Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
50.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zidoo firması tarafından bana gönderilen RTD1295 chipsetli Zidoo X9S , dün akşam elime geçti.

Ama eve oldukça geç dönmem sebebiyle , maalesef kargoyu açma ve inceleme şansım olmadı.

Yeni cihaz hakkındaki ilk izlenimlerimi , kısmet olursa bu akşam paylaşmaya çalışacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Zidoo firması tarafından bana gönderilen RTD1295 chipsetli Zidoo X9S , dün akşam elime geçti.

Ama eve oldukça geç dönmem sebebiyle , maalesef kargoyu açma ve inceleme şansım olmadı.

Yeni cihaz hakkındaki ilk izlenimlerimi , kısmet olursa bu akşam paylaşmaya çalışacağım...

Ooo hayirli olsun üstadim. Bu arada test ederken eger elinizde bluetooth kulaklik varsa ac3 sesli bir film acip kulakliktan dinlemeye calisir misiniz lütfen?
  • bende dayanamadım hemen aldım insallah hemen kargolar cinli arkadaş
  • Alacak olan varsa ürün yine 135 dolar oldu.

http://s.aliexpress.com/YNrM7fyy

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Papirus bekleniyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhak M kullanıcısına yanıt
    Eyvallah ,

Ama Bluetooth kulaklığım olmadığı için böyle bir test yapmam şu aşamada mümkün değil maalesef...
  • Evet ,

Aylardır beklenilen cihaza nihayet kavuştuk.Birkaç satır yazıpta merakları gidereyim.

Eve gelince kutusunu açıp kurdum Zidoo X9S'i ve incelemeye başladım , kurcaladım ve kurcaladıkça gördüklerim hakkında notlar aldım.

Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki ; Zidoo X9S yazılım anlamında firmanın şimdiye dek piyasaya sürdüğü modeller arasında en hazır olan cihaz.

Ufak-tefek bug'ları tabii ki var ama yazılım anlamında diğer modellere göre bu cihaz kesinlikle daha hazırlıklı çıkmış piyasaya orası kesin.

Donanım anlamında da gerçekten çok daha kaliteli , güçlü , elite bir havası olan cihaz olmuş X9S.

Kasa olarak nerdeyse Zidoo X9 ile aynı ama onun kadar ısınmayan bir yapısı var kasanın, kumandası da X9'a nazaran daha hassas geldi sanki.

Görüntüye gelince ; bence bu RTD1295 chipset iş yapacak.

Evimdeki panel 720p ( HD Ready ) çözünürlüğünde Pıoneer KURA serisi bir Plazma olmasına rağmen görüntü gerçekten çok iyi.En basitinden bundan önceki Zidoo X9 ve X6Pro'dan daha iyi.Aynı TV panelinde test ettiğim için bunu net olarak gözlemledim.Oynattığım hiçbir dizi veya filmde takılma görmedim.

Cihazın menüsü bile diğer modellere nazaran cam gibi.Çok daha keskin bir görüntü var menüde.

Cihaza ait dahili medya oynatıcı elimdeki test videolarının hepsini oynattı, sadece x.265 formatlı 2 videoda sıkıntı yaşadım ve bu formatta nedense randıman alamadım cihazda.Ama randıman alamadığım formatlar aynı cihazda yüklü KODI'de sorunsuz.Yani sıkıntı yazılımsal ve dahili medya oynatıcıya has bir sıkıntı , bu kesin.

Türkçe altyazı desteğine gelince ; cihazdaki menüde Türkçe altyazı desteği çok şükür işin en başında var ama bu Turkish seçeneğini kalıcı olarak kaydedemedim bir türlü. Tik atarak hafızaya alma gibi bir seçenkte yok , sadece görebildiğim kadarıyla ayarlar menüsünde Default Subtitle Lang diye bir bölüm var ve oradan default ayarı tr-TR olarak seçtim belki işe yarar diye ama videoları her kapatıp açtığımda cihaz altyazı ayarlarındaki dil seçimini yine Auto olarak seçili durumda açtı.

Diğer bir detay ; 8 GB'lık USB bellekteki bir dizi bölümünü oynattım ama aynı isimdeki altyazıyı görmedi cihaz.Görmedi derken ne altyazıyı otomatik oynattı ne de menüden kendim manuel göstereyim dediğimde belleğin içine girip altyazıyı göstermedi cihaz.

