Bildirim
Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (58. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Papirus
Merhaba ,
Şu anda benimde kullandığım model Zidoo X6Pro.
Önceki mesajlarımda bu cihazın dahili medya oynatıcısında Türkçe altyazı desteği olmadığını yazmıştım.Firma ile haftalar süren yazışmalar sonrasında Türkçe altyazı desteğini ilave ettirebildim menüye ama bu ayarlar henüz kaydedilebilir değil.Yani her seferinde Türkçe karakterleri seçmek zorundayız şimdilik.Umarım ilerki dönemde bu ayarlar kaydedilebilir hele getirilir.Umarım diyorum , çünkü firma şu sıralar yeni çıkartacağı X9S'e yoğunlaşmış durumda.Diğer tüm cihazlar haliyle ikinci plana itilmiş durumda.
Diğer sorunuza gelince :
Cihazın Android menüsünü hangi dilde kullanıyorsanız medya oynatıcı o dili baz alıyor ve altyazıları ona göre indiriyor.Yani cihazınızı Türkçe menü ile kullanıyorsanız altyazılarınız otomatik olarak Türkçe inecektir zaten.Altyazıyı indirip seyretmeye başladığında da altyazı menüsüne tekrar bakarsanız , altyazı isminin " Türkçe.srt " diye yazdığını siz de göreceksiniz.
Bu tecrübe esnasında sadece , altyazıları nereye kaydettiğini bulamadım medya oynatıcının.Çünkü dizi bölümünü kapatıp açsam bile altyazı aktif ve doğru olarak oynuyor ama nereye indirdiğini bilmiyorum.
Bilginize...
Verdiginiz bilgi icin cok tesekkürler. Forumlardaki sizin gibi paylasimci insanlar sayesinde böyle ince bilgilere ulasabiliniyor sadece.
-
Çok para bu alet o kadar etmez 1195 60 dolardı bu maksimum 119 dolar eder
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir önceki chipsetle kıyasladığında bu fiyat farkı konusunda haklısın ama olayı bence öncelikle donanım olarak düşünmek gerekiyor.
Himedia'nın yeni cihazı Q10pro kaç para ona bakmak lazım.Gerçi Himedia'nın o modelinde kasanın içine HDD takılabiliyor ama donanım kapasitesi anlamında Zidoo X9S'te, Himedia Q10pro'dan aşağı kalır gözükmüyor.
Diğer yandan Realtek'in bu RTD 1295 chipseti firmalara kaça verdiğini de düşünmeliyiz. Demek ucuza vermiyor ki Eweat bile 8 GB dahili bellekli R9 Mini modelini 120$ civarlarına satıyor.
Neyse hele bir ürün elimize geçsin bakalım , bu paraları hakedip haketmediğini o zaman göreceğiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni ürün neredeyse x6 pro nun iki kati fiyati ile cikmis. Biraz bekleyip aletin performansina göre siraya girmek lazim sanki... -
Böyle dememek lazım.
Zidoo X9'u nerdeyse çıktığından beri 119$'a satıyor firma.Zaman zaman kısa süreli kampanyalarda 109$' satıldığını gördük ama genel olarak stabil bir fiyat politikası ile 119$'a satıldığını söyleyebiliriz.
X6 Pro'ya gelirsek , oda uzun süredir 100$ bantının üzerinde satıldı ve satılıyor.Şimdi yapılan bazı kampanyalarla 90$'a alınabildiğini görüyoruz ama ilk çıktığında 109$ fiyatı vardı.
Haliyle Zidoo X9'un 119$'a , X6Pro'nun 109$'a piyasaya sürüldüğünü hatırlarsak Zidoo X9S'in 149$'a piyasaya sürülmesinde öyle abartılı fark yok diyebiliriz.
Bu gelişmede bizi asıl şaşırtan yeni ürünlerde açıklanan yüksek fiyat bandı oldu.Yeni Realtek chipsetli ürünlerde daha makul fiyatlar bekliyorduk ama hayal kırıklığı yaşadık bu beklentide.
