Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satmayı düşünen varsa x6 pro ya da x9 alabilirim.

Tek şartım var karşılığında tutar kadar fiş ya da fatura da almam gerekiyor.
  • Zidoo X6 pro (10 günlük, 3-4 saat kullanılmış) ve MeLE F10 Deluxe Air mouse ilgilenen P.M. atabilir. Air mouse olmadan tavsiye etmiyorum çok kullanışlı ve pratik.
    Toplam fiyat 450 TL. Ayrı ayrı da 350+100 TL olarak satılabilir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flydini -- 3 Mart 2016; 14:51:50 >

• en son yazılımı yükledim x6 proya mkvlere harici altyazı desteği gelmiş ama türkçe karakter sorunu var utf8 yapınca düzeliyor

görüntü kalitesi olarak tatmin edici diyeyim daha doğrusu tek başına ofiste monitöre bağladım nvidia ile aynı gösteriyor diyebilirim ama kesin kararırımı yanyana görünütde göreceğim
  • Benim X9'daki Türkçe karakter problemini yazmamın ardından firma forum sayfasında 6 MB'lık küçük bir yama yaynlamış ve bu yama ile Zidoo X9'un dahili medya oynatıcısındaki karakter sorunu tamamen çözülmüştü.Medya oynatıcılar aynı olduğu için belki X6Pro'da da işe yarayabilir. Aşağıdaki sayfadan MLocalMM diye başlayan apk dosyasını indirerek yükleyip bir dener misin ? Eğer bu apk dosyası bu cihazda da işe yararsa altyazıları UTF8 yapmaya da gerek kalmaz böylelikle X6 Pro'da.

Yüklemeye çekinme , sonuçta bir apk dosyası. Bir zararı olursa da sorumluluk benim. Ama sanmıyorum , sonuçta bir apk dosyası ve en kötü ihtimalle olumlu bir sonuç vermez.Yazılımı bozulsa da yeni bir yazılımda normale döner cihaz.

Selamlar...

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/majors-problems.280/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Mart 2016; 20:50:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Benim X9'daki Türkçe karakter problemini yazmamın ardından firma forum sayfasında 6 MB'lık küçük bir yama yaynlamış ve bu yama ile Zidoo X9'un dahili medya oynatıcısındaki karakter sorunu tamamen çözülmüştü.Medya oynatıcılar aynı olduğu için belki X6Pro'da da işe yarayabilir. Aşağıdaki sayfadan MLocalMM diye başlayan apk dosyasını indirerek yükleyip bir dener misin ? Eğer bu apk dosyası bu cihazda da işe yararsa altyazıları UTF8 yapmaya da gerek kalmaz böylelikle X6 Pro'da.

Yüklemeye çekinme , sonuçta bir apk dosyası. Bir zararı olursa da sorumluluk benim. Ama sanmıyorum , sonuçta bir apk dosyası ve en kötü ihtimalle olumlu bir sonuç vermez.Yazılımı bozulsa da yeni bir yazılımda normale döner cihaz.

Selamlar...

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/majors-problems.280/

Hocam bu tür cihazlarda büyük bir problem var, cihazlar konum bilgisi almamakta ,sanal gps tanıtılamiyor , bunu kendi forumların sorabilirmisiniz. iki tane apk, üyelik gerekmiyor tivibu dsmart blu tv , ikisinide calistirdiginizda baslamadan duruyor. halbuki telefon ve tablette çalışmakta lar ancak konum bilgisini kapatirsaniz aynı problemi çıkarıyortiyorlar..Belki bir cevap verirler ...

• Cihazların genelinde problem var demek doğru bir ifade olmaz.Bu konuda şöyle bir tespiti var bu uygulamaları sürekli kullanan arkadaşların.

Mesela Tivibu , D-Smart Blu gibi uygulamalar cihazınızda çalışıyor diyelim.

Sonrasında bu uygulamalar bir güncelleme alıyor. Hoopp , bir bakıyorsunuz eskiden çalışan uygulamalar cihazınızda çalışmıyor ne hikmetse.

Yani işin özü cihazlar bazında değerlendirme yerine uygulamaların çalışıp çalışmadığı versiyonları doğrulamak daha doğru bir tespit olur.

