Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Himedia kullanıcıları bu gibi durumlarda KODI'de bazı dosyaları değiştirerek çözüm buluyorlardı ama aynı olayı Zidoo'da becerememiştim ben.

Yine de bir fırsat bulduğumda firmaya yazıp sorarım neler yapılabilir diye...

Çünkü X6Pro'da da istiyorum aynı şeyi.

Yani her türlü videoyu otomatik olarak kendi medya oynatıcısı ile açsın cihaz. Ve ben , KODI'yi herhangi bir video da özellikle istersem kullanayım.

Bu arada şunu unutmayın sakın : Cihaz kendi medya oynatıcısı ile oynatınca bile iş bitmeyecek.İşin içinde bir de Türkçe karakter sıkıntısı olabilir.

Mesela Zidoo X6Pro'da kaç sefer yazılım güncellendi ama Türkçe karakter desteği hâlâ yok cihazda.Altyazılı olarak sağlıklı bir izleme için KODI'yi kullanmaya mecbursunuz şu aşamada.

Yani kendi medya oynatıcısı ile oynatır diye cihaz almadan önce altyazılarda Türkçe karakter sıkıntısı var mı yokmu onu öğrenmek lazım ki büyük bir ihtimalle sıkıntısı vardır ve bu en önemlisi...

• Merhabalar,

Ortasından dalıyorum ama kusura bakmayın.Bende birsüredir TV box almak planı içerisindeydim. X6 ve X9 arasında kaldım, anladığım kadarıyla ikisininde birbirine göre artıları olsa da şu durumda X9 almak daha mantıklı.Eğer deneyimli üyelerinde bir itirazı yoksa vereyim gitsin siparişi.

Birkaç sorum olacak :
    1- Srt, sub, vobsub, ass, pgs vs. altyazı formatlarının hangilerini destekliyor acaba?Önceki sayfalara bakamadım,nette de tam bir bilgi bulamadım. Pgs falan desteklemiyorsa untouched bluray leri nasıl oynatacağız altyazıyla, sıkıntı çünkü.
    2- Ext. harddisk takarken NTFS destekliyormu sıkıntısız bir şekilde?
    3- Anamorphic dvdriplerde falan problem var mı ? Doğru AR'de gösteriyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max_cady -- 22 Mart 2016; 0:25:48 >
  • gaming54 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler dostum,hayırlı olsun.
    zidoo x5 siparişi verdim,gelsinde detaylı inceler bilgilendirme yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 22 Mart 2016; 7:04:41 >
  • max_cady M kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla ;

1- Daha ilk aldığım zamanlarda deneme amacıyla farklı altyazı formatları denemiş ama sadece srt formatını desteklediğini görmüştüm.Son yazılımlarda değişmediyse sadece srt'yi destekliyor diyebiliriz.İşin Blu-Ray kısmını ise bilmiyorum , arşivimde Blu-Ray yok çünkü.

2- Ext. HDD'leri göstermede hiçbir sıkıntı yok. 2 TB'lık USB HDD kullanıyorum , sorunsuz.

3- Bildiğim bir konu değil , bilemiyorum.
  • abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    Hadi bakalım hayırlısı...

X5'in haberlerini de senden alırız artık...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,

Peki Zidoo X9 'ub Android 5.1 ile gelmemesi bir eksiklik mi ? 5.1'e yükseltmek mümkün mü ?
  • max_cady M kullanıcısına yanıt
    Ben kullanım amacıma bağlı olarak hiçbir eksikliğini görmedim Android sürümünün eski versiyon olmasının.Fakat uygulamalarla pek işim olmaz benim.

Ama sizin Google Play'de gördüğünüz yada Web'ten indirdiğiniz bir uygulama olur ve o da Andorid 5.1 isterse kurulum için , haliyle o zaman kuramazsınız cihaza.Orası ayrı.

Android Box'lardaki Android sürümlerinin manuel olarak yükseltildiğini de ben hiç duymadım.Yapabilen var mı bilmiyorum açıkçası.

Yazılım versiyonunun içinde gelen Android sürümü ne ise cihazda o sürümle kullanılıyor diye biliyorum.
  • Kısa süreli gözlemimde ( üzerinde v1.0.33 yazılımı yüklü iken ) Zidoo X6Pro’da karşılaştığım ve bu akşam firmaya bildireceğim sorunlar…

• Cihazda kesinlikle stabilite sorunu var.Çünkü klasör içinde herhangi bir dizinin bölümüne tıkladığımda ; “ Error Info / Sorry , This Video Can Not Be Played “ diye bir ikaz çıkıyor.Sonra başka bir bölüme tıklıyorum , yine aynı hata.Ama başka bir bölümde sorunsuzca gösteriyor bu sorunlu bölümleri.Sonra açılmayan bölümlere tekrar tıklıyorum.Hiç sorunsuz açılıyor.Cihaz neye göre açıyor , neye göre açmıyor belli değil.Stabilite yok.Oysa bu dosyalar Zidoo X9’da her denemede % 100 sorunsuz açılan dosyalar.

