Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.623
Cevap
67
Favori
345.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: a26b

zidoo x9s Dil ve giriş Her açıp kapamada default yani varsayılan olarak ingilizceye dönüyor. Klavye mouse olarak bu gün MICROSOFT 9Z-00017 ALL IN ONE MEDIA ürününü aldım.Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

ürün açıkçası tüm beklentilerimi karşıladı sayılır.zidoo ile tam uyumlu.mouse touchpad de klavye üzerinde olduğundan çok yer kaplamıyor ve mouse touch pad oldukça hızlı takılma olayı yok denecek düzeyde.ayarlardan daha da işaretçi hızı arttırılabilr ama ben varsayılan olarak bıraktım.ürünün sağ yanında açma kapama düğmesi de mevcut.takılır takılmaz alet klavyeyi tanıyor.türkçe harfleri kullanabilmeniz için klvye ayarlarını türkçe seçmelisiniz. ben beğendim açıkçası.uzaklık olarak 7-8 metre den hiç bir sorun çıkmadı bir algılamada kopma yaşanmadı.ayrıca klavye üzerinde hem touchpad hemen altında mouse klik tuşu var ama microsoft bununla da yetinmemiş klavyenin sol üst köşesine de bir sol klik tuşu koymuş.bu aynı anda iki elinizide kullanmanızı sağlıyor.media markt tan aldım 99 tl.daha ucuzu belki nette bulunabilir ama ben uğraşmadım açıkçası.

bu arada kanalı 11 e çektim hemen gördü alet.bu yardım içinde tekrar teşekkür....Şimdilik bu kadar sağlıcakla kalın.

Dil konusunda böyle bir sorun görmedim ben.

İlk geldiğinde dil ayarlarından Türkçe'yi bir kez seçtim.

Defalarca kapatıp açmama rağmen sıkıntı yok bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: sasuta

Daha önce htpc de kullanmak üzere aldığım Logitech K400 vardı sanırım o da sorunsuz kullanılabilir. Cihaz henüz gelmediğinden deneyemiyorum. K400'ü bu cihazda kullanan varsa yorumlarını almak isterim.

Ben Logitech K410'u kullanıyorum.

Bu klavyeyi Zidoo X9'da ve X6Pro'da çok başarılı bulmamıştım aslında ve mecbur kalmadıkça kullanmıyordum.

Sonrasında Zidoo X9S'te denedim aynı klavyeyi.Cihazdaki ilk yazılım versiyonunda keyif vermedi ama en son çıkan v1.2.3 yazılımı ile birşeyler değişmiş demek ki.

Çünkü önceden karşı karşıya olmalarına rağmen cihazla birbirini görsünler diye çabaladığım klavye , bu yazılımda cihazla çok iyi bir bağlantı sunuyor , şaşırdım açıkçası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: a26b

bir şey sorucam zidoo nun ana sayfasını kendimize göre nasıl ayarlıyoruz.mesela zidoo daki default hava durumunu sevmedim kendim yükledim ama o hava durumu yerine kendi yüklediğimi koyabilirmiyim.şimdiden teşekkürler.

Ana ekrandakini değiştiremiyoruz.

Bu yazılımda en azından bu böyle.

Ama kendi yüklediğiniz uygulamanın ikonunu alttaki bara ekleyebilirsiniz...
  • Önceki hafta bahsettiğim çalışmalarının sonucu olarak yeni bir güncelleme yazılımını yayınladı firma.

Ve yine bir sürü konuda güncellemeden bahsediliyor ama neyin ne olduğunu ancak yükleyip kullanınca anlayabiliriz.Görmeden yazılanlara güvenmemek en doğrusu...

Zidoo X9S için yayınlanmış güncel yazılım versiyonu : v1.2.4'ü indirmek için

Full_OTA_Package:

Mediafire mirror:

Amazon mirror:http://ota-cloudfront.zidoo.tv/X9S/OTA/ZIDOO_X9S_OTA_v1.2.4.zip

Yayınlanma Tarihi : 10.10.2016

Yazılıma ait detaylar...

