Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihaz çeşitliliğin bayaği fazla hakikaten.Çoğu cihazı kullanmişsin.

Intel islemcili cihazlari bende merak ediyorum ama deneme şansım olmadı henüz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreambox271980

zıdoo x9 m195 tronsmart r28(rk3288) M8(amlogıc s802) xiaomi mi3(amlogıc s905) apple tv 3 raspery pı 2 bu cıhazların hepsını kullandım rk 3368 lı cıhazlar harıc

galıba benım beklentılerımı karşılayacak bır cıhaz daha uretılmedı:)))

Intel işlemcili hem androıd hem wın 8.1 kullanan cıhazlar nasıldır acaba ?

Vayy canınaaa gerçekten öyle..
  • İnsan meraklı oldu mu bir sürü cihazı kullanma şansına sahip oluyor.

Mesela bizzat sahip olup kullandığım cihazlar : Ugoos UT3 ( RK3288 ) , Vidonbox ( AllWinner A31S ) , Zidoo X9 ( Mstar MS9180 ) , M-195 ( Realtek RTD1195 ) , Zidoo X1 ( AllWinner H3 ) , Zidoo X6Pro ( Realtek RK3368 ).

Dostların elden vererek yada göndererek görmemi sağladığı cihazlar : Himedia Q5 ( HiSilicon Hi3798C ) , Eweat EW902 ( Realtek RTD1195 ) , Zappiti Player 4K ( Realtek RTD1195 ) ve MeLE X1000 ( Realtek RTD1195 )

Bende az değilmişim ama...

Neyse ...

Merak ettiğim ama henüz göremediklerime gelirsek ; Öncelikle çok uzun bir süredir podyumda olan ama bir türlü göremediğim Popcourn Hour VTEN'i ( kullandığı VXP Video Processor yüzünden ) hâlâ merak ediyorum.Ardından da son dönemde özellikle görüntü kalitesi ile adından övgüyle bahsedilen Nvidia Shield'i görmek istiyorum kısmet olursa...

• Bu arada Cloud Media'nin yeni cihazı OpenHour Gecko'yu duydunuz mu ?

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

https://www.youtube.com/watch?v=1sHeVFoP2U4

https://www.youtube.com/watch?v=T7fMNq8p-Tc

http://www.cnx-software.com/2015/09/16/open-hour-gecko-4k-android-player-features-hisilicon-hi3798m-processor/

Himedia Q1'in kopyası bir cihaz bence.Kağıt üstündeki özellikleri aynı çünkü...

http://www.geekbuying.com/item/HiMedia-Q1-HiSilicon-3798M-TV-BOX-Android-4-4-KODI-1G-8G-WIFI-LAN-USB3-0-HDMI-1080P-Netflix-AirPlay-DLNA-3D-357688.html

Bu yüzden de görmeye gerek duymadığım bir cihaz benim için.

Yine de bilgilendirmek istedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Şubat 2016; 8:52:07 >

• NVIDIA SHıELD mi? :)))
    zaten su an pıyasada bu cıhaza kafa tutacak bır cıhaz uretılmedı fiyat uygun olsa alıp kullanılcak tek cıhaz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 3 Şubat 2016; 16:31:01 >
  • dreambox271980 kullanıcısına yanıt
    Görmeden , kullanmadan karar vermem Nividia Shield'in nasıl bir cihaz olduğuna.

Öncelikle benim test edip kullanmam , bizzat görmem lazım.

Beğenirsem ve uzun süreli kullanacağım bir cihaz olduğuna kanaat getirirsem alır ve kullanırım...
  • haklısınız görüp kullanmak gerekır nasıl bır cıhaz olduğuna
    fakat cıhaz dünyanın en iyi grafik kartı uretıcısı tarafından uretılmıs olduğundan su an test ettıgımız ve kullandığımız medıa player ıle arada cok kalıte ve performans farkı yaratır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 3 Şubat 2016; 17:41:49 >
  • dreambox271980 kullanıcısına yanıt
    Evet ,

" Nvidia dünyanın en grafik kartı üreticilerindendir " demek doğru ama masaüstü PC kullandığım dönemlerde özellikle oyun grafikleri anlamında ben tercihimi hep ATI Radeon ekran kartlarından ( yani şimdiki ismi ile AMD Radeon'dan ) yana kullandım.Çünkü bana göre oyun grafikleri anlamında ATI , Nvidia'dan daha başarılı bir ekran kartı üreticisiydi ve bana o hitap ediyordu.