• Altyazı ismi dizi bölümü ile % 100 aynı olsa bile otomatik olarak onu seçip açmıyor.Muhakkak manuel olarak seçmek gerekiyor altyazıyı.

• Herhangi bir videoyu görüntülü ilerlettiğimizde altyazı görüntü ile uyumlu ilerlemiyor.İlerletmeyi bıraktığımızda ise ses ve görüntüde senkron sorunu yaşatıyor.

• Altyazı klasöründe altyazı isimleri Sub External 1 , 2 gibi gözüküyor.Oysa orijinal dosya ismi olmalı ve o an için hangisi olduğunu Zidoo X9’da olduğu gibi net olarak anlaşılır bir şekilde görmeliyiz.

• Bazı dosyalar bazen takılmalı oynuyor , bazen hiç takılmasız oynuyor.

Örneğin ; USB 3.0 / 2,5” / 2 TB’lık HDD’imde bulunan " BBC Africa Savannah 720p.BluRay DTS Dual x264-Wiki" adındaki belgeseli oynat dediğimde görüntü bazen takılmalı ilerliyor , bazende aynı dosya yağ gibi akıcı oynuyor. Bu sonuç neye göre değişiyor belirsiz.

• Zidoo X6Pro’da da ; X9’da olduğu gibi KODI’den oynat dediğimizde tüm videoları otomatik olarak dahili medya oynatıcısında oynatma komutu yok.Bunu bu cihazda da sağlayabilir miyiz soracağım.

Özetle X6Pro’da en büyük sorun , video oynatmalardaki stabilite sorunu.

Çünkü cihaz seçilen videolarda bazen %70 - %80 oranında açmama sıkıntısı yaşatıyor.

Bir diğeri Türkçe karakter desteğinin olmaması.

Bir başka önemli detay ; altyazı ismi video dosyası ile % 100 aynı olsa bile klaösrde kaç tane altyazı olursa olsun oynatılan videoya ait altyazıyı otomatik olarak seçip oynatmaması.

Son olarak klasör yapısı anlamında Zidoo Theatre Afiş Uygulamasındaki klasör yapısı nasıl olmalı ? Bu uygulamada sağlıklı bir afiş taraması için ; mesela çok bölümlü dizi klasörlerini nasıl düzenlemeliyiz , ya da tekli film klasörleri nasıl olmalı ? Çünkü KODI’de %100 uyumlu olan klasör yapılandırması , Zidoo Theatre’da çokta başarılı bir randıman vermiyor.

Ben tüm bu sorunları bildireceğim firmaya ve ne kadarını yaparlar bilemem ama cihazın kendi medya oynatıcısında yaşanan bu sıkıntılı süreç esnasında tek çözüm KODI'yi kullanmak.

Zaman kazanma adına başka çare yok.

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Mart 2016; 8:46:23 >

• X6'yı fason mu ürettirmişler merdiven altına, bu nedir yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zidoo X6Pro modeli için v1.0.34 yazılımını yayınlandı Cumartesi günü.

Ama firmaya hafta içinde yazdığım bütün eksiklikler olduğu gibi devam ediyor bu yazılımda da.

Zaten bu kadar kısa sürede yazdıklarımla ilgili bir düzeltme yapmalarını beklemiyordum ama en azından stabilite sorunu belki rayına oturmuştur diye düşünüyordum.Fakat maalesef tüm sıkıntılar aynen devam.

Teknik anlamda yapılan birkaç düzeltme ve KODI versiyonunun 16.0.2'ye yükseltitlmesi haricinde kayda değer bir değişiklik yok gibi gözüküyor.

Sonuç olarak kısa bir cevap ile v1.0.33'te devam eden tüm sıkıntıların , v1.0.34'te de aynen devam ettiğini bildirdim firmaya.

Bu versiyondaki iyileştirmelere bakarsak :

Model : ZIDOO_X6 Pro
    Version : v1.0.34 Release

ChangeLog :

1: İmprovement the air-mouse support, support some special air-mouse keyboard.
    2: Fix some special air-mouse with speaker could not output sound through HDMI.
    3: İmprovement the NTP service, get time more faster from the network.
    4: Fix could not pop poweroff dialog when upgrade from V1.0.32 for some devices.
    5: Fix some hard disk could not read when it plug in win10.
    6: Remove the touch sound for the media center app.
    7: Upgrade the ZDMC to v16.0.2.

