Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zidoo ; X6 Pro modeli için v1.0.30 yazılımını yayınladı bugün.

Bu yazılımda firmanın yine oldukça detaylı değişiklikler ve iyileştirmeler yaptığını görüyoruz.

Mesela yukarıda bahsettiğim Zidoo Theatre Afişleme Programı , bu yazılım versiyonu ile cihaza dahil edilmiş durumda artık.KODI versiyonu ise 16.0 olmuş ve Apple'a ait IOS 9.2 yazılımına sahip cihazlara AirPlay için destek gelmiş.Ayrıca önceki v1.0.26 yazılımında olduğu gibi bu v1.0.30'unda hem rootlu , hem rootsuz bir yazılım olarak paylaşıma sunulduğunu görüyoruz.

Detaylara gelirsek :

Model : ZIDOO_X6 Pro
    Version : v1.0.30

Changelog :

1. Optimized the hidden of mouse pointer
    2. Add the zidoo H,me Threater(Experimental function)
    3. Video Player

a. Add the shade of subtitle
    b. Change the operation interface with three-dimension
    c. Add function than can download substitle online(It depends on the language your settings.Experimental function)
    d. Add adjustable funtion with size/color/location for subtitle
    e. Add display of video information(like size/format/resolution, etc.) when video pausing.

4. Flie managementt

a. Add display function when connected USB device
    b. Add compatible and shared directory for device, also any shared path
    c. It will pop up a login box when entering shared directory and got a validation error, allowing users to login with a new account and saved automatically as a new device
    d. It doesn't allow multiple choice with the shared directoryr list , it will judge automatically whether mount or not when copy ; if not, have to verify firstly.
    e. It will remove a mounted network device when exiting.
    f. It only mounts that needed directory when enter shared directory
    g. Add scan method of samba
    h.Show the volume name in the file manager when insert USB device

5. Optimization of airplay: Solved the broken screen of airmirror, support ISO 9.2
    6. Upgrade kodi to 16.0
    7. Support external USB audio device
    8. Solve the spelling mistake of " Control " for local disk ( thanks for grummel2005's feedback )
    9. Solve kodi with black screen sometimes when playing some video ( thanks for dorol's feedback )

Yazılımı yüklemek isteyenler aşağıdaki linklerden Roootlu yada Rootsuz versiyonunu indirebilir.

v1.0.30 Unrooted version

http://www.mediafire.com/download/rm7u2g9ux4334dm/20160114_ZIDOO_X6%2BPro_v1.0.30_ota_unroot.zip

v1.0.30 Rooted version

http://www.mediafire.com/download/8c2r1hsswwj88bj/20160114_ZIDOO_X6%2BPro_v1.0.30_ota_root.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 19 Ocak 2016; 9:59:35 >

• Teşekkürler. Rootlu indirme yapılır ise herhangi bir sorun yaşanabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firma kendisi yayinliyor rootlu yazilimi ve sorun yaşanmaz normalde.Ama sunu da belirtmek lazim.

Bazi yasal uygulamalar ( Mesela Digiturk Play ve Tivibu gibi ) rootlu cihazlarda calismayabiliyor. Ona göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 14 Ocak 2016; 22:52:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firma yetkilisi ; forum sayfasında yazdığım soruya cevap vermiş ve Zidoo Theater afişleme programının şu an için Zidoo X6 için yayınlandığını ama Zidoo X9 içinde yayınlanacağını belirtmiş.

Sanırım bu da medya oynatıcıdaki altyazı download ekranının neden Zidoo X9'da görülemediğini açıklıyor bize.

Zidoo X9 için beklemeye devam...
  • Beklemeye Devam , Herkese hayırlı cumalar.
  • hd sesleri aktarama
    ama afiş mafiş göz boya
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle Üstad ,

Zidoo X9 şu HD sesleri kayıpsız aktarabilse tadından yenmeyecek ama maalesef icraat yok.

