Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-4 aydır wetek play kullanıyorum. Tek cihaz ile Android,OpenELEC (KODI) ve Enigma2 çalıştırabiliyorsunuz. h265 desteği olmadığı için bir arayış içerisinde idim. Wtek Play2S 4K modeli oldukça iyi duruyor nisan ayında piyasada olacak inşallah alınca sizinlede paylaşırım.

İyi çalışmalar...

-DVB-S2, DVB-C/T/T2 and ATSC Tuners available
    - AMLogic S905-H Revision C.
    -Mali-450MP Penta Core GPU/VPU (Penta=5)
    - 8GB or 16GB eMMC 5.0 Flash memory - Samsung
    -1 or 2GB DDR3 RAM
    -Gigabit Ethernet and Dual Band B/G/N + AC WiFi for the 2S
    -BT 4.0
    - HDMI 2.0 + S/PDIF Optical
    -Micro SD + USB2.0 (2 Internal + 2 External)
    .
    -Dual boot Android Lollipop 5.1.1 / OpenELEC, Ubuntu optional
    -Google Widevine Level 1 , Microsoft Playready + HDCP.
    -1080p DRM video streaming Apps such as Netflix (confirmation needed)
    -Dolby and DTS Licences
    -10-bit 4K@60Hz HEVC decoding.
    -HD Audio Passthrough
    .
    -WeTek Play2 includes a IR Remote Control
    .
    WeTek Play2S includes:
    mSATA connector for internal SSD
    6-Axis IR/RF Remote control, with Keyboard, Microphone and Headphone jack. IR Learning remote function.
    Smart Card reader.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiNARY -- 11 Mart 2016; 18:49:16 >

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Onları okuduk yahu.

İlk saydadaki 5-6 ve 8. mesajlarda da yazmışsın birşeyler.

Bak sadece 21-22'yi yazarım ona göre...

Neyse dilim döndüğünce toparlayıp bildireceğim firmaya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiNARY

3-4 aydır wetek play kullanıyorum. Tek cihaz ile Android,OpenELEC (KODI) ve Enigma2 çalıştırabiliyorsunuz. h265 desteği olmadığı için bir arayış içerisinde idim. Wtek Play2S 4K modeli oldukça iyi duruyor nisan ayında piyasada olacak inşallah alınca sizinlede paylaşırım.

İyi çalışmalar...

-DVB-S2, DVB-C/T/T2 and ATSC Tuners available
    - AMLogic S905-H Revision C.
    -Mali-450MP Penta Core GPU/VPU (Penta=5)
    - 8GB or 16GB eMMC 5.0 Flash memory - Samsung
    -1 or 2GB DDR3 RAM
    -Gigabit Ethernet and Dual Band B/G/N + AC WiFi for the 2S
    -BT 4.0
    - HDMI 2.0 + S/PDIF Optical
    -Micro SD + USB2.0 (2 Internal + 2 External)
    .
    -Dual boot Android Lollipop 5.1.1 / OpenELEC, Ubuntu optional
    -Google Widevine Level 1 , Microsoft Playready + HDCP.
    -1080p DRM video streaming Apps such as Netflix (confirmation needed)
    -Dolby and DTS Licences
    -10-bit 4K@60Hz HEVC decoding.
    -HD Audio Passthrough
    .
    -WeTek Play2 includes a IR Remote Control
    .
    WeTek Play2S includes:
    mSATA connector for internal SSD
    6-Axis IR/RF Remote control, with Keyboard, Microphone and Headphone jack. IR Learning remote function.
    Smart Card reader.