Model : Zidoo X9S
    Version : v1.2.4

Change Log :

Fixed :

(1) Occasionally failure on the Auto OSD language setting ( A CEC function ).
    (2) Occasionally invalidation on the Auto Power On From TV setting ( A CEC function ).
    (3) Abnormally sound recorded from HDMI IN.
    (4) Blurred or unstabble screen of a small number of the HDR videos.
    (5) Some MVC MKV videos not that smooth.
    (6) Black screen occur to some MPEG4 encode videos.

2 - OPENWRT

(1) The BT function issue fixed.

3 - Video Player

(1) Subtitle be trimmed when it be moved to the bottom of screen.
    (2) Sometimes the 3D MVC videos displayed as 24Hz but not 23.976Hz in a certain condition.
    (3) Some spelling mistakes of UI revised.
    (4) DVD ISO can't be controlled by remote for the focus lost ( Support DVD Menu ).
    (5) Issue of set primary eye on watch 3D Video ( Change eyesview to Right eye first ).
    (6) Some MVC MKV have not be identified rightly as MVC format.
    (7) Videoplayer failed to exit when a error occurred in the meantime play mode set as single cycle.

Enhancements:

1 - System

(1) A Color Mode Space setting added. (RGB 444,YUV444,YUV422,YUV420 )
    (2) Set CEC language function Off as a default setting
    (3) Compatibility of playback improved.
    (4) IOS 10 supported in airplay and air mirror.

2 - OPENWRT

(1) Stability of OPENWRT system improved.

3 - Video Player

(1) 3D to 2D function added.
    (2) The default value of character encoding of external subtitle's will be saved after power off.
    (3) The speed of loading of video improved significantly.
    (4) 25fps and 50fps added in the switch of frame rates.
    (5) The bookmark closed as default.
    (6) The bookmark popup cancelled.

BTW:About the basic picture control function still have some problem.Will be release it in v1.2.5

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıdaki en son satırda yazılan ifadede , bir sıkıntıdan bahsediliyor ama orasını anlayamadım açıkçası.

Bu yazılımla ilgili olarak firmanın forum sayfasında paylaştığı resimler ise şöyle :

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Ekim 2016; 15:09:38 >

• Firma yazılım güncellemesi ile ilgili olarak ; sanki piyasada hiç film kalmamış gibi bula bula saçma sapan maymunlu bir filme ait ekran görüntüsü paylaşmış 2 fotoğrafta.

Bu fotoğrafı gördüğünüzde kimlerle uğraştığımızı anlamışsınızdır herhalde.

İşte bu adamlara laf anlatmaya çalışıyoruz arkadaşlar....
  • İlk kısımdaki (fixed yazan kısım) DVD-ISO oynatma problemini ben de gördüm dün. DVD ISO'da menüde kumanda çalışmıyordu, onu düzelttik diyorlar. Bir de altyazı encoding ayarını hafızaya alma işini de çözdük demişler.

Bu akşam ben yüklerim artık :)
  • Çok sevindirici bir nokta var ki o da, cihazı amazondan sipariş edeli daha bir hafta olmadı ama firma, üzerine en az iki güncelleme yayınladı. Firmanın yazılım konusunda cihazın arkasında durması beni çok memnun ediyor açıkçası. Ayrıca Papirus üstada da emekleri için çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Kumandanın hantallığı konusunda hemfikiriz ama ona bakarsanız 299$'lık Himedia Q10Pro'da da , 279 €'luk Zappiti Player 4K cihazında da aynı kumandayı veriyor firmalar.Demek ki kumandanın iç yapısı donanım olarak kaliteli.

Bu yüzden yazdığınız gibi öncelikle kumandanın kaliteli olması gerektiğini anlatmak , kabul ettirmek lazım bu firmalara.