Normalde Realtek RTD1195 chipsetli M-195'i , 55-60$'a alabildik zamanında ama unutmayın ki bazı ufak tefek değişiklikler haricinde nerdeyse birebir aynı olan bu chipsetli ürünü Eweat 90-95$'a ; Zappiti firması ise 279€'ya ( evet evet 279€'ya ) sattı utanmadan.Hala da 232€'ya satıyor.Zappiti'de ne değişikti ki donanım olarak ? Kasası biraz janjanlıydı ve kendine has afişleme programı olan Yadis uygulaması vardı içinde. Eee , fiyat farkı nasıldı , ucuzu olan M-195'i 55$'a alabiliyorken , pahalısı olan Zappiti'ye 279€ veriyordu millet.Orta fiyat kategorisindeki Eweat firması ise aynı chipsetli EW902 modelini 90$ civarlarına sattı. Yani firma anlamında farklılıklar gördük satış politikalarında.
Şimdi ben bu yüzden firma anlamında bakıyorum olaya.
Bu yeni chipsetli ürünlerde ; Eweat düşük bellekli R9 Mini modeline bile 100 küsür dolar fiyat koyuyorsa , Zidoo firması ise X9S modeline 149$ istiyorsa siz seyreyleyin bakalım Zappiti aynı ürünü çıkardığında kaç para etiketle koyacak raflara.
Tamam , bir önceki RTD 1195 model chipsetli ürünlere nazaran RTD 1295 chipsetli yeni ürünler , daha pahalı girdi piyasaya ama bu pahalılığın asıl sorumlusu RTD1295 chipseti üretici firmalara veren Realtek olmasın !!! Çünkü ucuz yollu bir fiyat göremedik ki firmalarda.Eweat pahalı , Zidoo pahalı. Demek ki ürünlerde bir maliyet pahalılığı var işin içinde.
Bu sektörde Zidoo'nun ürünleri diğer firmalara nazaran biraz pahalıdır ama bu fark atla-deve değildir ve zaman içerisinde yazılım anlamında inanın telafi ederler bu farkı.
Sonuç olarak Zidoo'nun kullanmaktan en keyif aldığım modeli olan X9'a zamanında 109$ veren biri olarak açıklanan 149$ bandını çokta yüksek bulmadım şahsen.
Ama bu benim kişisel fikrim , kimseyi bağlamaz.Pahalı bulanlara da tabii ki saygılıyım...
-
Aslinda benim söylemim elinde en azindan bir x6 pro su olan biri hemen yeni cikmis x9s e gecmeyi gerek görür mü seklindeydi. Yoksa rakiplerine bakacak olursak x9s barindirdigi özelliklere göre cikan fiyati cok yüksek sayilmaz. Ayrica güncelleme destegi de gayet iyi. Mesela bende WD TV Live vardi ve onu ilk aldigimda 100 euroya yakin bir para ödemistim ve alet film oynatmak disinda hicbirsey de yapamiyordu. Simdi onu bedelsiz iskartaya cikartmak zorunda kaldim. Muhtemelen ben alirim aleti ancak yine de ilk android box deneyimi olacak kisiler icin ilk basta x6 pro fiyati ile daha iyi bir secenek olabilir diye düsünüyorum. Zaten üründen memnun kalan ileride bir üst versiyonuna da gececektir muhtemelen...
Ekleme : Bu aradahttp://www.zidoostore.nl/zidoo-x8/ hollanda sitesinde x8 adinda yeni bir ürünü daha görünüyor zidoo nun. Bundan haberi olan var miydi? Chipseti x9s ile ayni. Benim gibi yurtdisinda yasayanlar icin ise fiyat daha da kötü olmus. x8 icin 159euro x9s icin 179 euro gösteriyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhak -- 15 Ağustos 2016; 17:35:34 >
-
Tabii ki haberimiz var.
Zidoo firması RTD1295 chipseti ile 2 ürün piyasaya süreceğini açıklamıştı xaten.Birisi 8GB dahili belleği olan Zidoo X8 modeli , diğeri ise 16 GB dahili belleği olan X9S modeli.
Yani Zidoo X8 modeli, önceki mesajlarımda bahsettiğim düşük bellekli Eweat R9 Mini modeli ile aynı olan ürün...
Yazıştığım firma yetkilisine ; ürünün bir önceki Realtek chipsetli ürüne kıyasla neden bu kadar pahalı çıktığını sormuştum.O da , bu yeni ürünün bir öncekine göre daha pahalı bir maliyeti olduğunu yazmış.
