Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
50.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Temel amacınız video performansı ise sanırım bu konuda realtek işlemcili cihazlar öncelikli olmalı. Her iki ürün de zidoo markasını taşısa da bambaşka öncelikler için üretildiğini söyleyebiliriz. X6pro taşıdığı rockchip 3388 işlemcisi ile ne iş olsa yaparım diyen ve çok çeşitli beklentilere asgari karşılık sunan güzel bir Android pc. X9s ise abi benim işim video. Her şeyi çatır çatır oynatırım, ses mi lazım? Ne varsa çözerim gerekirse avr ye gönderirim.. Ses ve görüntü kaliteme laf ettirmem ama multi tasking(çoklu uygulama) beklentilerine kusursuz cevap veremem diyen bir media player...

Yani x6pro video oynatan bir android pc; x9s ise uygulama da çalıştırabilen bir media player...

Bu iki aletin öncelikleri sizin tercih sebebiniz olmalı. Ben yavaş yavaş x9s e doğru yürüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Himedia biraz renkleri vivid gösteriyordu bir 1080p/24 sorunu vardı belki yeni firmware ile çözmüşlerdir realtek henüz ön siparişte gelince bakacağız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seko92 q10 ya da q5 pro aldı mı senin zidoo x9s gelince nasıl karşılıklı test edeceksiniz Papirus Bey

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Seko92'de Q5 var , bundan sonraki süreçte değiştirirde Q10Pro alır mı bilemiyorum.

Ama bizim iki cihazı kıyaslayıp test etmemiz anlamında Q10Pro'yu bize emanet edebilecek gönüllü bir Q10Pro kullanıcısı bulmamız lazım şimdiden.

Bu kullanıcı eğer İstanbul'dan olursa yada şehir dışından da olsa cihazı sana gönderirse ; bende hafta sonunu ayarlayıp gelirim yanına ve beraber inceler , test ederiz.

Özetle ; işin Zidoo X9S tarafı bende , sen Q10Pro'yu ayarla arkadaşım...
  • Necati gönderir de sonunda q10u galip ilan etmemiz lazım

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Hatırlarsan Zidoo X9S ile ilgili bir tanıtım yazısında ; " İlk kez Himedia'nın dişli bir rakibi var artık " diye yazmışlardı.

Bu yüzden yeterki göndersinde şu rakipleri bir arada görelim.

Sonuçta Q10Pro'yu galip lan etmek kolay...
  • bluehawk B kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Ben x6pro ile x265 videolari sorunsuz sekilde izleyebiliyorum.
  • Zidoo x9s ı geekbuying den 141 dolara on siparişi geçtik. Bakalım nasıl bir cihaz olmuş. Yanında tronsmart air mouse hediyesi var.
    Ekleme:indirom kodu:4TVBOX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2003 -- 28 Ağustos 2016; 21:23:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

Zidoo x9s ı geekbuying den 141 dolara on siparişi geçtik. Bakalım nasıl bir cihaz olmuş. Yanında tronsmart air mouse hediyesi var.

sipariş onaylandımı hocam geekbuying satışları kapatmıştı,hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: complete_

quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

Zidoo x9s ı geekbuying den 141 dolara on siparişi geçtik. Bakalım nasıl bir cihaz olmuş. Yanında tronsmart air mouse hediyesi var.

sipariş onaylandımı hocam geekbuying satışları kapatmıştı,hayırlı olsun.

Ödemeyi karttan çekti. Bakalım göreceğiz.

• merhak M kullanıcısına yanıt
    Seyrettiğiniz videoların 10bit olduğuna emin misiniz?

Çünkü X6Pro'nun 10bit gösterim desteği yok bildiğim kadarıyla.Zaten kendi sitesinde de yazmıyor...

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Valla Torrentten indirdigim x265 codekle encode edilmis filmleri sorunsuz izliyorum. Ama 10 bit olup olmadigini bir türlü bulamadim. Mesela video özellikler kisminda HVC1 codec yaziyor. Yeni x265 codecle encode edilmis filmlerin 10 bit oldugunu saniyordum varsa aksi bir durum bilgilendirirseniz sevinirim...