Yazılımı yükleyip denemek isteyenler aşağıdaki linkten yükleyebilir.

http://www.mediafire.com/download/x961ahg55z6fq0h/ZIDOO_X6_Pro_v1.0.34_20160317_ota.zip

• nighty kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum ama donanım anlamında gerçekten öyle çok ahım şahım bir cihaz değil Zidoo X6Pro.

Minicik ve çok hafif diyebileceğimiz bir kasaya sahip.Öyle ki taktığım Monster HDMI kablonun ağırlığından bile cihaz yerinden oynuyor.

Garip olan şu : Böylesine bir cihazı 109$ gibi bir fiyata satmaya çalışmaları.

Ama kullanıcılar bu tarz şikayetleri dile getirdikleri zamanda firma da şunu söylüyor :

" Benim firmamda bir yazılım ekibim var ve cihazla ilgili geriye dönüşleri dikkate alıyor , sık sık yazılım güncelliyorum.Bu yazılım grubununda bana epey bir maliyeti oluyor.Piyasadaki çoğu firma gibi fason üretim yapıp yazılımı başka cihazlardan kopyalayarak üretim yapan bir firma değilim ben " diyor ve haklı da.

Çünkü yazılım anlamında dört dörtlük cihazlar üretmese de diğer firmalardan kesinlikle bir adım önde bu konuda.Hakkını yememek lazım.

Neyse , X6Pro'nun rayına oturması için biraz daha beklemeye devam...

• X6Pro ya niyetlendim ama X5 gözüme daha iyi geldi( RAM 1GB olayı kafamı karıştırdı ) , sizce tek amacı film olanlar için x5 nasıl tercih olur, Amlogic S905 10bit ile birde yazılım desteği sayesinden Tronsmart Vega S95 ten daha iyi bir hale gelir diye düşünüyorum ,Tronsmart R68 ( Rockchip RK3368 ) modelini aile dostuma aldım gayet başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 27 Mart 2016; 16:10:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

X6Pro ya niyetlendim ama X5 gözüme daha iyi geldi( RAM 1GB olayı kafamı karıştırdı ) , sizce tek amacı film olanlar için x5 nasıl tercih olur, Amlogic S905 10bit ile birde yazılım desteği sayesinden Tronsmart Vega S95 ten daha iyi bir hale gelir diye düşünüyorum ,Tronsmart R68 ( Rockchip RK3368 ) modelini aile dostuma aldım gayet başarılı

biraz beklersen benim cihaz geldiğinde ayrıntılı bilgilendirme yapıcam.bence şuan piyasadaki en iyi çipset s905.bende bu yüzden X5 tercih ettim.
    1 gb olayına takılma,şuan kullandığım Q3 te 1 gb ama ben hiçbir eksikliğini görmedim.belki android marketten alayına program-oyun indirip kursan
    zamanla yetmeyebilir (ki bu cihazları pc gibi kullanmaya çalışan varmı onuda bilmiyorum).
    sonuç olarak benim gibi video izlemek için kullanıcaksan yeter artar bile.
    bu geekbuying kargo takibi nasıl yapılıyor bu arada bilen varmı,çince yazılar hiçbirşey anlamadım

• Tekrar hatırlatayım ki arada kaynamasın ve yanlış bilgilendirmelere sebep olmayalım.

X6Pro'da ; stabilite konusunda yaşanan ve firmaya bildirilen sıkıntılar cihazın kendi medya oynatıcısı ile alakalı.

Benim gibi cihazın kendi medya oynatıcısını KODI'ye nazaran daha başarılı bulan ve özellikle onu kullanan kişiler için büyük bir handikap bu.

Firmaya bu yüzden cihazın kendi medya oynatıcısındaki sorunları bildirip ( altyazılardaki Türkçe karakter desteği , görüntüdeki takılmalar , menü ayarları v.s konularında ) düzelttirmeye çalışıyoruz.

Yoksa ben KODI'yi kullanacağım yada MXPlayer veya Archos gibi başka bir medya oynatıcı yükler , onu kullanırım derseniz zaten sorun yok.
    Hocam zidoo x5 x6prodan video başarısı daha iyi olma ihtimalı varmı acaba, amlogic işlemcinın video stabilitesi ve kalitelisi daha iyi diye yazılar okumuştum, hiç tecrübe etme şansınız oldumu,
    Aynı firmanın bir üst modeli x6pro nasıl x5 ten iyi olabilr aklıma takıldı , fiyatı daha pahalıyken hemde

Hocam sizi beklerim sonuçlarına göre hareket ederim ama bir cihaz daha almam lazım onun acelesi var :) Tronsmart r68 kullandım anlık takılmalar vardı menü de ve site geçişlerinde güncelleme ile ne olur bilmem ama amlogic denemek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Hocam sizi beklerim sonuçlarına göre hareket ederim ama bir cihaz daha almam lazım onun acelesi var :) Tronsmart r68 kullandım anlık takılmalar vardı menü de ve site geçişlerinde güncelleme ile ne olur bilmem ama amlogic denemek istiyorum

s905 çipsete sahip neredeyse tüm cihazların incelemesini okudum-izledim.çipsetin performansı üst düzeyde,bu bakımdan sıkıntı yok.
    ama gel gelelim yazılım desteği olmadıktan sonra çipset bir işe yaramıyor.kendin söylüyorsun r68'de anlık takılmalar vardı diye.
    r68 çipseti öyle anlık takılmalar yaratacak kadar kötü değil,demekki yazılımda sıkıntı var.

