarpcore kullanıcısına yanıt
    Üstad ,

Keşke yazılanlar doğru olsa ve herhangi bir firma Zidoo'nun Türkiye Distribütörlüğünü almış olsa.En fazla ben sevinirim inanın.

O zaman Çin'dekinden daha farklı fiyatlara ürün satılmasını ve garanti konusunda yazılanları kabul edebilirim.Çünkü bir firmanın distribütörlüğünü almaya kalktığınızda Sanayi Bakanlığı tarafından istenen detaylar o kadar çoktur ki.Maliyette otomatik olarak yükselir.

Ama ortada fol yokken , yumurta yokken ; sırf para kazanma hırsı ile böyle yalan bir ifade kullanmamak ve milleti kandırmamak lazım.

Terbiyesizlik bu...
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.