Ekleme : Internetten AVC High 10 Profile olan 3 anime parcasi indirdim ve denedim. 720p olan kendi mediaplayer i ile oynatilamadi ancak mx player ile sorunsuz oynadi. Diger iki 1080p videolar ise kendi mediaplayeri ile takilmadan oynadi ama renklerde biraz sikinti vardi. Mx player da ise ikisi de oynarken takildi. Bence aletin oynatmaya gücü yetiyor ancak dogru codecleri bulmak lazim gibi,,

2. Ekleme :http://www.elecard.com/en/download/videos.html su sitedeki MP4/HEVC 1080p ve 720p videolari güzel bir sekilde oynatiyor...

Ancak su sitedekihttp://jell.yfish.us/ 10 bit 1080p videolari hic oynatmiyor...

Denedigim Anime parcalari icin link ise su :https://www.koi-sama.net/files/hi10/

Son fikrim : Ben de anlamadim oynatip oynatamadigini :)....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhak -- 29 Ağustos 2016; 17:06:12 >

• Merhabalar bu zidoo x9S 3 tb hdd destekliyomu bilginiz varmı? birde hdd içindeki film listesi resimlimi görünüyor?
  • x6pro oynatmıyor ben test edip test sonuçlarını koymuştum topiğe zaten oynatsa görüntü kalitesi çok iyi x6pronun macera aramaya gerek yok
  • Dün Geekbuying'de acayip bir indirim kuponuyla Q10Pro 299 $'dan 167 $'a düşüyordu. Uzun sure alsam mı diye düşünüp son anda vazgeçtim. Hala da pişmanım almadığıma ama gaza gelmek istemedim. Belki kupon hala geçerlidir. Bakalım biraz daha bekleyip altyazı tamamsa Zidoo'ya da yürüyebilirim.

• merhak M kullanıcısına yanıt
    Ben de takip ettiğim bazı dizi bölümlerini x265 codec olarak indiriyorum bazen ve sorunsuz seyrediyorum ama x265 codecli olması 10bit olduğu anlamına gelmiyor ki.

Benim yaptığım denemelerde 10bit videoları oynatmamıştı X6Pro.

Bu konuyla ilgili 15 Mart'taki bir mesajımda firmaya bu konuyu yazdığımı belirtmişim ve gelen cevabı da olduğu gibi paylaşmışım. Şöyle ki :

" Zidoo firmasından bir yetkili ; " The X6 can support HEVC H.265, but can not support the HEVC H.265 10bit. " diye bir cevap yazmış.

Yani ; " Zidoo X6Pro HEVC H.265 video dosyalarını destekler ama HEVC H.265 10bit dosyalarını desteklemez " demiş firma.
    "

https://forum.donanimhaber.com/m_105613630/mpage_16/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Ağustos 2016; 9:09:01 >

• kawanosh kullanıcısına yanıt
    Zidoo X9S'in , 3 TB'lık HDD'i desteklemesi konusunda şu an için birşey diyemeyiz ama büyük bir ihtimalle sorun çıkmayacaktır.

Afişleme konusuna gelirsek : Zidoo ilk kez X6Pro'da kendi afişleme uygulamasını hayata geçirdi.Ama şu an için daha bayağı yol katetmesi lazım bu uygulamanın.Çünkü bence hazır değil ve X6Pro'da gönül rahatlığı ile kullanamadım.

X9S'te ise aynı uygulamayı biraz daha geliştirdiğini görüyoruz resimlerde ve tanıtım videolarında. Ama yorum yapmak için erken.

Bence afişlemeye bu kadar takılmayın. Zaten KODI'de bu afişlemeyi zaten çok kolay bir şekilde yapabiliyoruz.

Ama illa da kendi uygulamasını kullanıcam diyorsanız " Evet , uygulamayı çalıştırır ve HDD'inizi taratırsanız film listesini resimli görebilirsiniz. "
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Zidoo firması ilk kez bu ürününü yani Zidoo X9S'i , en baştan Türkçe altyazı desteği ile satışa sunuyor.