Yine de hafta sonunda MeLE X1000'i inceleyince Zidoo X9'a bağlılığım daha da arttı inan...
  • Merhaba,

X6 ve X9 içerisinden hangisini alalım üstad? (Aklım x6' da)
    Samsung 4K TV me bağlayacağım.
    Arayüz çözünürlüklerinde 4K çıkış veriyor mu cihazlar?

Amacım android uygulamalarından faydalanmak. "Digiturk dilediğin yerde" önceliğim. Yoksa TV nin kendi medya player' ı 4 K da dahil olmak üzere çok çok başarılı.

Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Firma kendisi yayinliyor rootlu yazilimi ve sorun yaşanmaz normalde.Ama sunu da belirtmek lazim.

Bazi yasal uygulamalar ( Mesela Digiturk Play ve Tivibu gibi ) rootlu cihazlarda calismayabiliyor. Ona göre...

Teşekkür ederim arkadaşım. X9 Kullanma fırsatınız oldu mu?

• ocean72 kullanıcısına yanıt
    Zidoo X6Pro hakkında konuşmak için henüz erken.Biraz tanımamız lazım.

Zidoo X9'u ise biliyoruz en azından.Bilinen en önemli sıkıntısı HD sesleri kayıpsız aktarmaması.Bunun haricinde sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum şahsen.

İstersen Zidoo X6Pro için bekle biraz.Çünkü gördüğüm kadarıyla firma son dönemde özellikle bu cihaza önem veriyor gözüküyor.

Yazılım üstüne yazılım çıkartıyor , güncellemeler yapıyor , geri dönüşleri dikkate almaya çalışıyor.Diğer yandan mesela Zidoo Theatre adındaki afişleme programını öncelikle bu cihaz için çıkarttı ve son yazılımında cihaza entegre etti.Ama HD sesleri kayıpsız aktarma konusu bu cihazda da sıkıntılı olabilir , bilemiyorum şu an için.
  • Mylove kullanıcısına yanıt
    Eğer ki gerçekten Zidoo X9'u kullanma fırsatım olup olmadığını soruyorsan bunun günün şakası olarak kabul ediyorum.

Sebebini de biliyorsun...

Haa dersen ki " Zidoo X6Pro'yu kastetmiştim ben " amenna , o soruna hemen cevap vereyim.

Zidoo X6Pro hâlâ Sadays Üstad'ta.

Nvidia Shield ile birlikte test etmesini bekliyoruz ama cihazları bir türlü bir araya getiremedi ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 19 Ocak 2016; 10:02:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean72

Merhaba,

X6 ve X9 içerisinden hangisini alalım üstad? (Aklım x6' da)
    Samsung 4K TV me bağlayacağım.
    Arayüz çözünürlüklerinde 4K çıkış veriyor mu cihazlar?

Amacım android uygulamalarından faydalanmak. "Digiturk dilediğin yerde" önceliğim. Yoksa TV nin kendi medya player' ı 4 K da dahil olmak üzere çok çok başarılı.

Selamlar

ZIDOO X9 alın hocam daha başarılı bir cihaz.. Üstadım da destekleyecektir görüşümü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Eğer ki gerçekten Zidoo X9'u kullanma fırsatım olup olmadığını soruyorsan bunun günün şakası olarak kabul ediyorum.

Sebebini de biliyorsun...

Haa dersen ki " Zidoo X6Pro'yu kastetmiştim ben " amenna , o soruna hemen cevap vereyim.

Zidoo X6Pro hâlâ Sadays Üstad'ta.

Nvidia Shield ile birlikte test etmesini bekliyoruz ama cihazları bir türlü bir araya getiremedi ki...

Yanlış yazmışım kusura bakma hocam. Evet x6 pro demek istedim 😊

• Kusur yok yahu , bazen olur öyle...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ugoos UT4 için yorumlarınız nedir Papirus usta ??

http://ugoos.net/blog/new-ugoos-amlogic-am1-rockchip-ut4-release

https://www.youtube.com/watch?v=1z1IHUZLrJU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musakilic -- 19 Ocak 2016; 17:57:46 >
  • musakilic kullanıcısına yanıt
    Bizzat görüp kullanmadığım cihazlar hakkında tavsiyelerde bulunmuyorum.Ama şunu söyleyebilirim.