X5'ten çok umutluyum ben.neden bu cihazı seçtin dersen,yazılım desteği var.bir sıkıntı olduğunda,firmayla iletişime geçildiğinde
    düzeltiyorlar.kaldıki x5 incelemelerinide izledim.kimse bir sorundan bahsetmemiş.diğer markalar gibi "üret,gerisini boşver"
    mantığında değiller.yoksa 30$'ada var s905 çipsetli cihaz.

eğer aciliyet varsa bence bekleme X5 al.

İlk tespitin çok doğru , yazılım desteği olmadıktan sonra kullanılan chipset'in çok iyi olması yetmiyor , yazılım gerçekten çok önemli bu cihazlarda.

İkinci tespitine gelirsek ; eğer ki sadece inceleme sitelerini izleyerek cihaz almaya karar verirsen yanılabilirsin.

Şöyle ki ;

İnceleme siteleri hiçbir zaman kullanıcılar kadar uzun süreli kullanmıyorlar cihazları.Alıp birkaç gün test edip gözlemlediği sonuçları yayınlıyorlar sitelerde.Haliyle uzun süreli bir ev kullanıcısı kadar gözlemleme şansları olmuyor cihazları.ve bazı sorunları hiç görmüyorlar , belki de göremiyorlar.

Sıcağı sıcağına bir örnek vereyim :

Belli bir süredir evde hem Zidoo X9'u , hemde Zidoo X6Pro'yu kullanıyorum.

Görüyorum ki Zidoo X6Pro'nun kendi medya oynatıcısı sorunlu , ama bu çoğu kimseyi ilgilendirmiyor gibi bir hava var.Millet varsa yoksa KODI üzerine yoğunlaşmış ve farkında bile değiller sanki.Yada farklı şeylere odaklanmışlar cihazlarında. Ama benim için en önemli kriterlerden birisi cihazın kendi medya oynatıcısının performansı.Çünkü video izlemelerimde KODI'yi kullanmıyorum ben.

İstediğin inceleme sitesine bak , hatta Zidoo firmasının kendi forum sayfalarını da incele.Bak bakalım cihazın kendi medya oynatıcısının stabilite sorunlarından , Türkçe karakter desteğinden v.s bahseden var mı benden önce ? Yok , belkide farkına bile varmamışlardır.

Çünkü bu cihazlardaki video gösteriminde KODI'yi tercih eden o kadar çok kullanıcı var ki , çoğu kullanıcı kendi medya oynatıcısındaki şikayetlerden hâlâ habersiz inan.

Çin menşeili bir cihazda ilk başlarda Türkçe karakter desteğinin olmamasını anlarım ama cihazın kendi medya oynatıcısı ile açmaya çalıştığım bir dosyada ekrana hata mesajı verip dosyayı oynatmıyorsa , üstelik bir oynatıp bir oynatmıyorsa orda dur derim arkadaş.Bu işte bir anormallik var , bir stabilite sorunu var , bir yazılım sorunu var , bu kesin.

Özetle tüm bu detayları göz önünde bulundurmak gerekli cihaz alımlarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Mart 2016; 10:17:31 >

• Zidoo firması tarafından X1 modeli için v1.0.22 yazılımı da yayınlandı.

Diğer ürünlerine nazaran X1 için çok sade bir güncelleme de olsa güncelleme güncellemedir diyelim...

Model : Zidoo X1
    Version : v1.0.22 Release

ChangeLog :

1: Fix shotcut key problem -- the blue key and red key open the same app.

Yazılımı yükleyip denemek isteyenler aşağıdaki linkten yükleyebilir.

http://apidl.zidoo.tv/zidoo_x1%2Fdolphin_fvd_p1-ota-20160325.zip

ewet tabiki bu konuda çok haklısın.bende kodi kullanmıyorum o yüzden kendi media oynatıcısı benim içinde çok önemli.tabiki Türkçe kararkter desteği en önemlisi.genelde dizileri anlık takip ediyorum
    ve Türkçe altyazıyla izliyorum.lakin zidoo firması ilgili bir firma,sorunlara kayıtsız kalmıyorlar,tercih sebebimde bu yüzden.
    bakalım cihaz gelsin ne görücez
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.