Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60 fps 4k vıdeoları çok akıcı sekılde oynatan s905 64 bıt işlemcılı tv box lar var

Zidoo fırmasınında s905 islemcılı box u var
    Ama yazan cızen olmamış..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram kapasitesi daha yüksek olsa tabii ki iyi olur ama bu cihazın ilk versiyonu X1'in performansı şaşırtmıştı beni.Çünkü o da 1 GB ram kapasitesine sahipti ama medya oynatımı gerçekten iyiydi.

Dolayısıyla X1 II , X265'leri rahatlıkla oynatır diye düşünüyorum.

Çünkü denediğim test videolarını ( hatta 4K videoyu ) ilk versiyon X1 bile takılmasız oynatmıştı.

O yüzden yorum yapmadan önce bir görmek en doğrusu olur.
  • dreambox271980 kullanıcısına yanıt
    Evet , Zidoo X5 olarak piyasaya sürdüler o cihazı.

Ama baktığımda alelade bir cihaz gibi geldi bana.Yani diğerlerinden pekte bir farkını göremedim özellik anlamında.O yüzden bahsetmedim aslında.

Gördüğüm kadarıyla kasayı değiştirmiş , S905 işlemci kullanmıştı.Öyle olunca pekte önemsemedim açıkçası.

Ama şu da var , işlemci kapasitesi anlamında X6Pro'dan bile daha iyi bir cihaz aslında.

Çünkü Zidoo X6Pro : Rockchip RK3368 Octa Core up to 1.5GHz (Cortex-A53 64bit Processor ) olarak görünmesine rağmen bahsettiğimiz Zidoo X5 : S905 2.0 GHz ( Cortex A53 64bit Processor ) olarak daha hızlı bir işlemci kullanıyor.

Fakat nedir , ne değildir kapalı kutu tabii ki.Görme şansım olmadı...

Selamlar...
  • Ben zıdoo x5 degılde farklı bır oem s905 işlemcılı
    1gb ram 8gb hafızalı tv box kullandım geçenlerde
    4k 60 fps 10 bıt vıdeoları akıcı olarak oynattığına sahıt oldum bayada hoşuma gıttı cıhaz ama ramden dolayı satıp 2gb ram 16 gb hafızalı olan farklı bır model sıparıs verdım.

Benım cıhazdan beklentılerım
    Kodı
    Youtube tv
    4k 60 fps 10 bıt vıdeoları oynatması

4k tv lere 2160 60p goruntu vermesı

Bu saydıklarımı fazlası ıle yapıyor s905 ıslemcılı cıhazlar

Ama zıdoo x5 i neden 1gb ram ıle pıyasaya sürdü zıdoo fırması ona anlam veremedım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 9 Mart 2016; 16:18:13 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Abi 3d iso da altyazı sorunu yok derken: Filmin içinde tr altyazı varmı yada lx55 deki gibi harici altyazımı ? Bunu neden soruyorum eğer içinde altyazı varsa zaten karakter sorunu olması imkansız sebebi de pgs altyazı formatı zaten resim gibidir ne varsa onu görür. Yani "ö ü ı ğ " resim formatında. Benim biliyon abi bu zamana kadar mplayer geçmişim dune max dan sonra bitti. Onuda kısa kullandım mkv falan işim yok. Dayı oğlu için sanada anlattım m195 aldık eleman x6pro gönderiyo. Bana kalsa alcam bdp 9700 ama namussuz çok pahalı bütçesi yok. Oppo falan yanına yaklaşamaz. Bu işlerde bana kalırsa tabi bütçe ile alakalı bd playerla çözüme ulaşmak. Sende ki gibi lx55 veya bdp 9700 yada oppo 103 105 jail yapıp devam etmek. Bd iso hele menülü candır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Çok ilginç ama 3d.iso oynatımında türkçe karakter sorunu yok işin garibi sanki dahili altyazılı gibi hem film keskin , hem de altyazı...

" Sanki dahili altyazılı gibi... " diyerek harici altyazı olduğunu özellikle vurgulamış zaten...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Hızlıca okuduğumdan yada bu cihaza olan heycanımdan olsa gerek atlamışım. O zaman şöyle bir şey çıkıyo ortaya harici altyazıyı kendi içinde convert ederek ekrana yolluyo ki bu büyük bir başarı cihaz için. Bu mantıkta gidersek 2d iso dada yapması lazım. Denedinizmi bunu ?

• yuhaser Y kullanıcısına yanıt
    Bunu , fırsat bulabilirse Sadays deneyebilir şu aşamada.

Çünkü bahsedilen cihaz , ona test için gönderdiğim benim cihazım zaten.