Burada şunu söylemek istiyorum : Beğeni kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor , bizzat görmek , kullanmak o yüzden önemli diyorum.

Her ne kadar Nvidia gibi dünyanın en iyi grafik kartı üreticilerinden biride üretmiş olsa ; bu tür cihazların verdiği görüntüyü bizzat görüp , TV panelinde ya da projeksiyonda değerlendirip , menülerini inceleyip içimize sindikten sonra almak her zaman en mantıklı alışveriştir.Üstelik iş sadece görüntüyü sağlamakla da bitmiyor ki.İşin bir de yazılım yönü var ki bu hepsinden önemli bence.Yeri geliyor bu cihazlara iyi para veriyoruz çünkü.

• hocam benım bu medıaplayer ler gıbı bır merakımda pc donanım ı uzerınde var sızın amd kartları kullandığınız zamanı bılmıyorum.
    ama su son 2 yıl ıcerısındekı en ıyı grafık kartı nvıdıa tarafından uretılıyor tabi kullanıcılar fıyat performans acısından kart secımı yapıyor nvıdıa nın kartları fıyat olarak amd ye nazaran daha pahalı

2 yıl ıcerısınde baya bır grafık kartı deneyemım oldu ve 3gb 384 bıt amd ekran kartından 2gb 256 bıt nvıdıa ekran kartının daha akıcı oyun performansı sunduğuna sahıt oldum.

fıyat olarak amd ler daha cok tercıh edılebılır...

neyse konu fazla dağılmasın pc donanım ekran kartı vs medıplayer ıle farklı seler

benım anlam vermedegım asıl nokta ozellıkle gerçek 4k hevc 265 60p vıdeoları bır i5 ıslemcı 8gb ram 3gb 384 bıt ekran kartlı bır sıstem zorlanarak takılarak oynatırken

rokchıp 3288 ıslemcılı bır androıd cıhaz daha rahat oynatıyor bu vıdeoları yenı nesıl 4k amlogıc s905 ıslemcılı medıaplayer hıc açmadı

rokchıp 3368 cıhaz lar daha performanslı olacağını dusunurken ender arakadasımız rk 3288 ın rk 3368 den daha ıyı olduğunu soylemesı benı rk 3368 ıselmcılı cihazlardan almaktan vazgecırttı

• quote:

Orijinalden alıntı: dreambox271980

...

benım anlam vermedegım asıl nokta ozellıkle gerçek 4k hevc 265 60p vıdeoları bır i5 ıslemcı 8gb ram 3gb 384 bıt ekran kartlı bır sıstem zorlanarak takılarak oynatırken
    rokchıp 3288 ıslemcılı bır androıd cıhaz daha rahat oynatıyor bu vıdeoları yenı nesıl 4k amlogıc s905 ıslemcılı medıaplayer hıc açmadı

Sebebi basit ,

Adamlar böyle istiyor da öyle.Amaç , seni PC'deki donanım anlamında olabildiğince alışverişe zorlamak.

Ama PC'de açamadığın veya takılarak oynattığın bir sürü PC oyununu ; PS3 ve Xbox 360 gibi oyun konsollarında şakır şakır oynuyorsun.Orası ayrı....!!!

Neden , çünkü konsollar zaten oyun amacıyla üretilmiş cihazlar.İşi bu...

Bahsettiğimiz bazı Andorid Box'ların görevi de bu tarz videoları oynatmak olduğu için , haliyle PC'lerden daha başarılı olabiliyorlar.

Aynen senin bahsettiğin üst donanımdaki bir PC'nin açamadığı 4K , HEVC 265 , 60p videoları bendeki 120 $'lık Zidoo X9'un akıcı bir şekilde hiç takılmasız oynatması gibi işte...

• Arkadaşlar merhaba

Bende Zidoo X6 Pro var son güncellemeye kadar gayet memnun bir şekilde kullanıyordum.
    Ancak son güncelleme sonrası ses tamamen gitti hiçbir şekilde ses alamıyorum bilgisi olan veya başına gelen başka biri var mı?
    Bana yardımcı olabilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yılmaz yaşar

Arkadaşlar merhaba

Bende Zidoo X6 Pro var son güncellemeye kadar gayet memnun bir şekilde kullanıyordum.
    Ancak son güncelleme sonrası ses tamamen gitti hiçbir şekilde ses alamıyorum bilgisi olan veya başına gelen başka biri var mı?
    Bana yardımcı olabilirmisiniz.

