Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.623
Cevap
67
Favori
344.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam sabit bir kanal diyorsun değilmi wifi analizer de tüm kanallarda benimki 1 ila 9 arasında bir eğri yapıyor.diğerleri de dolu ama inanın bunu ilk kez gördüm böyle bir şeyi bilgi için ayrıca tekrar teşekkür.. Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )
    Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

Modem ismi blkn...

wifi analizer sonuçları bu Öneriniz nedir?
    Ayrıca benim tivi 3d değil aklıma gelmişken sorayım bu alet 3 d destekli ise benim tv panelimin bir önemi yok değil miyani 3d film seyredebilirmiyim.?

Bu arada türkçe altyazı ayarı için bu mesaj yüzünden demiştim.Şimdiden selamlar ve teşekkürler.

Model : Zidoo X9S
    Version : v1.2.3
    Fixed :
    (1) Turkish can't be set as default language in subtitle.
    (Türkçe varsayılan altyazı olarak ayarlanamıyor.... (düzeltildi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a26b -- 8 Ekim 2016; 13:56:29 >

• Tek ümidimiz papirusun yazılımcılarla kurduğu sıcak diyalog bir sürü şeyi çözeceklerine eminim
    Ancak eski realtek 1195te de bu türkçeyi bir türlü kaydettirememiştik muhtemelen realtekin core yazılımında bir sorun var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşcağızım sırayla 9 olmazsa 11inci kanallara al bir dene bakalım sonuç ne olacak

• sadays S kullanıcısına yanıt
    deniyeceğim .yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
    Rahat olun, altyazı ayarları kaydedilebilir hale gelecek...

• emeğine sağlık papırus usta teşekkür ederiz sana.adamlar senin kadar düşünmüyordur herhalde bu cihazı.almaya niyetliydim cihazı ama ses de sıkıntı var benim için.şimdilik m-195 ile devam.
  • popcorn vten topiğinden kaybolanlar buradaymış
    arkadaşlar selam, geçen gün sadays ağabeyimle İstanbul'da bir araya geldik,sohbet muhabbetle keyifli bir öğleden sonra geçirdik,akabinde şu zidoo yu sende bir vten le kıyasla bakalım deyip bana gönderdi, malumunuz bende epeydir vten kullanıyorum. bazı sorunları vardı ama bir kaç yazılımla bunlar düzeldi, fakat görüntü olarak beni bir türlü mutlu etmedi cihaz, daha doğrusu daha önce kullandığım wd tv live'dan daha üstün bir görüntü performansı beklerken nerdeyse bire bir aynı sonuçlar verdi diyebilirim. buda tabi farklı bir sonuç bekleyen bünyemde heyecan yaratmadı.
    neyse çok uzatmayayım. ilk sayfadakiler kadar ayrıntılı bir test yapmadım ben cihazlara, sadece vten ile zidoo arasındaki ses ve görüntü farkına baktım. tv nin hiç bir ayarını yada avr nin hiç bir ayarını değiştirmedim, hatta sıra ile aynı hdmi kabloya bağladım cihazları. 4k tv im olmasada görüntü farkı olurmu acaba diye 4k filmler , hemde bunların 1080p lerini sırayla kıyasladım, ardından cihazları desteklediği ses formatlarından ziyade ses kaliteleri ile elimden geldiğince kulağım yettiğince karşılaştırdım.

ilk olarak görüntü ile başlamak istiyorum, görüntü açısından zidoo x9s öyle açık ara fark yaratmasada vten den kesinlikle önde, ama nasıl diyim "1 tık" yani öyle uçuk fark yok, fakat detaylarda daha başarılı sanki daha aydınlık ve bu sayede de her şeyi daha net görüyorum hissi verdi, sanırım keskinlik daha kuvvetli olduğu için öyle hissettim. oldukça akıcı görüntüsü vardı ama aynı akıcılık vten de de var. görsel olarak bana zidoo oldukça keyif verdi orası net. benim için görüntü herşey diyenler için biçilmiş kaftan, kesinlikle belli bir standardın üstünde görüntü veriyor. vten burada rakibinin gerisinde kaldı.

işin ses kısmına gelince; filmlerde şişirilmiş abartılmış sesler kullanıldığı için buradaki farkı anlamak zor, ama iş müzik dinlemeye gelince burada vten kesinlikle zidoo' dan üstün. dsd, flac,mp3 ve dts 5.1 kayıtlı çok kanal müzikler dahil olmak üzere farklı pek çok parçayı sırayla dinledim, özelliklede çok iyi bildiğim parçaları.
    zidoo bir defa dsd çalamadı, vten her türlü dsd yi açıyor, flac çaldı,mp3 çaldı,dts çaldı, çaldı ama gücü yettiğince , vten müzik söz konusu olduğunda kesinlikle üstün. öyle "1 tık" da değil onu söyleyeyim.