Wetek play 2s 1 ay önce satışa cıkacaktı fakat
    Amlogıc s905 ılk revızıon işlemcılerde
    Dvb 4k 60 p kanallarda sorun oldugundan
    Amlogıc s905 revızıon c yanı s905 c olarak yeni ıslemcı ıle pıyasaya çıkacak
    Wetek ıyı bır marka olduğunu bu sayede kanıtlamış oldu
    S905 ıslemcı ıle satısa sunup sorunlu cıhaz satmış olacaktı ama yapmadı s905 revızıon c olan ıslemcı ıcın
    Sure uzadı

Çıktığında pıyasaya ıyı bır cıhaz çıkartmış olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 12 Mart 2016; 9:51:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ,

Sadays Üstad'ın sıkıntı yaşadığı 4K dosyalarla ilgili yazdığım maile Zidoo firmasından bir yetkili ; " The X6 can support HEVC H.265, but can not support the HEVC H.265 10bit. " diye bir cevap yazmış

Yani ; " Zidoo X65Pro HEVC H.265 video dosyalarını destekler ama HEVC H.265 10bit dosyalarını desteklemez " demiş firma.

Özetle Zidoo X6Pro'da ; 4K videolarda yaşanan oynatmama , kilitlenme yada menüye dönme gibi sıkıntılar yazılımla aşılamayacak gözüküyor.Ve bu yüzden 4K oynatma amacıyla cihaz almayı düşünenler Zidoo X6Pro ile beklenti içine girmesin ve Zidoo X5 , Zidoo X1 II yada benim kullandığım Zidoo X9'u alsın demek daha doğru olacak.

Ama diğer yandan ( 4K'yı pas geçip ) amacı sadece arşivindeki 720p-1080p gibi HD videoları seyretmeyi düşünenler Zidoo X6Pro'yu tercih edebilir.Şu an için cihazın kendi medya oynatıcısına ait altyazı menüsünde Türkçe karakterlerde sıkıntı var fakat firma yaşanan bu sıkıntıyı yazılımla gidereceklerini paylaştı benimle.

Bilginize...

• Bu arada Zidoo X6Pro'nun H.265 10bit dosyaları oynatabilen bir medya player gibi sunulmadığını özellikle not düşmek lazım.Yani ortada verilen bir bilgi çelişkisi yok.Firmanın web sitesini incelediğinizde de ; verdiği hiçbir tanıtım bilgisinde H.265 10bit diye bir ifade gözükmüyor X6Pro için.

http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X6+Pro/target/18jaPkicAyZKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

Oysa Zidoo X5 , Zidoo X1 II ve Zidoo X9 gibi modellerinde bu desteğin olduğunu zaten belirtmişler ve aşağıdaki linklerde görebiliyoruz.

Zidoo X5 :http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X5/target/Ofiwil7FPVlKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

Zidoo X1 II :http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X1+II/target/Z%2B3XS%2B3%5Bld%5DZnVKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

Ve Zidoo X9 :http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X9/target/rdOqbsJTP8k%3D.html

Aslında ilk başlarda garip geliyor bu durum , çünkü aynı firmanın 49$'lık X1 II ve 59$'lık X5 ürünlerinde H.265 10bit desteğini görmemize rağmen 109 $'lık cihazında bu desteği neden göremiyoruz diye sormadan edemiyor insan.

Sebebi basit : Çünkü RK3368 Chipset'in H.265 10bit desteği yok.İncelediğim RK368 chipsetli hiçbir üründe bu desteği göremedim.

Yani Zidoo değilde RK3368 chipsetli Himedia , Tronsmart , Ugoos gibi başka markalı üründe alsanızda , 4K H.265 10bit dosyalarınızda oynatma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Bunu da bir ek bilgi olarak vermiş olayım merak eden arkadaşlara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 15 Mart 2016; 16:46:30 >

• Zidoo firması Zidoo X6Pro için " Öncelikle şu Türkçe altyazı sıkıntısını çözelim " diye bir mail atmış bugün ve örnek bir altyazı göndermemi istemiş.

Örnek bir altyazıyı hemen gönderdim bakalım.Umarım kısa bir sürede hallederler.

