Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.623
Cevap
67
Favori
345.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zidoo x9s başlığından itibaren yazılanları bir kez daha okudum yanılıyormuyum diye.Genel olarak sesin hangi aletle alınıp hangi aletle verildiği görüntünün bla bla aletler ile denendiği felan.bu alet değil, ama teknik altyapım fena değildir.Kusura bakmayın ama şu aleti alan garibanlar hangi yazılımı yükleyip daha iyi kullanabilecekler onlar için ufak tefek tiyolar nedir vs vs var mı?mesela bir tane şu dahili oynatıcıyı ben gördüm başka?
    yanlış anlama olmasın ama hani diyorum konu aletin 8+1 de ne yaptığından daha ziyade diğer bilgileri de vermeye ve cahil kullanıcılara yardım eden tarza bürünse.
    Abi teknisyenlerin kendi aralarında konuşmalarına benziyor.mesela birisi raw oynatmıyor felan demiş.sonra oynatmış felan .Ham işlenmemiş dosyayı çözücün varsa, yazılımı da sorunsuz ise çözer oynatır...babacığım aleti aldım ekran da birkaç şeyi kaybettim.gerisi yalan oldu.
    beş dolu sayfada garibanlara şu ayarlar diye bir bilgi olsa diyorum.çok şey mi istiyorum.Yani sizin tecrübelerinizin özütünden faydalansak.bir kaynak gibi bişi olsa.aldın aç yap şu ayarları vs. Yani karıştırıp kurcalayıp buluncaya kadar sizden faidelensek.
    Umarım derdimi fazla agresif olmadan anlatabildim...Belki ben aptalım çok karışık geliyor ne biliyim ben.50 yaşından sonra kolay kolay öğrenemiyoruz.hadi canlar bi el atalım.

• Az evvel bahsettiğim Gladiator filmindeki altyazı sorununu biraz kurcaladım. Bu filmde altyazı MKV içerisine gömülü vaziyette duruyor. Bunda bizim istediğimizin tam tersi bir durum söz konusu. Altyazı kodlama ayarını Türkçe yaparsak altyazılar bozuk çıkıyor, Auto yaparsak düzeliyor. Sanırım firma harici altyazılarda yaptığı düzeltmeleri dahili olanlara yapmamış.

Bir diğer tespitim yine görüntü kalitesi üzerine. Geçen mesajımda yanlış yazdım, bu film 19.3 GB'lık 1080p versiyon. Oldukça yüksek bitrate'e sahip bir film ve bunda TV'yi doğal ayarında bırakıp Himedia'nın ExpressX Engine modunu kapatınca Zidoo'nun görüntü kalitesi hissedilir derecede öne geçti. Yani yüksek kaliteli filmlerde gerçekten cihaz fark yaratıyor. 720p vs izliyorsanız haliyle cep telefonu ekranından izler gibi, bir fark göremiyorsunuz. İşin içine projektör falan girince ve video da 4K olunca bu fark da açılacaktır. Nitekim öyle de olmuş.

Bu arada bu mesajı Zidoo'dan yazıyorum. Cihazın internetteki karakter gösterimi Chrome'da Himedia'dan daha okunaklı ve keskin. Cihaz güçlü olduğundan gayet akıcı ve takılmasız bir internet kullanımı var.

Papirus arkadaşımızın bildirmesi için cihazda eksik bulduğum noktaları özetleyeyim :

- AAC sesli mp4 videolarda optik çıkıştan RAW ayarında ses alınamıyor (cihazın sesi çözüp yollamsı lazım)
    - MKV'ye gömülü filmlerde altyazılarda sorun var
    - DVD ISO dosyalarında menü çalışmıyor, film başlamıyor
    - Bazı avi dosyaları açılmıyor
    - Altyazı karakterleri arasındaki boşluk fazla, biraz azaltılmalı hatta yarıya bile inse kurtarır
    - Denemedim ama eğer cihaz wmv dosyaları oynatmıyorsa oynatması gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 11 Ekim 2016; 19:12:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: a26b