Ama 1 TB'lık USB 3.0 HDD'imdeki tüm dizi ve videoları altyazıları ile birlikte sorunsuz ve otomatik olarak seçerek oynattı cihaz.Yani USB bellekte garip bir sorun yaşadım ama USB HDD'te sorun görmedim ne hikmetse.

Kişisell olarak çok beğendim cihazı.

Bu cihaz konusunda firmanın da beklentisi yüksek demekki ki ; Zidoo'nun forum sayfasında teknik ekipten ( ben dahil , belli başlı kişilere cihaz gönderen kişi ) bir mesaj yazmış bugün.Bu mesajında da ; özellikle cihaz gönderdiği kişilerden geri dönüşler beklediğini ve gelen dönüşlere göre kısa sürede bir güncelleme yazılımı yayınlayacaklarını belirtmiş.

Neden derseniz , bizim gibi istisna kişiler dışında cihazı satın alıp kullanabilen kişiler yok henüz.Dolayısıyla bizlerin geriye dönüşleri şu aşamada gerçekten çok önemli.

Özetle bu sıkıntılar devede kulak bence ve en kısa sürede çok daha iyi seviyelere gelecektir X9S.

Çünkü kısa süreli de olsa , incelememde kayda değer , baş ağrıtacak bir sıkıntı görmedim ben.

İlk fırsatta resimli , daha detaylı ve derli toplu bir inceleme yazısı ile yeni bir konu başlığında devam edeceğim konuya.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Eylül 2016; 20:09:51 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Tekrar selamlar. Simdi üstad firmaya geri bildirim yapacak kisilerden secildiginize göre cogu özelligini test edip geri bildirim yapmaniz bizim gibi sonradan cihazi alacaklar icin büyük nimet olacak. Yazdiklariniza bakinca x265 film dosyalarinda yasanilan sikinti benim icin önemli bir sorun mesela cünkü bu formatta cok film izleyecegim alette. Bunun sorunsuz olmasi gerekir. Aletin ses cikisi nasil mesela? Tv ye verdigi sesten bahsediyorum cünkü bendeki x6pro tv ye cok az ses iletiyor. Bunu halletmek icin filmleri kablosuz kulaklikla izlemek istedim o zaman aletin kablosuz kulaklikta bazi sesleri aktaramadigina sahit oldum. Bu yazdiklarim aletin mediaplayer tarafindaki benim icin düzelmesi gereken cok önemli yanlari. Eger bunlar düzeltilemezse benim icin x9s e gecmenin bir anlami olmayacak. Kolay gelsin tekrar...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Ön değerlendirme için teşekkürler. Cihaz beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. Ancak söylediğin x265 kodek problemi gerçekten çok ciddi bir sorun. Artık birok film bu kodek ile sıkıştırılıyor ve boyutuna göre gerçekten harika görüntüler sunuyor öyle ki son indirdiğim 5 film de bu kodeğe sahip. Elimdeki mini m8s kendi playerında ve mx te sorun çıkarırken kodi ile kabul edilebilir seviyede bu dosyaları oynatıyor. Şimdi benim cihaz 35 dolar x9s 140 dolar eğer x265 kodekle ilgili donanımsal bir güç eksikliği varsa gerçekten cihaz ölü doğdu demektir. Umarım bu sorunu çizerler.

Bir de bazı x265 filmler sıkıntılı olabiliyor. Birkaç farklı dosya ile denemek lazım..

• Arkadaşlar,

Denediğim x265 dosyada bir sıkıntı yaşadım ama bu cihazda bir donanım eksikliği var, oynatmayacak v.s anlamına gelmesin.

Zaten sıkıntı dosyanın hiç açılmaması değil, açılan görüntünün ekranda mesela kırık bir cam gibi gözükmesi.

Yoksa donanım anlamında iyi bir cihaz iddiası ile piyasaya sürüp x265 videoları oynatamaması düşünülebilir mi X9S'in?

Bu akşam farklı x265 dosyalar indirip tekrar deneyeceğim.Ama elimdeki dosyanın sorunsuz olduğunu biliyorum yine de.

Ses ve görüntü konusunda umutsuzluğa kapılmayın hemen.Hele cihaz ölü doğdu v.s gibi ifadeler kullanmayın, çünkü cihaz donanım olarak güçlü bir cihaz.

Zaten tüm bunları not alıyorum ve bildireceğim.

