Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
50.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birçok media player kullandım,zidoo,himedia v.s. liste uzar gider,android media playerların en büyük sorunu görüntü perdeli ve puslu ,bunu uydu alıcılar da linux tabanlı cihazlarda da görüyorum,ve hala blue ray playerlar'ın usb media'dan aldığım görüntü netliğini alamadım,şimdi sorun şurda başlıyor android içine gömülü player'lar bu konuda daha başarılı ama google play'dan yüklenilen hiçbir uygulama kendi playerlarından daha iyi görüntü veremez,android malesef görüntü için iyi bir altyapı da değil zidoo x9s de durum nedir bilmiyorum ama chip'den ziyade çok iyi mühendislik gerekiyor görüntü olayın da ama çinli kardeşlerimiz bu mühendislik konusun da iyi durum da değiller,yazılım da çok öenemli ama malesef o konuda da çok gerideler ,himedia'ya rakip geliyor falan deniyorsa cihaz benim için soru işareti demektir,zira himedia'nın görüntü kalitesi ni vasat bulmuştum.

• Bugün x6pro da yasadigim bir sorunu sizinle paylasmak istiyorum. Bluetooth kulakligimi x6pro ya taktim ve bir film izlemek istedim. Filmdeki audio ses ac3 formatindaydi ancak alet bluetooth kulakliga bunu aktaramiyor. Kiminde hic ses gelmezken kiminde ise sadece cizirti sesi geliyor. X6pro kullandigimdan beri ilk büyük hayal kirikligim bu oldu ac3 sesi Bluetooth kulakliga aktaramamasi gercekten cok kötü. Ayrica dikkatini cekti mi kimsenin ancak yine ac3 seslerde tv ye ses aktarim düzeyi cok düsük. Insallah x9s in audio kismi bundan cok daha iyidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: complete_

Arkadaşlar birçok media player kullandım,zidoo,himedia v.s. liste uzar gider,android media playerların en büyük sorunu görüntü perdeli ve puslu ,bunu uydu alıcılar da linux tabanlı cihazlarda da görüyorum,ve hala blue ray playerlar'ın usb media'dan aldığım görüntü netliğini alamadım,şimdi sorun şurda başlıyor android içine gömülü player'lar bu konuda daha başarılı ama google play'dan yüklenilen hiçbir uygulama kendi playerlarından daha iyi görüntü veremez,android malesef görüntü için iyi bir altyapı da değil zidoo x9s de durum nedir bilmiyorum ama chip'den ziyade çok iyi mühendislik gerekiyor görüntü olayın da ama çinli kardeşlerimiz bu mühendislik konusun da iyi durum da değiller,yazılım da çok öenemli ama malesef o konuda da çok gerideler ,himedia'ya rakip geliyor falan deniyorsa cihaz benim için soru işareti demektir,zira himedia'nın görüntü kalitesi ni vasat bulmuştum.

Vasat dediğiniz Himedia hangi model bilmiyorum ama Q5 II ile Q5 Quad arasında rahatlıkla anlaşılabilecek kadar fark vardı. Pro'lar ile Quad'lar arasında da bariz fark olduğunu söylüyorlar. Android dünyasında medya oynatıcı olarak Himedia ve Zidoo ve Realtek 1195 kullanan bir iki cihaz dışındakilerin hükmünün olmamalarının sebebi bu cihazların film oynatmada diğerlerinden çok farklı bir noktada bulunmalarından kaynaklanıyor. Diğerleri ile aynı kefeye koymak mümkün değil, farklar çok bariz. Ben Himedia'da bazen cep telefonu çözünürlüğündeki videoları bile hayretle izliyorum. İnsanlara çok kaliteli 480p'leri izletip çözünürlüğünü tahmin etmelerini isteseniz çoğu 720p, hatta anlamayanlar 1080p bile diyecektir. O derece iyi gösteriyor ve oynatıyor (40" tv'de). Sizin bahsettikleriniz mesela otobüslerin koltuk arkalarında bulunan tabletler oluyor. Görüntüleri tek kelime ile berbat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada x9s amazonda da satisa konulmus ancak teslimat tarihi eylülün 16 sindan sonra diyor.

https://www.amazon.de/Android-Zidoo-1000Mbps-Recoder-Bluetooth/dp/B01L96SFVO/ref=sr_1_17?ie=UTF8&qid=1472657249&sr=8-17&keywords=zidoo
  • merhak M kullanıcısına yanıt
    16 Eylül'den sonra demeleri çok normal.