İşin bu tarafı her zaman zevk vermiştir bana ve bu yüzden zamanında Zidoo X9 için gösterdiğim ufak tefek çabaları birazda Zidoo X6Pro tarafında sürdürmek istiyorum.

Bu amaçla da bundan sonraki süreçte yoluma Zidoo X6Pro ile devam etmeye karar verdim , birazda Zidoo X6Pro'yu kullanayım bakalım.

İlk önceliğim de ; cihazın kendi medya oynatıcısındaki şu Türkçe karakter sıkıntısını hallettirmek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 18 Mart 2016; 8:40:09 >
  • Zidoo firmasına Zidoo X6Pro'daki Türkçe karakter sıkıntısını bildirirken ; zamanında Zidoo X9 için yayınladıkları Türkçe yamayı örnek göstermiş ve bu yamanın çok güzel olduğunu söylemiştim.

Az önce tekrar dönüş yapmışlar ve Zidoo X9 ile Zidoo X6Pro'nun mimarisinin farklı olduğunu ve bu yamanın olduğu haliyle Zidoo X6Pro'ya yüklenemediğini bildirmişler.

Ama işin güzel tarafı şu : Biraz zaman alacak olsa da Zidoo X6Pro'da yaşanan Türkçle karakter sıkıntısını düzelteceklerini belirtmişler.

Kısacası Zidoo X6Pro'nun kendi medya oynatıcısına ait Türkçe karakter sıkıntısı konusunda çalışmalara başladı firma.

Bilginize...
  • Önceki gün Zidoo'nun web sitesini incelediğimde birtakım yenilikler farkettim.

Sitedeki Support bölümünü güncellemişler ve bu bölümde ; User Guide , Tutorial & Ticks ve Download diye gruplar oluşturmuşlar.

User Guide kısmında ; cihaz kullanımı ile ilgili ayarlar , püf noktaları , tavsiyeler , uygulamalara ait detaylar , KODI kullanımı ile ilgili yönlendirmeler v.s bir araya getirilmiş.

http://www.zidoo.tv/Support/faq.html

Tutorial & Ticks bölümünde ; şimdilik cihaz incelemeleri ile ilgili videolar paylaşılmış.

http://www.zidoo.tv/Support/tutorial.html

Download bölümünde ise ; üretilen cihazlara ait güncel yazılımlar toplanmış.

http://www.zidoo.tv/Support/downloads.html

Sonuç olarak üretilen cihazlarla ilgili tüm bilgilerin toplandığı ve herşeyin derli toplu olduğu güzel bir çalışma olmuş bence.

Zidoo kullanıcılarına göz atmalarını tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 17 Mart 2016; 10:14:14 >

• Benim Zidoo X6Pro'yu , Nvidia Shield ile kıyaslaması için Sadays Üstad'a göndermiştim.

Üstad önceki gün geri gönderdi cihazımı ve X6Pro ile tekrar kavuştuk birbirimize.

Önceki mesajlarımda yazdığım gibi ; bir zamanlar Zidoo X9 için yaptıklarımı , birazda Zidoo X6Pro'daki eksiklileri giderme anlamında yapmak istiyordum bundan sonraki süreçte.

Ve bu amaçla Zidoo X9'u satılığa çıkarmış ve yakın bir dost için rezerve etmiştim cihazı.Ama dün akşam itibarıyla X9'u satmaktan vazgeçtim.Cihazı yakın bir dostum için rezerve ettiğimden satmaktan vazgeçmem sorun olmadı , olmazda zaten.

Vazgeçme sebebim şu : Dün akşam kısa süreli incelemede gördüm ki ; X6Pro bu geçiş süresinde yani üzerindeki Türkçe karakter problemi v.s sorunları çözene kadar medya oynatıcı anlamında benim işimi göremeyecek.

Çünkü üzerinde v1.0.33 Release sürüm olarak son yazılım yüklü olmasına rağmen ne yazık ki hâlâ stabil değil ve cihaz resmen saçmalıyor bazen.