Ama X9S'in diğer modellerden daha kısa sürede kıvama geleceğine inanıyorum. Çünkü gerçekten daha ilk çıktığı haliyle bile, diğer modellere nazaran oturmuş bir yazılımla çıktı piyasaya.Şu haliyle bile iyiki almışım dediğim bir cihazdan bahsediyorum size.

Sonuçta önceden Zidoo'nun ; X9, X1, X6Pro modellerini de kullandım.X9S hepsinden daha hazır bir durumda piyasaya sürülen bir cihaz.Bu da firmanın her geçen gün kendini geliştirdiğinin bir göstergesi bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Eylül 2016; 11:09:32 >

• X265 dosyalarda sorun varsa 100 TL blue ray playerler daha iyi görüntü veriyor android playerlar dan bu konu affedilmez bir sorun zaten kaç kodec var x265,h265 bu çinlilerin tam iş yaptığı görülmemiş duyulmamıştır mutlak falso vardır ürünlerinde, zidoo görüntü kalitesi diğer modellerinden iyi olacağı kesin rdt 1195 kullanan merdiven altı playerlar bile zidoo dan daha iyi görüntü veriyordu işin esprisi şurda 1195 den daha iyi mi? Görüntü kalitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 8 Eylül 2016; 13:18:55 >
  • x265'le olan sorunu Zidoo biliyordur zaten, boşuna kendinizi sıkmayın. Bir iki güncelleme ile çözülecektir. Altyazı konusunu da hallettiler mi tamamdır. Bakalım Eweat ne yapacak ? Bu arada Eweat'i benim zamanında yerden yere vurma sebebim sadece altyazısıydı. Yoksa cihaz gayet kaliteliydi. Bu modellerde halihazırda altyazı sorunu yoksa o da tercih edilebilir. Aslında çıkınca en ucuz modelini alıp bir deneyip satsam güzel olur. Altyazı da sorun yoksa Plus'ı alırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 8 Eylül 2016; 13:34:24 >
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    Yapmayın arkadaşlar.

Zidoo X9S'de " Bu konu affedilemez bir sorun " denecek birşey yok yahu.Yaşanan sıkıntılar aşılır , merak etmeyin. Atla-deve şeyler değil.

" rdt 1195 kullanan merdiven altı playerlar bile zidoo dan daha iyi görüntü veriyordu " derken böyle olması normal değil mi ?

Sonuçta cihazdaki görüntünün kalitesini veren öncelikle kullanılan chipset ve Zidoo hiçbir ürününde RTD1195 chipsetini kullanmadı.

Haliyle kullanmadığı için , zamanında yaptığımız kıyaslamalarda 60$'lık M-195'in görüntü kalitesini daha iyi bulmuştuk Zidoo'dan...
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Zidoo firmasına güvenim tam , çıkartacağı güncellemelerle tahminimizden daha kısa sürede çözecektir bence...
  • Cihazı yollayan teknik ekipteki arkadaştan bir mail aldım bugün. Aynen şöyle demiş :

" Merhaba arkadaşım ,

Uzun bir süredir devam eden işbirliği ve dostluğumuz adına size Zidoo X9S örneğini gönderdik.

Ürünü inceleme esnasında tespit ettiğiniz herhangi bir sorunu bana rapor edebilirsiniz.

Benim Skype adresim .... Beni de ekleyin lütfen. Zidoo X9S kullanan yorumcular için bir grup oluşturuyorum.

Yaşanan sorunlar hakkında birlikte konuşabiliriz.Tespitlerinizi de önceden rapor ederseniz çok memnun olurum.

En iyi dileklerimle...
    "

Dediğim gibi ; bizim gibi öncelikli kullanıcılardan gelen ilk izlenimler ve tespitler çok önemli firma için. Ve bu konuda da diyor ki " Ne sorun varsa bildirin ve düzeltilmesi için gerekeni yazılım güncellemelerini yapalım."

Hatta forum sayfasındaki mesajında da şöyle yazmış aynı arkadaş : " Geribildirimlere göre, bugün ya da yarın bir sürümü güncelleriz. "

Daha ne olsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Eylül 2016; 14:19:33 >

• Tamam hocam,yazılımda sıkıntı giderilecek bu konuda zidoo en iyisi zaten görüntü kalitesi nasıl android playerların en büyük sorunu götüntüde perde sorunu dahili oynatıcıları yazılımla iyi gömemiyorlar yada android bu konuda zayıf,bu konuda ilerleme varmı, ben Sony bdp 6500 kullanıyorum görüntü kalitesi mükemmel ama x265 oynatmıyor başka bir cihaza da ihtiyacım var.