Haa gönül isterki firma , Nvidia Shield TV'ninkisi gibi fonksiyonel ve kullanışlı bir kumanda versin ama Nvidia'nın aynı kumandayı 50$'a sattığını da unutmayalım.Kısacası bu da maliyet demek. Yinede kumanda konusundaki memnuniyetsizliği tabii ki ilettim firmaya.

wmv oynatmamasına gelirsek ; oynatmayabilir cihaz , belki lisans bedeli konusunda Microsoft ile anlaşamamıştır firma ve de hiç oynatmayacaktır.Burada önemli olan ; firmanın tanıtımlarında " wmv oynatacağım " diye bir taahhüdü var mı ? Yoksa firmaya bildirmek kolay , onu da sorarız nedir ne değildir diye.

Diğer konuya gelirsek ; önceki yazılarımda cihazın Input değişimlerinde ve uyku moduna geçtikten sonra uyanmadığını , kilitlendiğini firmaya bildirdiğimi zaten yazmıştım.Gözünüzden kaçtı herhalde.

Son olarak sizlerin burada ilettiği , kendimin tespit ettiği herşeyi iletmeye çalışıyorum fazlasıyla.

Hatta ilettiğim bazı şeylerden , forumdakilerin haberi bile olmuyor inanın.

Güncelleme ile yaptırabileceğimize inandığım her konu için bastırıyorum firmaya ama bununda bir sınırı var sonuçta...

Papirus hocam bende bildiriyorum hataları imkan buldukça,ilginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• (2) The default value of character encoding of external subtitle's will be saved after power off.

Bizim için en kritiki bu ama deneme şansım yok gezgin oldu alemi geziyor benim zidoo x9s adanaya Ahmet'e gitti bir de o denesin bakalım
  • Hep söylediğim gibi ; bende sizin gibi alelade bir kullanıcıyım ve kullandığım cihaz dizi-film izlemede bana ne kadar hitap ederse , ne kadar konforlu ve kullanışlı olursa , menüleri ne kadar keyif verirse verdiğim parayı o kadar haketmiş olur.

Dolayısıyla yazılım anlamında yaptırabileceğimiz birşey varsa , elimden geldiğince yaptırmaya çalışıyorum firmaya.Sağolsunlar onlarda dikkate alıyorlar ve ikili ilişkilerimiz iyi.

Bu konuda en büyük şansımız , yazılım anlamında duyarlı bir firma olmaları ve konuları kestirip atmamaları.

Her ne kadar yayınladıkları yazılımın sonuçları bazen istediğimiz doğrultuda iyileştirme getirmese de , geç anlayan ama çabalayan bir firma ile muhatap oluyorum.

Baksanıza adamlar ; paylaştıkları v1.2.4'e ait yazılım detayları arasında ; v1.2.5 güncellemesinden bahsediyor daha şimdiden.

Dolayısıyla yeni yazılımı yükleyin , test edin ve yaşadığınız sıkıntıları yazın ki bildirelim firmaya...

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Bu keçiler geçen yazılımda da " Altyazı ayar kaydetme olayı çözüldü " diye yazmışlardı ama yükleyip bir baktık ki aynı hamam-aynı tas.

Dolayısıyla görmeden inamam arkadaşım.

Ama benim cihazda geziyor ve seko92'de şu anda.

Yeni yazılımın getirdiklerini benden önce o görecek hayırlısıyla...

Bu arada bahsettiğin Adana'lı arkadaş ; şu Dune kullanıcısı olan ve Yadis kullanımı ile ilgili detayları paylaşan arkadaş değil mi ?

Onunda X9S'i görüp denemesi ve görüşlerini paylaşması tabii ki iyi olur.
  • Evet forumdan Ahmet yahu bayağı bir yadis muhabbeti ettiydiniz
  • quote:

Bu keçiler geçen yazılımda da " Altyazı ayar kaydetme olayı çözüldü " diye yazmışlardı ama yükleyip bir baktık ki aynı hamam-aynı tas.

Dolayısıyla görmeden inamam arkadaşım.

Ama benim cihazda geziyor ve seko92'de şu anda.

Yeni yazılımın getirdiklerini benden önce o görecek hayırlısıyla...

Bu arada bahsettiğin Adana'lı arkadaş ; şu Dune kullanıcısı olan ve Yadis kullanımı ile ilgili detayları paylaşan arkadaş değil mi ?