Mesela acaba v1.0.33 yazılımı ile ne seviyelere geldi cihaz diyerek HDD arşivimdeki video dosyalarında ( kendi medya oynatıcısı ile ) denemeler yaptım.Deneme yaptığım filmlerde ağırlıklı olarak 720p mkv filmler , aralarında çok az 1080p vardır.Fakat gerek mkv formatlı , gerek mp4 formatlı filmleri zaman zaman hiç açmadı cihaz.Aç dediğimde ekranda " Error Info. Sorry , This Video Can Not Be Played " şeklinde bir ikaz çıkıyor ve birkaç sn. sonra kayboluyor.Yani " Bu video dosyası oynatılamaz " diye ikaz veriyor cihaz.

Diyorsunuz ki dosyalar mı bozuk , hayır.Çünkü bahsettiğim dosyalar her zaman seyrettiğim dizi ve filmlere ait.Üstelik Zidoo X9'da sorunsuz dosyalar bunlar.İşin daha da garibi aradan 3-5 dk. geçtikten sonra aynı video dosyalarına bir daha bakıyorsunuz.Bu seferde sanki az önce açılmayanlar o dosyalar değilmişçesine sorunsuz açıp oynatıyor cihaz.Yani bir stabilite sorunu var X6Pro'da , bu kesin.Dosyaları neye göre açıyor , neye göre açmıyor veya belli bir süre sonra neden herşey normalmiş gibi davranıyor bilemiyorum.

Sonuç itibarı ile cihazda yaşanan tek sıkıntı Türkçe karakter sıkıntısı olsa katlanır ve bu bekleme sürecini KODI'yi kullanarak geçiştirim.Ama kazın ayağı öyle değil.Video dosyalarını bazen hiç açmama gibi garip bir sıkıntı var cihazda ve bu çok önemli bir problem.

Dolayısıyla yakın bir dostum için rezerve ettiğim için Zidoo X9'u şimdilik satmayacağım ve medya oynatıcı anlamında kullanmaya devam edeceğim.Yan tarafta kurulu 2. bir cihaz olarakta Zidoo X6Pro'daki eksikliklerle ilgileneceğim.Başka çaresi yok bu işin.Ne zamanki X6Pro iş görecek hale gelir , o zaman 2. cihazı elden çıkarmayı tekrar düşünürüz.Ama bu aşamada mümkün değil gözüküyor.

Yalnız garip olan şu : Zidoo X6Pro için piyasaya sunulduğundan bugüne dek nerden baksak 8-10 tane yazılım yayınladı firma.Bunca yazılım sonrası Türkçe karakter desteği olmaması gibi sorunları anlarım ama en basit mp4 yada mkv formatlı video dosyalarında bile zaman zaman hata mesajı verip açmıyorsan bunu kabul edemem arkadaş.Bu sıkıntıların çoktan giderilmiş olması gerekirdi yayınlanan yazılımlarda.Ama maalesef hâlâ eksik birşeyler var demek ki.

Son olarak şunu söyleyeyim :

Bugünkü mevcut halleriyle kıyaslarsam ; stabilite anlamında Zidoo X9 , X6Pro'ya 2 boy fark atar arkadaş.Bunu akşam bir kez daha net olarak gördüm.

Zidoo X9'a HDD'i tak , dosyayı aç-oynat.Bu kadar basit.

Diyeceksiniz ki Zidoo X9 daha eski bir cihaz ve çıkalı çok oldu.Haliyle rayına oturmuştur.Zaman anlamında haklısınız ama daha yeni bir cihaz olmasına rağmen Zidoo X6Pro'ya çıkan yazılım sayısı , Zidoo X9'dan daha fazla.İşin birde bu tarafı var.Yani daha kısa sürede daha çok yazılım yayınlanmış X6Pro için ama buna rağmen hâlâ stabil değil.