Çünkü kutulanan ürünler , önceki hafta sonunda gönderilmeye başlandı distrübitör firmalara...
  • Tam tamına 2 aylık bir aradan sonra Zidoo firması , X6Pro modeli için v1.0.40 yazılımını yayınladı.

Bu seferki güncelleme süreci diğerlerine nazaran biraz uzun sürdü farkındaysanız ama önceden de yazdığım gibi , bu gecikme sebebinin firmanın yazılım ekibinin özellikle Zidoo X9S'se odaklanmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Bu yazılıma ait detaylarda ; " Youtube'ta oynatılan videolardaki takılmalar giderildi , ana ekran menüsünde birtakım özelleştirmeler yapıldı , bazı kablosuz fare donanımlarına ait iyileştirmeler var , Explorer klasöründe güncellemeler var ve bazı diğer sorunları çözüldü " diye yazılmış.

Yalnız çıkan her yeni yazılım sonrasında olduğu gibi farklı farklı yorumlar bildiriliyor forum sayfasında.Mesela , kimisi " IPTV'deki tampon bellek sorunu çözüldü " diyor , kimisi de " Çözülmedi , devam ediyor " diye yazmış.Yazılanların hangisine inanalım bizde şaşırıyoruz bazen.

Artık elimde X6Pro olmadığı için yükleyipde değişiklikleri bizzat görme şansımda yok artık.Yine de İngilizcesi olan arkadaşlar aşağıdaki linkten yorumları detaylıca okuyabilir.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-0-40-for-zidoo-x6-release.2491/

Detaylar şöyle :

Model: ZIDOO_X6 Pro

Version:v1.0.40

ChangeLog:

1. Repaired video stuttering and dropping in Youtube;
    2. Redraw app icon, provid customization functions to change the icon at homepage (click menu to change the "MEDIA CENTER","ZDMC","BROWSER"and SETTING);
    3. Fixes the issue that some of the keys cannot be used in some type of the air-mouse;
    4. Update file explorer;
    5. Solved many of other problems.

Cihazlarında şu anda v1.0.39 yazılımını kullanan arkadaşlar aşağıdaki 37.1 MB'lık Update dosyası ile cihazlarını v1.0.40'a yükseltebilirler.

http://www.mediafire.com/download/bn5em6e8uwmbusp/v1.0.39_to_v1.0.40_update.zip

Yada arzu edenler, v1.0.40 yazılımının 446 MB'lık Full olan dosyasından yükleyebilirler.

http://www.mediafire.com/download/z9m3va3k1bqo533/20160825_ZIDOO_X6__Pro_v1.0.40youtube_ota.zip

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilgi icin tesekkürler. Hemen update dosyasini indirip kurdum ancak benim bluetooth kulakliktaki ses sorunu cözülmemis ve hala devam ediyor. Elinde x6pro olan kisiler bluetooth bir kulaklikla ac3 audio ses dosyasi olan bir filmi deneyip bana yazabilir mi acaba?

Normal youtube videolari bakarken bluetooth kulaklikta seste sorun olmuyor ancak diger türlü aletin film oynatirken tv ye ses aktarimi hem cok az hem de dedigim gibi bluetooth kulaklikla bazi ses formatlarini aktaramiyor...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stone2003

Zidoo x9s ı geekbuying den 141 dolara on siparişi geçtik. Bakalım nasıl bir cihaz olmuş. Yanında tronsmart air mouse hediyesi var.
    Ekleme:indirom kodu:4TVBOX

sipariş onaylandımı hocam geekbuying satışları kapatmıştı,hayırlı olsun.

Geekbuying parayı iade etti.Ben de Aliexpressden 137 dolara yeniden sipariş verdim.7 eylül gibi kargoya verecekler.