Zidoo x9s başlığından itibaren yazılanları bir kez daha okudum yanılıyormuyum diye.Genel olarak sesin hangi aletle alınıp hangi aletle verildiği görüntünün bla bla aletler ile denendiği felan.bu alet değil, ama teknik altyapım fena değildir.Kusura bakmayın ama şu aleti alan garibanlar hangi yazılımı yükleyip daha iyi kullanabilecekler onlar için ufak tefek tiyolar nedir vs vs var mı?mesela bir tane şu dahili oynatıcıyı ben gördüm başka?
    yanlış anlama olmasın ama hani diyorum konu aletin 8+1 de ne yaptığından daha ziyade diğer bilgileri de vermeye ve cahil kullanıcılara yardım eden tarza bürünse.
    Abi teknisyenlerin kendi aralarında konuşmalarına benziyor.mesela birisi raw oynatmıyor felan demiş.sonra oynatmış felan .Ham işlenmemiş dosyayı çözücün varsa, yazılımı da sorunsuz ise çözer oynatır...babacığım aleti aldım ekran da birkaç şeyi kaybettim.gerisi yalan oldu.
    beş dolu sayfada garibanlara şu ayarlar diye bir bilgi olsa diyorum.çok şey mi istiyorum.Yani sizin tecrübelerinizin özütünden faydalansak.bir kaynak gibi bişi olsa.aldın aç yap şu ayarları vs. Yani karıştırıp kurcalayıp buluncaya kadar sizden faidelensek.
    Umarım derdimi fazla agresif olmadan anlatabildim...Belki ben aptalım çok karışık geliyor ne biliyim ben.50 yaşından sonra kolay kolay öğrenemiyoruz.hadi canlar bi el atalım.

Şu anda yaşadığınız sıkıntı nedir tam olarak ?

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    şimdi gerçi anlattım ama, ben böyle bir aleti daha önce hiç kullanmadım mesela.
    deniyorki örnek olarak ben afişliyorum filnleri felan.e ben aleti çalıştırdım afiş felan gelmedi.bu bir örnek sadece.
    örneğin zbmc içinden film altyazısını düzeltmeye kalktım önceki mesajlarda var abuk subuk yazılar çıktı.ama dahili player de bu sorun yok.bundan bahsedildiğini okumadım.
    bunlar hiç bilmeyenlere anlatılabilir.
    mesela kodi için konfigurator diye bişi buldum ama tam çözemedim.ip tv gibi şu maçları uydulardan bulamadıklarımızı izleyebilirmiyiz bu başka bir örnek.aletin belki ne biliyim birkaç ince ayarı vardır.bunlar neden anlatılmaz.Elbette kimse birşey yapmak zorunda değil bunun farkındayım ama bilsem tecrübem olsa bir başlık açarım sabit .ilk alan şunları şunları yapsa iyi olur vs kaynaklık ederim. olası sorunlar için ikinci başlıkta toplarım mesela ki insanlar aradığını bulabilir gibi gibi.aklıma gelenler bunlar.

Yukarıda bir yazıda gördüm düzeltme ihtiyacı duydum.gömülü altyazı konusunda .gömülü altyazıyı düzeltemezsiniz.örneğin bazı filmler kor sub vs gelir.,öyle riplenmiştir çünkü filmle altyazı beraber üst üste kaydedilmiştir.bunu silmek için ki yazılımlar kullanmak ve her bir frame üzerinde tek tek çalışmanız gerekir.diye biliyorum.saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a26b -- 11 Ekim 2016; 21:12:23 >

• quote:

şimdi gerçi anlattım ama, ben böyle bir aleti daha önce hiç kullanmadım mesela.
    deniyorki örnek olarak ben afişliyorum filnleri felan.e ben aleti çalıştırdım afiş felan gelmedi.bu bir örnek sadece.
    örneğin zbmc içinden film altyazısını düzeltmeye kalktım önceki mesajlarda var abuk subuk yazılar çıktı.ama dahili player de bu sorun yok.bundan bahsedildiğini okumadım.
    bunlar hiç bilmeyenlere anlatılabilir.
    mesela kodi için konfigurator diye bişi buldum ama tam çözemedim.ip tv gibi şu maçları uydulardan bulamadıklarımızı izleyebilirmiyiz bu başka bir örnek.aletin belki ne biliyim birkaç ince ayarı vardır.bunlar neden anlatılmaz.Elbette kimse birşey yapmak zorunda değil bunun farkındayım ama bilsem tecrübem olsa bir başlık açarım sabit .ilk alan şunları şunları yapsa iyi olur vs kaynaklık ederim. olası sorunlar için ikinci başlıkta toplarım mesela ki insanlar aradığını bulabilir gibi gibi.aklıma gelenler bunlar.