Ugoos UT4 , Zidoo X6Pro ile aynı özelliklere sahip bir cihaz olarak görünüyor.

Yani her ikisi de RK3368 chipsetli cihazlar ama bu chipsetli cihazları daha henüz tam anlamıyla tanımıyoruz.

Kısa bir süre içerisinde benim Zidoo X6Pro'yu Sadays Üstad test edecek ve az çok bir fikrimiz olacak RK3368 chipsetli cihazlar hakkında.
  • Zidoo ile mail üzerinden yaptığımız son yazışmada ; yakında Zidoo X9 için bir yazılım güncellemesi yayınlayacaklarını belirttiler ve düzeltilmiş Türkçe arayüz dosyalarını tekrar istediler.Dün itibarı bendeki dosyaları bir daha gönderdim.İş yazılımı beklemeye kaldı...

Bu arada medya oynatıcılarında PopcournTime'ı kullanan arkadaşlardan bir fikir almam lazım.

Birbirinin kopyası bir sürü PopcournTime dosyası var web'te ve bunların bazıları kopya olarak yaratılan programlarmış.

Kullanan arkadaşlarhttps://popcorntimece.tk/ linkindekini tavsiye ediyorlar.

Var mı bu konuda fikri ve tecrübesi olan ?

• Bende merak ediyorum Fikri olan varsa paylaşsın bizimle....
  • Popcorn Time'de 3 farklı sürüm denedim.Hiçbirisi tatmin etmedi açıkçası. MeLE X 1000'de gördğüm sürüm hangisiydi bilmiyorum ama en iyisi oydu diyebilirim

İlk denediğim ve genelde tavsiye edilen Popcorn Time.ce sürümüydü.

https://popcorntimece.tk/

Güzel ama normalde olması gereken popüler filmleri göremedim bu sürümde.Mesela MeLE X1000'de gördüğüm ve test ettiğim The Lobster filmini bulamıyor bu program , oysa mevcut bir film ve bulması gerekli.Demek bu sürümün server içeriği popüler değil.

İkinci denediğim Popcorn Time.se sürümü

Bu tam anlamıyla bomba bir sürüm oldu benim için , ikaz edilmesine rağmen sanırım malvare yüklü bir kopya indirdim ve USB bellekteki bazı dosyalarımı kopyalamaya çalıştı.Dikkat...

http://popcorn-time.se/

Yine de kurdum ve denedim ama sıkıntı şu , sadece indirerek izlemeye izin veriyor bu sürüm ve dahili bellekteki kapasiteyi yetersiz görünce haliyle indirmiyor.Haliyle kapasiteli bir video seçtiğinizde seyretme şansınız olmuyor.Bellekteki adresi de değiştiremediğim için kaldırdım.

Oysa MeLE X1000'de yüklü olan Popcorn Time , hiç indirmeden sadece ön bellekte yedekleyerek izlemeye imkan veriyordu.Yani indirip indirmemeyi bize bırakıyordu.

Son olarak Popcorn Time.is olanı denedim.

http://popcorntime.ag/

Bu da hikaye bir sürüm.Vizyon filmler yok v.s. Beğenmedim ve kaldırdım.

Sonuç olarak MeLE X1000'de gördüğüm Popcorn Time sürümüne ulaşıp onu yüklemeyi düşünüyorum.Yukarıda da yazdığım gibi The Lobster'ı test ettim deneme amacıyla ve tamamını indirmeyi beklemeden önbellek üzerinden izlememe izin verdi ve takılma da görmedim.Filmleri de popülerdi.

Bu konuda kullanıcı tavsiyelerine de açık olduğumu belirteyim bu arada.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.