Ayrıca Geekbuying , Aliexpress gibi yerlerde görünen satış ilanlarının henüz ön siparişte olduğunu ve firmalarda stok bulunmadığını , eğer ki bir aksilik olmazsa 1-2 gün içinde ürünlerin kutulamalarını tamamlayıp distrübitör firmalara göndereceklerini de belirtmiş... -
-
sancak bilgisayar ve benzeri mağazalar , lütfen zidoo x9s ve eweat r9 u türkiyeye getirsinler..
ben yurt dışından ürün alamıyorum alma şansım hiç yok
bu iki üründen birini alacağım
eweatın ön paneldeki saatde oldukça güzel görünüyor saniyeside var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Farklı bir konu başlığında da paylaştım ama Zidoo X6Pro ile alakalı olduğu için buraya yazmakta da fayda var :
Bu akşam forumdan bir kardeşimizin ricası üzerine ; kullanmakta olduğum Zidoo X6Pro'da Digiturk Play üzerinden GS-Karabükdemir Spor maçını izliyor ve test ediyorum.
Maçta ilk yarı bitti ve ikinci yarı başladı.Şu ana kadar Digiturk Play üzerinden maç izlemede , sıfır sorun diyebilirim... -
Benim! Sanırım sorunsuz bir deneyim sundu x6 pro.. Burdan digitürk play için Android box alacak arkadaşlara bazı sorunlar yaşayabileceklerini ve mutlaka denenmiş cihazlardan bir seçim yapmaları gerektiğini söylemek isterim...
Altyazı konusunda sorun yoksa bence fiyatı normal. Değişiklik olsun diye Q5'i satıp bunu alabilirim aslında ama biraz macera olur. İncelemeleri bekleyelim bakalım. Benim gönlümden Eweat R9 Plus geçiyor aslında ama Eweat'e güvenilmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 24 Ağustos 2016; 12:36:09 >
Evet ,
Bir cihazla daha vedalaşma vakti geldi de çattı.
Sebebi malum , Zidoo X9S'e hazırlık yapmak ve her zaman olduğu gibi meydanı boşaltmak...
Bu yüzden hafta sonu itibarı ile Zidoo X6Pro'yu forumdan bir kardeşimize sattım.
Okuyan ve takip eden arkadaşlar bilirler :
Bir önceki cihazım Zidoo X9'u Mayıs ayında sattığımdan beri , yola Zidoo X6Pro ile devam ediyordum.Amacım da bu cihazı yazılım anlamında biraz daha güzelleştirmek ve dahili medya oynatıcısına Türkçe altyazı desteğini ilave ettirmekti.Bu yüzden firmada sürekli yazıştığım kişilerle ; kimi zaman rica - minnet dolu , kimi zamanda oldukça sert ifadelerle dolu yazışmalar sonrasında bunu başardım da.
Zidoo X6Pro'nun dahili medya oynatıcısı artık Türkçe altyazı desteğine sahip durumda. Şu an için bu konudaki tek eksiklik , seçilen altyazı ayarlarının kalıcı olarak kaydedilemesi ki bunu da önümüzdeki süreçte dahil ederler ayarlara.Çünkü firmanın özellikle yazılım ekibi , şu anda Zidoo X9S'e yoğunlaşmış durumda.
Zidoo X6Pro'ya gelirsek ;
Yaklaşık 3 aydır dizi ve film arşivimi seyretme amacıyla cihazın dahili medya oynatıcısını ve KODI'yi kullandım , sorun yaşamadım.Nadiren bazı görüntülerde çok hafif takılmalar hissettim ama bu indirilen medya ile de alakalı olabilir.Rahatsız edici boyutta değildi çünkü.
IPTV linklerimi seyretme amacıyla forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine Perfect Player diye bir uygulama yükledim cihaza , mükemmel sonuç aldım ve sorun yaşamadım.
Düzenli olarak Spotify Premium üzerinden müzik dinledim , sorun yaşamadım.
En son geçen hafta sonu Digiturk Play'i test ettim ve hiç sorun yaşamadım.
Özetle RK3368 chipsetli Zidoo X6Pro boyundan büyük işler başardı benim nazarımda.
Sonuç itibarı ile kampanyalara göre 80$ - 100$ arasında fiyatlara bulunabilen Zidoo X6Pro'yu , stabil bir cihaz kullanmak isteyen herkese gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
Selamlar...