Yukarıda bir yazıda gördüm düzeltme ihtiyacı duydum.gömülü altyazı konusunda .gömülü altyazıyı düzeltemezsiniz.örneğin bazı filmler kor sub vs gelir.,öyle riplenmiştir çünkü filmle altyazı beraber üst üste kaydedilmiştir.bunu silmek için ki yazılımlar kullanmak ve her bir frame üzerinde tek tek çalışmanız gerekir.diye biliyorum.saygılarımla

Üstat öncelikle bu başlıklık konu degil ki bu

Öncelik le forum da kodi ve eski adı xbmc var onarın sayfalarını okuyup bilgi sahibi olman lazım

Sonra forum da gene ses formatları ni nasıl ne şekilde nereye aktaracağınız bilgisi var

Ve gene forumda android başlığı var ve android işletim sisteminin genel hatları nasıl çalışır buda var

Bunlar hep bilgi birikim buraya yazmak la bu is olsa idi

Forum da doktor ve dişçi arkadaşlar var yazsınlar doktor dişçi olalım MevZu ayni MevZu

Zamanla olacak bilgi birikim işleri bunlar

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Çok yararlı oldu saol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a26b -- 11 Ekim 2016; 22:33:40 >
  • quote:

Yazdım birşey sildim sonra gereksizdi çünkü türkçe konuşup anlaşamamak bu olsa gerek.Neyse saol.Kendim için değil sadece diğer insanlar için demiştim ama neyse,ben hallederim.
    Amaç yardım değil ben neler bilirim neler geyiği.
    Tamam kardeşim pardon kendiniz çalın kendiniz oynayın....

Sadece ben 25 cihaz değiştim arkadaşlar da çok değişiyor bunlara yetişmek imkansız

Birde bu nasıl tavır ya cidden anlamak imkansız sanki maaş bağladınız personelinize yazar gibi üslup adap yas 50 de agresifim de falan filan nedir bu hangi amaç la yazdınız

Burası teknik servis degil kullanma klavuzu da degil fark etti iseniz

Kimsenin bir şey çalıp oynadığı da yok hepimizde baska baska cihazlar var eksi artılarını yazıyoruz buraya araştıran ve gene kendi iciniz den bu cihazları satıp digerlerini seçmek isteyen icin

Son mesajı da editle sildiniz hatanızı anlamanız da guzel

Umarım anlaşılmışımdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 11 Ekim 2016; 22:38:45 >

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım dilim türkçe mecbur değilsin elbette.mecbur tutan kim?agresif olan ben değilim bana ergen tavrı yapıyorsun.
    bunu yapsanız iyi olmazmı diyorum.böylesi daha yararlı olur diyorum.
    forumun sahibi senmişsin gibi nedir yani.benden bu kadar ben yapamam dersin.yada hiç sallamazsın.Seni hedefe alıp birşey diyen yokki.
    Sen niye üstüne alındın ki anlaşılan değişik bir arkadaşsın.Arkadaşım kardeşim sana yazmıyorum anladı??? Sen alınma.

editle sildim çünkü onu hiç anlıyamıyacaktın.Anlayış seviyene de inemiyorumki .neyse
  • Aslında bu tip konu başlıklarının amacı cihazı tanıtmak ve sevdirmek olmalı. Bu konuda hemfikiriz sanırım, çünkü konu adı da bu cihazın kullanıcıları diye açılmış. Yalnız kullanılan üslup herşeyden önce geliyor. Buna önem vermek gerekir diye düşünüyorum. Ha yapılamayan bir şey olur, mesela "Kodide afişleme nasıl oluyor diye sorulur" Bilen, vakti olanda cevaplar konu kapanır. Kimse cevaplamazsa da kimseye hesap sorulamaz, kimse bu konuya memur değil çünkü. Amaç yardımlaşmak ise herşeyden önce hoşgörü olmalı.
  • a26b kardeşim eraycelik80 kardeşim ikinize de kardeşim diyorum benim de yaş 48 sakin olun yahuu değmez nedir alt tarafı bir oynatıcı

a26b kardeşim ben bu aletleri tak oynat tarzı kullanıyorum sorduklarınızın hepsini oturup öğrenip yazmam lazım inan vaktim yok ayrıca hem benim hem papirusun cihaz test etsinler diye arkadaşlarda geziyor papirusun sana şöyle şöyle yap demesi için cihaz elinde olup denemesi gerekir biraz sabır ve biraz da eraycelik80 kardeşimizin dediği gibi bu modelden bağımsız sorunlarınız için anlatımların olduğu diğer başlıklardan faydalanabilirsiniz
    Nasıl olsa cihazı aldınız tadını çıkarın şimdilik adım adım olgunlaşır ben vaktim oldukça bildiklerimi yazarım merak etmeyin

• quote:

Arkadaşım dilim türkçe mecbur değilsin elbette.mecbur tutan kim?agresif olan ben değilim bana ergen tavrı yapıyorsun.
    bunu yapsanız iyi olmazmı diyorum.böylesi daha yararlı olur diyorum.
    forumun sahibi senmişsin gibi nedir yani.benden bu kadar ben yapamam dersin.yada hiç sallamazsın.Seni hedefe alıp birşey diyen yokki.
    Sen niye üstüne alındın ki anlaşılan değişik bir arkadaşsın.Arkadaşım kardeşim sana yazmıyorum anladı??? Sen alınma.