Çünkü bahsettiğiniz uygulamaların eski versiyonlarını hâlâ sorunsuzca kullanan arkadaşların olduğunu hatırlıyorum forum sayfalarında.

Sanal gps olayını ise bilmiyorum , yorum yapacağım bir konu değil.
  • Merhaba;

Bu X6Pro Hd ve DTS sesleri AVR'ye passthorugh yapamıyor mu?
  • quote:

Cihazların genelinde problem var demek doğru bir ifade olmaz.Bu konuda şöyle bir tespiti var bu uygulamaları sürekli kullanan arkadaşların.

Sonrasında bu uygulamalar bir güncelleme alıyor. Hoopp , bir bakıyorsunuz eskiden çalışan uygulamalar cihazınızda çalışmıyor ne hikmetse.

Yani işin özü cihazlar bazında değerlendirme yerine uygulamaların çalışıp çalışmadığı versiyonları doğrulamak daha doğru bir tespit olur.

Çünkü bahsettiğiniz uygulamaların eski versiyonlarını hâlâ sorunsuzca kullanan arkadaşların olduğunu hatırlıyorum forum sayfalarında.

Olay şu son guncellestirme lerle konum bilgisi eklendi tabii şimdi mesela bende tivibu eski apk si ile izliyorum ancak şu var biliyorsunuz guncellestirme aktif herzaman o nedenle mesala bende cihazın konum bilgisini açiyorum cihaz kendi içersinde ki baglantili programla çalışıyor gözüküyor amaç şu konum bilgisini alan drivere örnek haritaları çalıştır ve wifi ile birlikte konum al dendiği zaman konumu bir nevi sanal gps aktif etmiş oluyor yani cihaza sende konum bilgisi entegresi var demiş oluyor şimdi diğer programlara gelince onlar program açılır açılmaz konum sorguluyor cihaz konumu vermeyince ya durduruldu yada çalıştırıyor bu tür mediplayer lara (yani telefon ve tablet olmayan) Çünkü yazılımlar tablet apk si olarak iniyor zido nun foruma böyle bir problemse bahsetseniz çözüm ne olur acaba merak ettim..teşekkürler

• quote:

Cihazların genelinde problem var demek doğru bir ifade olmaz.Bu konuda şöyle bir tespiti var bu uygulamaları sürekli kullanan arkadaşların.

Olay şu son guncellestirme lerle konum bilgisi eklendi tabii şimdi mesela bende tivibu eski apk si ile izliyorum ancak şu var biliyorsunuz guncellestirme aktif herzaman o nedenle mesala bende cihazın konum bilgisini açiyorum cihaz kendi içersinde ki baglantili programla çalışıyor gözüküyor amaç şu konum bilgisini alan drivere örnek haritaları çalıştır ve wifi ile birlikte konum al dendiği zaman konumu bir nevi sanal gps aktif etmiş oluyor yani cihaza sende konum bilgisi entegresi var demiş oluyor şimdi diğer programlara gelince onlar program açılır açılmaz konum sorguluyor cihaz konumu vermeyince ya durduruldu yada çalıştırtırmiyor, bu tür mediplayer lara (yani telefon ve tablet olmayan) Çünkü yazılımlar tablet apk si olarak iniyor zido nun foruma böyle bir problemse bahsetseniz çözüm ne olur acaba merak ettim..teşekkürler

• Zidoo X9'un en büyük eksikliği HD sesleri kayıpsız iletmemesi.X6Pro'yu ise bu açıdan henüz bilmiyorum ama % 99 aynıdır diye düşünüyorum.O yüzden tespitlerimi yazayım istedim.

Zidoo X9 , HDMI üzerinden aktardığınız DTS HD Master ve Dolby True HD gibi ses formatlarını , sadece DTS ve Dolby olarak ( yani yalın haliyle ) iletiyor.

Son sistem AVR sahibi bile olsanız , Zidoo göndermediği için HD seslerdeki bu detayları maalesef alamıyorsunuz.