Dolayısıyla hiçbir fikrim yok bu konuda...
  • akşam 2d.isoda da denerim zaten gece 3 oldu kalan 4klar var onları da denerim bir de 3d.isoda altyazı harici mi bir kere daha bakarım ama menüsünde externel diyor türkçe altyazı için dahili olsa pgs filan yazıyor tekrar bakacağım bu arada x9u bana göndermene gerek kalmadı papirus alacağım arkadaş zaten yuhaserdi x6 sipariş etmiş sen x9u forumda satarsın artık
  • 4K testler devam

10- Hisense Microcosmos 3840X2160 49862 kb/s 29.97 fps gayet akıcı

11- Hisense ULED Beauty Tibet 3840X2160 98714 kb/s 29.97 fps gayet akıcı ve net

12- Jellyfish hevc/h265 3840X2160 145551 kb/s 23.976 fps kendi oynatıcısı bana müsade 100mbit üstü dedi Kodi direkt menüye attı

13- Pretty SNSD Dancing Queen CHT 4096X2304 47979 kb/s 29.97 fps takılmalar var ara ara

14- Rainbow Blaxx Cha Cha 3840X2160 16483 kb/s 30.01 fpsgayet akıcı ve net

15- Samsung UHD Iceland hevc/h265 uzantısı ts olduğu ya da hevc/h265 codec olduğundan mıdır nedir menüye attı oynatmadı kendi oynatıcı bu format oynatılamaz dedi

16- The scenery of tropical ocean 3840X2160 19887 kb.7s 29.98 fps gayet akıcı ve net

17- Time Lapse by David&Dan 3840X2160 25682 kb/s 29,917 fps Gayet akıcı ve net

18- Wild Life 3840X2160 26347 kb/s 29.97 fps gayet akıcı ve net

19- Rio de Janerio 2014 3840X2160 18581 kb/s 29.97 fps gayet akıcı ve net

20- Hercules 3d blu-ray half sbs 3840X2160 29998 kb/23,976 fps side by side oynatım gayet akıcı ve net

21- Chappie hevc/h265 3840X1602 67722 kb/s 23.976 fps kendi oynatıcısı oynatılamaz diyor Kodi de cihaz kilitleniyor

22- Furry hevc/h265 3840X1602 123762 kb/s 23.976 fps kendi oynatıcısı oynatılamaz diyor Kodi de cihaz kilitleniyor

3Dlerle alakalı dün yanlış bilgi verdim özür dilerim 3dleri ben lx55le izlediğimden zaten utf8 o yüzden türkçe karakterler doğru görünüyor

• Hevc h.265 desekli bir chipsetin 4k/60fps dediği halde ne 60 fps deki takılmaları ne de hevc h.265 dosyalarda kilitlenmei veya menüye geri dönmesi kabul edilemez

testlerde görüldüğü üzere h264 4klarda 90 mbit seviyelerine kadar akıcı oynatım var ancak şu haliyle bir güncelleme beklemek gerek yazılımsal bir sorunu var hevc h.265 playeri hevc oynatamasın olacak iş değil
  • Zidoo X1 modeli için v1.0.21 Release sürüm firmware yayınlandı.

Detaylara bakacak olursak :

Model : ZIDOO_X1
    Version: v1.0.21

Change List:

1: Fix the back and home key could not correct in Youtube ;
    2: İmprovement system to get network time from NTP.

Arzu edenler bu yazılımı aşağıdaki linkten yükleyebilir.

http://apidl.zidoo.tv/zidoo_x1/dolphin_fvd_p1-ota-20160309_h3_v1.0.21.zip
  • Eğer ki bahsedilen Chappie filmi , hani şu 40-50 GB'lık olan film ise sırf test etmek için bende indirmiş ve Zidoo X9'da denemiştim.

Ne seste , ne de görüntüde bir anormallik yoktu ve kendi medya oynatıcısında şakır şakır oynatmıştı Zidoo X9.

Eğer aynı filmden bahsediyorsak , bu filmi Zidoo X6Pro'nunda rahatlıkla oynatması lazım.Çünkü X6Pro ; 4K konusunda , X9'dan daha iddialı bir cihaz.

Dolayısıyla senle aynı düşünüyorum , yazılımla alakalı bir sıkıntı olabilir.
  • Yazılımla alakalıda olabılır 4k 60 fps vıdeoalrın hıc oynamaması ve ya takılmalı oynatması cıhazın kasılması vs
    Rokchıp 3368 cıhazlarda hevc 265 codecklı vıdeo denme ımaknım olmadı elımde cıhaz olmadığı ıcın
    Fakat s 905 ıslemcılı 2 adet farklı model kullandım

Bunlardan
    Xiaomi fırmasının urettıgı mı 3 tv box s905 cıhazda hevc 265 codecklı vıdeoyu hıc oynatmazken
    Mx q pro 4k oem bır s905 cıpsetlı cıhaz hevc 265 60 fps vıdeoları banamısın demeden oynattı

Egerkı zıdoo x6 pro nun ıslemcısı ve graphıc cpu gerçekten hevc 265 60 fps desteklı ıse yazılım ıle sorun çözülür

Islemcının yanında grafık cpu da onemlı
  • Ben hiç görmedim ancak amlogicler bu media player işinde kaale alınan işlemciler değil

yine de bir görmek ve test etmek isterim gönderen olursa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Eğer ki bahsedilen Chappie filmi , hani şu 40-50 GB'lık olan film ise sırf test etmek için bende indirmiş ve Zidoo X9'da denemiştim.