Genuine] Presale ZIDOO X9S TV BOX Android 6.0 OpenWRT(NAS) Realtek RTD1295 2G/16G 802.11ac WIFI Bluetooth 1000M Media Player

http://s.aliexpress.com/YNrM7fyy

Ekleme:şimdiye kadar 10 kusur cihaz elimden geçti en iyi video performansini zidoo x9 vermişti. Eminim zidoo x9s daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2003 -- 1 Eylül 2016; 20:16:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• X9dan realtek 1195 bile iyiydi bu haydi haydiye iyi olur

• quote:

quote:

quote:

Zidoo x9s ı geekbuying den 141 dolara on siparişi geçtik. Bakalım nasıl bir cihaz olmuş. Yanında tronsmart air mouse hediyesi var.

Geekbuying parayı iade etti.Ben de Aliexpressden 137 dolara yeniden sipariş verdim.7 eylül gibi kargoya verecekler.

Genuine] Presale ZIDOO X9S TV BOX Android 6.0 OpenWRT(NAS) Realtek RTD1295 2G/16G 802.11ac WIFI Bluetooth 1000M Media Player

Ekleme:şimdiye kadar 10 kusur cihaz elimden geçti en iyi video performansini zidoo x9 vermişti. Eminim zidoo x9s daha iyi olur.

hk post 1 hafta da gelir hangi kargo ile aldınız? 137 usd nasıl satın aldınız?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam aldığımda 137 dolardı. Şimdi 149 dolar olmuş. Anlık bir indirim Di zannımca. Kargoyu Hollanda postası ile yollayacaklar.8-10 gundr geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stone2003 -- 2 Eylül 2016; 9:40:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam aldığımda 137 dolardı. Şimdi 149 dolar olmuş. Anlık bir indirim Di zannımca. Kargoyu Hollanda postası ile yollayacaklar.8-10 gundr geliyor.

Hayırlı olsun,daha iyi olmuş geekbuying'den daha önce stoğa giriyor demek ki.

• Yalnız bu Hollanda aktarmalı gelişler sakat hollanda gümrüğünden bir iki aletimin geri döndüğü olmuştu sağlam ingilizcen yoksa benim gibi debelenir durursun
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    arkdaşlar yatak odasında 42 inc tv var bu cihazı alıp tivibu kurmak ve ulusal kanalları izlemek istiyorum sizce iş görürmü alayımmı yardımcı olurmusunuz ?
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Bu tür cihazları alırken özellikle aradığınız uygulamayı kullanan arkadaşların yorumları önemli.Bu detaya çok dikkat edin.

Çünkü çok iyi görüntü veren bir cihaz almış olabilirsiniz ama bir bakarsınız Tivibu uygulamasını çalıştırmaz , o zaman mantıklı bir cihaz almış olmazsınız.

Dolayısıyla ben ; Tivibu uygulamasını kullanan birisi olmadığım için sağlıklı bir cevap veremem bu soruya...
  • arkadaşlar selam,

heves ettim ben de aşağıdaki linkten alayım dedim. satıcıya sordum faturanda bedeli 70 dolar gösterir misin dedim, evet yardımcı oluruz dedi. hong kong post ile almayı düşünüyorum. itirazı ya da eklemek istediği bir şey olan var mı? :)

http://www.aliexpress.com/item/Genuine-Zidoo-X9S-Android-6-0-Lollipop-TV-Box-2G-16G-Gigabit-LAN-Dual-Wifi/32717787960.html
  • daha uygun nerde bulabilirim arkdaşlar gearbest daha satısa cıkarmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

arkadaşlar selam,

heves ettim ben de aşağıdaki linkten alayım dedim. satıcıya sordum faturanda bedeli 70 dolar gösterir misin dedim, evet yardımcı oluruz dedi. hong kong post ile almayı düşünüyorum. itirazı ya da eklemek istediği bir şey olan var mı? :)

http://www.aliexpress.com/item/Genuine-Zidoo-X9S-Android-6-0-Lollipop-TV-Box-2G-16G-Gigabit-LAN-Dual-Wifi/32717787960.html

Bende burdan aldım. Satıcı guvenilir.sıkıntı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

arkadaşlar selam,

Hollanda üzerinden gelmeyen bir kargo seçtiysen sorun olmaz başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 5 Eylül 2016; 19:07:41 >

• sadays S kullanıcısına yanıt
    hong kong post da seçilebiliyor, yazdım zaten.
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.