Kısacası DTS ve Dolby ( yani AC3 ) formatlı sesleri almada sıkıntı yok , sıkıntı sadece detayları alamamakta.Bu da cihazı HDMI ile TV'ye bağlayıp sesi de TV'den alanlar için bir sıkıntı oluşturmuyor ama yeni nesil AVR sahibi olanlar için hoş değil tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Mart 2016; 10:35:58 >
  • Önceden de yazdığım gibi ; Tivibu , D-Smart Blu gibi uygulamaları aktif olarak kullanan birisi olmadığım için bana uzak konular bunlar.Bu yüzden bahsetmeyi düşünmüyorum.
  • zidoo x6 pro benden geçer not aldı Papirus

verdiğin program işe yaramadı

türkçe altyazılarda karakter sorunu kendi oynatıcısı ile devam ediyor

ayrıca dolby true hd filmleri hiç açamadı bile kendi oynatıcısı ile ancak dts hd malaı bitstream yaptı

Rockchip sanırım iyi çalışıyor zira Kodi'nin Rockchip hardware accelerator kullanan bir sürümünü kullanıyor dolayısıyla kendi oynatıcısı kadar net gösteriyor

ayrıca dts hd ma ve dolby true hd bitstream ediyor ve sıkı dur m195ten görüntü olarak belli belirsiz geride

internetine bakamadım biliyorsun modem sorunum var çok uzak home cinema sistemime ama sanki rockchip bu sefer yapmış gibi oynatıcıyı acaba zidooya özel mi yoksa diğer rk3368lerde de kodi hardware accelerator özelliği veriyor mu bilmem ama bana kalırsa x9u yolcula bunu kullan ben beğendim benden geçer not aldı canım kardeşim

• Akşama da 3d ve 4k performansını değerlendireceğim ancak 3d konusunda sıkıntıyı şimdiden hissediyorum çünkü kodi muhtemelen 3d oynatmayacak kendi oynatıcısı türkçe karakter sorunlu bakalım
  • Sen görüntü konusunda test edip onay verdiysen o iş kolay.

Hemen bu akşam firmaya yazarım Türkçe dil desteği konusunu.Ve sanırım Zidoo X9'da olduğu gibi kısa sürede çözerler.

Hadi bakalım , birazda Zidoo X6Pro'yu adam edelim o zaman....
  • Rockchip'e bakışımı değiştirtti bana helal olsun
  • Az önce Zidoo firmasına gönderdim maili.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/two-important-issues-on-x6-pro.1213/

Yazdıklarımı özetlersem ; zamanında Zidoo X9 için yayınladıkları yamanın aynısını Zidoo X6Pro içinde yapmalarını yani altyazılara Türkçe karakter desteği ilave etmelerini ve sarı renk seçiminin gelmesini istedim.

Bu onlar için basit bir işlemmiş demek ki zamanında Zidoo X9 için yazdığım mailin birkaç saat sonrasında yamayı hazırlayıp vermişlerdi forum sayfasından.Umarım X6 Pro içinde hazırlayıp yayınlarlar böyle bir yamayı.

Ama şimdilik bekleyelim-görelim demekten başka çare yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Mart 2016; 23:21:32 >

• Firma öğle üzeri bir mesaj göndermiş bana , bahsettiğim iki problemle ilgili olarak mail üzerinden ulaşacaklarını ve bu konuyu sileceklerini yazmış.

Ben , " Bu konuyu sileceğiz " cümlesinden , yaşanan problemle ilgili güncelleme yapacaklarını anlıyorum.

Hadi bakalım....
  • Bu arada Zidoo firması , kendi web sitesinden Zidoo X1 II'yi duyurdu.

http://www.zidoo.tv/Product/index/model/X1+II/target/Z%2B3XS%2B3%5Bld%5DZnVKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

Zidoo X1'in 2. versiyonu diyebileceğimiz bu X1 II'yi tanıtırken daha ilk satırlarda ; " % 70 performans iyileştirmesi ve % 120 daha iyi oynatma deneyimi " diye bir cümle kullanmış firma.

Doğruluk payını bilemesemde oldukça iddialı bir ifade bence.