Ne seste , ne de görüntüde bir anormallik yoktu ve kendi medya oynatıcısında şakır şakır oynatmıştı Zidoo X9.

Eğer aynı filmden bahsediyorsak , bu filmi Zidoo X6Pro'nunda rahatlıkla oynatması lazım.Çünkü X6Pro ; 4K konusunda , X9'dan daha iddialı bir cihaz.

Dolayısıyla senle aynı düşünüyorum , yazılımla alakalı bir sıkıntı olabilir.

h264 olanların 100mbite yakın olanlarını bile destekliyor h265 olunca sapıtıyor Papirus

Bence isim beliterek bunu da sor hatta senin oğlanın ingilizcesi iyidir utandım arkadaşlara gösteremedim nasıl fahri zidoo temsilciliği yapacağım ben Türkiyede filan de

• quote:

Ben hiç görmedim ancak amlogicler bu media player işinde kaale alınan işlemciler değil

oyle düşünüyorsunuz da su an s905 ıselmcıler ıle 4k uydu yayınlarını bıle almak ıcın wetek fırması 4k uydu cıhazı bıle cıkarmıs s905 ıslemcı ıle sakır sakır 4k yayınlar açılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 10 Mart 2016; 19:08:22 >

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Ulen tanımasam bu gaz vermelerin yüzünden Aygaz bayiinde çalışıyorsun diyeceğim ama bereket işinden gücünden haberim var...

Firmaya aynen şu şekilde iletiyorum o zaman :

" H264 olan videolarda 90 Mbit olan dosyalar bile destekleniyorken Hevc / H265 60fps videolarda takılmalar , kilitlenmeler var ve menüye geri dönmelerle karşılaşıyoruz. "

Yalnız şunu netleştirmek lazım :

Anladığım kadarıyla sıkıntılı olan H265 videolar kendi medya oynatıcısında kilitleniyor ve takılma yapıyor , KODI'de ise menüye geri atıyor.Doğru mu anlıyorum ? Bunu doğrular mısın bana ona göre yazayım.

4K konusunda bir de şunu bir daha belirteyim yeri gelmişken : Dün akşam evdeki Zidoo X9'da Chappie filmini tekrar kontrol ettim.Bendeki 56,95 GB'lık 4K filmin detaylarına bakarsak H265 olduğu kesin ama fps oranı konusunda emin değilim.

http://kattorrent.space/chappie-2015-web-dl-hevc-2160p-uhd-4k-all-lossless-t11847034.html#

Enteresan olan şu.Bu kapasitedeki H265 bir filmi Zidoo X9'un kendi medya oynatıcısı ve üzerindeki 14.1 olan eski sürüm KODI bile şakır şakır oynatıyor arkadaş.Ne takılma , ne de ekrandan atma hiçbir şey yok gördüğüm kadarıyla.Dolayısıyla X6Pro'daki sıkıntı kesinlikle yazılımla alakalı.

Özetle yazılım güncellemesi ile H265 videolardaki sıkıntı giderilebilir ama 10bit dosyalarda ne olur bilemem.Çünkü firma X1 II'nin aksine X6Pro'da 10 bit h265 dosyalar konusunda özel bir ifade kulanmamış gözüküyor.

Neyse X6Pro'daki 4K sorunu yazılımla çözülür diye düşünüyorum kısacası.

Selamlar...

• Lan sende okuma yazma yok mu?

21- Chappie hevc/h265 3840X1602 67722 kb/s 23.976 fps kendi oynatıcısı oynatılamaz diyor Kodi de cihaz kilitleniyor

22- Furry hevc/h265 3840X1602 123762 kb/s 23.976 fps kendi oynatıcısı oynatılamaz diyor Kodi de cihaz kilitleniyor

yazmışım ya üstte
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreambox271980

quote:

Ben hiç görmedim ancak amlogicler bu media player işinde kaale alınan işlemciler değil

oyle düşünüyorsunuz da su an s905 ıselmcıler ıle 4k uydu yayınlarını bıle almak ıcın wetek fırması 4k uydu cıhazı bıle cıkarmıs s905 ıslemcı ıle sakır sakır 4k yayınlar açılıyor

Beni yanlış anlamışsınız Kaale alınanla kastettiğim görüntü kalitesi yoksa açıyordur muhtemelen bir görmem lazım

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.