Bu yüzden Himedia Q10Pro konusunda acele etme bence.

Önceki mesajı da da yazmıştım :

Realtek 1295 chipsetli cihazlar gündeme gelince ve ilk olarak Zidoo bu chipsetle bir medya player çıkartacağını açıkladıktan sonra aşağıdaki linktede görüleceği üzere , cihaz üreticilerinden birinin yorumu paylaşılmıştı.

" Image quality is excellent, HiSilicon has a serious competitor on this regard (finally !! ) "

Yani " Görüntü kalitesi mükemmel, Hisilicon'un bu konuda ciddi bir rakibi var ( en sonunda !! ) " demişler.

http://www.minipcdb.com/articles/Meet-Realtek-RTD1295

Bilmeyenler için hatırlatalım , bu satırlarda kastedilen Hisilicon chipsetli ürün , Himedia Q10Pro.

Yani ortada RTD1295 chipseti öven yazılar var ama şu anda sadece yazılanlardan ibaret , gerçeklik payını bilmiyoruz.

Henüz RTD1295 chipsetli ürünleri de göremediğimiz için Hisilicon chipsetli Himedia Q10Pro ile kıyaslama , test etme şansımız olmadı.

Ama Himedia Q10Pro almadan şu Zidoo X9S'i kesinlikle görmek lazım diyorum ben.

Zidoo fanatiği de değilim , yiğidi öldürür ama hakkını veririm , tanıyanlar bilir.

Bu konuda yanılıyorda olabilirim ama Zidoo'dan bu sefer beklediğimize değecek iyi bir cihaz geliyor diye hissediyorum.

Son bir not : Bir ürünün satış fiyatının indirim kuponu ile olsa da , 299$'dan 167$ düşmesi garip değil mi ?

Mesela ben 119 dolara satılan Zidoo X9'un bir kampanyada 109$'a düştüğünü görmüş ve o zaman almıştım.Yani yaklaşık 18 ay önce 119$'dı Zidoo X9 , bugünde aynı şekilde 119$.

Fiyatı hiç düşmedi.Bu saatten sonra düşse de normaldir , çünkü 9S olarak yeni chipsetli bir versiyonu çıkıyor.

Himedia'ya ne oldu da birdenbire bu kadar fiyat düşüşleri görüyoruz bu en son modelinde acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Ağustos 2016; 7:19:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Zidoo X9S'in , 3 TB'lık HDD'i desteklemesi konusunda şu an için birşey diyemeyiz ama büyük bir ihtimalle sorun çıkmayacaktır.

Afişleme konusuna gelirsek : Zidoo ilk kez X6Pro'da kendi afişleme uygulamasını hayata geçirdi.Ama şu an için daha bayağı yol katetmesi lazım bu uygulamanın.Çünkü bence hazır değil ve X6Pro'da gönül rahatlığı ile kullanamadım.

X9S'te ise aynı uygulamayı biraz daha geliştirdiğini görüyoruz resimlerde ve tanıtım videolarında. Ama yorum yapmak için erken.

Bence afişlemeye bu kadar takılmayın. Zaten KODI'de bu afişlemeyi zaten çok kolay bir şekilde yapabiliyoruz.

Ama illa da kendi uygulamasını kullanıcam diyorsanız " Evet , uygulamayı çalıştırır ve HDD'inizi taratırsanız film listesini resimli görebilirsiniz. "

Cvp için teşekkürler bende wd ilk çıkardığı model var onda afişli çıkıyo liste ama çok iyi gözükmüyor 3 tb hdd ide görmedi namussuz, çoğu cihaz 2 tb nin üzerinde batırıyo sanırım ondan sordum..

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Q10 Pro indirimi gerçekten de anormal olmuş. Ellerinde 5 farklı opsiyon var (klavyeli, kumandalı vs.) ancak sadece birinde bu indirim geçerli. Sanki stok bitirmek istiyor gibi bir halleri var. Acaba Çince yazılımlı cihaz olabilir mi diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.