"Adele Hello" bu parçayı hepiniz biliyorsunuz, adele oldukça yumuşak girip bir yerde sesine gazı veriyor hani, işte orda farkı anlıyorsunuz,birde hi-fi ciler bilir sesi böyle sanki önünde bir perde var diye tabir ederiz ya, işte o perde zidoo'da var malesef, vten daha berrak daha net daha dinamik bir ses dinlemenizi sağlıyor.
    kendi naçizane fikrimdir, özetle;
    görüntü benim için çok önemli, ama ses "sıradan" olsun diyen zidoo'dan memnun kalacaktır, ses açısından beklentisi yüksek olan birisi iseniz bence farklı ve içinde dac barındıran sesi ayrıca işleyecek bir cihaza bakmanız hayrınıza olur diyorum vesselam.

kendi adıma evet görüntü "1 tık" zidoo dan geride olsada ben kesinlikle vten i bırakıp bu cihaza geçemem arkadaşlar. neden? çünkü ben müzikte oldukça fazla dinliyorum, sıradan bir ses almak istemem doğrusu.
    umarım yazdıklarım "eray ve papirus'un" kiler kadar detaylı olmasada kafanızda bir şeyler canlandırmaya yetmiştir.
    epeydir forumu kurcalamıyordum ,vten sayfasında hareket yok ama buralar bayağı heyecanlıymış,okuyacağım sizleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 8 Ekim 2016; 17:49:11 >

• M-195 kullanmayan birisi rahatsızlık duymaz sesten.Çünkü öyle gür bir sesi, sadece M-195'te duydum ben.

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    hem ses hem görüntü, ne almalıyız sevgili dostum
  • Tamer yazınca biraz ayrıntılı baktım maalesef realtek mainboardlardaki onboard ses chipini koymuş bu cihaza 5520
    Yani öyle aman aman bir stereo performansı beklemeyin
    Benim tek kriterim görüntü
    O yüzden ben memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

hem ses hem görüntü, ne almalıyız sevgili dostum

Tamer abi android playerler le bekleme ses isini

Hem pc hem Dac Laz'ım yönetmek içinde iPad yada akıllı telefon

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    eray hala hdd göndericem sana flaclar için
  • Ses konusunda bilmediğimden soruyorum. Sesi AVR'ye çözdürdüğümüzde cihazın kullandığı ses çipinin ne kadar önemi var ya da var mı? Sonuçta sesi sadece ham olarak göndermiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasuta

Ses konusunda bilmediğimden soruyorum. Sesi AVR'ye çözdürdüğümüzde cihazın kullandığı ses çipinin ne kadar önemi var ya da var mı? Sonuçta sesi sadece ham olarak göndermiyor mu?

Avr ye çözdür meyip pcm aktaran arkadaş lar bunlar :)

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Peki bu tip kutularda AVR lerden daha kaliteli bir çip kullanılıyor mu neden pcm kullanılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasuta

Peki bu tip kutularda AVR lerden daha kaliteli bir çip kullanılıyor mu neden pcm kullanılıyor?

Bana kalırsa avr de de media playerde de olmaz o is

Şahsım adına yanlış

Ama keyif hoby isi isteyen istediği gibi kullanıyor

Tam " 60$'lık Realtek 11956 chipsetli M-195'ten aldığımız gür sesi 149$'lık Zidoo X9S'ten alamıyorsak vardır bir sebebi " diyecektim ki hislerime tercüman olmuşsun arkadaşım.

Bende bu ses farklılığın Zidoo'dan kaynaklanmadığını düşünüyorum.Olsaydı kesin müdahale ederdi firma.

Ayrıca benimde kriterim görüntü olduğu için hiç şikayetim yok. Ha keşke M-195 gibi olsaydı da tadından yenmeseydi ama maalesef.

Bu arada bir konuyu netleştirmekte fayda var.

Yorumları okuyanlar cihazda ciddi anlamda bir ses kısıklığı problemi varmış gibi algılamasın sakın.

Cihazda sorun yok , sadece benim gibi Realtek 1195 chipsetli M-195'teki gür sesi bilenler , Realtek 1295 chipsetli bu cihazdan daha yüksek bir beklenti içerisindeydi. Ve bu yüzden de haklı olarak yadırgıyorlar aldıkları sesi.Ama kullanıma yansıyan bir ses kısıklığı problemi yok cihazın.

Takıyorsun cihazı ; dizilerini , filmlerini , müziklerini klasik bir Android Box'taki gibi dinliyorsun.

• M-195'i alıp kullandığım dönemlerde içimdeki merakımı yenemediğimden cihaza farklı farklı yazılımlar yüklediğimi , konuyu takip edenler çok iyi hatırlar.

Hatta yükleyipte denediğim yazılımlardan birinde cihazı çökertmiş ve Çin'e göndererek tamir edilip geri gönderilmesini beklemiştim.Bu bekleyişte yaklaşık 150 gün sürmüştü...