Hafta sonunda X6Pro'yu daha detaylı kurcalamaya çalışacağım ve tespit ettiğim eksiklikleri en kısa sürede firmaya bildireceğim.

Özetlersek ; bir yandan Zidoo X9'u kullanırken , diğer yandan da Zidoo X6Pro'yu daha stabil hale getirmek için firma ile yazışmalara devam edeceğim...

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 18 Mart 2016; 17:46:00 >

• papirus hocam

ben de bir x6pro kullanıcısı olarak yazdıklarını sabah akşam okuyup takip ediyorum

x6pro için patlaştığın bilgiler ve çabaların için kendi adıma teşekkürü borç bildim ve Teşekkür ederim..

paylaşımlarının devamını bekliyoruz kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sAss_35

papirus hocam

ben de bir x6pro kullanıcısı olarak yazdıklarını sabah akşam okuyup takip ediyorum

x6pro için patlaştığın bilgiler ve çabaların için kendi adıma teşekkürü borç bildim ve Teşekkür ederim..

paylaşımlarının devamını bekliyoruz kolay gelsin..

Benim cihaz gelmedi daha ama yazdıklarının hepsine +1

• Estağfurullah ,

Elden geleni tabii ki yapıcaz.

Piyasaya sürülen her cihazda sorunlar olabilir.Özellikle de uzakdoğuluların cihazlarında.Çünkü tam anlamıyla pişmeden sürüyorlar piyasaya.Amaç bir an önce piyasadan pay kapma yarışı.

Zidoo X9'da da vardı sıkıntılar vardı mesela.Ama daha en başında bile stabilite konusunda bu kadar saçmalamıyordu Zidoo X9.

Zidoo X6Pro için en önemli ilk sorun ; videoları açma konusunda cihazın garip davranması.

Dizi klasörünün içinde 10 bölüm var diyelim. 2-3-4. bölümleri açmıyor ve hata mesajı veriyor diyelim.Sonrasında 5.bölümü sorunsuzca açıyor , çıkıp geri dönüyorsun ve açmayan bölümleri tekrar deniyorsun , sorun yok !!!

İkinci sorun ; altyazı ismi dizi ismi ile aynı olsa bile seçmiyor.Daha da önemlisi filmlerde bile klasör içinde altyazı olsa dahi altyazıyı görmüyor çoğu zaman.Menüden bakıyorsun , external olarak 2 altyazı seçeneği var menüde ( oysa 1 altyazı mevcut , neden 2 adet gösteriyor orası da ayrı bir mesele ). Ama bu iki altyazı seçeneğinden hangisini seçersen seç filmin altyazısını yine görmüyor cihaz.Fakat bazen de altyazıyı sorunsuz olarak seçip oynatıyor filmlerde.

Kısacası ; oynatmada verdiği hata mesajı ve altyazı menüsündeki tutarsızlıklar birinci önceliğimiz.

Eğer bunları giderirse iyi bir cihaz olabilir X6Pro.Çünkü Sadays Üstad'ın da yazdığı gibi görüntü gerçekten iyi ve de hızlı bir cihaz.

Zidoo Theater olarak cihaza kurula gelen kendi afişleme programını da denedim kısa süreli.Afişlemeyi yaptı ama tarama sonrası hatalı bulduğu filmlerde var.Bunun sebebi de KODI'de kullandığım klasör yapısını aynen taratmam.Bu amaçla bu uygulamanın afişleme amacıyla doğru tarama yapabilmesi için olması gereken klasör yapısını da öğrenmek lazım.KODI'deki klasör yapısı tam anlamıyla uymuyor demek ki.

Yalnız uygulamanın afişleme ekranı güzel diyebilirim.Filme ve video dosyasına ait detaylar , Türkçe konu içeriğinin verilmesi ve Play tuşu ile filmi hemen başlatabilmesi ; basitliği seven kullanıcılara hitap edebilir.