-
Zidoo firmasının dahili medya oynatıcısında Türkçe altyazı desteğini piyasaya sürmeden önce verdiği ilk cihaz olacak Zidoo X9S.
Bu konuda " Bir cihazı aldıktan sonra , haftalarca güncelleştirme beklemek mantıklı değil , işin en başında verin şu Türkçe altyazı desteğini " diye firmaya çok yazdım , çok sitem ettim.
Sanırım işe de yaramış gözüküyor bu yazışmalar.Eğer ki yaradıysa da ; çorbada bir nebze tuzum olduğu için ne mutlu bana.
Tüm kullanıcılar olarak keyifle kullanırız cihazı.
Eweat'e gelirsek ; yazılım anlamında bende güvenmiyorum.Çünkü son bir yıl içinde Eweat EW902 modeli hakkında sorduğum hiçbir maile bir kez olsun dönmedi firma.Dolayısıyla firma anlamında ürünleri donanım olarak kaliteli üretilmiş olsa bile müşteri dönüşlerine değer verdiğini pek düşünmüyorum.
Ayrıca dikkat edilirse ; Eweat'in sadece 2GB / 8GB'lık R9 Mini modeli satışa çıkartılmış gözüküyor şimdilik. Eweat R9 ve R9 Plus modellerini satış sitelerinde hâlâ göremiyoruz.
Dolayısıyla piyasaya sürülen RTD1295 chipsetli ( 2GB / 16GB'lık ) ilk cihaz Zidoo X9S şu an için.
Biraz daha sabır , kavuşmaya az kaldı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Ağustos 2016; 20:49:59 >
-
Gümrük derdinden dolayı zidoo x5 almayı düşünüyorum. Bu alet dsmartGo digiturk gibi uygulamaları (google play üzerinden) olan destekliyor mu? Bilginiz varsa acilen iletirseniz sevinirim. -
İlginen arkadaşlar için neredeyse sıfır diyebileceğim x6pro mevcuttur.
Gümrük derdi dediğiniz nedir ? Aldığımız ürünler gümrükten takılmadan geçen ürünler zaten.Sıkıntı yaşamazsınız.
Sorunuza gelince : Firma olarak Zidoo gerçekten iyi bir firmadır.Ama model tercihinizi X5'ten yana kullanmanızı tavsiye etmem.Sebebine gelince ; ben şahsen kullanmadım ama forumda kullanan bazı arkadaşlar yazılım anlamında aradıklarını bulamadılar ve sorun yaşadılar.Sonrasında da sattılar sanıyorum.Zaten satış grafiği de pek iyi olan bir model değil sanırım.
Dolayısıyla Zidoo'da ; X9 yada X6 Pro modellerinden birini almanızı tavsiye ederim.
En azından yazılımlarının ne halde olduğunu biliyoruz.
Bu modeller bütçenizi aşıyorsa da ; o zaman farklı markaların alternatiflerine bakın bence ama bahsettiğiniz uygulamalar için , muhakkak kullanıcı yorumlarına göre karar verin. -
quote:
Orijinalden alıntı: Papirus
Gümrük derdi dediğiniz nedir ? Aldığımız ürünler gümrükten takılmadan geçen ürünler zaten.Sıkıntı yaşamazsınız.
Sorunuza gelince : Firma olarak Zidoo gerçekten iyi bir firmadır.Ama model tercihinizi X5'ten yana kullanmanızı tavsiye etmem.Sebebine gelince ; ben şahsen kullanmadım ama forumda kullanan bazı arkadaşlar yazılım anlamında aradıklarını bulamadılar ve sorun yaşadılar.Sonrasında da sattılar sanıyorum.Zaten satış grafiği de pek iyi olan bir model değil sanırım.
Dolayısıyla Zidoo'da ; X9 yada X6 Pro modellerinden birini almanızı tavsiye ederim.
En azından yazılımlarının ne halde olduğunu biliyoruz.
Bu modeller bütçenizi aşıyorsa da ; o zaman farklı markaların alternatiflerine bakın bence ama bahsettiğiniz uygulamalar için , muhakkak kullanıcı yorumlarına göre karar verin.
Şimdi ben zido x9 ve x6 pro yu amazondan falan sipariş versem gümrüğe takılma ihtimali yok mu? Ayrıca sizdeki model hangisi? Dsmartgo uygulamasını deneyip bana dönüş yaparmısınız?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X