İşte o yazılımlardan birini yüklediğimde , seste ki bariz farkı hissetmiştim.O kadar gür çıkıyordu ki cihazın sesi , gönül istiyorduki o yazılımda kalayım.Ama diğer tarafları bozuktu yazılımın , stabilitesi yoktu v.s. Bende mecburen vazgeçmek ve başka bir yazılım yüklemek zorunda kalmıştım.

İşte o zaman ; aynı cihazdaki bir yazılımın , donanıma katkı anlamında bir diğer yazılımdan daha iyi olabildiğini , cihazı daha da coşturduğunu resmen görmüştüm.

Şimdi aynı şey Zidoo'da neden olmasın diye düşünmüyor değilim ama burada donanımın buna müsait olması lazım.

Ama onboard ses chip'i ile bu tarz bir beklentiye girilir mi , o da muamma işte.

Yine de mademki gündeme geldi , fırsat bulduğumda ses kalitesi ile ilgili tekrar yazacağım ve görüşeceğim firma ile.

Ama tekrar söylüyorum , bu konuda bir beklentiye girmeyin lütfen.

Benimkisi sadece detayları sorma anlamında bir yazışma olacak ve tahminimce de cihazda hiçbir şey değişmeyecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

M-195'i alıp kullandığım dönemlerde içimdeki merakımı yenemediğimden cihaza farklı farklı yazılımlar yüklediğimi , konuyu takip edenler çok iyi hatırlar.

Hatta yükleyipte denediğim yazılımlardan birinde cihazı çökertmiş ve Çin'e göndererek tamir edilip geri gönderilmesini beklemiştim.Bu bekleyişte yaklaşık 150 gün sürmüştü...

İşte o yazılımlardan birini yüklediğimde , seste ki bariz farkı hissetmiştim.O kadar gür çıkıyordu ki cihazın sesi , gönül istiyorduki o yazılımda kalayım.Ama diğer tarafları bozuktu yazılımın , stabilitesi yoktu v.s. Bende mecburen vazgeçmek ve başka bir yazılım yüklemek zorunda kalmıştım.

İşte o zaman ; aynı cihazdaki bir yazılımın , donanıma katkı anlamında bir diğer yazılımdan daha iyi olabildiğini , cihazı daha da coşturduğunu resmen görmüştüm.

Şimdi aynı şey Zidoo'da neden olmasın diye düşünmüyor değilim ama burada donanımın buna müsait olması lazım.

Ama onboard ses chip'i ile bu tarz bir beklentiye girilir mi , o da muamma işte.

Yine de mademki gündeme geldi , fırsat bulduğumda ses kalitesi ile ilgili tekrar yazacağım ve görüşeceğim firma ile.

Ama tekrar söylüyorum , bu konuda bir beklentiye girmeyin lütfen.

Benimkisi sadece detayları sorma anlamında bir yazışma olacak ve tahminimce de cihazda hiçbir şey değişmeyecek...

papirus hocam,aynı şey android telefonlarda da var,bazı telefonların hem kulaklık hemde görüşme sesi boğuk oluyor,mtk işlemciler de enginering mod'a girip sesi çok kolay yükseltebiliyorsun,ama ses perdeli ve boğuksa sesi yükselterek bundan kurtulamassın kullanıcı olarak,ama bazı firmalar android kodları ile oynayarak sesi iyileştirebiliyorlar ,diğer yazılım da,kısacasöylemek istediğim onboard ses yüksekliği yazılımla çok rahat yükseltilebilir tabi bu işlemcinin verdiği ses gücüne kadar,cihaz da şöyle bir sorun var ses perdeli,detaysız yazılımla bir nebze düzeltilebilir,ayrıca 150.-usd cihaza tutup hifi chip koyunda demiyoruz 2-3 usd satılan ses chipleri var memleketlerin de ama firma hiç ses'e çalışmamış bu üründe..cihaza 20w hoparlör takılı son sesde ,3 metreden ses zor geliyor desem abartmam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 8 Ekim 2016; 22:18:59 >

• complete_ kullanıcısına yanıt
    Haklısınız , inan ki haklısınız.

Keşke daha iyi bir ses performansı olsa bu cihazın.

Ama şu da var arkadaşlar.

Ben bu şirketin ne hissedarıyım , ne de kişisel olarak 1 liralık bir menfaatim var şirketten.

Adamlara bir yere kadar bazı şeyleri sorarım , ama adamlara " Bunu neden böyle yaptın " diye hesap soramam ki. Sonuçta adam bana " Bu ürünün reklamlarında yada bu ürünü satarken kullanıcılara ses konusunda bir taahhüdüm var mı ? " derse ne derim ? Hiçbir şey diyemem.

Dolayısıyla adamlar sadece görüntü kalitesine odaklı bir cihaz çıkarmayı hedeflemişler ve bunu da başarmışlar.Ama böyle bir cihazda da alelade bir ses chipi kullanmışlar ve ses konusunda da bir iddia da bulunmamışlar.

İş bundan ibaret...

Fakat emin olun ki soracağım ve bu konuda görüşeceğim firmayla...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.