Şimdilik bu kadar , incelemeye devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 19 Mart 2016; 12:07:09 >

• Zidoo X9'u Papirus abimin bilgilendirmesi sayesinde 09.03.2016 tarihinde geekbuying.com üzerinden satın almayı gerçekleştirdim. Kargo hareketlerini yukarıya koydum, muhtemelen bu hafta gelir diye düşünüyorum. Sanırım gümrüğe takılmadı bu işlerden anlayan birisi bilgilendirirse sevinirim.Bu arada güzel kupon kodları buldum ama zidoo x9 için olan 24 martta sona eriyor onun için eliniz çabuk tutmanızı öneririm. Ben de 20 dolarlık kupon koduyla x9'u 100 dolara aldım. Live chatten de faturayı 60-70 dolar arasında göstertip gümrükle büyük ihtimalle uğraşmassınız. Live chatten gümrük problemi için kendi yazdığım yazıyı aşağıya da yazıyorum belki birilerinin işine yarar

"I have a little problem with a customs clearance. In my country(Turkey) there is price limit 75$ for shopping worldwide. So can you show the price 70$ in bill/invoice(or whatever) ? Thank you. "

geekbuying.com için KUPON KODLARI
    Zidoo X9 İçin 20 Dolar İndirim Kodu : ZIDOOX9SALE SON KULLANIM TARİHİ 24.03.2016
    Zidoo X6 Pro İçin 18 Dolar İndirim Kodu : ZIDOOX6ProSALE SON KULLANIM TARİHİ 31.05.2016

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaming54 -- 20 Mart 2016; 16:20:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bu arada Zidoo X6Pro'nun H.265 10bit dosyaları oynatabilen bir medya player gibi sunulmadığını özellikle not düşmek lazım.Yani ortada verilen bir bilgi çelişkisi yok.Firmanın web sitesini incelediğinizde de ; verdiği hiçbir tanıtım bilgisinde H.265 10bit diye bir ifade gözükmüyor X6Pro için.

http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X6+Pro/target/18jaPkicAyZKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

Oysa Zidoo X5 , Zidoo X1 II ve Zidoo X9 gibi modellerinde bu desteğin olduğunu zaten belirtmişler ve aşağıdaki linklerde görebiliyoruz.

Zidoo X5 :http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X5/target/Ofiwil7FPVlKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

Zidoo X1 II :http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X1+II/target/Z%2B3XS%2B3%5Bld%5DZnVKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

Ve Zidoo X9 :http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X9/target/rdOqbsJTP8k%3D.html

Aslında ilk başlarda garip geliyor bu durum , çünkü aynı firmanın 49$'lık X1 II ve 59$'lık X5 ürünlerinde H.265 10bit desteğini görmemize rağmen 109 $'lık cihazında bu desteği neden göremiyoruz diye sormadan edemiyor insan.

Sebebi basit : Çünkü RK3368 Chipset'in H.265 10bit desteği yok.İncelediğim RK368 chipsetli hiçbir üründe bu desteği göremedim.

Yani Zidoo değilde RK3368 chipsetli Himedia , Tronsmart , Ugoos gibi başka markalı üründe alsanızda , 4K H.265 10bit dosyalarınızda oynatma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Bunu da bir ek bilgi olarak vermiş olayım merak eden arkadaşlara...

şu an himedia Q3 kullanıyorum.genelde memnunum fakat x265 10 bit desteği olmadığı için+ilk açılışta x265 filimlerde kitlendiği için başka cihaz almak istiyorum.
    uzun zamandır yurtdışı takip ediyorum siteleri.s905 çipsetli bir cihaz almak istiyorum.bu bağlamda zidoo X5 iyi bir tercih olurmu ?
    kullanma amacı;x265 filim-dizi,3D filim izleme.digitürk play maç izleme.kodiyle yok android oyun program vs vs vs işim yok.
    teşekkürler.