İlk geldiği ayarlara geri dönün. En kolay yöntemi bu.
  • İlk Geldiği Ayarlara nasıl geri dönülüyor bilgi verirsen sevinirim.
  • Menü seçeneklerde vardır. Fabrika ayarları.. oradan yapabilirsiniz. Yani resetleyeceksiniz cihazı.
  • Her ne kadar oyun oynama amacıyla almamış olsamda nostalji yapma adına 1997 yılında ortalığı kasıp kavuran Tomb Raider 1'i indirip yükledim Zidoo X9'a.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.squareenix.tombraider1classic&hl=tr

Oyun sorunsuz çalıştı ama gel gelelim oyuna ait kontrol tuşlarını bir türlü aktif edemedim ve bir adım bile ilerleyemedim.Ne cihazın kendi kumandasıyla ne de Logitech K400 klavye ile oyunun karakterini bir türlü kumanda edemiyorum.

Logitech Klavye üzerinde yada cihazın Andoid menüsünde özel bir bölüm mü var aktif edilmesi gereken ?

Var mı bu konuda bir tecrübesi yada tavsiyesi olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Şubat 2016; 15:59:03 >

• İndirdim deneyeceğim abi.
  • karatepe kullanıcısına yanıt
    Eyvallah ,

Tomb Raider'ın hatırası büyüktür benim için.Masaüstü PC'ye sahip olduğumda ilk oynadığım oyunlardandır çünkü.

Detaya girersek ; 1997 senesinde yani Tomb Raider'1'in ortalığı kasıp kavurduğu yıllarda masaüstü bilgisayarımda 2 MB'lık bir ekran kartı takılıydı ve oyunları rahatlıkla oynayabiliyordum.Ama bu oyunu 3D destekli oynayabilmek için yine o dönemim en popüler ekran kartlarından 4 MB'lık Diamond Monster 3Dfx Voodoo ekran kartına 225 $ gibi bir para vermiştim.

Ama görüntüyü gördüğümde bir o kadarda hayran olmuştum bu kartın yaptıklarına.

Şimdi yaklaşık 19 sene sonra aynı oyunu bir kez daha görmek ve o anları tekrar yaşamak istedim ama bir türlü ilerleyemedim ki.Sırf bu yüzden merak ediyorum , yoksa çokta önemli değil.

• Digiturkplay de tam ekran nasil yapiyoruz bilen var mi ?
    Ayrica cihaz ile gelen kodi yi kaldirip kodinin kendi sitesinden arm uyumlu kodi 16 kurarsaniz cok daha stabil calisiyor bilgilerinize...

• arkadaşlar şu cihaz mı
    http://androidtvbox.eu/geekbox-open-source-cross-tv-box-with-dual-boot-android-5-1-and-ubuntu-powered-by-rk3368/
    yoksa x6 pro mu arad ne fark var bilgisi olan söyleyebilir mi? gpular aynı mı farklı mı hangisi daha iyi. görüntü kalitesi fark var mıdır?

• Zidoo ; X6 Pro modeli için v1.0.33 yazılımını yayınlamış.

Dikkati çeken değişikliklere baktğımızda ; KODI'nin 16.0 Final versiyonuna yükseltildiğini , Netflix ile ilgili sesteki senkron hakkında düzenlemeler yapıldığını ve arayüzde bazı güncellemeler yapıldığını görüyoruz.

Yazılan detaylar şöyle :

Model : ZIDOO_X6 Pro
    Version : v1.0.33

Changelog :

1. Solved the audio out of sync on netflix
    2. Kodi updated to 16.0 final version
    3. Updated the icons of UI, added locked function to browser on parental control
    4. Solved the issue the invalid with bookmark setting of the built-in browser

Yazılımı yükleyip denemek isteyenler aşağıdaki linkten yükleyebilir.

http://www.mediafire.com/download/66v8721vorxjrs1/ZIDOO_X6_Pro_v1.0.33_ota.zip

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.