• Bu cihaz abi senin sayende Ada'm olcak valla

Yıl 2016 hala 265 formatı sıkıntı Yaw bunlar bunu yazarken hic bakmıyorlar mı Cidde'n şaşırıyorum

Bizim nvidia da kullanılan spmc 3D iso neden hala eklemedi oda ilginc her sey var o yok

• complete_ kullanıcısına yanıt
    Sony bdp6500 ile kıyaslama şansım tabii ki yok ve o kaliteye erişebilir mi bilemem ama RTD1295 gerçekten çok iyi bir görüntüye sahip.

Üstelik menüdeki ayar seçeneklerinin hepsine de hakim değilim şu an için.Zaman içinde çözmeye çalışacağım.

Dediğin gibi ; Android Player'larda büyük beklentilere girmemek lazım görüntü konusunda ama 60$'lık RTD1195 chipsetli M-195'i hatırlarsan o paraya o görüntü kalitesine hayran olmuştuk gerçekten.

Zidoo X9S'in görüntü kıyaslaması konusunda sadece şu detayı verebilirim size :

Büyük bir ihtimalle bayramdan sonra cihazı can dostum Sadays'a ya kargo ile göndereceğim yada duruma göre bizzat ziyaretine giderek elden götüreceğim.

Böylelikle RTD1295 chipsetli Zidoo X9S'in ; 4K panellerdeki görüntüsünü , büyük bitrate'li dosyaların oynatılmasını , farklı ses kodeklerini v.s ; büyük ebatlı ve 4K görüntülü panellerde test edecek , üstelik elindeki M-195 ile de aynı anda kıyaslayacaktır kendisi.Bu kıyaslamada , en azından bendeki HD Ready Pıoneer Plazma'daki incelemeden daha sağlıklı bir sonuç verecektir diye düşünüyorum.

Hele o dönemde bir tane de Himedia Q10Pro denk getirip cihazlardaki görüntü kalitesini aynı anda kıyaslama şansımız olursa harika olur ama bunun için Himedia Q10Pro'yu bize gönderecek birini bulmamız lazım forumdan.

( Not : Bu vesile ile şimdiden hatırlatayım. Bayramdan sonra 1-2 günlüğüne Himedia Q10Pro'yu Sadays'a gönderebilecek bir kullanıcı arıyoruz. )

Yine de bu bayramdan sonraki kıyaslama sürecine kadar , bende elimden geldiği kadar doğru tespitlerde bulunmaya ve firmaya bildirmeye çalışacağım.Bu konudaki tüm tespitlerimi de forum üzerinde sizlerle de paylaşacağım.

Sonuçta Zidoo ile ticari bir bağım , ilişkim tabii ki yok. Kötü bir ürün yapmışlarsa da " Almayın bu ürünü arkadaşlar " diyecek kadar objektifimdir , rahat olun.

Sadece yaklaşımlarını , çabalarını taktir ediyorum. Dört dörtlük olmasalarda diğerlerinden kesinlikle iyiler destek konusunda.

Geçen gün bir yazı paylaşmışlar kendi forum sayfalarında ve " Zidoo diğer bazı ucuz ürünler gibi , hazır olmayan bir ürünü piyasaya asla sürmez.Bu bizim tarzımız değil." demişler.Bende katılıyorum bu yazılana.

En basitinden adamlar ; Zidoo VIP diye bir grup oluşturup , kargo ücretini bile karşılayarak ( hemde UPS firmasıyla ) bu ürünleri herkesten önce bizlere neden göndersinler ki ?

Amaç belli , " Yeni cihaz hakkında ilk kullanıcı izlenimlerini almak ve görülen sıkıntıları bir an önce yazılım güncellemeleri ile gidermek.Ve cihazı daha da hazır hale getirmek. "

Dolayısıyla Zidoo doğru yolda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Eylül 2016; 16:09:36 >

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Bence h265 videolarda gözden kaçırdıkları birşey olmuş yazılım anlamında.Yoksa oynatmaması mümkün değil.

Çünkü hep övgüyle bahsedilen ve her cihazın kolay kolay oynatamadığı söylenen " Jellyfish-140-Mbps-2160p-hevc-10bit " videosunu çatır çatır oynatıyor Zidoo X9S...
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.