• Kullanmadığım cihazlar hakkında yorum yapmıyorum.Kağıt üzerinde Zidoo X5'in özelliklerini okuyoruz ama nedir ne değildir görüp kullanmadan birşey söylemek doğru değil.

• quote:

Kullanmadığım cihazlar hakkında yorum yapmıyorum.Kağıt üzerinde Zidoo X5'in özelliklerini okuyoruz ama nedir ne değildir görüp kullanmadan birşey söylemek doğru değil.

Peki zidoo media oynatimini himedia gibi kendi playirindami oynatiyor yoksa kodiyimi kullaniyor

• abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz oynatma detayını Zidoo'nun tüm cihazları anlamında söylemek doğru değil , öncelikle onu belirteyim.Şöyle ki ;

Mesela şu anda hem Zidoo X9 , hemde Zidoo X6Pro kullanıyorum evde.

Zidoo X9'da ; HD filmleri KODI'den açtığınızda cihazın kendi medya oynatıcısı devreye giriyor.( ki bence böyle olması çok daha iyi.Çünkü kendi medya oynatıcısını KODI'den daha başarılı buluyorum )
    DivX formatlı filmleri açtığınızda ise KODI kendi medya oynatıcısı ile oynatmaya başlıyor.

Ama Zidoo X6Pro böyle değil.Oynatmaya çalıştığınız dosya ne olursa olsun ( ister HD , isterse DivX ) KODI'de tıklarsanız KODI kendi medya oynatıcısı ile oynatıyor.

Kısacası Zidoo X9'un kurgusu bana göre daha iyi.Hatta keşke HD videolarda olduğu gibi , DivX videoları da cihazın kendi medya oynatıcısı ile açsa.

Özetlersek ; Zidoo X5'te bu oynatma kurgusu nasıldır , orasını bilemiyorum...

• quote:

Bahsettiğiniz oynatma detayını Zidoo'nun tüm cihazları anlamında söylemek doğru değil , öncelikle onu belirteyim.Şöyle ki ;

Mesela şu anda hem Zidoo X9 , hemde Zidoo X6Pro kullanıyorum evde.

Zidoo X9'da ; HD filmleri KODI'den açtığınızda cihazın kendi medya oynatıcısı devreye giriyor.( ki bence böyle olması çok daha iyi.Çünkü kendi medya oynatıcısını KODI'den daha başarılı buluyorum )
    DivX formatlı filmleri açtığınızda ise KODI kendi medya oynatıcısı ile oynatmaya başlıyor.

Ama Zidoo X6Pro böyle değil.Oynatmaya çalıştığınız dosya ne olursa olsun ( ister HD , isterse DivX ) KODI'de tıklarsanız KODI kendi medya oynatıcısı ile oynatıyor.

Kısacası Zidoo X9'un kurgusu bana göre daha iyi.Hatta keşke HD videolarda olduğu gibi , DivX videoları da cihazın kendi medya oynatıcısı ile açsa.

Özetlersek ; Zidoo X5'te bu oynatma kurgusu nasıldır , orasını bilemiyorum...

anladım.teşekkürler bilgi için.tüm dosya formatlarını kendi playerında oynatsa benim içinde çok iyi olur çünkü KODI doğru düzgün ne oynatıyor nede passthrout yapabiliyor.menüsünüde sevmiyorum.zaten video çıkış
    çıkış çözünürlüğüde ayrı bir muamma.
    netten X5 incelemelerini izledim fakat hep kodı üzerinden filim oynatıyorlar.kendi playırı varmı yokmu anlayamadım.biraz daha araştırma yapiyim ben

• gaming54 kullanıcısına yanıt
    dostum X5 içinde indirim kuponu bulabilirsen makbule geçer
  • abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    Buyrun 8 dolarlık indirim kodu Zidoo X5 için: ZIDOOX5
    Son kullanım tarihini malesef bilmiyorum. Benim de X9 bu sabah gelmiş yani 12 günde elimde oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.