editle sildim çünkü onu hiç anlıyamıyacaktın.Anlayış seviyene de inemiyorumki .neyse

Laflara bak seviye inemiyor Muş Ta

Seviyen belli zaten editledigin mesajdan belli

İnsanları tanımadan etmeden kim kimdir yası kaçtır benim bu tavrımı kaldırır mi kaldırmazmi su yazdıklarınızı ve yazıp editlediklerinizi bi tekrar düşünün ergen kim anlarsınız

Cevap bile yazmak sana abes

• PC'deki arşivimi düzenlerken aylar önce Zidoo'ya gönderdiğim bir yazışma maili geçti elime.

Tarih : 3 Mayıs 2016

Yani Zidoo,Eweat gibi firmaların Realtek'in yeni 1295 chispeti ile ürün çıkartabileceklerini duyurduğu Nisan ay'ından hemen sonra.

Daha o zaman yazmışım firmaya :

" Cihazı X9S adı ile değilde yeni bir model adı ile çıkartın ve bu modelin farkını hissettirin piyasada , daha etkili olur " demişim. ( Maalesef bildiklerini okudular ve X9S diye çıkardılar )

" Cihazı çıkarttıktan sonra Türkçe altyazı ile uğraştırmayın insanları , daha çıktığı anda Türkçe desteği olsun cihazda " diye yazmışım. ( Dört dörtlük oldu diyemesemde ; yine de Zidoo ilk kez bu cihazını en baştan Türkçe desteği ile çıkardı.Sadece sonradan birkaç rötuş yaptırmak zorunda kaldık )

" Zidoo X9 ısınan bir cihaz , bu yeni cihazınızda bu ısınmayı önleyin "diye belirtmişim. ( Uçaklarda kullanılan bir malzemeden yapılmış harika bir kasa ile çıkardılar X9S'i , hiç ısınmıyor diyebilirim )

Sonuç itibarı ile beklentilerimize uygun bir cihaz geldi diyebiliyoruz Zidoo'dan.

Umarım bundan sonra daha da iyi seviyelere gelir...

• Bu tip cihazlardaki her detayı yazarak anlatmak mümkün olmadığından, öğrenmek için en iyi yöntem kullanıcının cihazı kendisi keşfetmesi ve cihaza yaptıramadığı işleri burada bilenlere sorması oluyor. O kadar cihaz kullanmamıza rağmen biz de birçok noktada beceremediklerimizi foruma soruyoruz. Mesela ben 4 yıldır Himedia cihazlarını kullanıyorum, filmi ileri geri sarınca ekranda görülen ve altyazıları perdeleyen çubuğu "return" tuşuyla hemen kapatmayı üç ay önce öğrendim. Çubuk beş saniye sonra kapanıyordu, ben altyazı kaçırmamak için filmi on saniye geri alıyordum Komik değil mi ?
  • mesajım bulunsun herhalde türünün şu andaki en iyisi bu Zidoo X9S

hepsiburadada getirmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: SonKullanIcIyIm

mesajım bulunsun herhalde türünün şu andaki en iyisi bu Zidoo X9S

hepsiburadada getirmiş

http://www.hepsiburada.com/zidoo-x9s-realtek-rtd1295-android-6-0-openwrt-nas-2g-ram-16g-rom-ac-wifi-1000m-lan-hdr-usb3-0-p-HBV000001AIAV?magaza=Arsey%20Ticaret&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=CPPO9uTx1M8CFUIq0wodB70CVA

Hepsiburada getirtmemiş. Bir satıcı, hepsiburada üzerinden satıyor. N11 ya da Gittigidiyor gibi...

• 21 Eylülde aliexpressten verdiğim sipariş 27 Eylülde hazırlanıp, 28 Eylülde yola çıkmıştı. Bu akşam Yenimahalle Posta işleme merkezine gelmiş. Yarın ya da ertesi gün elime ulaşır herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: engart

21 Eylülde aliexpressten verdiğim sipariş 27 Eylülde hazırlanıp, 28 Eylülde yola çıkmıştı. Bu akşam Yenimahalle Posta işleme merkezine gelmiş. Yarın ya da ertesi gün elime ulaşır herhalde.

Vergi cikiyor mu acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinliler uyanıktır , ürün bedelini düşük gösterirler ve gümrüğe takılmaz...
  • cihazda altyazının saydam şeffaf olma ayarı var mı? panelimin performansı için bu ayar benim için önem arz ediyor.
  • Dahili medya oynatıcısındaki altyazı menüsünde bu tarz bir ayar yok, KODI'yi bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 13 Ekim 2016; 12:09:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.