Onunda X9S'i görüp denemesi ve görüşlerini paylaşması tabii ki iyi olur.

Dune 4k solo Nvidia ve Zidoo yanın da hikaye

• quote:

Hep söylediğim gibi ; bende sizin gibi alelade bir kullanıcıyım ve kullandığım cihaz dizi-film izlemede bana ne kadar hitap ederse , ne kadar konforlu ve kullanışlı olursa , menüleri ne kadar keyif verirse verdiğim parayı o kadar haketmiş olur.

Dolayısıyla yazılım anlamında yaptırabileceğimiz birşey varsa , elimden geldiğince yaptırmaya çalışıyorum firmaya.Sağolsunlar onlarda dikkate alıyorlar ve ikili ilişkilerimiz iyi.

Bu konuda en büyük şansımız , yazılım anlamında duyarlı bir firma olmaları ve konuları kestirip atmamaları.

Her ne kadar yayınladıkları yazılımın sonuçları bazen istediğimiz doğrultuda iyileştirme getirmese de , geç anlayan ama çabalayan bir firma ile muhatap oluyorum.

Baksanıza adamlar ; paylaştıkları v1.2.4'e ait yazılım detayları arasında ; v1.2.5 güncellemesinden bahsediyor daha şimdiden.

Dolayısıyla yeni yazılımı yükleyin , test edin ve yaşadığınız sıkıntıları yazın ki bildirelim firmaya...

yazılımı yükledim altyazı kaydetme sorunu'nu halletmişler görülür,ama hala cihaz kapanışında sıkıntı var,cihaz kumandadan kapanmıyor..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

zidoo nun ayar menüsünde cihazın ses çıkış ayarı var,yükseltip azaltabiliyorsun

Kumanda üzerindeki ses -açma kapama tuşları ile aynı işlevi görmüyor mu o menüdeki ayar ?

Ben öyle hatırlıyorum sanki ama yine de bir göz atacağım...

valla doğru söylüyorsun, kumanda hiç aklıma gelmedi, direk menüye girdim ben.
    kafa gitmiş, hep bu telefonlar yüzünden, menüde android

• Hemen yazıp çıkıyorum arkadaşlar, bir işim var. Altyazı olayı çözülmüş, artık ayar hafızada kalıyor. Film oynarken menüye girince "advanced" seçeneği içerisinde yer alan "Default subtitle lang" ayarını tur-TR yapınca encoding de otomatik olarak Turkish oluyor ve ayar hafızaya alınıyor. Artık her filmde veya cihazı kapatıp açmada ayarlamak yok.

İkinci olarak, bahsettiğim AAC ses problemi sadece mp4'ler için geçerliymiş, Mkv dosyalarında optik ayarı raw olunca da ses geliyor. Bu durumda bu sorunu bir güncellemeyle kolayca çözebilirler. Şimdilik bu kadar.

• complete_ kullanıcısına yanıt
    Hadi, hepimize hayırlı olsun o zaman altyazı ayarlarının kaydedilmesi.

Yalnız ben bu kapanma olayını anlamadım.Önceki yazılımda sorun yoktu ve kumandadan kapanıyordu cihaz.Bu yazılımda kapanmıyor mu şimdi?

• Ağabey selamlar, x9s te afişleme olayı var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Ağabey selamlar, x9s te afişleme olayı var mı?

Kodi var afisliyor

Filmin üstüne basınca film acıyor kendi player i ile ama

Çok kullanışlı gelmedi kodi bana

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Aslında şunun için sordum.kurcalarken ana sayfadan örneğin HDMI-in kaldırdım.eğer bir şeyi kaldırabiliyorsak kurabiliriz de diye düşünüyorum.
    bunu taktım kafaya yani custom ana sayfa olayı ve ekrandakilerin ikonlarını küçültebilmeyi.neyse denemeye devam ediyim ama bilen yada kurcalayan var mı diye soruyorum.
    birde widget kısayolları nereye konuyor onu bulamadaım.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.