Donanım olarak X1 ile aynı gözükse de ; " Gerçek 4K Medya Oynatıcısı " diyerek özellikle 4K oynatma konusunda iddialı olduklarını dile getirmişler bu cihazla.Zaten X1'de kullandıkları Allwinner H3 chipseti bırakıp X1 II dedikleri bu 2.versiyonda Rockchip 3229'a geçmişler.

Ayrıca linkteki sayfayı incelediğinizde sizde ; HDMI 2.0 ile geldiğini , Bluetooth 4.0 destekli olduğunu , 60fps kare hızı gerektiren oyunlarda bile iddialı olduklarını , 18 Gbps veri transferinden ve 12 bit renk derinliğinden bahsettiklerini , H.265 10 Bit donanım çözme özelliğini yazdıklarını göreceksiniz.

İlk çıkardıkları Zidoo X1'de bile 4K videoları sorunsuz olarak oynattıklarını görmüştüm ben.Demek ki bu 2. versiyonda daha da geliştirmişler cihazın oynatma özelliğini ve donanım anlamında da oldukça iyileştirmeler yapmışlar.Ama hâlâ plastik bir şapka görünümündeki oldukça hafif bir cihazdan bahsediyoruz , orası da ayrı bir mesele.

Neyse arzu edenler firmanın sitesinde detayları inceleyebilir , almak isteyenlerde aşağıdaki linkten alabilir.Zaten ilk versiyon X1 ile aynı fiyattan piyasaya sürmüşler diyebilirim.

http://www.geekbuying.com/item/ZIDOO-X1-II-Ture-4K-RK3229-Bluetooth-Media-Player-Kodi-Preinstalled-H-265-10Bit-4K-60fps-TV-BOX-1G-8G-WIFI-363515.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Mart 2016; 17:02:24 >

• Çok iddialı olmuş ama eksikleri 1 Gb ram olmasi , x265 test etmek lazım 10 gb 20 gb , android 4.4 bir 5.1 lolipop yuklesense tadında yenmez ..

• Çok ilginç ama 3d.iso oynatımında türkçe karakter sorunu yok işin garibi sanki dahili altyazılı gibi hem film keskin hem de altyazı

3d testinden de geçti Papirus

Gelelim 4k testine dengesiz olduğu için tek tek vereceğim isimler çince o yüzden görüntüye göre türkçe yazacağım

1- Havaii fişek gösterisi: 3840X2160 21197kb/s 29,98fps gayet akıcı görüntü netlik zaten acaip 1080p tvde bile acaip net

2- Şarkı klibi bir kadın ve erkek karşılıklı çince mi japonca mı bir şey konuşuyorlar
    4096X2160 54528kb/s 25fps gayet akıcı ve net görüntü

3- 4K Test Movie The Arctic-LG 3840X2160 50027kb/s 29,98fps gayet akıcı görüntü

4- 4k Trailer Tansformers Age of Extinction 3840X2160p 15852kb/s 23,981 fps gayet akıcı netlik fpssinden kaynaklı eh işte

5- Bravia Feel The Beauty 3840X2160 64607kb/s 30 fps film film adı biraz uzunca bir sürü çince karakter var diye kendi oynatıcısında görünmüyor ama Kodide pırıl pırıl ve akıcı

6- After School 3840X2160 27084kb/s 30fps akıcı ama netliği muhtemelen kaynaktan kaynaklı çok net değil

7- Chanhong Discover the TRUE Sichuan 3840X2160 99037kb/s 29,97 fps Netlik inanılmaz ama ara ara nadir de olsa takılmalar oldu filmlerde ne olur seyir zevkini nasıl etkiler bilemem ama mbitine dikkatinizi çekerim 99mbit

8- DA XIONG (Big Buck Bunny) 3840X2160 8327kb/s 60fps Geniş açılı çekimlerde takılmalar oluyor normal film akıcı ses ve görüntü senkron sorunu var bitratenin düşüklüğü gözönüne alındığında 4K60fps cihazım ben lafı havada kalıyor biraz 60fpsde sorun çıkarabilir gibi duruyor

9- Girls Generation Oh! 3840X2160 101250kb/s 119,88 fps kendi oynatıcısı 100mbit üzerini oynatamam derken Kodi başlatıyor ancak donup kalıyor

Yoruldum kızın ödevi arada test derken kalanlar yarın

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.